cennetten ev almayı düşünüyorum kaç metre kare almalıyım ?

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
İslam dininde prensip " senin dinin sana benim dinim bana" şeklinde ama bir müslüman bir deist, bir ataist için hoşgörü yerine öncelikli olarak büyük üzüntü duyar. Geçici dünyaya kapılıp sonsuz yaşamında kendisini büyük ızdıraba sürükleyeceği için. Peygamber efendimizin kendini taşlayanlara, hakaret edenlere karşı " Rabbim bilmiyorlar bilselerdi yapmazlardı" dediği gibi.
Heleki yakın akrabanızın, arkadaşınızın, bekli aşık olup evlenme hayali kurduğunuz insanın ataist veya deist olması insanı kahreder. Sonsuz hayatını mahvettiğini bile bile bunu normal görmek, hiç bir şey yokmuş gibi davranmak pek mümkün değil. Sonuçta Allah herkese özgür irade vermiş nihai karar inanmayanlara ait ama bize düşen üslubuna göre, yakınlık şekline göre uyarmak.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
10,315
neyine hakaret etmişiz senin ?
soru basit adam zaten kendisi diyor ev verilecek diye. git ona söyle
de ona islamı ayaklar altına almayın de
milleti dininden camiden soğutmayın de
deist ateist lere karşı saygı ve hoşgörülü olun de
atatürk düşmanı insanları resmi üniformayla ziyaret etmeyin de
israf yapmayın o kadar aç müslüman varken de

Geçen gün sen ya da ikizin, hanginiz bilmiyorum ama bir konu açmıştınız. Bir adam kendini yaktı, açım diye bağırdı diyerekten. Haber doğruydu evet, bir vatandaş kendini ateşe vermiş ve açız diye bağırmıştı... Sizin sürekli alıntı yaptığınız malum basın organları haberi doğru vermişlerdi... De, bir ayrıntıyı gizlemişlerdi. Neydi o biliyor musun?

Bu kişinin CHP'li Mersin belediyesi tarafından işten atılan mağdur bir vatandaş olduğunu...

İstiyorum ki burada içinde algı olmayan, yorum katılmayan salt haberlere at gözlüğü takmadan yorum yapalım, birbirimizi etkilemek, algı yaratmak için değil. Sen buraya Cumhuriyet, Sözcü, Birgün vb. gibi kesin hatlarla safı belli olan, objektiflikten tamamen uzak, yanlı ve katıksız bir muhalif olan basından bize haber getirme... Getirme; Çünkü başından sonundan kırpılarak, kendi algılarına malzeme yaptıkları haberleri bir hezeyan haline getirdikten sonra bize sunmalarını midem kaldırmıyor.

Senden başka bir isteğimiz yok.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Bu konuyu raporlamıştım lakin dikkate alınmamış, başlık cidden rencide edici. Din ve Allah inancı olana bu şekilde alaycı bir soru sorulmaz. Bunu kesinlikle tasvip etmiyorum! Ayrıca; madem dini bir konuyu tartışacağız konu neden siyaset başlığında?

Demek ki konu açık ve devam ettirilmesinde sakınca görülmüyor...
Diyanet İşleri Başkanının haberlere konu olan ilgili ifadeleri kesintisiz olarak şu biçimdedir:

"...Kur'an Kurslarımızın bulunduğu yerlere biz ne diyoruz biliyor musunuz? Şeytandan korunmuş bölgeler. Çünkü Rabbimiz buyuruyor ki bir yerde eğer Allah zikredilirse oraya şeytan yaklaşamaz. Burada bu kursta bir tuğlası olası olanın bile o tuğladan dolayı cennette kendisine bir ev verileceğini Allah Resulü efendimiz müjdeliyor. Diyor ki bir kuş yuvası kadar mescid yapan ve bu mescidlerin yolunu açan Kur'an Kurslarına, Kur'an eğitim merkezlerine katkı sağlayan insanlara karşılığı cennette verilecektir buyuruyor..."

Her ne kadar bu konuşmanın geneline ve ana temasına katılıyor olsam da tuğla&ev ifadeleri bana ifade ediş şekli olarak doğru gelmedi. Hem dini hem de eğitsel açıdan önemli eğitim kurumları hakkında konuşurken (bilhassa ehil kişilerin) gelişi güzel, özensiz ifadelerden sakınmaları gerektiğini düşünüyorum.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Teknoloji tartışılması paylaşılması gereken forumda konuşulan konulara gel işte :( Böyle konuları açan ve köpürtmeye çalışan yaymaya çalışan sadece 2 kişi var forumda. Bu konularda bir yaptırım veya önlem alınması gerekiyor.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
Aslında konu ne olursa olsun bir kişinin forumda konu açma sebebi bişeyler öğrenmek olmalıdır.Bunu yapabilmek için de farklı görüşleri de dinlemek analiz etmek gerekir.Eğer bilgi edinmek gibi bir amacınız yoksa konu açıp insanların canını sıkmayın derim.Bu konuyu açan kişinin de edineceği bilgi yok görüşü inancı belli böyle olunca ben ne yapıyorum beni nasıl kafaya alıyorsa bende onu aynı şekilde kafaya alıyorum ve çıkıyorum konudan ne dedim git al 100 metrekare yap yatırımını 100 metrekare de elon abisinden alsın temiz yatırım işte.Size de aynısını tavsiye ediyorum zaten bu tip insanlar kargaşadan hoşlanır amaçları bu çünkü eğer benim gibi yaparsanız sıkılır giderler?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Aslında konu ne olursa olsun bir kişinin forumda konu açma sebebi bişeyler öğrenmek olmalıdır.Bunu yapabilmek için de farklı görüşleri de dinlemek analiz etmek gerekir.Eğer bilgi edinmek gibi bir amacınız yoksa konu açıp insanların canını sıkmayın derim.Bu konuyu açan kişinin de edineceği bilgi yok görüşü inancı belli böyle olunca ben ne yapıyorum beni nasıl kafaya alıyorsa bende onu aynı şekilde kafaya alıyorum ve çıkıyorum konudan ne dedim git al 100 metrekare yap yatırımını 100 metrekare de elon abisinden alsın temiz yatırım işte.Size de aynısını tavsiye ediyorum zaten bu tip insanlar kargaşadan hoşlanır amaçları bu çünkü eğer benim gibi yaparsanız sıkılır giderler?

Hiç sanmıyorum sıkılıp gideceğini. 20 li yaşlarında Üniversite okumamış boşta takılan bir eleman. Ve çoğu konuda Deist olduğunu açık açık söyledi neredeyse ( Onun dini inancına hiç bir şey söyleyen yok inanır inanmaz saygı duyarım.) Ama sürekli bir müslümanları küçük gösterme küçük düşürme dalga geçme alay etme çabası var. Dini bir temel eğitimi yok normal adam akıllı üniversite eğitimi yok ama burada konu açıp ahkam kesiyor aklınca milleti hor ve ufak görüyor. Cennetten evimi nasıl alayım şu kadar mı olsun şöylemi olsun diye.
Forumda dini içerikli konu açılmaması taraftarıyım. Siyaset bölümünde konu açacaklarar içinde günde max 3 konu gibi bir sınırlama gelmelii bence. Adam Sözcü gazetesinde gördüğü bütün başlıkları yalan yanlış kopyalıyor alın size konu açtım diye.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
En güzel yöntem ne biliyor musunuz? Eskisi gibi siyaset bölümünün olmadığı bir forum.Bu forumun amacı teknoloji, bununla alakalı konular, insanların teknoloji konusunda istedikleri yardımlar ve tavsiyeler. Buradan yönetime ve adminlere sesleniyorum, siyaset bölümü amacından sapmaktadır ve bazı insanlar diğerlerinin görüşleri ve dinleri ile dalga geçmektedir.Lütfen siyaset bölümünü kaldırın ya da yaptırım ve önlemleri arttırın.

Reaksiyon puanı
10,315
Bu olup bitenlerden birşey anladım: SDN yönetiminde olan arkadaşlar bazen rüzgardan nem kapar gibi çok gereksiz alınganlık gösteriyor, hiç gereği yokken bir konuyu hemen kilitliyor; bazen de spor olsun, birilerinin sinirlerini laçka edeyim, inanç ve kutsallarına giydireyim diye açtığı, fitne fesat saçtığı bu tür konulara olağanüstü toleranslı davranabiliyorlar. Özellikle Sarda ve ikizi konusundaki hamilikleri gözyaşartıcı cinsten.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Bazı insanlar değerler ile dalga geçmiyor , bir kişi tüm müslümanlık ile dalga geçiyor.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bazı insanlar değerler ile dalga geçmiyor , bir kişi tüm müslümanlık ile dalga geçiyor.
Sorun şurada buna sen mi karar veriyorsun ? Hangi dini eğitiminle veya hangi sıfat ile bu kanıya vardın ? Sözcü gazetesini Cumhuriyet gazetesini sözde kaynak göstererek mi veya sözde 1-2 ilahiyatçının peşine takılarak mı yada sosyal medyada gördüğün 1-2 paylaşım ile mi bu kanıya vardır.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Sorun şurada buna sen mi karar veriyorsun ? Hangi dini eğitiminle veya hangi sıfat ile bu kanıya vardın ? Sözcü gazetesini Cumhuriyet gazetesini sözde kaynak göstererek mi veya sözde 1-2 ilahiyatçının peşine takılarak mı yada sosyal medyada gördüğün 1-2 paylaşım ile mi bu kanıya vardır.

Her konuda kaynaklara laf atmandan bıktım kendini küçük duruma düşürüyorsun.

Adam kendi ağızıyla dedi işte git nerden izleyeceksen izle .. sanki montaj :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Masum vatandaş cennet'ten ev alicam derken cehennemden 100 yillik devre mulk almis amcanin geleceği günü bekliyormuş...