Deniz Gezmiş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hellish
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
o başlığınıda okudum. seninle zıt fikirlere sahibiz. ama ben sana saygı duyuyorum sen neye dayanarak beni terör örgütünün avukatı yapıyorsun. hayatımda hiç bir ideolojinin ürününü kullanmadım anarchy dışında. ama soruyorum siz kemal atatürk olan bir ürün kullandınızmı hiç sanmıyorum. bide nerden çıktı bu ben atatürkü sizden daha çok seviyorum siz sadece onu kullanıyorsunuz düşüncesi.

dgkncoder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MegaWolt dedi ki:
Konu dışı olacak ama;

Benimde anlamadığım şey şu; Gençler neden Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy vb. gibi tarihimizde altın harflerle yeri olan kişilerin resimlerini, tişörtlerini vb. neyse işte taşımıyorlar, bulundurmuyorlar da, elin Lenin'i, Mark'ı, Che'si vb. gibi kişilerin posterlerini, resimlerini, tişörtlerini giyiyor? O adamların ülkemize, milletimize, tarihimize kattıkları nedir merak ediyorum?

Ben gömlek ve ceket giydiğimde üzerimden Atatürk rozetini eksik etmem...

dgkncoder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
annttiigs dedi ki:
ayrıca amacım kesinlikle denizi vs kötülemek değil ama artık onun idolleştirilmesini kabullenmemek. sonucta bu kısıler yasadısı orgutler kurmuslardır.
ama dogru amac ama yanlıs amac ıcın ortada yasadısı bır orgut var acıklamasız.
dagda sılahlı mucadele ılk defa bu 3 lunun basının altından cıkmıstır.
3 lunun de fıkır babası olan mahır cayan katılın onde gıdenıdır. Ne kadar sıyası ekonomık tesbıtlerı su goturmez dogrular olsa da .
<b>tek tarafın mazlum tek tarafın haın ısbırlıkcı olarak gosterılmesıne ıse tamamen karsıyım.</b>
Zaten Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın suçları avukatlar ve benim tarafımdan kabul ediliyor. Ancak suçlara verilecek cezalar ile ilgili yazıları okuduğunuzda anlıyorsunuz ki suç yanlış. Hüseyin İnan'ın da dediği gibi davada ceza suça değil, suç cezaya uyduruldu.

Elzem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anarchst dedi ki:
o başlığınıda okudum. seninle zıt fikirlere sahibiz. ama ben sana saygı duyuyorum sen neye dayanarak beni terör örgütünün avukatı yapıyorsun. hayatımda hiç bir ideolojinin ürününü kullanmadım anarchy dışında. ama soruyorum siz kemal atatürk olan bir ürün kullandınızmı hiç sanmıyorum. bide nerden çıktı bu ben atatürkü sizden daha çok seviyorum siz sadece onu kullanıyorsunuz düşüncesi.

Ben diğer arakadaşa soru sormuştum ancak sizede yazalım, Bir kere kullandığınız nick ile ne kadar demokrat olduğunuz ortada, sınır tanımayan, irade otorite tanımayan, bir düşünce (Anarşi) her yöne çekilebilir her kesim tarafından kullanılabilir. Anarşi komünizm, marksist gibi (bence terörden bile tehlikeli) akımların temeli oluşturmaktadır. Bu yüzden hangi safta olduğunuzu siz söyleyin.

Evet, kullanmamış olabilirim ancak zaten bizim işimiz riya, gösteriş değildir. Eğer insan içinde yaşamıyorsa bazı şeyleri tepeden tırnağa sembol taksın boştur, ha belki saf'ı belli etmek açısından kullanıla bilir ancak dediğim gibi için de yoksa hiç kullanmasın ondan iyidir.

Saf'ı belli etme konusunda ise illa sembole ihtiyaç yoktur, bakın mesela benim fikrimi avatarımdan veya ismimden değil yazdıklarımdan anlıyorsunuz değil mi? demek Sembol herşey değildir.

Ben sizden daha fazla atatürk'ü seviyorum diye bir söylemde bulunduğumu hatırlamıyorum, kullanma konusunda da sonuna kadar bu şekilde düşündüğümü belirtmek isterim. Çok bariz bir şekilde görüyoruz ki Atatürk, bayrak v.s gibi kutsal değerler mukaddes olmayan insanlar tarafından müthiş bir şekilde propaganda aracı olarak kullanılmaktadır.

Örnek: T. özkan (Ekranlardan Köpeeek diye yırtınan mahlukat) şerefli türk bayrağımızı kullanarak halkı ikiye bölmek istemiştir. (Bölünme oluşumu biz kaçkişiyiz.com)

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Elzem dedi ki:
anarchst dedi ki:

Ben diğer arakadaşa soru sormuştum ancak sizede yazalım, Bir kere kullandığınız nick ile ne kadar demokrat olduğunuz ortada, sınır tanımayan, irade otorite tanımayan, bir düşünce (Anarşi) her yöne çekilebilir her kesim tarafından kullanılabilir. Anarşi komünizm, marksist gibi (bence terörden bile tehlikeli) akımların temeli oluşturmaktadır. Bu yüzden hangi safta olduğunuzu siz söyleyin.

Evet, kullanmamış olabilirim ancak zaten bizim işimiz riya, gösteriş değildir. Eğer insan içinde yaşamıyorsa bazı şeyleri tepeden tırnağa sembol taksın boştur, ha belki saf'ı belli etmek açısından kullanıla bilir ancak dediğim gibi için de yoksa hiç kullanmasın ondan iyidir.

Saf'ı belli etme konusunda ise illa sembole ihtiyaç yoktur, bakın mesela benim fikrimi avatarımdan veya ismimden değil yazdıklarımdan anlıyorsunuz değil mi? demek Sembol herşey değildir.

Ben sizden daha fazla atatürk'ü seviyorum diye bir söylemde bulunduğumu hatırlamıyorum, kullanma konusunda da sonuna kadar bu şekilde düşündüğümü belirtmek isterim. Çok bariz bir şekilde görüyoruz ki Atatürk, bayrak v.s gibi kutsal değerler mukaddes olmayan insanlar tarafından müthiş bir şekilde propaganda aracı olarak kullanılmaktadır.

Örnek: T. özkan (Ekranlardan Köpeeek diye yırtınan mahlukat) şerefli türk bayrağımızı kullanarak halkı ikiye bölmek istemiştir. (Bölünme oluşumu biz kaçkişiyiz.com)
başka birisi atatürkü benden daha çok sevdiğini kullanıyor senden bunu mesajına ekliyorsun bu bende katılıyorum buna demek oluyor. anarşinin anlamının ne olduğunu çok iyi biliyorum merak etme. ama sen bilmiyorsun hiç. o yüzden her yöne çekilebilr diyorsun . haa diyelimki sen haklısın bu durumda şunu sormak zorundayım.neden insanlar bir şeye karşı olduklarında karşı oldukları şeyin sadece eksilerini kullanmayı amaç edinirler kendilerine?
örneğin komunizme karşısın hiçmi iyi bi yönü yok bu komünizmin yani. yada ben faşizme karşıyım ama her yönüne değil beğendiğim yönleride var. peki biz neden bir araya gelip birbirimizin düşüncelerini fikirlerini karalamak yerine her farklı düşüncenin iyi yönleriyle ortak bi platform oluşturamıyoruz. bunu iyi oku çünkü bu anarşinin temelidir.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
dgkncoder dedi ki:
MegaWolt dedi ki:
Konu dışı olacak ama;

Benimde anlamadığım şey şu; Gençler neden Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy vb. gibi tarihimizde altın harflerle yeri olan kişilerin resimlerini, tişörtlerini vb. neyse işte taşımıyorlar, bulundurmuyorlar da, elin Lenin'i, Mark'ı, Che'si vb. gibi kişilerin posterlerini, resimlerini, tişörtlerini giyiyor? O adamların ülkemize, milletimize, tarihimize kattıkları nedir merak ediyorum?

Ne güzel, kutlarım seni.

Taa binlerce kilometredeki Che'den bize ne! Tamam insanlığa güzel bir fikir, buluş vb. neyse işte vermiş olabilir ama gençlerimizin bu tip adamları örnek alıp, aslının ne olduğunu, hangi fikri savunduğunu bilmeden bahsetmesi, kullanmasına ben anlam veremiyorum. Zaten o tpi şahısların ne kadar Türk oldukları da meçhul.

Yani demek istediğim, bazı arkadaşların savundukları veya benimsedikleri şahıslar, kendi insanımızın yanına yaklaşamayacak kadar boş insanlar.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
MegaWolt dedi ki:
dgkncoder dedi ki:
MegaWolt dedi ki:
Konu dışı olacak ama;

Ne güzel, kutlarım seni.

Taa binlerce kilometredeki Che'den bize ne! Tamam insanlığa güzel bir fikir, buluş vb. neyse işte vermiş olabilir ama gençlerimizin bu tip adamları örnek alıp, aslının ne olduğunu, hangi fikri savunduğunu bilmeden bahsetmesi, kullanmasına ben anlam veremiyorum. Zaten o tpi şahısların ne kadar Türk oldukları da meçhul.

Yani demek istediğim, bazı arkadaşların savundukları veya benimsedikleri şahıslar, kendi insanımızın yanına yaklaşamayacak kadar boş insanlar.

o zaman düz mantık. binlerce kilometre ötedeki haz. muhammed den bize ne
bunu dedim ya şimdide dinsiz olurum adım gibi biliyom neyse. akşam oldu şirket kapanıyor ben kaçar...

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
anarchst dedi ki:
MegaWolt dedi ki:
dgkncoder dedi ki:
MegaWolt dedi ki:
Konu dışı olacak ama;

Ne güzel, kutlarım seni.

o zaman düz mantık. binlerce kilometre ötedeki haz. muhammed den bize ne
bunu dedim ya şimdide dinsiz olurum adım gibi biliyom neyse. akşam oldu şirket kapanıyor ben kaçar...

Çok komiksin valla, hiç güleceğim yoktu :D

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
MegaWolt dedi ki:
Konu dışı olacak ama;

Olaya milliyetçi tavırla yaklaşmışsın.. :)
sen diyosunki gençler fatih sultan mehmet tshiti giymorda .. chenin t-shirtini giyiyor.. aslında cevabıda sorunun içinde gizli bence..
sen fatihin tshirtini giyecek kadar seviyosan.. veya kişiliğine hayransan.. cheyi giyenlerde bu şekilde.. ki anlamını bilmeden giyiyolar demişsin ?.. sence bir karakter veya kişinin tişörtünü giyipyte onun kim ne olduğunu en azından adını bilmemek mükün değil bence.. hatta che nin tişörtünü giyen bir kişi için hiç bile ..

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
evet arkadaşlar rozet takanlar takmayanlar rozet ve benzeri bir simge birşey olmanın göstergesi biryerlerine birşey takınca anlaşılıyorsa vay ki vay ne kadar böücüsün che resmi var tşörtünde ne kadar iyi adam bak atatürk rozeti takmış şu kız neci acaba göbiğinde yüzük var...vay şu karşıdaki muska takmış kesin şeriatçı tir ---demşn yanımdan geçen adam yakasında rozet yok geçenki cumhuriyet mitinglerinde dükkanına bayrakta asmamıştı kesin şer odağıdır bu..hımmm bakalım daha kim var forumdada bazıları varki Kominizimve şeriat propagandası yapıyor tip tip konu açıyorlar salacam trojanı pclerine görecekler örekeyi "bizkaçkişiyiz" bir birseler .... alalala

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Mafya üyesi ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıp tetikçilik yapanlar da var onlarında idol olması seni rahatsız ediyormu yoksa kurşun atan da yiyende iyi çocuklar kategorisinemı alıyorsun (yeni üyecik ?)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
tugbagaleri dedi ki:
Mafya üyesi ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıp tetikçilik yapanlar da var onlarında idol olması seni rahatsız ediyormu yoksa kurşun atan da yiyende iyi çocuklar kategorisinemı alıyorsun (yeni üyecik ?)

o devirde ıkı taraf da uyusturucudan para kazandı
kursunu askere sıkanı da var
polısle catısıp olen de
carpıtmadan lutfen

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
sözde milliyetçiler deniz gezmişe soyguncu derken .. abdullah çatlı gibi faşistçe bir kişiliği yoktu.. sizde bilirsinizki çatlı zamanın ülkü ocakları başkanlığını yapmış milliyetçi idi.. ama bakın esrar, eroin, uyuşturucu, silah kaçakcılığı, mafya, çete, hattta hatta devleti çökertecek kontrgerilla kurmuştur..
nasıl senin idolün olabilir mi ?.. tshirt tasarımınıda yaparım.. :)

annttiigs dedi ki:
polısle catısıp olen de
carpıtmadan lutfen

lütfen bana ..

deniz gezmiş ve arkadaşlarının uyuşturucudan para kazandıklarını.. askere polise kurşun sıktıklarını ispatlarsan sana hak vericem.. çarpıtmadan derken.. saptırrmadan da demeliyiz !!!

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
erdemgazetesi dedi ki:
oo beyler ortam kızgın sakin olun

ortalığı körükleme.. kimse kimseye kızgın değil (kendi açımdan!) konu gülünecek eğlenilecek konu değil sadece.. tartışma konusu .. ne olabilirki..

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
RadoN dedi ki:
sözde milliyetçiler deniz gezmişe soyguncu derken .. abdullah çatlı gibi faşistçe bir kişiliği yoktu.. sizde bilirsinizki çatlı zamanın ülkü ocakları başkanlığını yapmış milliyetçi idi.. ama bakın esrar, eroin, uyuşturucu, silah kaçakcılığı, mafya, çete, hattta hatta devleti çökertecek kontrgerilla kurmuştur..

annttiigs dedi ki:
polısle catısıp olen de
carpıtmadan lutfen

lütfen bana ..

deniz gezmiş ve arkadaşlarının uyuşturucudan para kazandıklarını.. askere polise kurşun sıktıklarını ispatlarsan sana hak vericem.. çarpıtmadan derken.. saptırrmadan da demeliyiz !!!

mahir denizin arkadaşı değilmiydi ??
israil büyükelçisini neden kaçırdı ??
nerde ve nasıl öldü ?
ve o devirin şartlarında sana belge olarak sunamam ama olmayan bir parayla o kadar silah vs afişler vs nasıl alındı diyerek bir soru sorabilirim. kaçakçılığın belgesi mi olur ??
olur evet eğer medya sürekli bir tarafı tü kaka diye gösterirse ancak olur.
Kadir hasın kardeşini rehin alıp fidye alan da bendim ayrıca. Dostum o devirde yapılanlar fikir ideoloji vs her şey olabilir ama savunmaya gelince yook her şeyini savunmayalım. Çünkü hataları var iki tarafında. Ve tekrarlıyorum Dursun Önkuzu'nun ciğerlerine bisiklet pompası ile hava basan ve 3. kattan atanlar da denizin arkadaşları değildi :(

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
erdem e
hem siyaset yapılması kaka birşeydir diyorsun hemde her politik konuya müdahale ediyorsun sevgili kardeşim seni magazin bölümüne alalım çabuk oraya git bakim Pamuk Hemşirede diye bir dizi vardı kendini gandi zannederdi ama ........

annttiigs e

takıldın kaldı rehin olayına arkadaşım yapılan işkence ve idamların (her kesim için) teror boyutunu nasıl değerlendireceksin bunları devlet elıyle yapılınca teror olmuyormu ayrıca bisiklet pompası falan ıyı fantazi yapmıssın ilk defa senden duydum bunu

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
yok abi öyle bi cinayet olayı var.. anlattıkları doğrudur.. ancak ;

annttiigs dedi ki:
ve o devirin şartlarında sana belge olarak sunamam ama olmayan bir parayla o kadar silah vs afişler vs nasıl alındı diyerek bir soru sorabilirim. kaçakçılığın belgesi mi olur ??

gezmiş ve arkadaşları bireysel değillerdi.. arkalarında parti ve örgüt teşkilattları vardı.. bi nevi sponsorluk yani..

annttiigs dedi ki:
Dursun Önkuzu'nun ciğerlerine bisiklet pompası ile hava basan ve 3. kattan atanlar da denizin arkadaşları değildi..

deniz ve arkadaşları derken tüm solcuları olayın içine alma.. deniz ve arkadaşları asılan 20 gençtir.. diğer solcu olupta denizin arkadaşı olmayan gençlerde vardı..

evet bunu yapan sol görüşlü öğrencilerdi.. ama ozman sol öğrenci lideri sadece gezmiş değildi.. o sadece başta gelen genç solculardandı.. farklı farklı sol gruplar vardı..
mesela THKO örgütüne bağlı olan solcuda vardı.. bağlı olmayan solcuda.. yani her solcuyu denizin tayfası yaptı denilmez..

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ama artık her solcu denız parduselı yanı ben bıraz haklıyım zaten konuya dahıl olusumda oydu.
artık denız denızlıkten cıkmıs bır kısım ıcın tapılası olmustur denızın fıkırlerı sallanmıs sadece fızıgı kalmıstır
karsıtlıgım budur.
veee karsıt tarafın tek taraflı olarak suclanması ıse sadece kanıma dokunuyor.

catısanlar karsılıklıydı; sponsorluk olayı ıse kusura bakma bıraz havada bır durum; o devırde calıp cırpmayanın parası yoktu. kaldı ki devletın yoktu parası ama sponsor sonucta, belkı denız paranın nereden geldıgnı bılmıyordur !!
kadır hasın ıse sponsor olmadııgından emınım !

velhasıl sonucumu tekrarlıyorum ıkı taraf da sutten cıkmıs ak kasık degıldır olmadılar da.. ıkı tarafta patır patır adam oldurdu savunulacak tarafı yok

sadece ben hakkıyla tartısılmasını ıstıyorum.. konu zaten artık bıreysele dondu bence sonlandıralım
baksana dahıl olan da fantazı dınledıgını sanar olmus anlatmaya degmez :(

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sırtında Amerikan Marka Ceket
Ayağında Amerikan Malı Bir Bot
Üzerinde Amerikan malı bir Pantolon
Cebinde Marlboro Amerikan malı sigarası

Ağzında Kahrolsun emperyalizm diyen birinin sözüne sizce inanılır mı?

Bu Devrimcilerin alayını devirip ...... anladınız siz onu.

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
Corbett dedi ki:

bu soru denize arkadaşı tarafındanda soruldu.. ama o nededi şimdi unuttum :( tamda gerekli zamanda yani.. arşivi bi karıştırayım vaktim olursa..

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Corbett dedi ki:

devirerek bir yere varılamadığını gördük arkadaşım. Ben de karşıt görüşe sahibim ama vurup kırmak taraftarı değilim. çünkü sonuç hep bir sizden bir bizdene dönüyor..

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Corbett dedi ki:

İki yüzlü hareket eden devrimci veya faşist artık kendini hangi kategoriye koyuyorsan tabiki zayıf insandır o noktalarla ne kast ediyorsan bilmiyorum ama tarz olarak düştüğün durum içler acısı.....

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
tugbagaleri dedi ki:

Bir de bu çıktı..! ÜYECİK...

Sanki sen çok mesaj yazdın noolmuş, çok mu bilgiye sahipsin yani, ne demeyi amaçladın anlatırsan sevinirim...

RadoN dedi ki:

annttiigs dedi ki:
polısle catısıp olen de
carpıtmadan lutfen

lütfen bana ..

Abdulah Çatlı dediğin adam, ülkesi için herşeyi göze almış, ülke menfaatleri için her türlü zorlu koşulda emek vermiştir. Tabi devletin her zamanki politikası olan kullan-at Abdullah Çatlı gibi derin devlet adamlarına da uygulanmıştır.

Eğer bilgin varsa zamanında Ermeniler Avrupadaki üst düzey bürokratlarımıza, elçilerimize suikast uygularken, onları da temizleyen Abdullah Çatlı gibi insanlardır. Bu kişilere tabii zamanla devlet yoluyla da çeşitli suçlar yüklenmiştir. Seninde bahsettiğin gibi uyuşturucu kaçakçılığı, mafyalık vb. gibi şeyler "kullan-at" politikasının bir parçasıdır. Devlette zamanla kullandığı kişileri belli yollarla karalayıp, ortadan kaldırmıştır. Bu şahsıyet sizin bahsettiğiniz adamlarla kıyaslanamaz düzeydedir. Neden dersen, bu kişiler ülkesine ihanet etmemiş, askerine polisine KURŞUN sıkmamıştır...

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47

Bir de bu çıktı..! ÜYECİK...

Sanki sen çok mesaj yazdın noolmuş, çok mu bilgiye sahipsin yani, ne demeyi amaçladın anlatırsan sevinirim...

"üyecik" demekle ne kast ettiğimi o anlamıştır sen merak etme

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Ben yorumuma cevap alamadım, konuyu başka yere çekmeden de cevap verebilirsin. Yok veremem diyorsan saygı duyarım.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ben cevabı verdim sen yinede saygını duy (bunlar ö.m lik mesaj polemiği devam ettireceksen orada da devam edebiliriz ama ozaman raiting çıkmaz )

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
MegaWolt dedi ki:
Abdulah Çatlı dediğin adam, ülkesi için herşeyi göze almış, ülke menfaatleri için her türlü zorlu koşulda emek vermiştir. Tabi devletin her zamanki politikası olan kullan-at Abdullah Çatlı gibi derin devlet adamlarına da uygulanmıştır.

Eğer bilgin varsa zamanında Ermeniler Avrupadaki üst düzey bürokratlarımıza, elçilerimize suikast uygularken, onları da temizleyen Abdullah Çatlı gibi insanlardır. Bu kişilere tabii zamanla devlet yoluyla da çeşitli suçlar yüklenmiştir. Seninde bahsettiğin gibi uyuşturucu kaçakçılığı, mafyalık vb. gibi şeyler "kullan-at" politikasının bir parçasıdır. Devlette zamanla kullandığı kişileri belli yollarla karalayıp, ortadan kaldırmıştır. Bu şahsıyet sizin bahsettiğiniz adamlarla kıyaslanamaz düzeydedir. Neden dersen, bu kişiler ülkesine ihanet etmemiş, askerine polisine KURŞUN sıkmamıştır...

bende ülkem içi herşeyi göze aldım. şimdi hangi üniversiteyi tarayarak başlayim işe. yoksa gidip direk nükleer işinemi girsem

dgkncoder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MegaWolt dedi ki:
dgkncoder dedi ki:
MegaWolt dedi ki:
Konu dışı olacak ama;

Ne güzel, kutlarım seni.

Orda dur, Atatürk rozeti takıyorum diye onların boş olduğunu ima etmedim ben... Ayrıca onlar boş insanlar değillerdir!