Fatih Altaylı Diyanet İşleri Başkanı'na Yüklendi: 'Milleti Dinden Soğuttunuz'

Görkeem

Profesör
Katılım
22 Ağustos 2019
Mesajlar
4,064
Reaksiyon puanı
3,393
Puanları
293
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "Kuran kurslarında bir tuğlası olana cennetten bir ev verileceği" şeklinde açıklamasına gelen eleştirilere yanıt verdi. Gazeteci Fatih Altaylı, Erbaş'ın açıklamasına tepki gösterdi. Altaylı, "Giderek Hristiyanlığın çürüme dönemine benzetiyorsunuz İslam’ı. Gençler boşuna deist olmuyor!" dedi.


"Ayet ve hadislerle ilgili konuşanları hassas davranmaya davet ediyorum"



Fatih Altaylı bugün köşesinde "Milleti dinden soğuttunuz" ara başlıklı bölümde Erbaş'ın yaptığı açıklamayı eleştirdi. Altaylı şöyle dedi:

"Diyanet İşleri Başkanı cennetten arazi hatta bitmiş konut satmasını eleştirenlere çok kızmış ve resmi açıklama yapmış. “Ben Peygamber efendimizin hadislerini aktardım” diyerek. Yani diyor ki, “Benimle dalga geçen Peygamber efendimizle geçmiş olur”.

Yok ya! Hadi göster bana bir tane hadisi şerif “Kuran kursuna bağış yapan cennette ev sahibi olur” diyen.

Hz. Muhammed’in dediği açık. En ahmak bile anlasın diye. İyilik yapmayı, iyi insan olmayı teşvik ediyor. “Köpeğe su veren kadına cennet müjdelenmesi” ile senin Kuran kursuna tuğla verene cennette ev verilmesi aynı şey mi! Giderek Hristiyanlığın çürüme dönemine benzetiyorsunuz İslam’ı. Gençler boşuna deist olmuyor!"




 

kmurat

Müdavim
Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,753
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,831
Puanları
1,358
Bazı kesimler devlet kurumlarını yıpratmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz, dinayet işleri başkanını o kadar takip etmiyoruz.
 
Üst