Yuh artık ! Diyanet İşleri Başkanı: 'Kuran Kurslarında Bir Tuğlası Olana Cennette Ev Verilecek'

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Kahramanmaraş'ta katıldığı yatılı Kuran kursu açılışında Kuran kurslarının şeytandan korunmuş bölgeler olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı, 'Bu kurslarda bir tuğlası olana cennette bir ev verilecektir' dedi. Erbaş'ın bu sözleri ile Orta Çağ Katolik Kilisesi'nin 'Endüljans' uygulaması arasında benzerlik kuran yorumlar yapıldı.

Açılış öncesi konuşan Ali Erbaş şunları söyledi:
"Bir Kuran kursu üç sınıf insanın amel defterlerinin kapanmamasına vesile oluyor. Ne mutlu sizlere ki, ülkemizde 2 bine yakın Kuran kurslarından birine de Pazarcık ilçesi sahip oldu. Kuran kurslarımızın bulunduğu yerlere biz "Şeytandan korunmuş bölgeler."diyoruz. Çünkü Rabbimiz buyuruyor ki bir yerde eğer Allah zikredilirse, oraya şeytan yaklaşamaz."
"Bu kursta bir tuğlası olanın bile o tuğladan dolayı Cennet'te kendisine bir ev verileceğini Allah Resulü Efendimiz müjdeliyor. Diyor ki, bir kuş yuvası kadar mescit yapan ve bu mescitlerin yolunu açan Kuran kurslarına, Kuran eğitim merkezlerine katkı sağlayan insanlara karşılığı Cennet'te verilecektir buyuruyor. İşte bu müjdeye katkısı olan herkes nail olacak"
Diyanet İşleri Başkanı'nın bu sözleri, Ortaçağ Avrupası'nda Katolik Kilisesi tarafından uygulanan 'Endüljans' uygulamasına benzetildi.

Yok abi burada birşey desem sınırsız ban yerim , nasıl bir yerde yaşıyoruz.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Sana Yuhh diyorum başka bir şey demiyorum.
Şu açtığın konuların az içeriğini oku içindeki videoları izlede konu aç. Zaten aynı konu var Sardaukar açmış attığın konunun Onedio'daki videosunu izledin mi ? o kırpılmış haldeki 1 dk lık videodan bile bu anlam çıkmıyor adam akıllı izlesen. Zaten az imanı olan dinine bağlı bir insan bu anlamı çıkarmaz.
Ama gözünüz o kadar dönmüş ki Diyanet'e sallamak için konuları nereye çekiyorsunuz.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Sana Yuhh diyorum başka bir şey demiyorum.
Şu açtığın konuların az içeriğini oku içindeki videoları izlede konu aç. Zaten aynı konu var Sardaukar açmış attığın konunun Onedio'daki videosunu izledin mi ? o kırpılmış haldeki 1 dk lık videodan bile bu anlam çıkmıyor adam akıllı izlesen. Zaten az imanı olan dinine bağlı bir insan bu anlamı çıkarmaz.
Ama gözünüz o kadar dönmüş ki Diyanet'e sallamak için konuları nereye çekiyorsunuz.

adam hala adamı savunuyor şu zihniyete bak ya hangi çağda yaşıyorsunuz siz ya ağzımdan şimdi küfür çıkacak sana az kaldı , ben dine bağlı bir insan değilim ki bu konu ile alakalı değil . Diyanet ne yapmış bugüne kadar ülke için hayırlı birşey ? Atatürk ü yok sayan kurumdan başkandan ne hayır gelir .

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Git video tam anlamı ile izle sonra gel burada yorumunu yap tam olarak ne anlam çıkardığını başkasının ağızı ile konuşmadan ama kendi aklın ve iraden ile tart ve anladığını söyle. Böyle konuları sosyal medya tarzı yerlerde parlatanlarıda gör ve oyuna gelme az kafanı kullan lütfen. Adamların tek işi Dinayet'i karalamak ve milleti İslamdan soğutmak ya...

Gezi olaylarında en başta olan eleman.
1581359618616.png

Dinde örtünce yoktur örtünme gelenektir diye bir sözde ilahiyatçı. ( Ayrıca aşırı siyası söylemleri yüzünden görevden atılmış birisi.)
1581359662112.png

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...