Deniz Gezmiş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hellish
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Herkese İyi Geceler .. !
Kominist değilim . Deniz Gezmiş'i ve Savundukları İdeolojiyi biliyorum . Bir çok kitap okudum onlar lehine ve aleyhine kişisel gorusum her ne olursa olsun bir İnsansın Görüslerinden dolayı asılması kesinlikle cağdışı bir yaklaşım . Deniz Gezmiş'in bir takım özellikleride güzel aslında . ! Ama Hedeflerini gerçekleştirmek için giriştikleri yol Türkiye Cumhuriyetine yarardan cok zarar getirmiştir bence . ! Aslında Deniz Gezmişte biliyordur ki Bu ülke ne KOMÜNİZİM'İ nede ŞERİAT'I benimseyek bu ülkedir .! Ülkemiz Bu takım rejimlere hazır değil olmamalıda bence . ! Bence Deniz gezmiş ve Yoldasları haklarını daha demokratik yollardan arayabilirlerdi .! Benim kişisel gorusum DENIZ GEZMİŞ'İN asilmasi Türkiyeye Cok şey kaybettirdi .! Ama Deniz Gezmiş'in savunduklarınında Türkiyeye Hiç bir şey kazandırmayacağını düşünyorum .

Birde Devrimci Arkadaşlarımızda şu şekilde bir önyargı var , ben bunu anlamiyorum . ! Devrimci arkadaslarımıza Göre Kendilerinden olmayan hiç bir insan ATATÜRKCÜ olamaz. !
Arkadaslarım eğer gercek ATATÜRKCÜLÜK devrimcilik olsaydı inanın su anda Türkiye Cumhuriyet'i devletinde yasiyor olamazdık . ! Çünkü ATAMIZ Hayattayken ülkede Ne sağ ne de sol diye bir kavram vardı . ( BU KAVRAM İSMET İNÖNÜ ZAMANINDA GELMİŞTİR )! Tek amac Bağımsız Bir Türkiye Cumhuriyetiydi . ! Daha Sonra Ulu Önder Bir Takım Devrimler gerçekleştirdi .! Ama Bu Devrimler zaten belli basli devrimler ve Çatisma yoluyla değil demokratik yolla gercekleştirilen Devrimler. ! Şimdi siz diyorsunuzki Biz devrim yapicaz. ! İyide Arkadaslar Devrimcilik ilkesi niye var o zaman ? Atamız Bu ilkeyi Devrimler kendi kendini yenilesin Diye demokratik bir biçimde yapmadımı ? ATATÜRK İLKELERİNDEKİ BU DEVRİMCİLİK ilkesi niye ? Devrimlerin zamana ayak uydurarak kendini yenilemesi değil mi ? Siz bu ilkelere neden başkalarını katmak istiyorsunuz ki ?

Ve Son Söz . .!
Devrimci değilim .! Ama sanmayın ki ATATÜRKCÜ değilim .! Sonuna kadar ATATÜRKCÜ'yüz . ! Ama işte aramızdaki tek fark . ! Atatürkclüğü ve diğer ilkeleri yorumlamada meydana geliyor .! Deniz Gezmiş'i ve Arkadaslarını Rahmetle anıyorum . ! Yine Tam Zıt Görüslü Ülkücü gencleri de rahmetle anıyorum . !
Bunlar ülkenin gercekleri ve biz bu gerceklerle yasamak zorundayız. !

HERKESE İYİ GECELER DİLİYORUM .! Lütfen Konuda Gereksiz tartismalar yapmayalım sonucta hepimiz aynı ülkenin cocuklarıyız . !

filizbaki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sessizce dedi ki:
filizbaki dedi ki:
sessizce dedi ki:
sessizce dedi ki:
gülünün solduğu akşam diye bi kitap var erdal özün..okumuşsunuzdur..bende okudum lise yıllarında babamın ve akrabaların tavsiye hatta zoruyla...ama gerçekleri görmem çok uzun sürmedi allaha şükür..onlara sadece üzülüyorum şuan..niyemi hayatlarının en güzel günlerini yaşayacakken boş ve saçma idealler uğruna şuanda toprağın altındalar...yazık çoooook yazık!!!
yanlış anlaşıldım galiba ben deniz gezmiş ve arkadaşlarını savunmadım savunmamda arkadaşlar...yoldaş falanda deilim...

çok sığsın güzelim. umarım güzelsindir çünkü bu bilinçsizlikle yozlukla seni kimseler almaz. Okul mokul okumadınmı sen hiç.
UCUZ VE BASİTSİNİZ BENİM OKUDUUM OKULLARIN EMN OLUN ÖNÜNDEN GEÇEMEZSİNİZ HATTA BENİM OKUDUUM KİTAPLARIN ADINI BİLE AĞZINIZA ALAMAZSINIZ NE İŞİM VAR YA BENİM BU BAŞLIK ALTINDA BUNCA BOŞŞŞ İNSANLA

Sana tavsiyem Seda Sayan izlemeyi biraz azalt
O adını dahi ağzımıza alamayacağımız kitapların arka kapak sayfasını değilde içini oku
Dedeni - Nineni ziyaret et
Annene yemek yaparken yardım et. Senin yaptığını herkesin bildiği bir special tatlın olsun
Ütüyü elinden kap
Dışarı çık biraz temiz hava huzur verir
Erkek arkadaşına bir süpriz yap
Eğer yoksa erkek arkadaş bul
Konuştuğun gibi yaz. Kelimeleri doğru telafuzları ile doğru şekilde kullan
Burnunu törpüle biraz alçak gönüllü ol
Sağlıcakla kal

devrimci1742

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sessizce dedi ki:
filizbaki dedi ki:
sessizce dedi ki:
sessizce dedi ki:
gülünün solduğu akşam diye bi kitap var erdal özün..okumuşsunuzdur..bende okudum lise yıllarında babamın ve akrabaların tavsiye hatta zoruyla...ama gerçekleri görmem çok uzun sürmedi allaha şükür..onlara sadece üzülüyorum şuan..niyemi hayatlarının en güzel günlerini yaşayacakken boş ve saçma idealler uğruna şuanda toprağın altındalar...yazık çoooook yazık!!!
yanlış anlaşıldım galiba ben deniz gezmiş ve arkadaşlarını savunmadım savunmamda arkadaşlar...yoldaş falanda deilim...

çok sığsın güzelim. umarım güzelsindir çünkü bu bilinçsizlikle yozlukla seni kimseler almaz. Okul mokul okumadınmı sen hiç.
UCUZ VE BASİTSİNİZ BENİM OKUDUUM OKULLARIN EMN OLUN ÖNÜNDEN GEÇEMEZSİNİZ HATTA BENİM OKUDUUM KİTAPLARIN ADINI BİLE AĞZINIZA ALAMAZSINIZ NE İŞİM VAR YA BENİM BU BAŞLIK ALTINDA BUNCA BOŞŞŞ İNSANLA
Eğer gerçekten o kadar bilinçli olsaydın bilirdinki deniz hukuk öğrencisiydi.Boş insan değildi. Bu kadar okumaya yenilikçi olmamak kötü birşey be güzelim. Tüh boşuna okumuşun sen şimdi yaşadığın ömre yazık otur ağla biz ki ölüme bayram yerine gider gibi gidenlerin izindeyiz. Onuruyla şerefiyle... sen olsan eminim korkudan ağlar davanı satar köpekçe yalvarırdın savcılara . Sen o kitapları biraz daha oku, haklısın senn okuduğun kitapları ben zaten okumam. Okul dediğinde imam hatip sanırım tşkr ederim benm mesleğim iyi

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar rica ediyorum açtığınız konuya ilgi olsun herkes birşeyler yazsın diye denizleri kullanmayın. hiç bakmadım verilen cevaplara. ama eminim birileri çıkacak koministlerdi diyecek, iyiki öldürüldüler diyecek. benim sinirimi tepeme çıkartacak mümkünse açmayın bu tip konuları.

birde lütfen hatırla sevgili izleyipde denizleri tanıdığını zannedenler yorumda bulunmasın komik oluyor.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
devrimci1742 dedi ki:
seni kınıyorm cidden bu kdr bilinçsiz bir insancık olduğun için.CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ 21 GENÇ DÜŞÜNCE SUÇUNDAN İDAM EDİLDİ.ATATÜRK BUNU GÖRSEYDİ KAHROLDU. HUKUK ÖĞRENCİSİ AKILLI ZEKİ HERŞEYİN FARKINDA DEVLET NEDEN YAŞAMASINI İSTESİNKİ TÜRKİYENİN AYIPLARINDAN BİR TANESİ BU BUNUN GİBİLERİNİN İDAMI.DENİZ ÖLDÜ ZERRESİNDEN MİLYONLAR DOĞDU DENİZE VE YOLDAŞLARA BİN SLM OLSUN...

Düşünce suçundan değil, devleti yıkmaya çalışmaktan. Deniz Gezmiş yaptığı eylemler ve amaçladığı rejim dolayısıyla idam edildi, düşünce suçundan değil. Hukuk öğrencisi olmak insanı kurtarmıyor, bugün çok sayıda namussuz hukukçu var.

Sonra banka soyan, üniversite işgal eden onu bunu öldüren şahsın neresi kahraman? Halk Ordusu demekle halkın ordusu olunmuyor, yoksa PKK da kendi kafasından "halk ordusu"!!

Milyonlarca insanı sadece ve sadece kendisiyle aynı düşünceye sahip değil diye katleden Lenin alçağını kendisine örnek alan pisliğe mi istiyorsunuz düşünce özgürlüğünü? Sırf "benimle aynı düşünmüyor" diye adam öldüren pislik mi düşünce özgürlüğü talep ediyor?

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
biliorm ki en azından tutkusu ugruna hayatını vermis belki dogru belki yanlış ama ülküsüne bas koymus yolunda yılmamıs
yapılan en haksız idamlardan birine kurban gitti.bugün idamına oy verenlere sorulduğunda neredeyse hepsi pişman.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
biliorm ki en azından tutkusu ugruna hayatını vermis belki dogru belki yanlış ama ülküsüne bas koymus yolunda yılmamıs
yapılan en haksız idamlardan birine kurban gitti.bugün idamına oy verenlere sorulduğunda neredeyse hepsi pişman.

Demek ki Abdullah Öcalan'ı assak o da aynen böyle kahraman olacak.

Not: Haksız cana kıyanın idam edilmesi taraftarıyım, bu şahıs kaç kişiyi öldürdü nasıl ve neden öldürdü tam olarak bilemiyorum, o yüzden idamı için kesin doğrudur veya yanlıştır demiyorum.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Elmacik dedi ki:
Not: Haksız cana kıyanın idam edilmesi taraftarıyım, bu şahıs kaç kişiyi öldürdü nasıl ve neden öldürdü tam olarak bilemiyorum, o yüzden idamı için kesin doğrudur veya yanlıştır demiyorum.

abdullah öcalanla deniz gezmişi bir tutacak birisi olduğunu hiç sanmazdım.
hani tam olarak bilemiyorum demişsin. bence bilemediğin konularda yorum yapma sen aklı başında gördüğüm ender insanlardan birisin forumda.bu çizginden çıkma

deniz gezmişin hiç kimseyi öldürdüğü yada öldürmeye teşebbüs ettiği iddia bile edilmemiştir.

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
anarchst teşekkürler
ben bişey demicem yaa

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
anarchst dedi ki:
Elmacik dedi ki:

abdullah öcalanla deniz gezmişi bir tutacak birisi olduğunu hiç sanmazdım.
hani tam olarak bilemiyorum demişsin. bence bilemediğin konularda yorum yapma sen aklı başında gördüğüm ender insanlardan birisin forumda.bu çizginden çıkma

deniz gezmişin hiç kimseyi öldürdüğü yada öldürmeye teşebbüs ettiği iddia bile edilmemiştir.

Sevgili kardeşim, bu tek yönlü bakış açısından kurtulun, ben ikisini bir kefeye koymadım, sadece bir örnek verdim. Seçilin aldığı ölçüt yanlıştır. "Kimine göre doğru kimine göre yanlış" demek doğru bir ölçü değildir; zira bütün teröristler kimine göre doğru kimine göre yanlıştır. O halde bütün teröristler kahraman demek ki! (İşte bunun için örnek verdim.)

Benim bilmediğim Deniz'in düşünceleri veya yaptıkları değil, sadece adam öldürüp öldürmediğini bilmiyorum; haliyle o günlerde yaşamadığım için. Bilmiyorum dediğim sadece budur, yoksa olayları elbette biliyorum, özetleri çalışma yapmış birisinin yazısı az önce gönderildi forumda okumanı tavsiye ederim.

Deniz'in örnek aldığı Lenin yönetimi de araştırmanı tavsiye ederim; milyonlarca insanı gözünü kırpmadan doğramış kişileri örnek alan, onların politikasını uygulamaya çalışan o şahıslardan farksızdır. Milyonlar diyorum, bir üç beş değil, milyonlarca insan öldürüldü ve Deniz "yaşasın Leninizm" diyerek bu katliyama nasıl bir destek verdiğinin ve kurmak istediği devletin sinyallerini veriyor. Zira yönetimi ele geçirmek ve böyle katil bir devlet kurmak istiyordu.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
size söyleyecek hiç bir söz aramıyorum. buna değmiyorsunuz. (elmacık sen üstüne alınma seni ayırıyorum)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Anarchist, bence Deniz'in eksilerini ve varsa artılarını yan yana koyarak ne kadar kârda olduğunu ve onun hangi düşüncelerini desteklediğini değerlendirmelisin. Eğer onu desteklemiyor da sadece düşünce suçundan asılmasına karşıysan, o zaman da Deniz'in, kendi düşüncesinde olmayan kişilere yaşama hakkı bile tanımayan Lenin yandaşı olduğunu düşünmeni isterim, milyonlarca kişinin katili Lenin. Zaten Deniz'in hayatında da gözlemleyebilirsin bunu, kendisiyle aynı fikre sahip olmayan kimselerle asla iyi geçinememiştir.

O halde nedir tam olarak Deniz'i bu kadar anılmaya değer kılan?

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
devrimci1742 dedi ki:
Elbruz46 dedi ki:
Bu ülkede Deniz Gezmişe gelene kadar kaç tana Vatan evladı öldürüldü... Koskoca Başbakan Asıldı... kurtuluş savaşı kahramanları hain ilan edilip istiklal mahkemeleri kararıyla idam edildi... ama hiç biri gerçekler bilindiği halde bu deniz kadar gündeme getirilmedi... Acaba komunist olmadıklarından mı? bu toprakların evladı olduklarından mı? madem gerçkleri açıklamayı halkı aydınlatmayı kendinize görev bildiniz sadece sizin üçlüyü mazlum gösterip onları aklmaya çalışacağınıza yakın tarihimizdeki denizden çok daha büyük işler yapmış çok daha kahramanlıklar yapmış ama bir şekilde tasfiye edilmiş insanların halkarındaki gerçekleri de anlatın ama içine sizin görüşlerinizi katmayın zira halk sizi sırf düşünceleriniz bu toplumun genleriyle taban tabana zıt olduğu için kaale almıyor size gülüyor...

seni kınıyorm cidden bu kdr bilinçsiz bir insancık olduğun için.CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ 21 GENÇ DÜŞÜNCE SUÇUNDAN İDAM EDİLDİ.ATATÜRK BUNU GÖRSEYDİ KAHROLDU. HUKUK ÖĞRENCİSİ AKILLI ZEKİ HERŞEYİN FARKINDA DEVLET NEDEN YAŞAMASINI İSTESİNKİ TÜRKİYENİN AYIPLARINDAN BİR TANESİ BU BUNUN GİBİLERİNİN İDAMI.DENİZ ÖLDÜ ZERRESİNDEN MİLYONLAR DOĞDU DENİZE VE YOLDAŞLARA BİN SLM OLSUN...

düşünce suçu demişsin. o zaman suç sayılan düşünceyi de açıklasan ???Ben denizin mahkemedeki savunmasını da dinledim gerçekten taban tabana zıt görüşüme rağmen iyi bir savunmay yapmıştır. Takdir ederim ama. 3 lünün fikir babası -tam hatırlayamayacağım hüseyin ya da yusuf- dağa çıkıp silahlı propagandayı ilk defa dile getiren kişidir diye övünülür. Bu durumda 21 değil 21000 bile asılabilir. ayrıca sadece asılan o 21 değildir. Karşıt görüşten de asılanlar vardır.

bir insanın( bkz:Dursun Önkuzu) ciğerlerine bisiklet pompasıyla hava basıp 3. kattan atmayı ise hiç saymıyorum düşünce ne de olsa.

İki tarafında faydalı düşünceleri olmuştur. Ama tüm suçu bir tarafa atıp da, öteki tarafı sütten çıkmış ak kaşık yapmaya kalkmayınız.

dgkncoder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
adrenalin760 dedi ki:
apo da deniz gezmişte komünist. ikiside devletin polisine askerine kurşun sıkmış. ikiside mevcut düzeni yıkmaya çalışdı.
hala atatürk üzerinden siyaset yapıosunuz
saltanatı halifeliği kaldıran komünizmi de getirirdi ama atamız bizim için türk milletine yakışır cumhuriyeti seçti...
Deniz Gezmiş polise ve askere direkt öldürmek için kurşun sıkmadı. Polisten kaçarken ayaklarına veya kafa hizasının daha üstüne sıkarak sadece yaralamak ve korkutmak amacıyla ateş etmiştir. Ama bu ülkenin polisi, askeri Yusuf ASLAN'ı kasığından vurduktan 11 saat sonra tedaviye başlattı.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
denizi apoya benzetiyorsunuz ya hani? buna kuduruyorum ben burda.
deniz bi kere çok cesurdu. korkak bir köpek değildi.
alın mahkemede savunmasındaki sözleri.
Türkiye'nin bağımsızlğından başka bir şey istemedim. Ve bu sebeple Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. Bundan dolayı da ölümden korkmuyoruz. Onu ancak işbirlikçiler düşünsün. Ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün. Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum. Bu bağımsızlık düşüncesini mezara kadar götüreceğiz.

ya anlatılacak çok şey var ama ben ne anlatsam. siz koministler polisleri öldürdüler, askerleri vurdular diyeceksiniz. tekrar tekrar söylüyorum. savcının bile iddianamesinde olmayan cinayetleri siz kafanızdan koymayın buraya.

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
anarchst dedi ki:
tekrar tekrar söylüyorum. savcının bile iddianamesinde olmayan cinayetleri siz kafanızdan koymayın buraya.

Benim belirttiğim dursun önkuzu cinayetini denizler işlemedi ama onunla aynı fikri taşıyan aynı şeyi düşünen kızıl katiller işledi. Buyrun araştırın. You tubeden cenaze törenine bakın. Bembeyaz kefenin durmayan kan yüzünden kıpkırmızı oluşuna şahit olun.
Kafa izasının üstüne ya da ayak izasına atmışmış. Bunu herhalde darağacında 3 fidan isimli kitaptan aldın. Yazar behram diyordu bunları ismini yanlış hatırlamıyorsam yazarın.

Not : Lütfen sırf konuya cevap verebilmek için ve tehlikeye girmemek adına yapıyorsanız da yapmayın diye diyorum. yeni üyelik almayın !!!

dgkncoder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nihat BEHRAM. Doğrudur. Ayrıca anarchst Deniz GEZMİŞ darağacında iken "Yaşasın tam bağımsız Türkiye, Kahrolsun Emperyalizm" diye bağırmaya başlayıp Emperyalizm kelimesi bitmeden korkudan altındaki sandalye çekilmiş. Ayrıca boyunu hesaba katmamaları yüzünden yaklaşık 40 dk boyunca darağacında kalmış. İnsanlık mıdır idam suç işlemediği halde idama mahkum olması ve idam sırasında hesaplanamayan şeyler yüzünden 40 dk acı çekmesi...

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sırf deniz gezmişle aynı şeyi düşündüğünden dolayı. birilerini öldüren birisinin suçunu denize atmak yanlış olur. şimdi bu kenan evren istedi diye darbe yapan tüm askerleri suçlamak olur.

Elzem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ülkede son zamanlarda terör örgütü avukatlığı yapanların sayısı bi hayli fazlalaştı gibi.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
anarchst dedi ki:
Elzem dedi ki:
Ülkede son zamanlarda terör örgütü avukatlığı yapanların sayısı bi hayli fazlalaştı gibi.
bunun anlamı ne?
anarchst bey kardeşim elzem arkadaşa ergenekon u sor bakalım busefer avukat kim olacak bakalım alsana provakasyon çarpıtma demegoji

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
dgkncoder dedi ki:
Nihat BEHRAM. Doğrudur. Ayrıca anarchst Deniz GEZMİŞ darağacında iken "Yaşasın tam bağımsız Türkiye, Kahrolsun Emperyalizm" diye bağırmaya başlayıp Emperyalizm kelimesi bitmeden korkudan altındaki sandalye çekilmiş. Ayrıca boyunu hesaba katmamaları yüzünden yaklaşık 40 dk boyunca darağacında kalmış. İnsanlık mıdır idam suç işlemediği halde idama mahkum olması ve idam sırasında hesaplanamayan şeyler yüzünden 40 dk acı çekmesi...

leninizm ile ilgili söyeldiği kısım da var orada kaçırmış olabilirsin -eğer farklı kaynakları okumadıysak zamanında- !

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ayrıca amacım kesinlikle denizi vs kötülemek değil ama artık onun idolleştirilmesini kabullenmemek. sonucta bu kısıler yasadısı orgutler kurmuslardır.
ama dogru amac ama yanlıs amac ıcın ortada yasadısı bır orgut var acıklamasız.
dagda sılahlı mucadele ılk defa bu 3 lunun basının altından cıkmıstır.
3 lunun de fıkır babası olan mahır cayan katılın onde gıdenıdır. Ne kadar sıyası ekonomık tesbıtlerı su goturmez dogrular olsa da .
<b>tek tarafın mazlum tek tarafın haın ısbırlıkcı olarak gosterılmesıne ıse tamamen karsıyım.</b>

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Hayret vallahi, ülkemizin saf ve temiz gençleri ne Marks'ı ne Lenin'i ve ne de Atatürk'ün bunların hakkındaki düşüncelerini tanıyor demek ki. Ne diyelim, Berkin 'den alıntı yapalım bari;

"Emperyalistiz elhamdulillah"..

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Konu dışı olacak ama;

Benimde anlamadığım şey şu; Gençler neden Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy vb. gibi tarihimizde altın harflerle yeri olan kişilerin resimlerini, tişörtlerini vb. neyse işte taşımıyorlar, bulundurmuyorlar da, elin Lenin'i, Mark'ı, Che'si vb. gibi kişilerin posterlerini, resimlerini, tişörtlerini giyiyor? O adamların ülkemize, milletimize, tarihimize kattıkları nedir merak ediyorum?

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
MegaWolt dedi ki:
Konu dışı olacak ama;

Benimde anlamadığım şey şu; Gençler neden Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy vb. gibi tarihimizde altın harflerle yeri olan kişilerin resimlerini, tişörtlerini vb. neyse işte taşımıyorlar, bulundurmuyorlar da, elin Lenin'i, Mark'ı, Che'si vb. gibi kişilerin posterlerini, resimlerini, tişörtlerini giyiyor? O adamların ülkemize, milletimize, tarihimize kattıkları nedir merak ediyorum?

sen kullanıyormusun bahsettiğin kişilerin resimlerinin yada isimlerinin olduğu ürünleri

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Anarchist, seninki geçerli bir savunma değil, arkadaş "neden kullanmıyorsunuz" diye sormamış, "neden Lenin de Atatürk değil" demiş.

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Gerçekten karambakarambita durumları!... bildiğinden emin davranmak bundan ötesi yok demek çok iddaalı geliyor bana....

Marks sadece haberlede bir terör örgütünün başına konulan bir sıfat olarak bilmekte var bir felsefe olarak eleştirmekte var aslında İstiklal Savaşı günlerinde l Atatürk ün Lenine yoldaş diye hitap ettiği mektuba bakarak Atatürk Kızıl komünistti demek kadar buyuk bir laf "Kominizmin görüldüğü yerde başının ezilmesi gerektiği" kelimisinden çıkarılan sonuç

Elzem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tugbagaleri dedi ki:
anarchst dedi ki:
Elzem dedi ki:
bunun anlamı ne?
anarchst bey kardeşim elzem arkadaşa ergenekon u sor bakalım busefer avukat kim olacak bakalım alsana provakasyon çarpıtma demegoji

Buyrun siz sorun, gözler önünde ki bu kadar belgeler, yazılar, bilinenler varken(D.gezmiş ve ergenekon ile ilgili) nasıl bir çarpıtma veya provakasyon amaçlı olduğunu düşündünüz ilginç. Evet ortada bir demogoji var ancak bunu bizler değil, bu malum örgüt ve kişilerin yandaşları tarafı yapıyor. İddaaname ve deliller ortaya çıktığında tekrardan bu başlıkta sizleri görmek isterim.

Ayrıca arkadaşın biri çok güzel değinmiş, "Gençler neden Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy vb. gibi tarihimizde altın harflerle yeri olan kişilerin resimlerini, tişörtlerini vb. neyse işte taşımıyorlar, bulundurmuyorlar da, elin Lenin'i, Mark'ı, Che'si vb. gibi kişilerin posterlerini, resimlerini, tişörtlerini giyiyor? O adamların ülkemize, milletimize, tarihimize kattıkları nedir merak ediyorum? "

Che giyinenlerin zaten Atatürkle işi olmaz, gerektiği zaman kullanır sonrada kenara bırakırlar. Hele hele diğer kişiliklerin sanmıyorum ki tişörtlerini giyeceğini ağızlarından isimlerini bile çıktığını düşünmüyorum. Tabi birde olayın "fişlenme" boyutuda var.

birde şunu eklemke istiyorum, bu tarz giyimler ile bir popülerite elde etmek amaçlanıyor. Yani giyiniyor, takıyor ama ideolojisinden bir haber. Popülerilik konusunda D. gezmişi örnek aldıklarını düşünüyorum. İsterseniz ne demek istediğimi şu başlığı okuyarak anlayabilirsiniz.

http://forum.shiftdelete.net/index.php/topic,43378.0.html