Dirk Kuyt Feyenoord'da

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, önümüzdeki sezon Feyenoord forması giyeceğini açıkladı.

KUYT1K_PNDRC.jpg

Hollanda basınına 1 yıllık anlaşma yaptığını açıklayan 34 yaşındaki Kuyt; "Ancak benim isteğim, önümüzdeki 5 yıl boyunca Feyenoord forması giymek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Feyenoord'a dönüş kararı hakkında konuşan Kuyt; "Bir gün Feyenoord'a geri dönmek her zaman aklımın bir köşesindeydi. Önümüzdeki sezon geri dönüyorum ve bu beni gerçekten gururlandırıyor. Feyenoord Kulübü, geri dönüş konusunda beni gerçekten zorladı ve önemli şeyler başarabileceğimize inandırdı" dedi.

Fenerbahçe formasıyla 86 lig maçında 26 gol atan Dirk Kuyt, 2003 ila 2006 yılları arasında 101 kez Feyenoord forması giymiş ve attığı 71 golle 12 milyon euro karşılığında Liverpool'a gitmişti.

SPORX

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
yerinde olmuş.
en az 2 yıllık bir sözleşme istemiştir yada kaşesini iyi tutmuştur. :)

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Tüm Fenerbahçelilere,

Kulüple yaptığım toplantının ardından bu sezon sonunda Fenerbahçe’den futbolculuk anlamında ayrılacağımı duyurdum. 9 yıllık yurtdışı maceramın ardından kendi ülkeme donüp tekrar Feyenoord'da oynama kararı aldım.

Fenerbahçe forması giydiğim 3 yıllık süreçte Türkiye’de kazanılabilecek her kupayı kazanan (Süper Kupa, Türkiye Kupası ve Lig şampiyonluğu) ve Fenerbahçe tarihinde ilk defa bir Avrupa kupasında yarı finale çıkma başarısı gösteren bu takımın bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Ancak her güzel hikayenin bir sonu vardır. Ve bu da benim futbolcu olarak Fenerbahçe’yle olan hikayemin sonuna geldiğimiz anlamına geliyor.

Bu kararı almak benim için hiç de kolay olmadı. Çünkü hem ben hem ailem Türkiye’yi çok seviyoruz. Ben burada farklı bir kültür, başka bir gelenek, farklı insanlar tanıma şansı buldum. Ayni zamanda çok sayıda güzel arkadaşlıklar kurdum. Bu yüzden de 3 yıl önce Türkiye’ye gelme yönünde verdiğim karardan büyük mutluluk duyuyorum. Uzun vadeli geleceğimle ilgili bu açıklamayı su anda yapmaktaki amacım tüm spekülasyonlara son noktayı koymak, bu sezonki şampiyonluk yarısına ve Fenerbahçe formasına 4. yıldızı takmaya ve ayni zamanda bu güzel kulübü ait olduğu yere yani Avrupa futbolunun en üst seviyesine tekrar taşımaya tamamen konsantre olabilmektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, ben sezon sonuna kadar Fenerbahçe için elimden gelenin en iyisini yapacağım.

Şunun da net olarak bilinmesini isterim ki ben bu kararı cumartesi günü otobüsümüze ve şoförümüze yapılan üzücü saldırıdan önce aldım. Futbolda da ayni hayat gibi en önemli şey sağlık ve insanların güven içinde olabilmesidir. Bu sadece Fenerbahçe için değil, Türkiye’deki tüm futbolseverler için geçerli. Turk milleti bir araya gelip hep birlikte bir çözüm bulmalıdır. Ancak bu şekilde herkes kendini güvende hissedebilir ve tekrar futbolun tadını çıkarabilir. Ayni zamanda kulüple bağlantılarımı hiçbir zaman koparmayacağımı da eklemek isterim. Ve umarım bir gün Türkiye’ye geri döneceğim.

Sonuç olarak sunu söylemek istiyorum: Bu bir 'elveda' değil, bu bir 'görüşmek üzere'…"

Dirk Kuyt

KlJHbRa.jpg

le_vlo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Güle güle Dirk Kuyt. Seni özleyeceğiz.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
emekli olanlar hep memleketıne gonmek ıster bende tabı kı ....

cok normal :D :D

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Gayet yerinde karar hem bizim için iyi hemde onun için zaten bu sene temizlik olcak yavaş yavaş belli oluyor yapılan hareketlerden bende bunu bekliyordum takımda rahat bi 5 kişi gönderilmeli zaten gönderilecek kontra atağa kalkacak topcumuz yok orta saha yenilencek güzel şeyler olcak