Chrome'den başkası yalan (:

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Chrome hepsini yedi bitirdi.

Artık devir chrome zamanı.

Bir tarayıcı böyle alışkanlık yapar mı yahu?

Artık chromedan başkasını kullananın aklına şaşarım.

Çevreme bakıyorum herkesin bilgisayarında chrome var.

Ama ne kadar kullandıklarını bilmiyorum.

Nasıl bir çelişki bu kadar chrome varken ie hala pazarın hakimi olabiliyor.
bende de böyle bir manyaklık var chrome yüklü değil ise chrome yüklesen l*n diyorum artık :D

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
güzelliğin on paar etmez, bu bendeki aşk olmasa misalidir bu konu :)

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Chrome'u kişiselleştirmeden ne anladığınıza bağlı; eğer sadece tema vb. ise bence çok gereksiz konular hiç bir işe yaramaz, google'un ilkeleri arasında basit,işlevsel özellikler önceliklidir. Fakat kullanım kolaylığı ile ilgili konularda kişiselleştirme diyorsanız tarayıcınız size bu konuda çok fazla tercih sunuyor. Açılış ekranınında en sık girilen sayfalar, yer imlerine klasör eklemeler ve bunları senkronize edebilmeniz.... I love you google, I love you google,... I love you chrome.... :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Google az olsun, benim olsun tarzı işler yapıyor ve kullanıcılar hep bana bağlı kalsınlar istiyor.
Tarayıcısını ve işletim sistemini bu mentalite üzerine geliştiriyor. Google servislerini ve araçlarını
kullananları kendine bağımlı birer köle haline getiriyor.

İnternet güvenliği sağlanamamışken cloud computing ne kadar güvenilirdir?
Bir de bunu google gibi bilgiyi paraya ve güce çeviren ve türlü amaç için
kullanabilen bir ticari zihniyet sağlıyorsa durup düşünmek gerekir.

lacivert88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu eklenti güvenli midir ki?

google'ın kendisi yayınlamış. güvenlidir herhalde.

açtığın sekme sayısını sayıyor ve bunları googla gönderiyor. belirli kategoriler seçerek(ağaç dikilmesi,temiz su temini, vb), o katagoriye ait bağışların daha fazla yapılmasını sağlayabiliyorsun.

Kaplan7

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben genel olarak gezinti işlerinde Chrome'un pratikliğinden dolayı Chrome kullanıyorum.Video filim gibi uygulamalarda Firefox, indireceğim bi şey varsa Opera'yı kullanıyorum.Hepsi de çok başarılı.Sadece İnternet E. hariç:(

eratosten

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Google az olsun, benim olsun tarzı işler yapıyor ve kullanıcılar hep bana bağlı kalsınlar istiyor.
Tarayıcısını ve işletim sistemini bu mentalite üzerine geliştiriyor. Google servislerini ve araçlarını
kullananları kendine bağımlı birer köle haline getiriyor.

İnternet güvenliği sağlanamamışken cloud computing ne kadar güvenilirdir?
Bir de bunu google gibi bilgiyi paraya ve güce çeviren ve türlü amaç için
kullanabilen bir ticari zihniyet sağlıyorsa durup düşünmek gerekir.

Bu tür komplo teorileri üreten birisinin ne bilgisayarı ne cep telefonunu ne de tv.yi kullanmıyor olması gerekir. "Bulut"u ilk ortaya çıkaran isimlerden birisi olan google'ı asıl komplo teorisi üretilmesi gereken microsoft takip etmeye başladı.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174

Sizin "tema" diye adlandırdığınız olay bizde "persona" diye geçiyor. Masaüstü gürüntüsü gibi bir şey, ama kabuk değişmiyor.
http://www.getpersonas.com/en-US/

Tabiki kendinizi Chrome'da tema olduğuna inandırma hakkı yine sizlere aittir ve saklıdır....

---------- Post added at 08:36 ---------- Previous post was at 08:35 ----------

Bu tür komplo teorileri üreten birisinin ne bilgisayarı ne cep telefonunu ne de tv.yi kullanmıyor olması gerekir. "Bulut"u ilk ortaya çıkaran isimlerden birisi olan google'ı asıl komplo teorisi üretilmesi gereken microsoft takip etmeye başladı.

Hayattan şunu öğrendim, hiç bir şey karşılıksız yani tamamiyle bedava değildir.
Ve almadan vermek sadece Allah'a mahsustur...

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Size katılmıyorum. Sadece gülüyorum :D Yoğunlukla Firefox kullanıyorum işim gereği, fakat Chrome yükselen bir değer. Yetenekleri, hızı her geçen gün artıyor. Ve yakında lider tarayıcı olacak gibi. Internet Explorer in hala dünyada en çok kullanılan tarayıcı olması onun en iyisi olduğundan değil, işletim sistemlerine entegre olarak gelmesinden ve bilinçsiz kullanıcılardan kaynaklanıyor. Bu değişmek üzere.

Üstadım Chromeun bir gün lider tarayıcı olacağına ben de inanıyorum.Ancak bunun tek sebebi "diğer" tarayıcılardan hızlı olması.Tarayıcıları senelerce kullanmış biri olarak naçizane görüşüm şudur ki firefox eklentileri sayesinde ıvır zıvır işler için birebir (legal yoldan mp3,video indirme, hatta tv izleme,kolay proxy değiştirme,tab özellikleri, download yöneticileri ile olan müthiş uyumluluğu vs aklıma gelenler bunlar), Chrome dediğim gibi hızı için (kullandığım süre zarfında çökmeler yada tıkanma diye mi tabir edeyim? oldu.Firefox kadar olmasada sorun çıkarttı.Ha derseniz süresi neydi 1 yada 2 sn ama sinir bozucuydu (kullandığım pc hp dv6 1237et 3gb ram 2.67 ghz intelcore2duo-windows7 ultimate--kanımca sıkıntı yaratmayacak bir sistem), Safari çok sade çok stabil, sosyal ağ eklentilerinde de hoşa gidebilecek birşeyler var ;)
tavsiyem canınızın sıkıldığı bir gün Safariyi deneyin,kişiselleştirin
Saygılar,sevgiler...

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
iş yerinde avant browser evde chorome (arabada 5 evde 15 internet agaya beleş)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Üstadım Chromeun bir gün lider tarayıcı olacağına ben de inanıyorum.Ancak bunun tek sebebi "diğer" tarayıcılardan hızlı olması.Tarayıcıları senelerce kullanmış biri olarak naçizane görüşüm şudur ki firefox eklentileri sayesinde ıvır zıvır işler için birebir (legal yoldan mp3,video indirme, hatta tv izleme,kolay proxy değiştirme,tab özellikleri, download yöneticileri ile olan müthiş uyumluluğu vs aklıma gelenler bunlar), Chrome dediğim gibi hızı için (kullandığım süre zarfında çökmeler yada tıkanma diye mi tabir edeyim? oldu.Firefox kadar olmasada sorun çıkarttı.Ha derseniz süresi neydi 1 yada 2 sn ama sinir bozucuydu (kullandığım pc hp dv6 1237et 3gb ram 2.67 ghz intelcore2duo-windows7 ultimate--kanımca sıkıntı yaratmayacak bir sistem), Safari çok sade çok stabil, sosyal ağ eklentilerinde de hoşa gidebilecek birşeyler var ;)
tavsiyem canınızın sıkıldığı bir gün Safariyi deneyin,kişiselleştirin
Saygılar,sevgiler...

Safari gerçekten sade ve stabil. Chromdan önce Safari kullanıyordum. Ama eklenti özelliği olmadığı için fazlaca Apple'ın istediği kullanıcı kitlesi gibi hissettiriyo. Apple nasıl kullan diyorsa öyle kullanıyorsun :D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Sizin "tema" diye adlandırdığınız olay bizde "persona" diye geçiyor. Masaüstü gürüntüsü gibi bir şey, ama kabuk değişmiyor.
http://www.getpersonas.com/en-US/

Tabiki kendinizi Chrome'da tema olduğuna inandırma hakkı yine sizlere aittir ve saklıdır....

Tema denince ne anlıyorsun ben çok merak ettim Daha açık yazarsan herkes anlamış olur en baştada ben

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Chrome kullanmak için bir kaç neden ;
1) Gereksiz eklentileri olmadığı için normalden daha hızlı.
2) Şık bir sunumu var. Ve bu sayede havanız oluyor :)
3) .... daha gelmedi gelince yazarım :)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Tema denince ne anlıyorsun ben çok merak ettim Daha açık yazarsan herkes anlamış olur en baştada ben
Demek istediğim olay bir nevi "skin", yani arayüz değişimi. Örnek olarak aşağıdaki Firefox Temalarını inceleyebilirsiniz. Aynı Windows'ta olduğu gibi, Classic, XP, Vista, 7 teması denildiğinde ne anlaşılıyorsa Firefox için de aynısı geçerli.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/themes/
Mac Teması
33975.png

---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:13 ----------

Gereksiz eklentileri Firefox'a kurmazsanız daha hızlı ve verimli çalışır.
Şık bir sunumu yok sade bir sunumu var ki Firefox'a Chrome veya IE teması yükleyip aynı görüntüyü elde edebiliyorsunuz.
Tercih edilmesi için bunlardan daha fazlası lazım...

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Demek istediğim olay bir nevi "skin", yani arayüz değişimi. Örnek olarak aşağıdaki Firefox Temalarını inceleyebilirsiniz. Aynı Windows'ta olduğu gibi, Classic, XP, Vista, 7 teması denildiğinde ne anlaşılıyorsa Firefox için de aynısı geçerli.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/themes/
Mac Teması
33975.png

---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:13 ----------

Gereksiz eklentileri Firefox'a kurmazsanız daha hızlı ve verimli çalışır.
Şık bir sunumu yok sade bir sunumu var ki Firefox'a Chrome veya IE teması yükleyip aynı görüntüyü elde edebiliyorsunuz.
Tercih edilmesi için bunlardan daha fazlası lazım...
Daha kullanışlı olduğu kesin yani ne biliyim kullanan anlar :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24

3) Basit bir arayüzü var. Gereksiz menü çubukları, menü isimleri ile uğraşmıyorsun..
4) Kullanmadığın özellikler basic te olmadığı için gereksiz şeylerle ram vs harcamıyo. Ayrıca eklenti desteği ile de istediğin özelliği kullan :D

apoxlost

Asistan
Reaksiyon puanı
2
firefox , ie , chrome üçünü birden idare ediyorum.

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
3) Basit bir arayüzü var. Gereksiz menü çubukları, menü isimleri ile uğraşmıyorsun..
4) Kullanmadığın özellikler basic te olmadığı için gereksiz şeylerle ram vs harcamıyo. Ayrıca eklenti desteği ile de istediğin özelliği kullan :D

tamamdır işte :)

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bende hepsini kullanıyorum duruma bağlı olarak ihmale gelmez

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
chorme u en son yaklaşık 1 ay önce kurdum ve çökmeler/kitlenmeler sonucu hemen kaldırdım. genellikle firefox kullanıyorum. ağır ama eklentileri işime yarıyor. bir de ie yi kötüleyen arkadaşlar çok ama windows 7 altında en iyi çalışan tarayıcılardan biri (hatta belki de en iyisi) ie8. :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
chorme u en son yaklaşık 1 ay önce kurdum ve çökmeler/kitlenmeler sonucu hemen kaldırdım. genellikle firefox kullanıyorum. ağır ama eklentileri işime yarıyor. bir de ie yi kötüleyen arkadaşlar çok ama windows 7 altında en iyi çalışan tarayıcılardan biri (hatta belki de en iyisi) ie8. :)

Nazar değecek en son benim chrome a ancak bende hiç çökmedi.:confused1: Nasıl çökertebiliyorsunuz. çökertmeden çıktımda halilim ...:P

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Arkadaşlar, iyi hoş bir sohbet yaptık. Baştaki konuya atfen.
Esas olan şudur ki herkesin konfigürasyonu ve sistem yazılımı faklıdır. Bu yüzden her tarayıcı her konfigürasyonda farklı sonuç verecektir.
Bazılarının Chrome çöküyor demeleri veya Firefox yavaş demeleri bu yüzdendir.
Ekran kartı, RAM miktarı, İşletim sistemi ve sistemlerin güncelliği hepsi tarayıcıları değerlendirmede ayrı birer parametredir.
Herkes kendisine en yakın hissettiği tarayıcıyı savunacak ve kullanacaktır elbette.

(Ama Firefox hepsini döver :D :mrgreen:)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar, iyi hoş bir sohbet yaptık. Baştaki konuya atfen.
Esas olan şudur ki herkesin konfigürasyonu ve sistem yazılımı faklıdır. Bu yüzden her tarayıcı her konfigürasyonda farklı sonuç verecektir.
Bazılarının Chrome çöküyor demeleri veya Firefox yavaş demeleri bu yüzdendir.
Ekran kartı, RAM miktarı, İşletim sistemi ve sistemlerin güncelliği hepsi tarayıcıları değerlendirmede ayrı birer parametredir.
Herkes kendisine en yakın hissettiği tarayıcıyı savunacak ve kullanacaktır elbette.

(Ama Firefox hepsini döver :D :mrgreen:)

BUNU BEĞEN seçeneği olsaydı tıklardım :D