Chevrolet Captiva mı yoksa Nissan Qashqai+2 mi?

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Şevrole :D Alan çoğu kişi sorun yaşadığını bildiriyor bana. Captiva da öyle. Jip konusunda Qashqai derim başka da bişe demem. Daha doğrusu o bütçeye göre :)

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Logan MCV'yi hiç düşündünüz mü? Hem ucuz hem de istediğiniz sayıda koltuk var. Motor hacmi, beygir konusunda yeter mi emin değilim ama düşünülebilir.

Logan MCV (7 kişilik) Laureate 1.5 dCi 85 bg -> 34.100TL

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben Nissan qashqai 1.5 dci tekna + tekna pack + glassroof versiyonunu kullandım. çokmemnundum performans olarak 1.5 dci dan beklenmeyecek çeviklik vardı kasaya rağmen (sürekli klima da çalışıyordu). arkadaşlarla 6 kişi bindik. şehir içi ya da otobanda hiç performans sıkıntısı çekmedim.

Bu söylediklerimi captiva içinde söyleyebilirim. ancak tek fark captivanın daha geniş olması ama çok yakması. captiva ile hesaplayamadım ama qashqai gerçekten tek depo ile 1200 km yaptı. (adana dan izmir e tek depo ile geldim).

Ne tür, hangi amaçla, genel kullanım koşullarını bilmem ama qashqai kesin tavsiye ederim. kullanması çok zevkli bir araç

Name

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tavsiye edildimi bilmiyorum fakat şöyle bir seçeneğin daha var Renault GRAND SCENİC 7 kişilik al rahatına bak derim.. Unutmamak lazım birde bu araçların geri satışı var 2. el pazar payınıda düşünmek lazım.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Yanlız, jeeplerin görüntüsü çok büyük bir artı. :) Troy koca sdn'yi temsil ediyor; gittiği yerlerde, katıldığı toplantılarda, minibüsle görülmek var, jeeple görülmek var. :) Yanlış mıyım? :)

işte doğrudan anlatamadığım diğer kriter.

hangi hatun minibüsle gezmeye gider benle :D

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Öncelikle değerli tecrübelerini bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim. Ben en iyi sonuca ulaşmak için durumum hakkında biraz daha fazla bilgi vereyim sana;

7 kişi ile çıktığımız seyehatler ayda 1-2 defa oluyor. Geri kalan zamanda ise yalnız veya yengenle oluyorum :D Aile ile gezilen yol sanırım toplam yolun %10'u civarında. Bu gezmelerin de hepsinde bayır ve yokuş bulunmuyor.

O nedenle düşük vites de kullansak, yine de daha uygun bir seçim olur 1.5 dizel motor.

Şimdi ne diyorsun :D

Elbruz'un Grand CMAXine bak diyorum sadece. :D :D

kank

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam captiva burada bahsedildi»i kadar yakmıyor. Dur kalk şehir içi trafiğinde 650km yol yaparsınız rahatlıkla, şehirler arasında 850-900, 1000km yapan arkadaşım var. Bu da 1850 kg lik bir suv için iyi birtüketim

Qashqai de captivada jip değilde suv sınıfında olabilir ancak captiva hacim olarak qasqai ile karşılaştırılamayacak kadar büyüktür(qasqaiye ilk bindi»imde benim astradan biraz büyükmüº diye geçirdim içimden). captivayı -hacim olarak- sorentoyla, santa fe, yada illa nissan olacaksa x-trail ile karşılaştırmak gerek bence.

2.0 motor ve 150hp motorunun üretti»i tork ile uygun bir sürüº ve hatta biraz da fazlasını alabilirsiniz performans olarak. 4x4, 2.0 motor ve otomatik vites ayrıca 7 koltuk olan araçlardan hacim ve ağırlık olarak captivadan daha ufak yada büyük hiç bir suvun fiyatı da captiva kadar uygun değil. örneğin QASHQAI +2 2.0 DCI TEKNA PACK 4X4 A/T 83.000 tl. Captivanın 7 koltuk high modelini 73 bine alabiliyorsunuz şu anda bayileden. Captiva bu konuda ºu ana kadar piyasada bir boşluk dolduruyordu o yüzden de ikinci eli de çok hareketli ve 2.el satış rakamları çok yüksek. Alma abi dağıtırsın yorumuna da birşey diyemeyeceğim (en azından bitane dağıtana kadar)

Senisma34

Profesör
Reaksiyon puanı
34
İnsan hasta olunca, doktor olan çok çıkar. Gönlünden geçen ne ise o olsun. Arkadaşların önerilerini dikkate al ama gönlünden geçen tercih, en iyi tercihin olacak.

buldozer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bizde Captiva var 2011 yeni aldık inci beyazı çok güzel duruyor özellikle krom kaplamalarla.Xenon farlar ile birlikte çok daha güzel (Hele arabanın kumandasına basınca seni beyaz beyaz xenonlarını parlatarak karşılaması mükemmel bir duygu veriyor sürücüye:thumbup1:)İçide fena değil.motoru gayet iyi 150 PS güç üretiyor çok uçuk derecede değil yakıt tüketimi.İç hacim geniş.Diz mesafeleri iyi gayet ayarlanmış.6 ve 7. koltuklar kapalı iken bagaj hacmi çok fazla, yerden makul derecede yüksek.Captivayı neden bu kadar küçümsemişler anlamadım:confused1:.Direksyondaki hafifliği hissetmen lazım.Böylece sana Captiva'yı kısaca anlatmış oldum.

Ama ben sana kesinlikle ve kesinlikle Vw Caravelle öneririm bizde bundanda var 2004 modeli 7 koltuklu (O zamanlar Transporter Kombi L olarak geçiyor,Caravelle ile birebir aynıdır). İnanılmaz şürüş zevki veriyor, motoru çok güçlü, iç mekan çok geniş.Yeni modellerinde yok yok (ABS,ASR,EPS,ESP,.. bütün alfabeyi sıralamışlar:thumbup1:) Volkswagenin sitesine bir göz atmanı öneririm (Göz ucuylada olsa bir bak).2000 cc 180 hp common rail dizel motor, şık görünümü, 7 ileri DSG şanzuman seçeneği arabayı çekici kılan özelliklerinden.Sana bir caravelle iyi giderdi dostum.:cool:

Ancak illede cip olsun dersen Captiva gayet iyi bana göre dış görünüşüde çok hoş.Ayrıca SUZUKİ grand vitara'yı da değerlendirmelisin.Oda çok hoş geliyor gözüme.

Qashqai'yi bilemiyecem ama iyi duruyor Nissan kaliteyi bozmadıysa o araba 10 yıl tık demeden çalışır.Kia'dan uzakdur ayrıca.

Ufak bir not:Captiva alırsan 1.300 tl değerindeki krom aksesuar kitini yaptıramı tavsiye ederim mükemmel duruyor.Ama sen iyisimi Caravelle al:clap:.Vito hikaye kalıyor onun yanında Mercedes anca otomobil yapar minibüsten anlamıyor. Çok uzattım kusura bakmayın.

İnşallah yardımcı olmuşumdur saygılar.Bu yazı her türlü yoruma açıktır.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Minibüs olmaz dostlar. Şu anda son durum olarak Nissan Qashqai +2 için en iyi fiyat politikasını kolluyorum.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Minibüs olmaz dostlar. Şu anda son durum olarak Nissan Qashqai +2 için en iyi fiyat politikasını kolluyorum.

Sadece istanbul bayileriyle sınırlı kalma sıfır alacaksan, çevre illere'de sor fiyatlarını bazen bayi bazlı kampanyalar olabiliyor. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bence güzel bir araba şik yakit olayina gelince jiple otomobili bir kiyaslamamak gerekir geniş ferah bi araç yakittaa makul bence captiva kullaniyorum kulaktan duymaa laflarlaa insanlari yanliş bilgilendirmeyelim ....:4:

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yapacağın şey @Troy sana en uyanı almak içine bindiğinde anlarsın hangisi olduğunu ben hep öle yapıyorum gidip bir deneme sürüşü tamam herşey ve şimdiden kazasız belasız bin inş.....

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 sene oncesinin konusu hortlatmayin boyle seyleri

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Daihatsu Terios
Suzuki Grand Vitara
Mitsubishi Pajero
Volkswagen Tiguan
Volvo XC 90
Kia Sportage
Kia Sorento

Yukarıdakileri tavsiye ederim ama Captivayı asla :D

HAzır konu hortlamışken,soruveriyim o minicik Teriosa nasıl 7 kişi sığdıracan, iyi sallıyon valla.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Sallasaydım seni sallayıp camdan aşağıya atardım. Cuma cuma mübarek günde neyse önce bir araştır da çamur at...
http://www.daihatsu.com/catalogue/terios/long/

Sakin ol biraz, terios diye yazmışsın, şimdi verdiğin linkde terios7 diye geçiyor.Yani açıklama yapmasını bilmiyorsan yada eksik yazdıysan kabahatı biraz kendinde ara.
Cumaya hürmeten bende sana kızgın kızgın cevap yazmayım.

zinde_kulak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence... :)
hUMcY3Q.png

Chris_Mccandles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence de ix35, son zamanlarda yollarda çok görmeye başladım bu kadar kullananın bi bildiği vardır heralde :) fiyatı rakiplerine göre makul ama donanım seçenekleri çok daha fazla bildiğim kadarıyla.

üstelik 1.6 otomatiği de var. sene olmuş 2013 uğraşılır mı düz vitesle ?

mavitunaist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer petrol şeyhi iseniz captiva ideal bir araçtır. 10 lt/100 km ortalama ile sınıfının en çok yakan aracı. Konfor konusuna gelince fena sayılmaz. Ama hızlanma konusuna geline 0-100 km 10 sn nin üzerindedir.
Not: 2011 model captiva 4x4 sonuçları

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Ya arkadaş 3 senelik konuyu hortlattınız bide hala tavsiye veriyosunuz :D

Bu arada [MENTION=2]Troy[/MENTION] araç hakkında genel düşüncelerini paylaşabilir misin 3 senelik kullanım sonucunda?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Araç hakkında kullanımı hemen paylaşayım dostlar.

Araç, bir kere bile arızalanmadı. Çok sağlam ve performanslı. Yakıt tüketimi, sitede bahsedildiği gibid değil ama rakiplerine göre de çok avantajlı. Yüksek devirli ve agresif kullandığım için ortalama 6 litre yakıt tüketimi var.

İstanbul trafiğinde manual vites kullanmak zor oluyor. Tek sıkıntım bu, onun da araba ile alakası yok. En kısa zamanda otomatik vitese geçmek istiyorum ama Nissan için dizel otomatik dediğinde 2 litrelik seçenekler var. Onların da yakıt tüketimleri çok fazla bendeki araca göre.

Kesinlikle çok iyi seçim yaptım.

Bu aracı satıp, uygun bir otomatik vites SUV almak istiyorum bakalım ne yapacağım?

Önerilere açığım :)

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
3008 in yeni kasası geliyor ona bakmalısın abi .. 2008 dicem ama ufak diyebilirsin belki .. dizel oto. 1.6 suv maalesef yok ülkemizde .. ben sırf bu yüzden 5008 aldım ötv indirimiyle ..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kaça aldın kardeş aynı durumda da ben varım ötv indirimini nerede kullansam durumundayım