arikanm dedi ki:@MegaWolt Neden önce Kullnıcı isimlerimizi TÜRKÇE yaparak başlamıyoruz.
aynen katılıyorum. daha nereye kadar gideceğinide görmek istemiyor ve konudan çekiliyorum...Elmacik dedi ki:arikanm dedi ki:@MegaWolt Neden önce Kullnıcı isimlerimizi TÜRKÇE yaparak başlamıyoruz.
Buraya mı geldi konu?![]()
anarchst dedi ki:MegaWolt dedi ki:Abdulah Çatlı dediğin adam, ülkesi için herşeyi göze almış, ülke menfaatleri için her türlü zorlu koşulda emek vermiştir. Tabi devletin her zamanki politikası olan kullan-at Abdullah Çatlı gibi derin devlet adamlarına da uygulanmıştır.
Eğer bilgin varsa zamanında Ermeniler Avrupadaki üst düzey bürokratlarımıza, elçilerimize suikast uygularken, onları da temizleyen Abdullah Çatlı gibi insanlardır. Bu kişilere tabii zamanla devlet yoluyla da çeşitli suçlar yüklenmiştir. Seninde bahsettiğin gibi uyuşturucu kaçakçılığı, mafyalık vb. gibi şeyler "kullan-at" politikasının bir parçasıdır. Devlette zamanla kullandığı kişileri belli yollarla karalayıp, ortadan kaldırmıştır. Bu şahsıyet sizin bahsettiğiniz adamlarla kıyaslanamaz düzeydedir. Neden dersen, bu kişiler ülkesine ihanet etmemiş, askerine polisine KURŞUN sıkmamıştır...
bende ülkem içi herşeyi göze aldım. şimdi hangi üniversiteyi tarayarak başlayim işe. yoksa gidip direk nükleer işinemi girsem
Bu ülkede Deniz Gezmişe gelene kadar kaç tana Vatan evladı öldürüldü... Koskoca Başbakan Asıldı... kurtuluş savaşı kahramanları hain ilan edilip istiklal mahkemeleri kararıyla idam edildi... ama hiç biri gerçekler bilindiği halde bu deniz kadar gündeme getirilmedi... Acaba komunist olmadıklarından mı? bu toprakların evladı olduklarından mı? madem gerçkleri açıklamayı halkı aydınlatmayı kendinize görev bildiniz sadece sizin üçlüyü mazlum gösterip onları aklmaya çalışacağınıza yakın tarihimizdeki denizden çok daha büyük işler yapmış çok daha kahramanlıklar yapmış ama bir şekilde tasfiye edilmiş insanların halkarındaki gerçekleri de anlatın ama içine sizin görüşlerinizi katmayın zira halk sizi sırf düşünceleriniz bu toplumun genleriyle taban tabana zıt olduğu için kaale almıyor size gülüyor...
Benim değerlerimi temsil etmeyen benim kahramanım olamaz!Bunlar delikanlılık magazinleridir. Ülke meseleleriyle, idealle ideolojiyle hiç ilgisi yoktur.
“Artık bizde silahlanalım” diye düşünmüşler. Sabırları taşmış, nefs-i müdafaa için imiş… Nasıl silahlanacaksın peki? Silah denilen şey bakkalda satılmıyor. Üstelik ucuz bir şey de değil. Sen üniversite öğrencisisin! O parayı da bulamazsın, o piyasayı da. Normalde böyledir. Biz sınav harcı yatırmakta bile zorluk çekiyorduk. Siz gruplar hâlinde silahlanmayı bir yerlere bir şeylere güvenmeseniz, düşünebilir misiniz? Burası hep, akıl almaz bir gönül ittifakıyla saklı tutuluyor. Öyle basit silahlar değil, koca makineler, el bombaları… Şirket kurup yurtdışından ithalat mı yaptınız? Bunlar nereden, nasıl geldi? Hiçbiri yerli silah değildi.
“İllegal silah” demek, “illegal örgüt” demektir. Hele grupsal silahlanma, illegal örgütün de en güçlülerinden birkaçı devrede demektir… O eylemler “öğrenci” eylemleri değildi. Avrupa’daki Fransa’daki eylemler bile bizimkilerin yanında çok daha masumdu, küçük çaplıydı.
Deniz Gezmiş “Yaşasın Marksizm, Leninizm!” diyerek öldü. Son sözü buydu. Aslında bütün düşünce birikimi de bu cümleden ibaretti. Herkesin saydığı sevdiği, çekindiği, hayran olduğu bir delikanlı olmak arzusu vardı içinde; bu işlerde bir aktör olmak onun bu arzusuna çok denk düşen bir şeydi. Sadece o değil, o ve onun gibiler
Deniz Gezmiş'i sevmem, sevenleri de sevmem..
"Saygı duyarım" hikayesine de girişmem..
senin dedenden bahsetmiyor ozamanın devlet büyüklerinden :wassat: :sweatdrop:ben burayı anlamadım :S ...
benim babam veya dedem amerikayı sevmez.hatta amerikayı ülkemizde kimse sevmez.neyse konu karışmasın.benim büyüklerim ozaman amerikanın yalakasımıydı?
alıntıları düzenleyip koymak yada yazıyosak yanlış anlaşılmıycak kelimeler kullanmak iyi olur...