Selam arkadaşlar, fabrikada 12 saat çalışıyorum, Akşam 8-Sabah 8 yorgunluktan bayılacak gibiyim, kanuna göre haftalık çalışma saati 45 saati tamamlayan işçiyi işten çıkaramaz yazıyor, gitmesem çıkarma hakları var mı? İşe gireli 1 ay oldu.
Teşekkür ederim hocam, yorgunluğun üstüne bir de hasta oldum, mecbur gidemedim. Yapacak bir şey yok.Geç oldu ama bir kılıfını bulup çıkartırlar. Ya da seni biraz daha kötü şartlarda çalıştırıp senin istifa etmeni sağlarlar. Fabrikalar falan kanun, hak, hukuk dinlemiyor ne yazık ki...
Teşekkür ederim hocam, bugün gündüz vardiyasındayım, normal işime gidiyorum, bakalım neler olacak.1 gün devamsızlıkla kanunen tazminatsız işten çıkarma hakları yok 3 gün sebepsiz gitmezseniz çıkartabilirler. Maalesef ülkemizde kanunlara çok uyulmuyor. Arkadaşımızın da dediği gibi bahane bulmak isterlerse her türlü çıkartırlar.
Hocam tekrar selam, şu an işteyim, vardiya amiri sağolsun bana izin kağıdı yazmış.Geç oldu ama bir kılıfını bulup çıkartırlar. Ya da seni biraz daha kötü şartlarda çalıştırıp senin istifa etmeni sağlarlar. Fabrikalar falan kanun, hak, hukuk dinlemiyor ne yazık ki...