Dell Çin Üretimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan speedclk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

speedclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba...

Kafama bişey takıldı. 2 gün önce hepsiburada dan dell studio 1555 aldim. Baktim made in china diyor. orjinal windows 7 bandrolü var. Acaba bu ürün cakma bir dell mi yoksa gercekten dell orjinal cinde üretimi var mı?

Bu konuda hiç bişey bilmiyorum... yardımcı olursanız sevinirim...

ben@12

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kardes söyle anlatayim ben almanyanin göbeginden dell lap top aldim geldim eve bir baktim ne göreyim madi in china yaziyor

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Made in China
Çin de yapılmıştır/üretilmiştir demektir...

Çin Malıdır demek değil...

Büyük markalar Çinde iş gücünün çok ucuz olması yabancı şirketlere uygulanan vergilerin düşük olması enerji fiyatlarının uygun olması gibi maliyetleri düşüren sebepler nedeniyle Çin de fabrika açıp orada üretim yapmaktadırlar...
Bu o ürünlerin kalitesiz olduğu anlamına gelmez...

Senin soruna gelince Dell in Çin de fabrikası olup olmadığını bilmiyorum ama Türkiye de Çakma Notebook bulmak da ayrı bir kabiliyet ister... Çünkü adı sanı belli bir teknoloji mağazasından çakma ürün alman TÜRKİYE de neredeyse imkansız...

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
O gördüğümüzde burun kıvırdığımız Çin Bilgisayar devi IBM i satın aldı. Şuanki İsmide Lenovo

Acer Laptopum , Samsung Cep Telefonum , Kameram , Klavyem hepsi çin malı. Velevki çin dünya pazarına girmeseydi elektronik bu kadar ucuzlamazdı..

Yiğidi öldür hakkını yeme..

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Aldığımız ürünlerin büyük kısmı Çinde üretiliyor; ucuz işgücü nedeniyle şirketler fabrikalarını bu ülkede açıyorlar...

Dell'in sitesinden pc doğrulama; Win7 içinde ürün kodu doğrulamayı kullanın...
Aynı anda seri mesaj gelmiş.:D

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
Valla bende orjinal çin malı lenovo y550 var gayet memnunum

çinliler işi biliyor aga merak etme

speedclk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vermiş oldugunuz aydınlatıcı cevaplar için teşekkur ederim. Belki cok basit ve anlamsız bir soru gibi gelmiş olabilir ama bu konu hakkında hiç bilgim olmadıgı için sordum. Birde win7 yüklü geldi ama recovery ve win7 dvd cikmadı kutunun içinden. Sadece driver ve webcam cd cıktı. Ben win 7 bu ürünle birlikte satın alırken sadece lisans mı satın aldım. Yoksa dvd sinide bana göndermeleri gerekiyormuydu...

İlginizden dolayı tşk ederim...

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
recovery bilgisayarda yüklü olabilir...
bilgisayar boot etmeden önce F tuşlarından biriyle açılacaktır... ASUSlarda F9 ama Dell bilmiyorum :)