Cod Black Ops Dayanamadı (Kırıldı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Blackout demiş ki: Bu arada oyun 90-100 fps civarı oynanırken dahi bazen donma hissi veriyor insana. Bir sorun olabilir arkadaşların da belirttiği gibi.

bende sadece arada bir video larda donma gibi bir şey söz konusu ama oyunda donma söz konusu değil

Haklı olabilirsin, o kadar çok kişi optimizasyondan şikayet etti ki bu oyunda, ben de bu yorumlardan etkilendim sanırım. Genelde kasma durumu aniden giren sinematiklerde oluyor. Kasma gibi algılanan olay, oyun esnasında alınan fps ile video arasındaki fark olmalı.

Bir de ben maalesef bir yerinden sonra oyunu oynayamadım. Vietnam bölümünün sonunda elemanla yüklenip kapıyı açıyorum sonra oyun kararıyor. Bölümü 3-4 kere baştan oynadım, defalarca directx güncelledim, farklı yöntemler denedim ama düzeltemedim bir türlü. Save dosyasıyla falan da geçmek istemiyorum, nefret ettiğim bir şeydir bu. Format attım akşam üstü, birazdan tekrar deneyeceğim.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
oyunda fps değerine nasıl bakılıyor ?

---------- Post added at 03:18 ---------- Previous post was at 03:15 ----------

oyun kararması directx le alakasız,crackından olabilir o sorun ayda dosyaları yüklerken sorun olmuş olabilir,ben cd aldım sorunum yok şimdilik

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
beyler şunu ekliyeyim oyunu bitirdim crackla.oynarken takılma , fps düşmesi gibi sorun olmadı hiç.AMA ! 2 kere laptopu kapatmak zorunda kaldım.crackda sorun var.bir bölümün sonunda sanırım makina çok şişti diyeyim açması gereken vidyoyu açmadı 2-3 dk bekledim kapattım sonra yeniden başladım oyuna sorun düzeldi.bir diğeri ise cia ajanını korunaklı yere götürdüğümüz bölümde vietnamlılar saldırıyorlar bi yandan o bölüme başladığı zaman grafikler değilde ? bi garip bmp resmi belirdi ekranda ama oyunun sesleri olsun fare hareketleri olsun düzgündü hepsi kapatıp oyunu tekrar girdim bu sefer düzeldi.sanırım bu kadar crack aşırı yüklendiği zaman sorun çıkarıyor ama normalde çok güzeldi.skidrowa saygılar :D

a_kut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk seviyede zombi ile ilgili bir bölüm var mı ?
Edit : Oyunda İlk Zorluk Seviyesinde Zombi Yok.Fakat Oyun Bittiğinde Zombi Roundları Açılıyor.Diğer Zorluk Derecelerinde Oyunun İçinde Haritalar Varmış.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Skidrow diyorum, peç diyorum. :D Oyun bitti güncelleme geldi yahu işe bak. :bored:

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Güncelleme daha gelmedi. En azından Steam'de göremedim. Geldiyse bize de yollayın.

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Partları indirmekten sıkıldım gittim Bilgisayarcıdan aldım oyun güzel sorunsuz kuruldu crack de yaptım. Açılırken dx hatası verdi. DirectX yükledim. Oyun açıldı sonra. girdim menüye geldim New Game ordan Recruit derken başladı tam filimler geçtikten sonra Siyah bir ekran geliyor oyun kalıyor. Ekranda sadece mouse var. ne yapmam gerek o kadar araştırdım bulamadım ? :(

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
@Abdurahman
Bir kaç dakika bekle. Bilgisayarının performansına göre oyun yüklenecekdir.

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@Abdurahman
Bir kaç dakika bekle. Bilgisayarının performansına göre oyun yüklenecekdir.

bekle bekle ayar oldum hocam. yinede bir daha denerim :) şimdi işyerindeyim yeni bi crack buldum onunla deneyecektim. ama crack yapmadan önce beklerim 5 dk falan :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
yama steam üzerinden cıktı 11 kasımda otomatik yükleniyo falan diye okudum.. şu yama bizede düsse artik bi sekilde bizde oynasak su oyunu bosa duruyo kac gündr...

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
bekle bekle ayar oldum hocam. yinede bir daha denerim :) şimdi işyerindeyim yeni bi crack buldum onunla deneyecektim. ama crack yapmadan önce beklerim 5 dk falan :)

hocam crack deneyip banada haber verirsen sevinirim aynı sorun bendede var çünkü:)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Güncellemeler
11 Kasım :

Oyuna girerken ve server browser kısmındaki Friends sekmesinde düzeltmeler.
Dual ve Quad core işlemcilerde performans artışı.
Black Ops rcon tool ile bağlantıda geliştirmeler.

Önümüzdeki Yama için Hazırlananlar :

Bazı ekran kartlarında oluşan GPU aksamaları düzeltilecek.
Tamamlanmayan "Server Browser" düzeltilecek.
"Quickmatch" ile oyuna girerken artık daha az ping ve daha az laglı servera gireceksiniz.
Zombi modunda "
The game session is no longer available" hatası düzeltilecek.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Güncellemeler
11 Kasım :

Oyuna girerken ve server browser kısmındaki Friends sekmesinde düzeltmeler.
Dual ve Quad core işlemcilerde performans artışı.
Black Ops rcon tool ile bağlantıda geliştirmeler.

Önümüzdeki Yama için Hazırlananlar :

Bazı ekran kartlarında oluşan GPU aksamaları düzeltilecek.
Tamamlanmayan "Server Browser" düzeltilecek.
"Quickmatch" ile oyuna girerken artık daha az ping ve daha az laglı servera gireceksiniz.
Zombi modunda "
The game session is no longer available" hatası düzeltilecek.

Call of Duty Black Ops Update 1 Read Nfo-SKIDROW

olarak bir uptate çıkmış ... tekrar duyurmakta fayda var...

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Az önce MW2 oynadım, multiplayer ı gerçekten kat kat daha iyi.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Call of Duty Black Ops Update 1 Read Nfo-SKIDROW

olarak bir uptate çıkmış ... tekrar duyurmakta fayda var...

güncellemeyi yükledim sanki pek bisey degismedi.. herseyi gectim kayıtlı oyuna load game yapamiyorum sadece bendemi var bu sorun.. kaldıgım yerden devam edemiyorum göreve en bastan baslamaktan bıktım..

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
güncellemeyi yükledim sanki pek bisey degismedi.. herseyi gectim kayıtlı oyuna load game yapamiyorum sadece bendemi var bu sorun.. kaldıgım yerden devam edemiyorum göreve en bastan baslamaktan bıktım..

ben update paketini yüklemedim ama oyuna girince hemen "resume game" çıkmıyo 10 ile 20 saniye bekliyorum, ondan sonra çıkıyo seçeneklerde. belki sende de aynısı olacaktr. biraz bekle (bilgisayarın performansına göre süre artabilir !)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147

öyle diyince settings'e gir sonra menüye dönüp tekrar dene.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Güncelledim ama olmayınca olmuyor kardeşim. Core2duo 2.0 işlemci, 4 gb ddr2 667mhz ram, ve 1gb 8400m GS üçlüsü minimum ayarlarda bile çok dandik kaldı. Halbuki bu sistem MW2 yi bana medium ayarlarda akıcı bir şekilde oynattı.

Bunları göz önünde bulundurursak sizce benim sistem(laptop) mu dandik yoksa oyun mu FAZLA ağır..

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
beyler herkesde mi sorun var ya.ben nedense hiç sorunsuz bitirdim oyunu ne fps düşmesi ne cpu kasması hiç sorun olmadı bende.sistemde öyle çok üst düzey bişey değil.Acer 5740G var 5470 Ati i3 cpu 3 gb ram var.oyun sırasında baktım cpu ya %60 falandı ram e baktım 1.5 gb da ram.niye bende hiç sorun olmadı anlamadım??

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
deselerki harika bi seri nasıl rezil edilir en iyi cevap bu olur heralde doğru düzgün oynayamadık bi türlü !

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Şimdi single player'ini de bitirdim. Oyun bana göre Modern Warfare 2 ile aynı kalitede.
Biraz eski tarih sevenler Black Ops, modern savaş sevenler için Modern Warfare 2 daha iyi. Objektif bakınca 2 oyunda ortalama aynı kalitede.
Black Ops'da biraz optimizasyon sorunu var onun dışında modern warfare serisine göre daha aksiyonlu bir oyun olmuş ve patlama efektleri de daha hoş.

Single Player 10/8.5
Multiplayer 10/9.0

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
yok arkadas ne kadar ugrastiysam olmadi.. tamam mekanlar güzel, senaryo güzel, sinematikler güzel, patlama hoplama zıplama güzel ama yok...mw2 yi high oynatan makina ayarlari sonuna kadar kıssamda, igrenc grafiklerle oynasamda yinede takıla takıla gözlerimi agritti, yamada bi ise yaramadi.. Saçma sapan grafik ve fizik hatalarıyla dolu, yapay zeka zaten bi garip adami sinir hastasi eder... bu kadar özensiz sallama yapılan bi oyun görmedim.. adı call of duty olmasa daha neler söyliycemde........... mw2 ile bu oyunu bir tutmak mw2'ye hakarettir..

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Güncelledim ama olmayınca olmuyor kardeşim. Core2duo 2.0 işlemci, 4 gb ddr2 667mhz ram, ve 1gb 8400m GS üçlüsü minimum ayarlarda bile çok dandik kaldı. Halbuki bu sistem MW2 yi bana medium ayarlarda akıcı bir şekilde oynattı.

Bunları göz önünde bulundurursak sizce benim sistem(laptop) mu dandik yoksa oyun mu FAZLA ağır..

benimki p8700 core 2 duo 2.53 ghz işlemci, 3 gb ram 800 mhz, nvidia gt 220m 1 gb ekran kartı var ama bazen harita da çok aksiyon varsa bölüm başlarken takılıyo sonra hemen normale dönüyo gerçi.
benim düşüncem ekran kartının- 8400m gs olmasından kaynaklanıyo. oyunun makian canavarı olması konusuda var. çünkü daha önce ram kullanımım %70 e yükselmemişt. işlemci zaten %100 :D

---------- Post added at 01:30 ---------- Previous post was at 01:23 ----------

bende de sorun yok. oyun sorunsuz çalışıyo ama mw2 daha zevkli oynanıyodu sanki. 5 kişi odaya giriyoruz tüm düşman askerleri sadece bana sıkıyo.. :s takımca atağa kalkıyoruz yine tüm askerler suratı bana dönük.. hadid edim sanstır belki, sağ taraftan sola geçtim onlar da benle yön değiştiriyo... :D

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44

Bende kasma çok azaldı. Oyunun yüklü olduğu klasörde .../players/config.cfg dosyası mevcut. Orada iki ayar var;

seta r_multiGpu "1"
seta r_multithreaded_device "0"

Dosyadaki ayarlar bu şekilde. Çift ekran kartınız yoksa 1'i, 0 yapmanız gerekiyor.
Zaten yoksa etki etmiyor ama yine de yapın. Altındaki '
multithreaded_device' değerinin 0 olması ise CPU'nuzun
çekirdek sayınızı görmemesini sağlıyormuş. Kasmalar da
kaç çekirdeğe sahip olursanız olun, tek çekirdek
diye algıladığı için meydana geliyormuş. 0 olan değeri 1 olarak değiştirin.
Bazılarında işe yarıyor, bazılarında ise yaramıyor. Bende etkisi oldu mesela.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ben bir turlu multi player a giremiyorum. ne zaman multiplayer a acsam OPs Server is not available at this time, please try again later diye mesaj cikiyor.
indirdigim dosyadan kurulum yaptikdan sonra skidrow dosyasindaki leri oyunun program files altindaki folderina copy paste yaptim. Acaba yanlis mi yaptim. ?

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Crackı yaptım hocam fakat bişe değişmedi sanki. Birde players dosyası indirmiştim save'li onu attım. Mission Select'ten 2. bölümden başladım 4-5 dakika bekledikten sonra oyun geldi. Fakat oynayamadım. Oynanıyo aslında ama donuyo sağa çeviriyon mouseyi adam 1 saat sonra dönüyo. Acayip Kasıyo. PC Özellikleri : P4 3.00Ghz
Ati HD4670 - 2 GB Ram

Oyunun içine etmişler beğenmedim şahsen soğudum oyundan. O kadar heyecanlı heyecanlı bekledim gele gele ne geldi. Sorunlarla dolu bir oyun. Olmadı bu.:glare:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...