Cinsel suçlara indirim gelecek mi?

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Hazırlanan infaz paketi taslağında cinsel ve uyuşturucu suçlarının da olduğu mükerrer suçlar infaz indirimi kapsamına alındı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran infaz paketi, cinsel suçları da kapsadığı için cinsel saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden çocuklar paylaşılarak çok fazla tepki aldı.

IMG_20200324_192416.png

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,602
Hazırlanan infaz paketi taslağında cinsel ve uyuşturucu suçlarının da olduğu mükerrer suçlar infaz indirimi kapsamına alındı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran infaz paketi, cinsel suçları da kapsadığı için cinsel saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden çocuklar paylaşılarak çok fazla tepki aldı.

Ekli dosyayı görüntüle 90791
galiba bu cinayetlerin bu ölümlerin ağırlığını kendi başlarına gelince anlayacaklar

Semih10

Doçent
Reaksiyon puanı
840

Umarım gelmez gelirse çok yanlış bir karar alınmış olunur. İndirim geleceğine daha ağırlaştırılmalı

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Eğer böyle bir şey uygulamaya geçerse yazıklar olsun. O iğrenç yaratıklar ve çocuk, genç herkesi zehirleyenler affedilemez.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Çocuk istismarı son 10 yılda 3 kat artmışken bu suçlular da salınırsa neler neler yaşanır tahmin etmek bile istemiyorum

Reaksiyon puanı
10,327
Böyle bir indirimi 80 küsur milyonluk bu koca ülkede sapıklar dışında isteyecek, tasdik edecek tek bir Allah'ın kulu çıkacağını zannetmem. Böyle bir hata bu millet tarafından asla affedilmez, Eğer intihar etmek, kendi topuklarına sıkmak istiyorlarsa buyursun çıkarsınlar.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,602
Böyle bir indirimi 80 küsur milyonluk bu koca ülkede sapıklar dışında isteyecek, tasdik edecek tek bir Allah'ın kulu çıkacağını zannetmem. Böyle bir hata bu millet tarafından asla affedilmez, Eğer intihar etmek, kendi topuklarına sıkmak istiyorlarsa buyursun çıkarsınlar.
hocam bu biraz tehdit oldu sanki ama gerçekleri belirtmişsiniz

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
AKP ve MHP tarafından meclise sunulan düzenleme CHP ve İYİ Partiye de sunulacak.

Reaksiyon puanı
10,327
hocam bu biraz tehdit oldu sanki ama gerçekleri belirtmişsiniz

Ya şimdi diğer suçlar için insan birşey diyemiyor da bu küçük çocuklara yapılan tacizler, özellikle de behimi arzuları için ufacık yavruların hayatını söndüren sapıklar için zerre kadar merhamet duyacak olana ister devlet, ister hükümet... Kim olursa olsun, tehdit de ederim, herşeyi de söylerim. Çünkü hiç kimse benim gözüm nuru evladımın, torunumun hayatını söndürecek olan(Allah göstermesin) bir alçağı savunamaz, merhamet dilenemez. Biz bu aşağılık virüsler için kesin olarak idam isterken tam aksine kalkıp da zaten yetersiz olan cezasından indirim yapmaya kalkmak tek kelimeyle bu milletin namusuna, ırzına ve evlatlarına resmen kurşun sıkmaktır. Tekrar ediyorum, sıkıyorsa böyle bir teşebbüste bulunsunlar.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Ya şimdi diğer suçlar için insan birşey diyemiyor da bu küçük çocuklara yapılan tacizler, özellikle de behimi arzuları için ufacık yavruların hayatını söndüren sapıklar için zerre kadar merhamet duyacak olana ister devlet, ister hükümet... Kim olursa olsun, tehdit de ederim, herşeyi de söylerim. Çünkü hiç kimse benim gözüm nuru evladımın, torunumun hayatını söndürecek olan(Allah göstermesin) bir alçağı savunamaz, merhamet dilenemez. Biz bu aşağılık virüsler için kesin olarak idam isterken tak aksine kalkıp da zaten yetersiz olan cezasından indirim yapmaya kalkmak tek kelimeyle bu milletin namusuna, ırzına ve evlatlarına resmen kurşun sıkmaktır. Tekrar ediyorum, sıkıyorsa böyle bir teşebbüste bulunsunlar.
Çok çok haklı bir yorum

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Ben taslak metinde öyle birşey göremedim Cinsel suçlarda AF kanununda diye nerede yazıyor ?
İnfaz düzenlemesi dışında kalan şuçlar şunlar diye açıklanmıştı.
1585068653045.png

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,602
Ya şimdi diğer suçlar için insan birşey diyemiyor da bu küçük çocuklara yapılan tacizler, özellikle de behimi arzuları için ufacık yavruların hayatını söndüren sapıklar için zerre kadar merhamet duyacak olana ister devlet, ister hükümet... Kim olursa olsun, tehdit de ederim, herşeyi de söylerim. Çünkü hiç kimse benim gözüm nuru evladımın, torunumun hayatını söndürecek olan(Allah göstermesin) bir alçağı savunamaz, merhamet dilenemez. Biz bu aşağılık virüsler için kesin olarak idam isterken tam aksine kalkıp da zaten yetersiz olan cezasından indirim yapmaya kalkmak tek kelimeyle bu milletin namusuna, ırzına ve evlatlarına resmen kurşun sıkmaktır. Tekrar ediyorum, sıkıyorsa böyle bir teşebbüste bulunsunlar.
haklısınız kim olursa olsun böyle birşey isteyemez

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Ben taslak metinde öyle birşey göremedim Cinsel suçlarda AF kanununda diye nerede yazıyor ?
Ekli dosyayı görüntüle 90795

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,270

Böyle bir şeyin teklifi bile sunulmamalı hatta bunu teklif etmek bile saçmalık. Bu adamlar yüzünden küçücük canlar yaşamlarını yitirdi.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ekli dosyayı görüntüle 90795
Kardeşim sen bu malum partinin Shifdelete forum sorumlusu falan mısın? Ucu oraya dokunan her şeyde neden savunma pozisyonuna geçiyorsun direk çok merak ediyorum. Haber bültenlerinde yer aldı bu konu ve ilk mesajda belirtilen şekilde aktarıldı. Biz de burada yorumlarımızı yaptık. Bu konu parti meselesi değil toplumun kanayan yarasının üstünün kazınma ihtimaline karşı açılmış bir insanlık konusudur. Bu kadar fanatik olma, ruh sağlığın için iyi değil.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bu Resmi bir açıklama değil Cumhuriyet biz içeriğine ulaştık diye paylaşmı haberi. Ayrıca böyle suçlara AF KONUSUNU kesinlike savunmuyorum. Aldıkların cezanın 4/3 ünden 3/2 sini yatıp çıkmaları bile onlara ödül olur böyle bir öneri dahi olmaması meclisten geçmemesi taraftarıyım.
1585069407497.png

Kardeşim sen bu malum partinin Shifdelete forum sorumlusu falan mısın? Ucu oraya dokunan her şeyde neden savunma pozisyonuna geçiyorsun direk çok merak ediyorum. Haber bültenlerinde yer aldı bu konu ve ilk mesajda belirtilen şekilde aktarıldı. Biz de burada yorumlarımızı yaptık. Bu konu parti meselesi değil toplumun kanayan yarasının üstünün kazınma ihtimaline karşı açılmış bir insanlık konusudur. Bu kadar fanatik olma, ruh sağlığın için iyi değil.
Ben sosyal medyanın fake yalan yanlış haberlerin böyle mecralarda yayılıp gerçekmiş gibi inanılmasına karşıyım yoksa banane AKP'de CHP'den.
Konu açarken haber kaynağı paylaşmayıp sosyal medya ağızı ile konu açtımı 10 konudan 8-9 u boş yalan yanlış çıkıyor.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
Bu Resmi bir açıklama değil Cumhuriyet biz içeriğine ulaştık diye paylaşmı haberi. Ayrıca böyle suçlara AF KONUSUNU kesinlike savunmuyorum. Aldıkların cezanın 4/3 ünden 3/2 sini yatıp çıkmaları bile onlara ödül olur böyle bir öneri dahi olmaması meclisten geçmemesi taraftarıyım.
Ekli dosyayı görüntüle 90797

Ben sosyal medyanın fake yalan yanlış haberlerin böyle mecralarda yayılıp gerçekmiş gibi inanılmasına karşıyım yoksa banane AKP'de CHP'den.
Konu açarken haber kaynağı paylaşmayıp sosyal medya ağızı ile konu açtımı 10 konudan 8-9 u boş yalan yanlış çıkıyor.
İstediğiniz kaynağı iki farklı yerden sizinle paylaştım :) Ayrıca konu başlığını kesin olarak yazmadım soru ekiyle yazdım ve sosyal medyada oluşan tepkiyi paylaştım

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,491
Kısas olmalı infaz değil.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827

Gelmemeli. Bu pis fırsatçılara aman vermeyelim.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
İstediğiniz kaynağı iki farklı yerden sizinle paylaştım :)
Sağolun 10 mesaj sonra kaynak belirttiğiniz için teşekkürler. ( Soru işareti Ünlem flan koyunca kafamıza göre konu açalım o zaman. )
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kısas olmalı infaz değil.
Keşke gelse kısasa kısas gelse idam gelse ama o zamanda insan hakları derler bu sefer.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,602
Sağolun 10 mesaj sonra kaynak belirttiğiniz için teşekkürler. ( Soru işareti Ünlem flan koyunca kafamıza göre konu açalım o zaman. )
Mesaj otomatik birleştirildi:

Keşke gelse kısasa kısas gelse idam gelse ama o zamanda insan hakları derler bu sefer.
idam bu insan dışı varlıklar için kurtuluş olur onlara öyle şeyler yapacaksınki ölmek için sana yalvaracak

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bak, her şey dışardan gördüğünüz gibi yürümüyor. Bu işlerin dışındaysanız bu düzen böyle bildiğiniz gibi masumane ilerlemiyor yani öncelikle bunu bilmenizi istiyorum. Hocalarımızın iletişim fakültesinde habercilik üzerine olan derslerde bize öğrettiği bir şey var. Bu gibi yapılması düşünülen ama tepki çekileceği, işi daha ileriye götürürsek oy kaybına yol açılabileceği düşünülen konularda dönemin mevcut hükümeti bunu basına servis eder ve kamuoyunda bunun konuşulmasını sağlar. Nabız ölçer yani. Daha sonra bunun kuvvetine bakar ve çok tepki almayacağını düşünürse uygulamaya koyar ya da tam tersi bir durumda zaten böyle bir niyetimiz yoktu der ve yoluna devam eder. Zaten Ak Parti adına yapılan açıklama bu durumu doğruluyor. Bunun bir taslak olduğunu söylüyor. Anlatabildim mi?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Sizin kaynağınız neresi A haber mi :)
Konuyu açan sizsiniz ben neden kaynak göstereyim. ( Yada olmayan şeyin kaynağını nasıl göstereyim.)

Gerçekten çok yanlış bir bakış açısı ve söylem.
SDN İçerik Ekibinde bu zihniyette birisinin olmamalı gerçekten çok yazık. Kendini elit ve üstün gören ve açtığı konuya farklı bir yorum yazanı hemen aşağılamaya ve sen A Haber izlersin zatene konuyu getiren gerçekten yazık...

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
Konuyu açan sizsiniz ben neden kaynak göstereyim. ( Yada olmayan şeyin kaynağını nasıl göstereyim.)

SDN İçerik Ekibinde bu zihniyette birisinin olmamalı gerçekten çok yazık. Kendini elit ve üstün gören ve açtığı konuya farklı bir yorum yazanı hemen aşağılamaya ve sen A Haber izlersin zatene konuyu getiren gerçekten yazık...
Açıkçası her insan unutabilir veya eklemeyi unutabilir. Önemli olan bunu tekrarlamamak.

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756

Beyefendi olmadığını nerden biliyorsunuz, o zaman kaynak olmadan nasıl haberiniz oluyor. Ayrıca kaynak istediniz gösterdim ona rağmen laf ediyorsunuz gereksiz yere.

Semih10

Doçent
Reaksiyon puanı
840

Kaynak eklemeyi unutmuş olabilir ayrıca bu kadar üstlenmemeli sonuç olarak kaynak göstermiş

Son düzenleme: