Deniz Gezmiş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hellish
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arikanm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@MegaWolt Neden önce Kullnıcı isimlerimizi TÜRKÇE yaparak başlamıyoruz.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
anarchst dedi ki:
MegaWolt dedi ki:
Abdulah Çatlı dediğin adam, ülkesi için herşeyi göze almış, ülke menfaatleri için her türlü zorlu koşulda emek vermiştir. Tabi devletin her zamanki politikası olan kullan-at Abdullah Çatlı gibi derin devlet adamlarına da uygulanmıştır.

Eğer bilgin varsa zamanında Ermeniler Avrupadaki üst düzey bürokratlarımıza, elçilerimize suikast uygularken, onları da temizleyen Abdullah Çatlı gibi insanlardır. Bu kişilere tabii zamanla devlet yoluyla da çeşitli suçlar yüklenmiştir. Seninde bahsettiğin gibi uyuşturucu kaçakçılığı, mafyalık vb. gibi şeyler "kullan-at" politikasının bir parçasıdır. Devlette zamanla kullandığı kişileri belli yollarla karalayıp, ortadan kaldırmıştır. Bu şahsıyet sizin bahsettiğiniz adamlarla kıyaslanamaz düzeydedir. Neden dersen, bu kişiler ülkesine ihanet etmemiş, askerine polisine KURŞUN sıkmamıştır...

bende ülkem içi herşeyi göze aldım. şimdi hangi üniversiteyi tarayarak başlayim işe. yoksa gidip direk nükleer işinemi girsem

eee 6 köşeli yıldızın çakmasını kaldırarak başlayabilirsin !!
polisle çatışarak ölen sora da kahraman ilan edilende bendim dimi ???

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
vay be , once bagimsiz sosyalist turkiye isteyen deniz gezmis darbeci komunist oldu akabinde abdullah catli, deniz gezmis'e alternatif gosterildi. aman allahim, burasi turkiye mi?
akabinde anarsi'nin ruhundan anlamayan arkadaslar marksizm ve leninizmi ayni cumlede kullandilar. bir de uzerine siyonizm sosu sikildi, ooooohhhh, valla ziyade olsun.
ocakta bunlar piserken, salata niyetine, gencler POPULER KULTUR urunleri olan che tisortunu giymesin de Ataturk tisortu giysin dediler.

hadi ben de daha da fantastiklestirim olayi. ne che'si ne che'si. burada ozgurluk savascisi f gulen varken che tisortumu giyecegiz...

en kisisel fikrim: arkadaslar, devlet vatandaslari icin mi vardir, vatandas devleti icin mi vardir? komunizm nedir? komunizm turk halkinin ruhuna uygun bir yonetim tarzi mi? deniz gezmis ne istedi? abdullah catli'nin ermeni ceteleri ile savasmis olmasi onu kahraman yapar mi? mesela gundem de doguda pkk'ya savas acmis jitemci komutanlarin bugun ergenekon tezgahinda yargilanmasinda, zamaninin kahramanlari olmasi onlari hakli cikarir mi? mir mir mir cir cir cir.

ne demisler
nerede liberte hangi egalite kim fraternite.

DogukanDogu84

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bu ülkede Deniz Gezmişe gelene kadar kaç tana Vatan evladı öldürüldü... Koskoca Başbakan Asıldı... kurtuluş savaşı kahramanları hain ilan edilip istiklal mahkemeleri kararıyla idam edildi... ama hiç biri gerçekler bilindiği halde bu deniz kadar gündeme getirilmedi... Acaba komunist olmadıklarından mı? bu toprakların evladı olduklarından mı? madem gerçkleri açıklamayı halkı aydınlatmayı kendinize görev bildiniz sadece sizin üçlüyü mazlum gösterip onları aklmaya çalışacağınıza yakın tarihimizdeki denizden çok daha büyük işler yapmış çok daha kahramanlıklar yapmış ama bir şekilde tasfiye edilmiş insanların halkarındaki gerçekleri de anlatın ama içine sizin görüşlerinizi katmayın zira halk sizi sırf düşünceleriniz bu toplumun genleriyle taban tabana zıt olduğu için kaale almıyor size gülüyor...

Adnan Menderes in Türkiye yi ABD nin kucağına oturttuğunu, Koreye boşu boşuna asker gönderdiğini, "Her mahallede bir milyoner" gibi saçma sapan içi boş sloganlarla milleti aldattığını aslında DIŞ BORCU zıvanadan çıkardığını bilmiyorsan ZIR cahilsin demektir!!!!

DogukanDogu84

Profesör
Reaksiyon puanı
9
o istiklal mehkemelerinde yargılananlar ATATÜRK DEVRİMLERİNE karşı gelenlerdi ve kurtuluş savaşında milleti arkadan vuranlardı....

hangman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kendisi bu vatan için hiç bişey yapmayıp sadece ortalığı karıştırmakla kalmıştır.asıldı die de halkın duyguları sömürülerek kahraman ilan edilmeye çalışılmaktadır!

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Konudan ayrı olarak bir arkadaş abdullah çatlıyı savunma gafletine düşmüş, o bahcelievler canisinin yaptıklarını ekteki dosyadan eokuyabilirsiniz.

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
deniz gezmiş atatürkçü falan değildi. atatürk devrimlerine sahip çıkan biri neden "yeni" bir devrim yapmaya çalışmış? atatürkçülük adını kullanarak anarşizmi körüklemişler memlekette. bugün istiklal caddesinde mcdonalds'ta yemek yedikten sonra ayağında adidas ayakkabılarla "kahrolsun abd emperyalizmi" diye bağıran cehalet, deniz gezmiş ve havarilerinin meyvesidir. yolda yürüyen insanların gözüne gözüne gazete sokmakla olmuyo bu işler, memlekete faydanız dokunsun biraz. yeşil parka giyince "cool" oluyosunuz, deniz'e benziyosunuz aferin, büyük bi alkış...

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Deniz Gezmiş'i sevmem, sevenleri de sevmem..

"Saygı duyarım" hikayesine de girişmem..

Forumda bu konuyla güzel bir yazı okudum.. Bir kısmını paylaşayım;

Bunlar delikanlılık magazinleridir. Ülke meseleleriyle, idealle ideolojiyle hiç ilgisi yoktur.

“Artık bizde silahlanalım” diye düşünmüşler. Sabırları taşmış, nefs-i müdafaa için imiş… Nasıl silahlanacaksın peki? Silah denilen şey bakkalda satılmıyor. Üstelik ucuz bir şey de değil. Sen üniversite öğrencisisin! O parayı da bulamazsın, o piyasayı da. Normalde böyledir. Biz sınav harcı yatırmakta bile zorluk çekiyorduk. Siz gruplar hâlinde silahlanmayı bir yerlere bir şeylere güvenmeseniz, düşünebilir misiniz? Burası hep, akıl almaz bir gönül ittifakıyla saklı tutuluyor. Öyle basit silahlar değil, koca makineler, el bombaları… Şirket kurup yurtdışından ithalat mı yaptınız? Bunlar nereden, nasıl geldi? Hiçbiri yerli silah değildi.

“İllegal silah” demek, “illegal örgüt” demektir. Hele grupsal silahlanma, illegal örgütün de en güçlülerinden birkaçı devrede demektir… O eylemler “öğrenci” eylemleri değildi. Avrupa’daki Fransa’daki eylemler bile bizimkilerin yanında çok daha masumdu, küçük çaplıydı.

Deniz Gezmiş “Yaşasın Marksizm, Leninizm!” diyerek öldü. Son sözü buydu. Aslında bütün düşünce birikimi de bu cümleden ibaretti. Herkesin saydığı sevdiği, çekindiği, hayran olduğu bir delikanlı olmak arzusu vardı içinde; bu işlerde bir aktör olmak onun bu arzusuna çok denk düşen bir şeydi. Sadece o değil, o ve onun gibiler
Benim değerlerimi temsil etmeyen benim kahramanım olamaz!

İdealist diye geçinip devletimi yıkmaya çalışan masum olamaz!

Kitle katili bir kefereyi örnek alıp onun gibi yaşamaya çalışıp can verirken bile aynı ahmaklığı sergileyen biri benim idealim (de) olamaz!

Bunun adı ucuz kahramanlıktır.. Karşılığını da almıştır..

wolf007

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Deniz Gezmiş'in, bugünün Öcalan'ı ve Dursun Karataş'larından farkı yoktu. Bugün yaşasaydı asılmazdı. Yaşatılırdı...

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
ben burayı anlamadım :S ...
benim babam veya dedem amerikayı sevmez.hatta amerikayı ülkemizde kimse sevmez.neyse konu karışmasın.benim büyüklerim ozaman amerikanın yalakasımıydı?

alıntıları düzenleyip koymak yada yazıyosak yanlış anlaşılmıycak kelimeler kullanmak iyi olur...
senin dedenden bahsetmiyor ozamanın devlet büyüklerinden :wassat: :sweatdrop: