Soru Dershaneye gitmeden YKS sınavında başarılı olmak mümkün mü?

sebnem1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Çoğu kazanan dershaneye giderek yada özel ders alarak başarılı olmuş diyorlar sizce bu doğru mu? Yani benim başarılı olmam için illa bir yere mi gitmem lazım?

Graveworm

Profesör
Reaksiyon puanı
1,395
Dershanelerde yapılan imkanları kendi başına yapamazsın. Birebir ders, anlamadığında hocalara sorma, sayısız deneme, küçük deneme kağıtları, tıkandığın arkadaşlarınla ders çalışma, etüdler...

Bence dershane olmazsa olmaz.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,889
ben üniversite hazırlık zamanında gitmiştim dersaneye. bana eğitim anlamında hiç bir şey katmamıştı.

fakat o ortamda bulunmak, beni motive ediyordu, planlı çalışmamı sağlıyordu. bu da bana yetti.

sebnem1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Dershanelerde yapılan imkanları kendi başına yapamazsın. Birebir ders, anlamadığında hocalara sorma, sayısız deneme, küçük deneme kağıtları, tıkandığın arkadaşlarınla ders çalışma, etüdler...

Bence dershane olmazsa olmaz.
Bazıları böyle diyor bazılarıda gerek yok falan diyor anlamadım cidden hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben üniversite hazırlık zamanında gitmiştim dersaneye. bana eğitim anlamında hiç bir şey katmamıştı.

fakat o ortamda bulunmak, beni motive ediyordu, planlı çalışmamı sağlıyordu. bu da bana yetti.
Haklısınız bende 11.sınıfa geçtim inanın gideyim mi gitmeyeyim mi hiç bilmiyorum

MTATurkey

Asistan
Reaksiyon puanı
298
Çoğu kazanan dershaneye giderek yada özel ders alarak başarılı olmuş diyorlar sizce bu doğru mu? Yani benim başarılı olmam için illa bir yere mi gitmem lazım?
Dershanenin olanaklarını değerlendiremezseniz tamamen zaman ve para kaybı. Olanaklarını değerlendirebilirseniz çok faydasını görürsünüz.

Web Slinger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
olay tamamen sende bitiyor bu arada dershane kesinlikle vakit kaybı ben gittim çünkü meslek lisesi çıkışlıydım ve temelim hiç yoktu ama şimdiki aklım olsaydı kesinlikle gitmezdim dershaneye gitmek yerine youtube'da benim hocam tonguç akademi hocalara geldik gibi ders kanallarından yks'ye hazırlanabilirsin

sebnem1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
olay tamamen sende bitiyor bu arada dershane kesinlikle vakit kaybı ben gittim çünkü meslek lisesi çıkışlıydım ve temelim hiç yoktu ama şimdiki aklım olsaydı kesinlikle gitmezdim dershaneye gitmek yerine youtube'da benim hocam tonguç akademi hocalara geldik gibi ders kanallarından yks'ye hazırlanabilirsin
Peki sonrasında YouTube bakarak çalıştıktan sonra verim aldınız mı ben şuna dil sınıfındayım tyt için kaynak kitap öneriniz var mı?

busrazegn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Dershane'nin tamamen gereksiz olduğunu düşünüyorum. Günlük yaptığınız programa uyacak idareniz varsa kendiniz çalışabilirsiniz. Youtube eğitim kanalları bunun için çok yeterli.

LuiLibero

Doçent
Reaksiyon puanı
351
Dershane olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Ama iş yine sizde bitiyor. İsterseniz en iyi dershaneye gidin, tembel olduktan sonra hiç bir cacık olmaz. Dershane’nin bütün imkanlarını kullanmanız gerekiyor. Sonuçta oraya yüksek bi mevle para ödeniyor. Hocalara merak ettiğiniz şeyleri çekinmeden sorun.

draktepe

Asistan
Reaksiyon puanı
174
Hocam aynı klişeler ama olay kişinin kendisinde bitiyor. Ancak bu soruya burada yazdığına göre bence dersaneye gitmelisin. Kesinlikle yol ve metod gösterme açısından dersane önemli.

sebnem1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Hocam aynı klişeler ama olay kişinin kendisinde bitiyor. Ancak bu soruya burada yazdığına göre bence dersaneye gitmelisin. Kesinlikle yol ve metod gösterme açısından dersane önemli.
Herkes dershane olmadan kazanılmaz deniliyor diye yazdım