DİKKAT! | İnternetim saat 23'ten sonra düzeliyor! :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan less
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

less

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

smileadsl kullanıyorum ama nereye açacacığımı bulamadım o yüzden buraya açmış bulundum konuyu. Sonuçta smileadsl altyapisida ttnet.

smileadsl abonesi olarak utanç dolu günler yaşıyorum. Yaklaşık 7 gündür aynı şeyleri hergün yaşadım.

Sorun şu saat 23e kadar geçen saatlerde herkesin normal olarak internetten video(youtube vs.), live stream(tvler veya maçlar) izleyebildiği o saatlerde ben donmayla cebelleşiyorum. Garip olan saat 23 ten sonra bu saydığım internet olanaklarına bende rahat şekilde ulaşabiliyorum. Lütfen bir ilah çıksın ve bana şu şundadır desin. Kafayı yemek üzereyim. Acaba diye geçirdim içimden ama lisanslı kaspersky kullanıyorum o mu sebep oluyor diye düşündüm ama sanırım kasperskyı da kapatıp denedim ama birşey değişmemişti. Heralde. Tam hatırlamıyorum. Ama bilgisayara format attıktan sonra bu oldu diyebilirim. Format atmadan önce normaldi. Ne olduda böyle oluyor anlam veremiyorum. smileadsl den kaynaklı diye düşünsem böyle saçma şey olmaz heralde diye umutluyum. smileadsli aramadim önce burda fikir önerileri görmek istedim. Umarım tam olarak anlatabilmişimdir. 23 öncesi internet felaket tivibu gibi şeyleri izleyemiyorum. Videolar vs. aşırı yavaş yükleniyor. 8mbte kadar olanı kullanıyorum. Sorun smileadsl de mi? Yoksa benim kullanıdığım bişeyden mi kaynaklanır? Çünkü çok acaip bir durum.:rolleyes:

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Benim Merak Ettiğim de Smile ADSL Abonesiyim Diyorsun Ama Tivibu İzleyemiyorum Diyorsun !?

Videoların Yüklenme Hızları Servis Sağlayıcıdan Pek Kaynaklanan bir Sorum Değildir Çok Nadir Olarak (Stream ) Arızaları olur Oda Herkesi Etkiler .! Web Tarayıcının , İşlemcinin Ethernet Kartının Durumuda bunu Etkileyebilir Ayrıca DNS Seçimide Önemlidir !

Size Tavsiyem Ethernet Kartının Sürücüsünü Güncelleyin ve DNS olarak Google DNS Kullanmanızdır.!
Format Attıktan sonra Oldu Demenizde Yola Çıkarak . Ethetnet Kartı Sürücüsü ve DNS en Kuvvetli İhtimallerden.!

Dikkat Etmeniz Gereken Küçük Bir Noktada DNS Değiştirdikten Sonra "FlushDNS" Yapmayı unutmamızdır.!

iyi Geceler

less

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=62584]NikeSteeL[/MENTION] tivibu smileadslde de çalışıyor. tivibu accountu tabiki ttnet.

bende servis sağlayacıdan kaynaklandığını sanmıyorum. sorun benimle ilgili olduğunun farkında gibiyim ama nerden olduğunu bulamadım. 23 ten sonra düzelmeside çok acayip değil mi? her gün aynı yani sanki biri butona basıp internetimi özgür bırakıyo gibi çok ilginç :) dediğiniz ethernet kartı sürücüsü güncellemesine bakayım güzel fikir. dns şuan kullanmıyorum ama genelde zaten google dns kullanırdım. o vardı zaten dns olarak acaba bundan mı oluyo diye düşündüp kaldırmıştım şuan dns yok. kaspersky yapabilir mi ama niye 23 ten sonra düzelir. işte bu yüzden servis sağlayıcısından şüpheleniyorum.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
@NikeSteeL tivibu smileadslde de çalışıyor. tivibu accountu tabiki ttnet.

bende servis sağlayacıdan kaynaklandığını sanmıyorum. sorun benimle ilgili olduğunun farkında gibiyim ama nerden olduğunu bulamadım. 23 ten sonra düzelmeside çok acayip değil mi? her gün aynı yani sanki biri butona basıp internetimi özgür bırakıyo gibi çok ilginç :) dediğiniz ethernet kartı sürücüsü güncellemesine bakayım güzel fikir. dns şuan kullanmıyorum ama genelde zaten google dns kullanırdım. o vardı zaten dns olarak acaba bundan mı oluyo diye düşündüp kaldırmıştım şuan dns yok. kaspersky yapabilir mi ama niye 23 ten sonra düzelir. işte bu yüzden servis sağlayıcısından şüpheleniyorum.

23'ten Sonra Düzelmesini Şuna Bağlıyabiliriz . Video Yükleme Hızları 1'inci Öncelikle Sunucu Yoğunluğu ile Alakalıdır . 23 gibi Bir Saatte Sunucu Yoğunluğu Azaldıkça Buna Bağlı Olarak Stream Yükseliyor .!

Gelelim 2'inci Duruma . Kaspersky Gibi AV Yazılımlarında Devre Dışı Bıraksan Dahi Firewall Basical Olsa da Bağlantınızı Denetlemeye Devam Etmektedir .! Yazılımı Tamamen Kaldırıp Denemelisin .

1. Ethetnet Kartının Güncel Sürümünü Yükle(Windows 7 Gibi işletim Sistemlerinin Kendi Yüklediği Sürücüleri Gözardı Edip . Üretici Firmadan Temin Ettiğin Sürücü Olmasına Dikkat Et)

2. DNS Adresini Değiştirebilirsin (Değiştirdikten Sonra "FlushDNS" Yapmayı Unutma.

3. AV ve IS Programını Tamamen Sisteminden Kaldırmalısın (Şayet Ben Kaspersky Kullanıcısı Değilim Ama "Antivir" Yükleyince Benim Bağlantım da Felç Oluyor. Başka Bir Güvenlik Programınıda Tercih Edebilirsin )

4. Bunlara -Ek Olarak . Multi-Winsocks Açan "Turbo İnternet" Programınıda Deneyebilirsin

İyi Günler Dilerim

less

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nikesteel ilgilendiğin için teşekkür ederim.

- ethernet kartı driver güncellemesi yaptım.
- dns degistirdim (flushdns yaptım)
- av programını kaldırmadım
- turbo internet bunu yükledim

sonuç olarak düzeldi. şuanda sorunsuz izleyebiliyorum herşeyi. teşekkür ederim. turbo internet ile alakalı olduğunu düşünmüyorum sanırım. ethernet kartı driver güncellemesi ile düzeldi. bu turbo internet bana yetersiz gibi geldi. bir etkisi oluyo mu harbiden?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
nikesteel ilgilendiğin için teşekkür ederim.

- ethernet kartı driver güncellemesi yaptım.
- dns degistirdim (flushdns yaptım)
- av programını kaldırmadım
- turbo internet bunu yükledim

sonuç olarak düzeldi. şuanda sorunsuz izleyebiliyorum herşeyi. teşekkür ederim. turbo internet ile alakalı olduğunu düşünmüyorum sanırım. ethernet kartı driver güncellemesi ile düzeldi. bu turbo internet bana yetersiz gibi geldi. bir etkisi oluyo mu harbiden?

Sorununun Çözüldüğüne Memnun Oldum .!

Programı Lisanslı Kullanıyorum .Farlılık Arıyorsan bana Göre Programın Teknik Desteği Kesilmesine ve Mart Ayından Beri Güncellenmemesine Rağmen Benim için Çok iyi Program.! Benimki Bir Öneriydi Sadece Kullanıp Kullanmamak Senin İnsaatifinde Tabiki.! Bir Farklılık Gözlemlemediysen Sisteminden Kaldırmalısın .!

iyi günler dilerim

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Sorunun muhtemelen bilgisayarınla alakalı olabilir.

Bende smile adsl kullanıyorum ama hiç bi sorun yaşamadım.

less

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ehh bu beladan kurtduğumu sandım ama gene biraz tokezledi aksama doğru. sorun muhtemelen bilgisayarda. hayatımda bu kadar saçma bişey görmedim. yani internet tamamen gitse anlam vericem. turbo internetin 1 artısını buldum! vdeoları acaip hızlı yüklüyor. 20 dklik bir videoyu(hd) 60 saniye olmadan şak diye yükledi. video da iyi baya program.