Crysis 3 Korsana Yenik Düştü!

topalsolucan

Rektör
Katılım
25 Mart 2010
Mesajlar
15,674
Reaksiyon puanı
555
Puanları
113
@topalsolucan

Aslinda korsan indiren kisileri anliyorum. Son zamanlarda karsilastigim vakalar beni orijinal oyuna para vermekten soguttu. Paraya kiyip oyunu aliyorum, kuruyorum bilgisayara birde ne göreyim? Iyi sisteme ragmen oyun takiliyor yada acilmiyor. Mail atiyorum adamlara örnek ubisoft'a, bana sacma sapan cevaplar yaziyorlar. Kendi hatalarini kabullenmek istemiyorlar yani. Onlarda az üc kagitci sahtekar degil bunun farkindayim :) Bende bundan sonra oyunu korsan indirecegim, begenirsem ve oyun sorunsuz calisirsa o zaman satin alacagim. Sonucta kimse parayi yerden toplamiyor. Verdigim paranin hakkini sonuna kadar almak isterim.

bizm bir abinin lafı vardır, "biz de herhalde bakır vermiyoruz" diye. :)

yasal olmayan yollardan oyunları sunanlar çıkan sorunlarla daha ciddi ilgileniyorlar ve o sorunu kesinlikle çözüyorlar. ben daha sorunu çözülmeyen korsan oyun görmedim. orjinal oyun alıp çıkan sorunu çözemeyip korsan yoldan crack yapanları bile gördüm. :)
 

Usui Takumi

Profesör
Katılım
10 Temmuz 2011
Mesajlar
3,551
Reaksiyon puanı
1,177
Puanları
113
Bizler orjinale karşı değiliz ama en azından yüzde 50-75 indirim olmadanda crysis 3 gibi oyunları alamayız. 30 dan fazla oyunum var steamde ama hiçbirini orijinal fiyattan almadım. Aldığım en pahalı oyun Hitman Absolution onuda yüzde 66 indirimle 16 dolara aldım. bu arada enter tuşu çalışmıyor. Hayır goolede arama yaparken veya adres çubuğuna site girip enter yapınca çalışıyo ama forumda yazdığım mesajdan sonra enter diyip bi alt paragrafla devam etmek istedim ama çalışmıyor tuş
 

SincapHenry

Asistan
Katılım
29 Eylül 2012
Mesajlar
112
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Boş konuşuyorsun. O oyunu sadece internete bağlananlar oynamıyor, internete bağlamadanda oynayanlar var. Nasıl kontrol ediceksin peki orjinal olup olmadıgnı internet olmadan. Dosya sistemleri hakkında ne kadar bilgin fikrin var ? Yapamazlar demiyorum yaparlar ofline online her türlü korsanı kapatırlar. Ama bu iş için harcayacakları zaman maliyete dayanıklıdır programlama ve yazılım işlerinde zaman para demektir. Bunun için algoritma geliştirip bunu yazılıma dökmek oyun motoruyla olmaz önce oyun motoru ne işe yarar bi araştır. Sonrada oyun motoru olmadan o oyuna kontroller eklemeyi düşün tamamen bagımız oyunun optimizasyonunu bozmadan eklicegin kodlar ve çözülemicek kadar karmaşık algoritmalar ne kadar karmaşık ve uprastırıcı en profesyonel yazılımcı için bile öff dedirticek cinsten şeyler bunlar kıısaca oyunun maliyetine yakın bir ücretle evet yapılabilir ama ofline oynayanlar için eninde sonunda kırılır değermi bukadar maliyete ve uğraşa sence ? İsteyen korsan alıp kullanır oyunda sadece gördüğüne ateş eder konuyu anlamadan oynar. Kaç kişi Call Of serilerini anlayarak oynadı ? Onlarda türkçe olsaydı iyi olmazmıydı anlamıyorum 2 hafta sigarayı azalt alırsın o oyunu ama orda cracklisi dururken para vermek koyuyo dimi o adamlar içinde aynı sekilde neden orjinal alan bir ülke için uğraştıkları kadar Türkiye içinde uğraşşınlarki çünkü hepmiz indirip oynuyoruz. Uğraşmamakta haklılar ben olsam bende uğrasmam Crytek i tebrik ediyorum adamlar uğrasıolar ama siz korsan kullanıp kendinizi rahatlatmak için umursamamak için bahaneler uyduruosunuz yok satış politikası falan diye. Sadece kendinizi kandırıyorsunuz hiç bişeyden haberiniz olmadan herşeyi çok iyi biliyomus gibi konusuyorsunuz. Bu işlerin zorlugunu falan gidin bi araştırın. Gerçi umrunda olmayacaktır yazdıklarım ama 2 hafta dışardan yemeği ve sigarayı kısarak alabilirim bu oyunu sonrasında da içim rahat rahat oynar ve keyfime bakarım ne kaybettim ? Ve ne kazandım neye yararım oldu ? Bi düşün. Sen indirdin oynadın bitirdin sen ne kazandın ? Senin çocukların ne kazanıcak ? Neye yararın oldu ? bide bunu düşün sonra cevap ver bana lütfen..

Bide bukadar basitken demişşin ? Bukadar basit olan ney sölermisin bana ya ? Yazılım çok basit bir olaymı sence bu oyunu yapan adamların tamamen farklı korsana karsı geliştirecekleri uygulama çokmu kolay sence onlar için. Bilmedigin bir konu oldugu için seninle iddalaşmıcam bana sadece aşılması imkansız olan bir dosya sistemi gönder. Yada geçtim bir oyun doyasının dll editlemesini yaparmısın ?

13 senedir debian kullanıyorum. Dosya bilgilerim o kadar iyidir anlayacağın. Sen ne dersen de koçum isteseler korsanı engelleyemezler belki bir şekilde kıralabilir. Fakat emniyete verip milletin evine polisi çok rahatlıkla yollayabilirsin. Bak bakalım o zaman korsan indiriliyormu? Basacan cezayı bir Allah'ın kulu indirmez.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
onlar korsana önüne geçse boyle seyler olmaz geçmedikleri için boyle yapıyoruz ki bende böyle yapıyorum bide torrent sitelerini kapatsalar ben ve milyonlarca kullanıcı internet kullanmayı bırakır biz bü sebebden dolayı interneti kullanıyoruz bide fiyatı 180 tl imiş ben o fiyata onu alacağıma hd 5750 alıp cfx yaparım daha iyi
 

tatar59

Asistan
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
467
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
13 senedir debian kullanıyorum. Dosya bilgilerim o kadar iyidir anlayacağın. Sen ne dersen de koçum isteseler korsanı engelleyemezler belki bir şekilde kıralabilir. Fakat emniyete verip milletin evine polisi çok rahatlıkla yollayabilirsin. Bak bakalım o zaman korsan indiriliyormu? Basacan cezayı bir Allah'ın kulu indirmez.

hala boş konuşuyosun. Ettin hitaplara dikkat et koçum vs. cümleler bu forumda pek gitmez. İnternet baglantısı olmayan bi yerde nerden bulucaksın ip adresini ? Türkiyede işler böyle yürümez önceki mesajlarında isteseler engellerler diyodun şimdi engelleyemezler diyosun. linux alt yapısı işletim sistemi kullanmak kişiyi bilgili yapiosa her konuda bütün yazılım kursları debian kullandırsın öğrencilere o zaman. Neyse konumuz o değil adamlar oyunun içine kod atıcaklar bakıcaklar bu cd keyi 2 kişi kullanıyo daha önce kullanılmış vs bir sekilde anlıcaklar crack kullandıgnı ip adresi orda yazıo hangi ülke neresi belli değil. Verdi binlerce kişiyi savcılığa harcadığı para sence orjinal sattıgı ürünlerin parasından dahamı az olur ? Az mantıklı düşün baktılar ip türkiye lokasyonlu savcılığa haber gelcek cinayet yok bişey yok ortada sadece bilişim suçu savcı sorusturma acıcak gidicekler Türk telekoma bu ip yi bu zamanda kime tahsis ettin diye sorcaklar Türk telekomun cevabı biz ip loglarını sadece 1 ay tutuyoruz bu tarihe yönelik adres veremeyiz noldu dosya kapandı. Noldu harcanan para ? Bu durumlarda bu sartlarda adamlar korsanı sadece insanca konusarak engellemeye calısıyo artistlik yapıcak kadar bütceleri olsaydı oyun yapmazlardı ticaret yaparlardı. Boşuna dememişler sen ne kadar konusursan konus karsındakininn anladıgı kadarsın diye. Günde binlerce site açılırken hangisnin torent sitesi oldugnu nasıl kontrol ediceksin ben alırım bilgisayarımı yaparım sunucu cekerim fiberimi statik ip de kullanmam nolur ip yi banlarlar resetlerim modemi farklı ip adresinden o sunucu dosya paylasımına devam eder he buldumu polis bunun cezası ney ? Kitapta yazanlarla mahkemede gecenler bir olmuo bi paylasım yaptı die kimsenin hayatını sicilini mahvetmezler. Neyi savundugnuda anlamadım sadece diyorumki korsan engellenemez bir sekilde kırılır. Hiç bir firmada o korsan kullananları savcılıga verip dünya para harcamaz. Yani neymiş korsal satış politikası değilmiş kabul et artık daha ne iddalaşıosun
 

topalsolucan

Rektör
Katılım
25 Mart 2010
Mesajlar
15,674
Reaksiyon puanı
555
Puanları
113
ya hu aldığınız nefes korsan, gelmiş burada kavga çıkarıyorsunuz. ben korsan 1 tek mp3 dahi indirmedim diyebilecek kişi dışında kimsenin tek kelime etmeye hakkı yok. bu da kesinlikle mümkün olmadığı için herkes işine baksın sadece.
 

yerda

Öğrenci
Katılım
9 Temmuz 2012
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ya hu aldığınız nefes korsan, gelmiş burada kavga çıkarıyorsunuz. ben korsan 1 tek mp3 dahi indirmedim diyebilecek kişi dışında kimsenin tek kelime etmeye hakkı yok. bu da kesinlikle mümkün olmadığı için herkes işine baksın sadece.
D: ben korsansız bir şey yapmadım
 

mehmet0321

Doçent
Katılım
23 Ağustos 2012
Mesajlar
744
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Yaş
30
Hepiniz korsan olarak indirip oynayinda sirket para kazanamasin.Bakalim o zaman crysis 4ü gorebilecek misiniz?
Daha dogrusu crysis gorebilecek misiniz?
 

Blackout

Dekan
Katılım
14 Nisan 2008
Mesajlar
7,495
Reaksiyon puanı
383
Puanları
0
Crysis'i yine satın aldık, seneye yeni oyun da Türkçe geldi. Oh süper. Peki ya diğerleri? Hem alayına aban; torrent-warez nerden bulursan indir oyna sonra da niye bunların Türkçe desteği yok diye şikayet et. Oldu canım. Türk yabancı ayrımına kesinlikle katılmıyorum. Hak edene hakkı verilmeli bana göre. Oynarsın, beğenirsen yapımcıya destek olmak için satın alırsın. Elbette ki doğrusu ücretini verip alarak oynamak lakin her oyuna ön siparişten 100-150 TL basacak bir durumumuz yok çoğumuzun. Bu sebeple de bundan sonra benim yolum budur. Ayrıca serinin bundan önceki tüm oyunlarını orijinal alan biri olarak söylüyorum bunları.
 

giskur11

Profesör
Katılım
9 Eylül 2012
Mesajlar
3,607
Reaksiyon puanı
160
Puanları
63
Korsan niye korsan bir oyun olmuş 170 tl ilk çıktığındaki fiyatları cd cilere gidiyorsun 20 liraya satıyor vergiler az olsa bence orjinal alır çoğunluk ama vergiler elimizi kolumuzu bağlıyor bence bir kitap alacam baktım internetten e book hali bile 15 tl bune arkadaşım anlamadım 5 tl yap 10000 kişi alsın 15 tl yapıyor 2000 kişi alıyor yine zarar eden bunu 15 liraya satandır bir kartuş alacaksın 40 lira bide reklisini al ikisi 80 lira zaten yeni yazıcı al 80 lira (canon full kartuşlu en düşük model )bu vergi ney ya elektirik faturası ödüyorsun orda yazıyor kaçak bedeli milletin kaçak kullandığının hesabını veremiyorlar dürüst parasını yatırandan alıyorlar ayıp ya.Uyku mahmuru yazdım kusura bakmayın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

hala boş konuşuyosun. Ettin hitaplara dikkat et koçum vs. cümleler bu forumda pek gitmez. İnternet baglantısı olmayan bi yerde nerden bulucaksın ip adresini ? Türkiyede işler böyle yürümez önceki mesajlarında isteseler engellerler diyodun şimdi engelleyemezler diyosun. linux alt yapısı işletim sistemi kullanmak kişiyi bilgili yapiosa her konuda bütün yazılım kursları debian kullandırsın öğrencilere o zaman. Neyse konumuz o değil adamlar oyunun içine kod atıcaklar bakıcaklar bu cd keyi 2 kişi kullanıyo daha önce kullanılmış vs bir sekilde anlıcaklar crack kullandıgnı ip adresi orda yazıo hangi ülke neresi belli değil. Verdi binlerce kişiyi savcılığa harcadığı para sence orjinal sattıgı ürünlerin parasından dahamı az olur ? Az mantıklı düşün baktılar ip türkiye lokasyonlu savcılığa haber gelcek cinayet yok bişey yok ortada sadece bilişim suçu savcı sorusturma acıcak gidicekler Türk telekoma bu ip yi bu zamanda kime tahsis ettin diye sorcaklar Türk telekomun cevabı biz ip loglarını sadece 1 ay tutuyoruz bu tarihe yönelik adres veremeyiz noldu dosya kapandı. Noldu harcanan para ? Bu durumlarda bu sartlarda adamlar korsanı sadece insanca konusarak engellemeye calısıyo artistlik yapıcak kadar bütceleri olsaydı oyun yapmazlardı ticaret yaparlardı. Boşuna dememişler sen ne kadar konusursan konus karsındakininn anladıgı kadarsın diye. Günde binlerce site açılırken hangisnin torent sitesi oldugnu nasıl kontrol ediceksin ben alırım bilgisayarımı yaparım sunucu cekerim fiberimi statik ip de kullanmam nolur ip yi banlarlar resetlerim modemi farklı ip adresinden o sunucu dosya paylasımına devam eder he buldumu polis bunun cezası ney ? Kitapta yazanlarla mahkemede gecenler bir olmuo bi paylasım yaptı die kimsenin hayatını sicilini mahvetmezler. Neyi savundugnuda anlamadım sadece diyorumki korsan engellenemez bir sekilde kırılır. Hiç bir firmada o korsan kullananları savcılıga verip dünya para harcamaz. Yani neymiş korsal satış politikası değilmiş kabul et artık daha ne iddalaşıosun

Amerikada torrentten bir filmi indiren ilk 3000 kişiye çatır çatır kitlediler cezayı isteseler kesinlikle yakalarlar , mesela korsan akınsoft kuran birini tanıyorum internet kafesine 1 aya savcılıktan telefon ,akınsoftu korsan kullandığınız için dava açılmış ip numarası belli herşeyi bunu kuran adamda crack kurdu akınsoftun o anki ücretin iki katını aldılar adamdan 400 liraysa 20 masa 800 lira çatır çatır aldılar.
 

zeroaxa

Profesör
Katılım
1 Nisan 2009
Mesajlar
1,644
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
Korsan 1 mp3 bile indirmedim ne tuhaf:) müzikleri youtube'dan dinler günde 1 film, 1 dizi izlerim FX ve CNBCE yetiyor bana

oynadığım tek oyun Crysis onuda orjinal alıyorum ama ilk oyunu korsan oynadım ve Türkçe olması hoşuma gittiği için sonrakileri orjinal aldım yani korsanında faydası var bi noktaya kadar kendini bilen için.Mikrosoft taktiği kulanımı yaygınlaştırmak için gözyumuyorlar diye düşünüyorum.Birde diğer oyunlardan ayrı gözle bakmak lazım sırf Türkçe olduğu için zaten ortalama 2 yılda bir çıkan oyun ayda 5 tl bile etmez kişiye maliyeti
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Yazik, ayiptir ya.Bari oyun piyasaya ciksin ondan sonra dussun torrente.Daha satisa bile sunulmamis bir oyunun 1 hafta oncesinden torrente dusmesi cok uzucu.

@Ben Kenobi kardes.Crytek in Turk firmasi olmadigina dair kanit sunma arayisina girmissin.Yani Turk olursa korsan indirmeyelim, Turk degilse indirelim oylemi? Mesajlarindaki tavrindan bunu anladim ben.Hayatta emek vermeden hicbirsey uretilemez.Kaldi ki video oyunlarinin yapiminda harcanan emek cok ciddi.Firmanin menşei ne olursa olsun emek verilerek uretilen bir urunun, karsiligi verilip satin alinmalidir.

Gerçekten de harcanan emek çok ciddi; bunda şüphe yok. Bununla beraber, yerli-korsan-orijinal tartışması da Crysis oyunu ile başladı. O zaman şöyle soralım; bu videogame sektöründe sadece Crysis'e mi emek harcandı? Hayır, öyleyse neden sadece Crysis hakkında orijinal-korsan tartışması yapıldı? Ben hiçbir oyun hakkında bugüne kadar "korsan almayalım beyler, orijinal alalım, ayıp ya" gibi şeyler duymadım.

İşin doğrusu, Yerli kardeşler bunu bir reklam malzemesi olarak kullandılar ve Türk oyuncuyu tehdit ederek şöyle dediler; "ilk defa bir oyun Türkçe çıkacak ve orijinal alım sayısına göre bir daha Türkçe oyun çıkmayabilir; o yüzden sizi uyarıyorum, korsan oynarsanız bir daha Türkçe oyunu zor görürsünüz". Bu reklam çok büyük sükse yaptı ve Crysis forumlarda "ayıptır yazıktır emek var torrentten indirmeyin, orijinal alın" şeklinde anılmaya başlandı. Bu durum, belki öyle hesap edilmemiş bile olsa bir kaç yönden çirkinlik doğurdu.

Birincisi, oyuncunun tehdit edilmesi çirkindi. İkincisi, Türk oyunuymuş gibi göstermenin tek hedefi daha çok satmaktı, esasında kendi resmi sitesinde yazdığı gibi bir Alman yapımıydı. Üçüncüsü, emek harcanan tek oyun o değildi ama sanki öyleymiş gibi bir hava yaratıldı. Ve ve ve..

Ben bütün bunların yanında en çirkin olarak şunu görüyorum; emek harcanıyor doğrudur; fakat kardeşim bir tek senin emeğin mi değerli? Adam üç çocuk geçindirecek, 50 lira için üç gün çalışacak; sonra da çocuğu sevinsin diye bütün emeklerini verip bir tane kıytırık oyun CD'si alacak. Yani adamın emeğinin hakkı 50 TL, senin emeğinin hakkı 5 milyon dolar. Kusura bakmasınlar, fakat bu "emek"ten ziyade soygun. Onlarca milyon değil, bir kaç milyon kazan; böylece hem sen kazan, hem de dünyada emek harcamış diğer insanlar da orijinal alsınlar. Sen de emeğinin karşılığını al, onun da emeği zayi olmasın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bizm bir abinin lafı vardır, "biz de herhalde bakır vermiyoruz" diye. :)

yasal olmayan yollardan oyunları sunanlar çıkan sorunlarla daha ciddi ilgileniyorlar ve o sorunu kesinlikle çözüyorlar. ben daha sorunu çözülmeyen korsan oyun görmedim. orjinal oyun alıp çıkan sorunu çözemeyip korsan yoldan crack yapanları bile gördüm. :)

Aynısını ben üç gün önce yaptım. Bir müşterim için orijinal GTA San Andreas ile saatlerce uğraşıp sorunu çözemedikten sonra mecburen crack indirdim kurdum. :)
 

tatar59

Asistan
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
467
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Gerçekten de harcanan emek çok ciddi; bunda şüphe yok. Bununla beraber, yerli-korsan-orijinal tartışması da Crysis oyunu ile başladı. O zaman şöyle soralım; bu videogame sektöründe sadece Crysis'e mi emek harcandı? Hayır, öyleyse neden sadece Crysis hakkında orijinal-korsan tartışması yapıldı? Ben hiçbir oyun hakkında bugüne kadar "korsan almayalım beyler, orijinal alalım, ayıp ya" gibi şeyler duymadım.

İşin doğrusu, Yerli kardeşler bunu bir reklam malzemesi olarak kullandılar ve Türk oyuncuyu tehdit ederek şöyle dediler; "ilk defa bir oyun Türkçe çıkacak ve orijinal alım sayısına göre bir daha Türkçe oyun çıkmayabilir; o yüzden sizi uyarıyorum, korsan oynarsanız bir daha Türkçe oyunu zor görürsünüz". Bu reklam çok büyük sükse yaptı ve Crysis forumlarda "ayıptır yazıktır emek var torrentten indirmeyin, orijinal alın" şeklinde anılmaya başlandı. Bu durum, belki öyle hesap edilmemiş bile olsa bir kaç yönden çirkinlik doğurdu.

Birincisi, oyuncunun tehdit edilmesi çirkindi. İkincisi, Türk oyunuymuş gibi göstermenin tek hedefi daha çok satmaktı, esasında kendi resmi sitesinde yazdığı gibi bir Alman yapımıydı. Üçüncüsü, emek harcanan tek oyun o değildi ama sanki öyleymiş gibi bir hava yaratıldı. Ve ve ve..

Ben bütün bunların yanında en çirkin olarak şunu görüyorum; emek harcanıyor doğrudur; fakat kardeşim bir tek senin emeğin mi değerli? Adam üç çocuk geçindirecek, 50 lira için üç gün çalışacak; sonra da çocuğu sevinsin diye bütün emeklerini verip bir tane kıytırık oyun CD'si alacak. Yani adamın emeğinin hakkı 50 TL, senin emeğinin hakkı 5 milyon dolar. Kusura bakmasınlar, fakat bu "emek"ten ziyade soygun. Onlarca milyon değil, bir kaç milyon kazan; böylece hem sen kazan, hem de dünyada emek harcamış diğer insanlar da orijinal alsınlar. Sen de emeğinin karşılığını al, onun da emeği zayi olmasın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -



Aynısını ben üç gün önce yaptım. Bir müşterim için orijinal GTA San Andreas ile saatlerce uğraşıp sorunu çözemedikten sonra mecburen crack indirdim kurdum. :)

Dediklerinde haklısın korsan kullanımına kimse karşı çıkmıyor zaten. Burada ayrıştırıcı olan birsinin sana hizmet sunması diğerinin sunmaması. Ben gidip Call of serisine para vermem veya battlefield serisine para vermem neden vermem çünkübana karsı bir hizmeti yok. Ama sadece 1 saat oynadıgım ETS 2 yi türkçe dil seçeneği var diye satın aldım çünkü o bana bir hizmet sunmus ben ordaki her detayı anlayabiliyorum. Crytek te aynı şeyi yapio bana hizmet sunuyorsa ben bu hizmeti beleşe getiriyorsam bunun adı soygun olur yanlışmıyım ? Bende isterim sağlam bütçem olmasını her oyunu her programı lisanslı kullanmayı sonuçta emek var doğru ama Türkiyenin çoğu kesiminin 2 ayda 1 tane orjinal oyun alma şansı varken bana hizmet edenlerin oyununu almak beni mutlu eder ben böyle düşünüyorum. Mesleğim belki farklı birşey olsaydı şirket içinde değilde herhangi bi yerde çalışan olsaydım suanda korsan windowstan yazıyor olucaktım ama düşüncelerim değişirmiydi bilmiyorum. 3 günde 50 lira kazanan kesim için söylediklerinde haklsınama imkanı olupta bile bile ona sağlanan güzelliği çiğneyenler var ve ben eminim şu forumda zaman geçirip o oyunu alamıcak kadar durumu kötü olan çok az sayıda insan vardır. Bizim tek dileğimiz bundan sonraki programların oyunların türkçe dil ile beraber çıkması aslına bakarsanız crytek in umrunda bile değildir korsan kullananlar çünkü adamlar bu işe gönül bağladıysa ve maaşlarını alıyosalar pek umursamazlar forumlarda oyunları türkçeye çeviren onca insan var para için yapmıyorlar ama yapılanıda sömürmemek düşüncesindeyim ben.
 

tambjk

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2011
Mesajlar
3,263
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
Dediklerinde haklısın korsan kullanımına kimse karşı çıkmıyor zaten. Burada ayrıştırıcı olan birsinin sana hizmet sunması diğerinin sunmaması. Ben gidip Call of serisine para vermem veya battlefield serisine para vermem neden vermem çünkübana karsı bir hizmeti yok. Ama sadece 1 saat oynadıgım ETS 2 yi türkçe dil seçeneği var diye satın aldım çünkü o bana bir hizmet sunmus ben ordaki her detayı anlayabiliyorum. Crytek te aynı şeyi yapio bana hizmet sunuyorsa ben bu hizmeti beleşe getiriyorsam bunun adı soygun olur yanlışmıyım ? Bende isterim sağlam bütçem olmasını her oyunu her programı lisanslı kullanmayı sonuçta emek var doğru ama Türkiyenin çoğu kesiminin 2 ayda 1 tane orjinal oyun alma şansı varken bana hizmet edenlerin oyununu almak beni mutlu eder ben böyle düşünüyorum. Mesleğim belki farklı birşey olsaydı şirket içinde değilde herhangi bi yerde çalışan olsaydım suanda korsan windowstan yazıyor olucaktım ama düşüncelerim değişirmiydi bilmiyorum. 3 günde 50 lira kazanan kesim için söylediklerinde haklsınama imkanı olupta bile bile ona sağlanan güzelliği çiğneyenler var ve ben eminim şu forumda zaman geçirip o oyunu alamıcak kadar durumu kötü olan çok az sayıda insan vardır. Bizim tek dileğimiz bundan sonraki programların oyunların türkçe dil ile beraber çıkması aslına bakarsanız crytek in umrunda bile değildir korsan kullananlar çünkü adamlar bu işe gönül bağladıysa ve maaşlarını alıyosalar pek umursamazlar forumlarda oyunları türkçeye çeviren onca insan var para için yapmıyorlar ama yapılanıda sömürmemek düşüncesindeyim ben.

Önceki mesajlarda emeğe saygı, hak, hukuk diyip yazılım geliştirmenin zorluklarından bahsederek esip gürlemişsin, insanlara ahlak , etik dersi vermeye kalkmışsın, şimdide

Ben gidip Call of serisine para vermem veya battlefield serisine para vermem neden vermem çünkübana karsı bir hizmeti yok.
diyerek saçmalamışsın kusura bakma. Korsana karşı böyle ahkam kesmemiş olsan birşey demezdim de, insan azcık tutarlı olur :)

Eğer sana bir hizmeti yoksa oynama arkadaşım, zorlayan mı var. Crytek'in ki emek de diğerlerininki lahana turşusumu. Crytek türkçe dil seçeneği için 1 birim harcadıysa, karşılığını 10 birim olarak almıştır emin ol. Sadece milletimizin kara kaşı kara gözü için türkçe dil seçeneği koyduklarını mı sanıyorsun.
 

zeroaxa

Profesör
Katılım
1 Nisan 2009
Mesajlar
1,644
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] son cümlelerinde önemli bir noktaya parmak basmışsın, Crytek bu Türkçeleştirme için 1 koyup 10 alıyor bu doğru ve işte bu sebepten oyunun orjinal satışları artarsa bu diğer oyun yapımcılarınında dikkatini çekecektir(ki son zamnlarda Türkçe oyunları görmeye başladık) her halükarda bu Crytek'in açtığı bir yoldur.

Birde fiyatlar çok abartılı vergiler çok yüksek diye kendine pay çıkarıp ıpad çalan birini gördünüzmü? Torentten çekersin, cd ciden alırsın oynarsın EYVALLAH ama çıkıpta kendini haklı çıkaracağın bi sebep bulma uğraşı içine girmek saçmalık.Vicdanda bi rahatsızlık varsa korsana girmezsin eğer vicdan rahatsa ona bi kılıf bulmaya çalışmazsın bu kadar basit
 

tatar59

Asistan
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
467
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Önceki mesajlarda emeğe saygı, hak, hukuk diyip yazılım geliştirmenin zorluklarından bahsederek esip gürlemişsin, insanlara ahlak , etik dersi vermeye kalkmışsın, şimdide

diyerek saçmalamışsın kusura bakma. Korsana karşı böyle ahkam kesmemiş olsan birşey demezdim de, insan azcık tutarlı olur :)

Eğer sana bir hizmeti yoksa oynama arkadaşım, zorlayan mı var. Crytek'in ki emek de diğerlerininki lahana turşusumu. Crytek türkçe dil seçeneği için 1 birim harcadıysa, karşılığını 10 birim olarak almıştır emin ol. Sadece milletimizin kara kaşı kara gözü için türkçe dil seçeneği koyduklarını mı sanıyorsun.

Tutarsızlıktan kastın gerçekçi olmaksa tutarsızım :) Hiç bi mesajımda korsan kullanmayın korsan kullanmak suç yazmadım ben düzgün okursan eğer korsanın satış politikası olmadıgını bu düşüncenin yanlış oldugunu anlattım. Yazılım geliştirmenin zorluklarından bahzederken korsanı engelleyemiceklerini anlattım optimizasyonu bozmadan bunun maliyetli olacağını anlattım. Bana hizmeti yoksa oynamayabilirim oynamk zorunda değilim nerden biliyosunda call of serilerinin türkçe çıksa orjinalini almıcagımı ben korsanla savasmadım sadece türkçe çıkan oyunları alabilceğimizi söyledim. Korsanla savasmak çok basit sözü üzerine yazılım geliştirme zorluklarına girdim. Diğerlerininkide emek ama onlar çıkarttığı dillerle o bölgedeki insanlardan karşılığını alıyorlar sadece türkiyeden crytek in ne kadarkazandıgı bilinmez ama masraf yapıcak kadar kazanmadıklarını düşünüyorum bu halde adamlar bunu yapiyorsa türkçe çıkan oyunları almamız görüşünde ısrarcıyım sen nasıl istiyosan öyle düşünahlak dersine gelince koçum gibi kelimeleri ben kaldıramam kusura bakma sen kaldırabiliosan sana söylendiginde sesini çıkartmazsın hitaplarına dikkat et demek ahlak dersi değildir aradaki mesafeyi belirler.
 

Kutay

Asistan
Katılım
28 Haziran 2007
Mesajlar
260
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben oyunu xbox 360'ta bitirdim inanın gayet keyif alarak oynadım bu oyunun çıkış tarihinden önce internete düşüp düşmemesinin güvencesini almalılardı bende suç varsa dağıtıcı ea games'tede var biliyorum taşlar beni bu forum korsan oynadığım için ama benim bu oyunu öğrenci halimle almam İMKANSIZ ayrıca çıkış tarihinden önce internete düşen bir oyunuda para verip oynamak çokta mantıklı değil korsan kullananlar ödüllendirilmiş orjinal kullananlar cezalandırılmış gibi oluyor.
 

tambjk

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2011
Mesajlar
3,263
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
@tambjk son cümlelerinde önemli bir noktaya parmak basmışsın, Crytek bu Türkçeleştirme için 1 koyup 10 alıyor bu doğru ve işte bu sebepten oyunun orjinal satışları artarsa bu diğer oyun yapımcılarınında dikkatini çekecektir(ki son zamnlarda Türkçe oyunları görmeye başladık) her halükarda bu Crytek'in açtığı bir yoldur.

Birde fiyatlar çok abartılı vergiler çok yüksek diye kendine pay çıkarıp ıpad çalan birini gördünüzmü? Torentten çekersin, cd ciden alırsın oynarsın EYVALLAH ama çıkıpta kendini haklı çıkaracağın bi sebep bulma uğraşı içine girmek saçmalık.Vicdanda bi rahatsızlık varsa korsana girmezsin eğer vicdan rahatsa ona bi kılıf bulmaya çalışmazsın bu kadar basit

Arkadaşım, farklı şeyler düşünmüyoruz. Ben gücüm yettiğince orjinal alıyorum, heray 100TL bütçe ayırabiliyorum. Hayatımda orj oyunlara verdiğim paraların toplamı 2000$ dan fazladır. Ha korsan kullanıyormuyum, kullanmıyorum dersem yalan olur, en az bunun 3-4 katı kadar da korsan kullanmışımdır. Vicdanım rahat mı, değil ama sonuçta her koyun kendi bacağından asılacak. Kendimi kandırmıyorum bu konuda en azından.

Benim itirazım, hayatı boyunca neredeyse tamamını korsan kullanıp, sözkonusu crysis olunca orjinal almayan/alamayanlara laf edilmesi. Emeğin dili, dini, milleti olmaz.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tutarsızlıktan kastın gerçekçi olmaksa tutarsızım :) Hiç bi mesajımda korsan kullanmayın korsan kullanmak suç yazmadım ben düzgün okursan eğer korsanın satış politikası olmadıgını bu düşüncenin yanlış oldugunu anlattım. Yazılım geliştirmenin zorluklarından bahzederken korsanı engelleyemiceklerini anlattım optimizasyonu bozmadan bunun maliyetli olacağını anlattım. Bana hizmeti yoksa oynamayabilirim oynamk zorunda değilim nerden biliyosunda call of serilerinin türkçe çıksa orjinalini almıcagımı ben korsanla savasmadım sadece türkçe çıkan oyunları alabilceğimizi söyledim. Korsanla savasmak çok basit sözü üzerine yazılım geliştirme zorluklarına girdim. Diğerlerininkide emek ama onlar çıkarttığı dillerle o bölgedeki insanlardan karşılığını alıyorlar sadece türkiyeden crytek in ne kadarkazandıgı bilinmez ama masraf yapıcak kadar kazanmadıklarını düşünüyorum bu halde adamlar bunu yapiyorsa türkçe çıkan oyunları almamız görüşünde ısrarcıyım sen nasıl istiyosan öyle düşünahlak dersine gelince koçum gibi kelimeleri ben kaldıramam kusura bakma sen kaldırabiliosan sana söylendiginde sesini çıkartmazsın hitaplarına dikkat et demek ahlak dersi değildir aradaki mesafeyi belirler.

Büyük şirketlerin birçoğu özellikle microsoft bal gibide korsana göz yumuyor. Microsoft'un bu kadar pazar payı elde etmesinin en büyük nedeni korsana göz yummasıdır. Piyasanın %90'ı windows kullanınca, microsoft'un da çok güçlü bir ekosistemi oluşmuş olur ve insanları bu ekosisteme alıştırmış olur. Yeni çıkardığı ürünleri de bu ekosistem üzerinden çok güzel pazarlar. Windows gücünü nereden alıyor diye bir düşün? Çok mükkemmel olmasından mı yoksa çok yaygın olmasından mı? Yukarıda da dediğim gibi yaygın olmasının da tek nedeni korsana göz yumması.

İstersen bunun önüne geçer, kısıt koyar. internetten aktivasyon zorunluluğu getirir. Aynı serino ile sadece 1 kullanıcının kayıt olup internete çıkmasına müsade eder. Çok mu zor? Değil. Online oyunlara bir bak bakalım orj almayan oyuna dahil olabiliyor mu? Bunu oyun geliştiricileri yapabiliyorsa microsoft hayli hayli yapar. Sonuç itibariyle internete giremeyen bir pc 5 para etmez.

Android birkaç sene içerisinde nasıl bu kadar yaygınlaştı, kendisinden önceki tüm rakiplerini piyasadan sildi? Korsana göz yumduğu ve özgür bir platform olduğu için. Eğer bunu yapmasaydı bu kadar tutulmazdı.

Ayrıca işin birde yargı boyutu da var tabikide. Eğer microsoft korsan bireysel kullanıcıları birşekilde tespit edip bu kullanıcıları cezalandırırsa, mahkemelerde süründürse acaba itibarı ne olur düşündün mü?(şuan sadece kurumsal şirketlerin takibini yaptırıyor) Belki biraz daha orjinal satabilir ama ekosistemi ve şirket imajı çok büyük darbe yer. İnsanlar microsoft'un bu politikasını protesto edip cezalandırmaya kalkar. Pazar payının büyük kısmını linux tabanlı sistemlere kaptırır.

-

Ben sana koçum diye fln da hitap etmedim, başkasıyla derdin varsa git ona anlat derdini :)
 

tatar59

Asistan
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
467
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Arkadaşım, farklı şeyler düşünmüyoruz. Ben gücüm yettiğince orjinal alıyorum, heray 100TL bütçe ayırabiliyorum. Hayatımda orj oyunlara verdiğim paraların toplamı 2000$ dan fazladır. Ha korsan kullanıyormuyum, kullanmıyorum dersem yalan olur, en az bunun 3-4 katı kadar da korsan kullanmışımdır. Vicdanım rahat mı, değil ama sonuçta her koyun kendi bacağından asılacak. Kendimi kandırmıyorum bu konuda en azından.

Benim itirazım, hayatı boyunca neredeyse tamamını korsan kullanıp, sözkonusu crysis olunca orjinal almayan/alamayanlara laf edilmesi. Emeğin dili, dini, milleti olmaz.

- - - Mesaj Güncellendi - - -



Büyük şirketlerin birçoğu özellikle microsoft bal gibide korsana göz yumuyor. Microsoft'un bu kadar pazar payı elde etmesinin en büyük nedeni korsana göz yummasıdır. Piyasanın %90'ı windows kullanınca, microsoft'un da çok güçlü bir ekosistemi oluşmuş olur ve insanları bu ekosisteme alıştırmış olur. Yeni çıkardığı ürünleri de bu ekosistem üzerinden çok güzel pazarlar. Windows gücünü nereden alıyor diye bir düşün? Çok mükkemmel olmasından mı yoksa çok yaygın olmasından mı? Yukarıda da dediğim gibi yaygın olmasının da tek nedeni korsana göz yumması.

İstersen bunun önüne geçer, kısıt koyar. internetten aktivasyon zorunluluğu getirir. Aynı serino ile sadece 1 kullanıcının kayıt olup internete çıkmasına müsade eder. Çok mu zor? Değil. Online oyunlara bir bak bakalım orj almayan oyuna dahil olabiliyor mu? Bunu oyun geliştiricileri yapabiliyorsa microsoft hayli hayli yapar. Sonuç itibariyle internete giremeyen bir pc 5 para etmez.

Android birkaç sene içerisinde nasıl bu kadar yaygınlaştı, kendisinden önceki tüm rakiplerini piyasadan sildi? Korsana göz yumduğu ve özgür bir platform olduğu için. Eğer bunu yapmasaydı bu kadar tutulmazdı.

Ayrıca işin birde yargı boyutu da var tabikide. Eğer microsoft korsan bireysel kullanıcıları birşekilde tespit edip bu kullanıcıları cezalandırırsa, mahkemelerde süründürse acaba itibarı ne olur düşündün mü?(şuan sadece kurumsal şirketlerin takibini yaptırıyor) Belki biraz daha orjinal satabilir ama ekosistemi ve şirket imajı çok büyük darbe yer. İnsanlar microsoft'un bu politikasını protesto edip cezalandırmaya kalkar. Pazar payının büyük kısmını linux tabanlı sistemlere kaptırır.

-

Ben sana koçum diye fln da hitap etmedim, başkasıyla derdin varsa git ona anlat derdini :)

Yanlış anladın ben sana sen dedin demedim. Ahlak dersi vemişin dedin ya onu söylüyosun zannettim. Microsoft çok ayrı bir platform evet microsoft istese engeller doğru ki zaten çalıştıgımız şirkete yılda 1 kere gelip kontrol ediyorlar bunu evlerede yapabilir. Sonuçlar çok vahim olur ve microsoft batar. Kaç kişi kullanır sayılı kalır. Ama oyunlarda durum microsoftla kıyaslanmalımı aynı pazar payına sahip değiller. Ben bu savaşı anlamadım neyin karşısında duruyorsunuz ilk mesajımdan bu mesajıma kadar crytek para kazansın die orjinal alalım demedim daha fazla türkçe oyun çıksın diye alalım dedim. Anlatmak istediğim bu crytek para kazanıyor zaten ve kazanıcakta ama biz bu emeğin karşılıgını verirsek diğer firmalarda bunu gözlemleyebilir diye düşünüyorum
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
@zeroaxa, vicdanı çürümüş insanların vicdandan bahsetmesi çok saçma olacaktır. :) (Yanlış anlamayasın, senden değil, yapımcılardan bahsediyorum.) Bir yapımdan atıyorum 10 milyon yerine 1 milyon dolar kazanmak zorlarına gidiyor. Yani sana bir kaç saatte bitecek bir oyunu 100 liraya satıyor; sonra da "vicdan"dan bahsediyor. Cıks, olmaz. :) Yani mantık baştan hatalı; başı sorunla başlayan bir şeyin sonunu tartışmak anlamsızdır.
 

yerda

Öğrenci
Katılım
9 Temmuz 2012
Mesajlar
26
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Hepiniz korsan olarak indirip oynayinda sirket para kazanamasin.Bakalim o zaman crysis 4ü gorebilecek misiniz?
Daha dogrusu crysis gorebilecek misiniz?
crysis 4 çıksın yada cıkmasın crytek para kazansın yada kazanmasın beni ilgilendirmez ben oyunumu oynarım zaten ingilizceyi iyi seviyede biliyorum oyunlarda sıkıntım yok
 

tambjk

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2011
Mesajlar
3,263
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
Yanlış anladın ben sana sen dedin demedim. Ahlak dersi vemişin dedin ya onu söylüyosun zannettim. Microsoft çok ayrı bir platform evet microsoft istese engeller doğru ki zaten çalıştıgımız şirkete yılda 1 kere gelip kontrol ediyorlar bunu evlerede yapabilir. Sonuçlar çok vahim olur ve microsoft batar. Kaç kişi kullanır sayılı kalır. Ama oyunlarda durum microsoftla kıyaslanmalımı aynı pazar payına sahip değiller. Ben bu savaşı anlamadım neyin karşısında duruyorsunuz ilk mesajımdan bu mesajıma kadar crytek para kazansın die orjinal alalım demedim daha fazla türkçe oyun çıksın diye alalım dedim. Anlatmak istediğim bu crytek para kazanıyor zaten ve kazanıcakta ama biz bu emeğin karşılıgını verirsek diğer firmalarda bunu gözlemleyebilir diye düşünüyorum

Ortalama Türk insanının bugunkü ekonomik gücüyle 1 senede 2-3den fazla orjinal oyun alacak gücü olduğunu sanmıyorum(Herkesin elinde 1000-1500TL lik telefonlar var, orası ayrı).

Anadilimizin Türkçe değil de İngilizce olduğunu varsayalım ve tüm oyunlar bizim dilimizde çıkmış olsun. Sizce bu korsan oyunun önüne geçebilir miydi? Bence değişen pek birşey olmazdı. En fazla 1-2 orj oyun daha fazla almış olurduk. Bu ekonomik güç ve korsan piyasası olduğu sürece bunun önüne geçmek pek mümkün gözükmüyor.

Yada Crytek'i örnek alan EA Games, Ubisoft, Activision vs gibi büyük firmalar tüm oyunlarında bundan böyle türkçe dil desteği getirdiklerini düşünelim. Kendi dilimizde oyun oynama heyacanını pek tatmadığımızdan belki ilk birkaç sene birkaç fazla orj oyun alır, sonra yine eski korsan alışkanlığımıza geri dönerdik. Sonuçta dediğim gibi 1 sene içerisinde 2-3 taneden fazla orj oyun alma gücümüz olmadığını ve senede en az 20 farklı oyun tükettiğimizi hesaba katarsak, tüm oyunlar türkçe olsa bile alım gücü belli. Crysis'in yanına 3-5 oyun daha katılsa muhakkak onlar için de benzer bir yaklaşım ile herkes orj alıp destek olmak isteyecektir ama bu türkçe oyunların sayısı senede 10-20 ye ulaşıp, artık bu bir standart haline geldiğinde kimse orj alıp destek olma derdine/mecburiyetine girmeyecek, bir süre sonra şirketler tekrardan bu konuda özensiz davranmaya başlayacaklardır.

Tüm oyunlarımızı orjinal alıp, oyun şirketlerine bakın ülkemizde sizler için böyle bir pazar var, alım gücümüz yüksek ve buradan para kazanabilirsiniz mesajını verirsek, belkide onlarda burada bir fırsat görüp dil seçeneği ve stüdyo yatırımı yapabilirler, fiyatları uygun hale getirebilirler. Bu da farklı bir yaklaşım :) Bu ekonomik güç ile pek mümkün gözükmüyor.

Takdir edilecek en önemli hususlardan biri CryTek'in Türkiye ofisi açması. Uluslararası tecrübesini Türk oyun sektörünü öğretebilirse ve Türkiyeden uluslararası çapta yapımlar çıkmaya başlarsa o zmn kendi oyun sektörümüzü yaratabiliriz muhtemelen.
 

tatar59

Asistan
Katılım
10 Ocak 2009
Mesajlar
467
Reaksiyon puanı
7
Puanları
18
Ortalama Türk insanının bugunkü ekonomik gücüyle 1 senede 2-3den fazla orjinal oyun alacak gücü olduğunu sanmıyorum(Herkesin elinde 1000-1500TL lik telefonlar var, orası ayrı).

Anadilimizin Türkçe değil de İngilizce olduğunu varsayalım ve tüm oyunlar bizim dilimizde çıkmış olsun. Sizce bu korsan oyunun önüne geçebilir miydi? Bence değişen pek birşey olmazdı. En fazla 1-2 orj oyun daha fazla almış olurduk. Bu ekonomik güç ve korsan piyasası olduğu sürece bunun önüne geçmek pek mümkün gözükmüyor.

Yada Crytek'i örnek alan EA Games, Ubisoft, Activision vs gibi büyük firmalar tüm oyunlarında bundan böyle türkçe dil desteği getirdiklerini düşünelim. Kendi dilimizde oyun oynama heyacanını pek tatmadığımızdan belki ilk birkaç sene birkaç fazla orj oyun alır, sonra yine eski korsan alışkanlığımıza geri dönerdik. Sonuçta dediğim gibi 1 sene içerisinde 2-3 taneden fazla orj oyun alma gücümüz olmadığını ve senede en az 20 farklı oyun tükettiğimizi hesaba katarsak, tüm oyunlar türkçe olsa bile alım gücü belli. Crysis'in yanına 3-5 oyun daha katılsa muhakkak onlar için de benzer bir yaklaşım ile herkes orj alıp destek olmak isteyecektir ama bu türkçe oyunların sayısı senede 10-20 ye ulaşıp, artık bu bir standart haline geldiğinde kimse orj alıp destek olma derdine/mecburiyetine girmeyecek, bir süre sonra şirketler tekrardan bu konuda özensiz davranmaya başlayacaklardır.

Tüm oyunlarımızı orjinal alıp, oyun şirketlerine bakın ülkemizde sizler için böyle bir pazar var, alım gücümüz yüksek ve buradan para kazanabilirsiniz mesajını verirsek, belkide onlarda burada bir fırsat görüp dil seçeneği ve stüdyo yatırımı yapabilirler, fiyatları uygun hale getirebilirler. Bu da farklı bir yaklaşım :) Bu ekonomik güç ile pek mümkün gözükmüyor.

Takdir edilecek en önemli hususlardan biri CryTek'in Türkiye ofisi açması. Uluslararası tecrübesini Türk oyun sektörünü öğretebilirse ve Türkiyeden uluslararası çapta yapımlar çıkmaya başlarsa o zmn kendi oyun sektörümüzü yaratabiliriz muhtemelen.

Tabiki para yok diye ağlanan insanlarımız elinde ya s3 var yada iphone5 var. Sen duyarlısın bunu biliosun ama senin yazdıklarının %1 ini düşünmeyi umursamıcak insanlar var ve ne yazkki türkiye uyutulan bir ülke. Arkadaş doğru dmeiş ingilizcem iyi seviyede sıkıntı yaşamıyorum diye :) gayet mantıklı bence :D akıllı ülkemin akıllı insanları. Elimden geldiğince türkçe yapımlara destek olmaya çalışıyorum burda merak ettiğim bu oyunun avrupa satış fiyatı fiyatları avrupa standartlarına değilde normal ülke seviyesine indirseler daha fazla satış yapabilirler. Adamlar fizi 3. sınıf ülke olarak görüyorlar ne yazıkki keşke bişeyler yapabilseler fiyatlarda
 

Ben Kenobi

Dekan
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,336
Reaksiyon puanı
3,155
Puanları
113
IGN – 8.5
OPM – 8
Videogamer – 6/10
Destructoid – 7.5
Shacknews – No Score
Gamespot – 7.5
Polygon – 7
Digital Spy – 4/5
Eurogamer – 7
Kotaku – “No”
Games Master UK Magazine (PC) – 8.5
Gamereactor Sweden (PC) – 8
Joystiq – 4/5
GameTrailers – 9
CVG - 8.5
GamesBeat – 85/100
NY Daily News – 5/5
PC Gamer – 81/100

Beklediğimden çok yüksek notlar almış.
Şaşırdım.
 

zeroaxa

Profesör
Katılım
1 Nisan 2009
Mesajlar
1,644
Reaksiyon puanı
6
Puanları
38
@tambjk korsan kullanana bi lafım yok sadece kullanıpta bunu haklı bi sebebe dayandırmaya çalışana lafım, ayrıca her koyunun kendi bacağından asılacağına inanmıyorum ama bu ayrı konu.Bilgisayarımda orjinal vista vardı ama elimde 7 cd si olduğu için (vista cd si göndermemelerinden dolayı) format sonrası korsan 7 kurdum içim rahat
@Turab Garip güzel bi bakış açısı ama hayati bi iş değil oyun ve zorla oynamak zorunda da değiliz kendimce söylüyorum yanlışa yanlışla cevap vermek benim yolum değil yapımcıların yaptığı kendi hataları ama sonrasında gelişen kısımda benim hatam olamasını istemem
 

mehmet0321

Doçent
Katılım
23 Ağustos 2012
Mesajlar
744
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Yaş
30
crysis 4 çıksın yada cıkmasın crytek para kazansın yada kazanmasın beni ilgilendirmez ben oyunumu oynarım zaten ingilizceyi iyi seviyede biliyorum oyunlarda sıkıntım yok
Tamam sen korsan oyna.Şekilsin ya hımına!
Görgüsüz birde yazmış iyi seviyede ingilizcem var diye sanki bu devirde ingilizce bilmeyen adam var.
 

michuozawa

Guru
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
83
ilk oyunun finalinde tıkanıp silmiştim
final olduğunu sonradan anlayıp bitirdim oyunu :D
daha da 2.ye de el sürmedim ama aral'dan fm 13 ile birlikte sipariş verebilirim.ancak şu anlık fiyatı oldukça tuzlu.
 

tambjk

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2011
Mesajlar
3,263
Reaksiyon puanı
16
Puanları
38
@tambjk korsan kullanana bi lafım yok sadece kullanıpta bunu haklı bi sebebe dayandırmaya çalışana lafım, ayrıca her koyunun kendi bacağından asılacağına inanmıyorum ama bu ayrı konu.Bilgisayarımda orjinal vista vardı ama elimde 7 cd si olduğu için (vista cd si göndermemelerinden dolayı) format sonrası korsan 7 kurdum içim rahat
@Turab Garip güzel bi bakış açısı ama hayati bi iş değil oyun ve zorla oynamak zorunda da değiliz kendimce söylüyorum yanlışa yanlışla cevap vermek benim yolum değil yapımcıların yaptığı kendi hataları ama sonrasında gelişen kısımda benim hatam olamasını istemem

Hızsızlık çalmadan önce kendine helalleştirmekle başlar, o nedenle elbet herkes haklı bir sebebe dayandırmaya çalışıp helalleştiriyor. Her koyun kendi bacağından asılır derken, hesabını bu dünyada vermediyse öteki dünyada verecektir demek istediydim :) (Kendim de bunun bilincinde olarak, sonuçlarına razı olarak kullanıyorum.)

Oyun sonuçta yaşamak için temel ihtiyaçlarımızdan değil, bir enerji, bir su, bir yiyecek değil. Eğlence amaçlı lüks ürünlerdir. Nasıl teknoloji firmaları 100$'a ürettikleri ürünleri 600$'a satarken, paramız varsa gidip alıyoruz, yoksa eğer çalmaya yeltenmiyoruz. Burada da benzer bir şey geçerli. Sonuçta o şirketlerde çok daha uygun fiyata satabilirler, yada eğer 200$ lık bütçen varsa başka şirketin 200$ lık ürününü alırsın, ayağını yorganına göre uzatırsın. Ticaret böyle birşey işte, şirketler bu fiyat politikalarını bizim davranışlarımız sonucunda belirliyor.

Maddi gücün yoksa gider esnaf lokantasından 5TL ye yemek yersin, eğer varsa da lüks bir lokantaya gidip 40TL ye yersin.

Oyun sektöründeki tüm oyunlar ücretli değil. Ücretli oyunlar olduğu gibi, eğer biraz beklerseniz 100TL lik oyunlar zaten 1/4 fiyatına düşeceklerdir. iphone5 Türkiyeye ilk geldiğinde 3000TL den satılıyordu, bu ürün ilk bende olmalı diyenler gidip herkesden önce aldılar, diğerleri fiyatının biraz düşmesini beklediler ve gidip 2000TL ye alabiliyorlar şuan. Ama eğer siz oyun çıkar çıkmaz bunu oynamalıyım şeklinde yaklaşırsanız olaya normalden biraz fazla vermek durumunda kalmanız normal.

Aldığımız oyunların bir lüks tüketim, eser üzerinde şirketin fikri ve ilmi emeği olması sebebiyle, almazsak eğer bir yerlerimiz eksik kalmayacağına göre, serbest piyasa ekonomisi ve ticaret gereği pahalı bulup çalmak gibi bir hakkımız olamaz.

Bunlar işin ahlaki ve hukuksal olarak doğruları. Güçüm yettiği kadar orjinal alıyorum fakat biryerden sonra bende herkes gibi korsana uzanıyorum, ama bu doğruları kendimize göre eğip bükebileceğimiz anlamına gelmemeli, ne kendimizi nede başkalarını kandıralım :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ilk oyunun finalinde tıkanıp silmiştim
final olduğunu sonradan anlayıp bitirdim oyunu :D
daha da 2.ye de el sürmedim ama aral'dan fm 13 ile birlikte sipariş verebilirim.ancak şu anlık fiyatı oldukça tuzlu.

Aral'dan oyun alınmaz:) Piyasa fiyatının çok üzerinde satıyor oyunlar. Piyasada çok daha uygun fiyata bulmak mümkün.
 

michuozawa

Guru
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
83
fm 13 ü steam üzerinden almayacağım kesin :)
bakıyorum şuan 29.90 a buldum en düşük
 

Turab Garip

Dekan
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Neyse, oyun sektörü beni çok ilgilendirmiyor; yalnız aynı şirketlerin "temel ihtiyaçlar" noktasına çekilmiş metalara da aynı muameleyi yaptığını görmediğiniz zaman, sadece zamana boyun eğersiniz. :)
 

Son mesajlar

Üst