[Çözüldü]''Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı'' Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zucker53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zucker53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi ben bilgisayara format atarken yükleye bastıktan sonra bu hata çıkıyor karşıma. Bakmadığım forum, izlemediğim video kalmadı. 3 gündür bunla uğraşıyorum. Allah rızası için yardım edin :(:(

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi ben bilgisayara format atarken yükleye bastıktan sonra bu hata çıkıyor karşıma. Bakmadığım forum, izlemediğim video kalmadı. 3 gündür bunla uğraşıyorum. Allah rızası için yardım edin :(:(
Formatı usb denmi yoksa dvd üzerindenmi atmaya çalışıyorsunuz ?

Zucker53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Formatı usb denmi yoksa dvd üzerindenmi atmaya çalışıyorsunuz ?
Usb den atmayı denedim. Rufus adlı programı kurdum denedim. Aslında usb tool'u denicektim fakat bilgisayar bazı programları açmadığı için alternatif olarak rufus'u denedim ama olmadı

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Usb den atmayı denedim. Rufus adlı programı kurdum denedim. Aslında usb tool'u denicektim fakat bilgisayar bazı programları açmadığı için alternatif olarak rufus'u denedim ama olmadı
Yazımda bir sıkıntı yok boot edebiliyorsanız gerisi imajlık bir durum. Hep aynı imajımı kullandıysanız farklı bir imaj deneyin.

Zucker53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazımda bir sıkıntı yok boot edebiliyorsanız gerisi imajlık bir durum. Hep aynı imajımı kullandıysanız farklı bir imaj deneyin.
İmaj derken mbr,gpt olayından mı bahsediyorsunuz. Kusura bakmayın anlayamadım da

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
İmaj derken mbr,gpt olayından mı bahsediyorsunuz. Kusura bakmayın anlayamadım da
Rufusa .iso uzantılı dosya gösteriyorsunuz ya onu diyorum. O .iso uzantılı dosyayı farklı bir yerden edinip denedinizmi ? Sizin imajınızda sıkıntı olabilir.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Atıyorum windows10temmuz2017.iso gibi bir dosya.

Zucker53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İmajla alakalı bir problem olduğunu sanmıyorum. Çünkü windows10 ve windows7 denedim ikisindede aynı sorunla karşılaştım

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
http://wudt.codeplex.com/
şu adresde Microsoftun resmi uygulaması var. Buda rufus mantığı ile çalışıyor. Bunda imajı yazdırmayı deneyin belki işe yarar.

Zucker53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Verdiğiniz adresteki uygulamayı yukardada belirttiğim gibi bilgisayarım açmıyor maalesef. Bilgisayarım sıkıntılı biraz bazı programları açmıyor..
http://wudt.codeplex.com/
şu adresde Microsoftun resmi uygulaması var. Buda rufus mantığı ile çalışıyor. Bunda imajı yazdırmayı deneyin belki işe yarar.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Merhaba;

Microsoftun sitesinden istediğin Windows'u indirip Rufus ile USB'ye yazabilirsin. Rufus karışık gelir dersen Win 7 USB DVD Tool isimli programla da yazabilirsin. Bütün Windows sürümlerinde çalışmaktadır

Zucker53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba;

Microsoftun sitesinden istediğin Windows'u indirip Rufus ile USB'ye yazabilirsin. Rufus karışık gelir dersen Win 7 USB DVD Tool isimli programla da yazabilirsin. Bütün Windows sürümlerinde çalışmaktadır
Sayın yönetici galiba üstteki konuşmaları okumadınız. Dediğim gibi win 7 usb tool bilgisayarımda açılmıyor. Bilgisayarım biraz arızalı olduğu için açmıyor bazı programları. Rufus ile denemistim olmadı. Fakat şimdi orjinal windowsu indirip denicem. Bir gelişme olunca haber veririrm size :)

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Sayın yönetici galiba üstteki konuşmaları okumadınız. Dediğim gibi win 7 usb tool bilgisayarımda açılmıyor. Bilgisayarım biraz arızalı olduğu için açmıyor bazı programları. Rufus ile denemistim olmadı. Fakat şimdi orjinal windowsu indirip denicem. Bir gelişme olunca haber veririrm size :)
Windows 7 USB DVD Tool bilgisayarınızda neden çalışmıyor?

Zucker53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 USB DVD Tool bilgisayarınızda neden çalışmıyor?
Bilgisayarın çok virüslü olduğunu düşünüyorum ve setup a tıkladığımda ne bir hata veriyor ne de açıyor. Hiç bir şey olmuyor. Tarattım bilgisayarı. Temizledim fakat aynı hala

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Bilgisayarın çok virüslü olduğunu düşünüyorum ve setup a tıkladığımda ne bir hata veriyor ne de açıyor. Hiç bir şey olmuyor. Tarattım bilgisayarı. Temizledim fakat aynı hala
  1. Ara bölümüne regedit yazın.
  2. Regedit.exe'ye sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştırın.
  3. HKEY_CLASSES_ROOT\.exe ye gidin.
  4. .exe'yi seçip (Varsayılan) seçeneğine sağ tıklayın ve ardından Değiştir… seçeneğine tıklayın.
  5. Değer verisi: exefile olacak şekilde değişiklik yapın.
  6. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulup tıklayın:
    HKEY_CLASSES_ROOT\exefile
  7. .exefile'ı seçip (Varsayılan) seçeneğine sağ tıklayın ve ardından Değiştir… seçeneğine tıklayın.
  8. Değer verisi: "%1" %* olacak şekilde değişiklik yapın.
  9. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulup tıklayın:
    KEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open
  10. open'ı seçip (Varsayılan) seçeneğine sağ tıklayın ve ardından Değiştir… seçeneğine tıklayın.
  11. Değer verisi: "%1" %* olacak şekilde değişiklik yapın.
  12. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bu yöntem ile setup dosyasını yükleyebilirsiniz.

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Orjinal windowsu indirip denediğimde oldu. Yardımlarınız için teşekkürler..
Rica ederim. Sanırım sizin ilk kullandığınız Windows isosu bozuktu. O yüzden hata ile karşılaştınız. :)
İyi forumlar...

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
sorun sata driverların güncelliğinden kaynaklanmakta, yeni indirdiğiniz iso da sata driverlar güncel olduğundan hdd tanınmakta fakat diğer isolar eski driverlar barındırdığından eksik kalmaktalar. ara sıra böle sorunlar olabilmekte.

Ahmet255

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abi bu sorun bende de var format atarken hiç bir sürücü bulunamadı hatası alıyorum ne yapmalıyım

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256