Dayz Oynayanlar Bu Başlık Altında Toplanıyor

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
DayZ_52715.jpg

Merhaba arkadaşlar. Bu konuda Dayz Standalone oyununu tanıyacağız. Haberleri takip ettiyseniz Dayz Steam oyun platformunda en çok satanlar listesine çoktan girmiş bulunmakta. Peki daha Alfa sürümünde ki üstelik 29.99$ fiyatı olan bir oyunun bu kadar kısa sürede bu başarıyı yakalamasını neye borçluyuz. Aslında sorunun cevabı çok basit. 225 km² açık dünya bir oynayışa sahip zombilerle dolu şehirler arasında hayatta kalma mücadelesi. Bi nevi minecraft'in başarısıda buna örnek gösterilebilir. Oyunu Arma 2'nin bir modu olarak kullanıcılara sunan ekip oyunun başarısını dikkate alarak Dayz Standalone adı altında tek parça bir oyunu steamdan şatışa sundular. Oyunu almak isteyenlere yapımcıların uyarısı var. Yapımcılar oyunun daha alfa sürümünde olduğunu alfa kavramını bilmeyenlerin bu oyunu satın almaması gerektiğini söylüyor. Zira oyunda fazlası ile bug mevcut. Çatıdan kendini atanlarmı dersiniz yoksa kapılardan geçen zombiler mi ? Yine de Dayz oyuncusu olarak bu bugları görmezden gelip oyundan keyif alabiliyorum. Oyunda ortalama hayatta kalma süresi 1 saat denilebilir. İlk başta oyuna sıradan bir insan olarak elinizde bir fener ve kıyafetlerde başlıyorsunuz. Başladığınız yani spawn olduğunuz yerler yaklaşık olarak hep aynı bu yüzden doğunca önce bir şehire yönelmeniz gerekiyor daha sonra evlere tek tek girip yiyecek,içecek ve sağlık kitleri bulmanız lazım. Kan kaybederseniz aynı gruptan birinin size kan vermesi lazım yada kan yapıcı besinler yiyip kan aramalısınız.Silahlar genellikle askeri kamplarda bulunuyor fakat giderken dikkatli olmakta fayda var. Ayrıca oyunda şuan herhangi bir taşıt bulunmadığı için uzun mesafeleri koşarak gitmeniz gerekiyor. Karakterimiz acıkıyor,susuyor,hastalanıyor,yoruluyor,üşüyor,midesi bulanıyor ve sizin bunlara çözüm bulmanız gerekiyor. Gerçek bir survivor deneyimi yaşamak isteyenler oyunun alfa sürümünü steamden 29.99$'a satın alabilirler. Ama dediğim gibi oyunda ki bugları görmezden gelmeniz gerek. Ayrıca oyun Arma oyun motoru kullandığı için fizik motoru simülasyon ayarında. Call of Duty gibi koşup zıplayayım yere yatıp ateş edeyim diye beklemeyin. Simülasyona uzak kişiler oyunu sevmeyecektir benden demesi :) Daha anlatılacak çok şeyi var oyunun ama uzun uzun yazıp sizleri sıkmak istemedim sorusu olan yardıma ihtiyacı olan bu konu altından yazabilirler. Sevgiyle kalın.

dayz-standalone-august-devblog-screen-8.jpg

25.jpg

indie-game-indie-statik-dayz-standalone-2.jpg

dayz_standalone_map_by_marksmanhun-d70megg.jpg

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Oyunu steam haricinde para vermeden başka bir yerden(torrent vb.) edinemiyor muyuz ? Nasıl bir oyun olduğunu çok merak ediyorum.Önce bi denemem lazım.Beğenirsem satın alırım.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Anlatımın için teşekkürler :) Takibimde olan bir oyun :yes: Peki bug lara ne zaman çözüm bulacaklar ?

Buglar için geliştirici firma kullanıcıların yorumlarını alarak oyunu geliştiriyorlar ayrıca istek ve önerilerede önem veriyorlar :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Oyunu steam haricinde para vermeden başka bir yerden(torrent vb.) edinemiyor muyuz ? Nasıl bir oyun olduğunu çok merak ediyorum.Önce bi denemem lazım.Beğenirsem satın alırım.

Dayz Standalone ücretli ama eski versiyonunu ki arasında çok fark olduğunu sanmıyorum ücretsiz oynayabilirsiniz. Lakin bunun için Arma II+Arma II Operation Arrowhead oyunlarının bilgisayarda yüklü olması lazım bunlara artı olarak yüklemesi çok zahmetli ve uzun bir iş. Oyuna dair merak ettiklerinizi videolardan da takip edebilirsiniz. Grafiğe hiç değinmedim oyunun grafikleri sağlam bir bilgisayar gerektiriyor ama AA'sız kaplama boyutunu düşürerek normal bilgisayarlada oyunu oynayabilirsiniz.

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
[MENTION=83278]samilcan[/MENTION] konuyu Oyuncu buluşma Noktasına taşıdım.

DayZ gerçekten de denenmesi gereken bir oyun. Yalnız grup ile oynanınca zevki çıkar. Yanınızda arkadaş olmadan pek zevk alamazsınız :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
@samilcan konuyu Oyuncu buluşma Noktasına taşıdım.

DayZ gerçekten de denenmesi gereken bir oyun. Yalnız grup ile oynanınca zevki çıkar. Yanınızda arkadaş olmadan pek zevk alamazsınız :)

Teşekkürler :) Ayrıca evet grup mutlaka gerekiyor aksi halde zombilerden daha çok iteme aç oyunculara kurban oluyorsunuz :) Karakterimden bir görüntü ekleyeyim bari :)

ma0p.jpg

towz.jpg

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Öldüğün zaman tüm eşyaların gidiyor mu ? Birde öldüğünde hemen spwan olabiliyormusunuz, yoksa 1-2 saat beklemen mi gerekiyor ?

Evet maalesef bütün itemlerin gidiyor ayrıca evet spawn olabiliyorsunuz ama eşyalardan ümidinizi kesmeniz gerek :)

2-3 saatte bu itemlere mi sahip oldun ?

İtemlere 1 saatte filan sahip olmuşumdur geri kalanda gezdim zombi avladım.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Evet maalesef bütün itemlerin gidiyor ayrıca evet spawn olabiliyorsunuz ama eşyalardan ümidinizi kesmeniz gerek :)

İtemlere 1 saatte filan sahip olmuşumdur geri kalanda gezdim zombi avladım.

En uzun süre ne kadar yaşadın ? Rekor nedir oyunda ?

Ölünce herşeye sıfırdan başlamak çok büyük sıkıntı ama gerçekçiliğede bir o kadar etkisi var.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
En uzun süre ne kadar yaşadın ? Rekor nedir oyunda ?

Ölünce herşeye sıfırdan başlamak çok büyük sıkıntı ama gerçekçiliğede bir o kadar etkisi var.

En uzun ne kadar yaşadım bilmiyorum valla satın aldım alalı sürekli ölüp dirilmekten vakit tutamadım :) Zombiden dolayı ölmek sıkıntı değil canın azalıyor sağa sola koşturuyorsun bandaj arıyorsun kan yapıcı şeyler arıyorsun zevkli oluyor ama free-roam gezerken pusuya yatmış bir kaç kişiye ölmek adama koyuyor. Çok alt+f4 çektim sonra dayanamayıp tekrar açtım :)

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
En uzun ne kadar yaşadım bilmiyorum valla satın aldım alalı sürekli ölüp dirilmekten vakit tutamadım :) Zombiden dolayı ölmek sıkıntı değil canın azalıyor sağa sola koşturuyorsun bandaj arıyorsun kan yapıcı şeyler arıyorsun zevkli oluyor ama free-roam gezerken pusuya yatmış bir kaç kişiye ölmek adama koyuyor. Çok alt+f4 çektim sonra dayanamayıp tekrar açtım :)

İşte o yüzden grup lazım. 10 kişilik grup kurduktan sonra kolay kolay kimse dalaşamıyor :) (Büyük klanlar hariç)

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Facebook ta DayZ Türkiye var.(yanlış haatırlamıyorsam) Oradaki grupları görünce insan oynamaya, oyunu satın almaya çekiniyor. Kim bu gruplara karşı koyabilir ki ? Adamlar tahmin edemeyeceğin yerlere pusmuş:mad:

xYjVNE.jpg
x04rGL.jpg

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Facebook ta DayZ Türkiye var.(yanlış haatırlamıyorsam) Oradaki grupları görünce insan oynamaya, oyunu satın almaya çekiniyor. Kim bu gruplara karşı koyabilir ki ? Adamlar tahmin edemeyeceğin yerlere pusmuş:mad:

xYjVNE.jpg
x04rGL.jpg

Evet bu tip oyunların hepsinde vardır bu. Sağlam ekibiniz varsa yıkar atarsınıız ortalığı.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
ve ve vee hastalıktan öldüm. Yanlışlıkla cam suyu içtim :D Gitti o kadar item hayırlı olsun

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende aldım oyunu. 3 arkadaş oynuyoruz. Hepimizde mosin var. Bayağı iyiyiz şimdilik. 3-4 saattir hayattayız. Bide m4a1 bulsak tam olacak :)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Bende aldım oyunu. 3 arkadaş oynuyoruz. Hepimizde mosin var. Bayağı iyiyiz şimdilik. 3-4 saattir hayattayız. Bide m4a1 bulsak tam olacak :)

Hiç sorma daha sonra tekrar başladım işte bu saate kadar yaşadım full teçhizat birde bir arkadaşla bağlandım askeri kampa gittim adam var içerde hey dedim friendly dedi okey dedim i'm friendly **************** bu yıldızlara küfürleri siz doldurun artık yanına gittim ateş etti kaçtım sonra öldürdüm badaj filan kurtardım sonra camdan ateş ettiler sığındım içeri gelenide indirdim bir onu indirirken benim arkadaşıda öldürdüm :D Sonra biri geldi vurdu beni tam katliam oldu şimdi kafamda kask koşuyorum boş boş :D

az önce bir serverda 3 tane m4a1'e denk geldim bir tane üstümüze alabildiğimiz için kaldı hepsi öyle :D birinizde yakın temas için m4 mutlaka olmalı ayrıca mosin e pibot takmayı unutmayın ve long range dürbün takın

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hiç sorma daha sonra tekrar başladım işte bu saate kadar yaşadım full teçhizat birde bir arkadaşla bağlandım askeri kampa gittim adam var içerde hey dedim friendly dedi okey dedim i'm friendly **************** bu yıldızlara küfürleri siz doldurun artık yanına gittim ateş etti kaçtım sonra öldürdüm badaj filan kurtardım sonra camdan ateş ettiler sığındım içeri gelenide indirdim bir onu indirirken benim arkadaşıda öldürdüm :D Sonra biri geldi vurdu beni tam katliam oldu şimdi kafamda kask koşuyorum boş boş :D

az önce bir serverda 3 tane m4a1'e denk geldim bir tane üstümüze alabildiğimiz için kaldı hepsi öyle :D birinizde yakın temas için m4 mutlaka olmalı ayrıca mosin e pibot takmayı unutmayın ve long range dürbün takın

Valla mosin e dürbün bulduk bir tane. Ama bipot bulamadık daha. Biz de silah ve techizat buluruz diye havaalanına gittik. Bir tane adam bizi 3lü görünce hemen kaçtı. Artık çıktı mı naptı bulamadık. Grup şeklinde dolasinca çok iyi oluyor. Ölünce sıfırdan başlamak aslında zor ama eğlenceli. Tek kötü tarafı öldüğünde arkadaslarla tekrar buluşmak zor.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Valla mosin e dürbün bulduk bir tane. Ama bipot bulamadık daha. Biz de silah ve techizat buluruz diye havaalanına gittik. Bir tane adam bizi 3lü görünce hemen kaçtı. Artık çıktı mı naptı bulamadık. Grup şeklinde dolasinca çok iyi oluyor. Ölünce sıfırdan başlamak aslında zor ama eğlenceli. Tek kötü tarafı öldüğünde arkadaslarla tekrar buluşmak zor.

Evet oyunda daha vehicle olmadığı için yürü yürü yollar bitmiyor. Dürbün ve bipotları askeri üstte (Balota'ya gelmeden) bulabilirsin.

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Hiç bana göre bir oyun değil. Zaten zombi oyunlarından hoşlanmam. Meraklısına iyi oyunlar:)

tridinebandiyum

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anlatilanlar beni oldukca heveslendirdi survivor temasini severim fakat alpha surum icin o fiyat degmez bence

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Alacaktım. Ufak da olsa indirim bekledim :mrgreen: Bahar'a kadar beklerim. Baktım inmiyor, alırım.