Casper nirvana nb 15.6 kullanıyorum windows 8 kurulumu yarıda kalıyor

axpe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uygulanacak adımlar;

*Ürün sürücülerinin bulunduğu CD den Winflash uygulamasını windows 7 işletim sistemine kurunuz.
*Program çalıştırıldığında yüklenecek bios dosyasını isteyecektir.
*Ekteki dosyayı bulunduğu dizinden seçip, bios update işlemi uygulayınız.
*Bilgisayar yeniden başladıktan sonra Win8 DVD takılarak kurulum yapabilirsiniz.

Winflash uygulamsı ve yeni bios dosyası aşağıdaki linktedir sorunun tam çözümü buyrun.Alternatif 3 link verdim.(Bios version 303 kesin çözüm)

http://www.mediafire.com/?za2r5gp1gnv545a
http://s3.dosya.tc/server4/mDu10S/casper-win8.rar.html
https://rapidshare.com/files/2491313477/casper-win8.rar

Mert_szgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hepinize teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için bios güncellemesi yaptım Windows 8 i yüklicem inşallah olur olursa 26 Ekim'den sonra final sürümüne geçmeyi düşünüyorum.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Caperinmı var derdin var. Allah uçak kazası vermesin.

PerForm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En Sonunda Yükledim Win8 den yazıyorum size :D Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende winflashı çalıştıramadım programı yükledim sorunsuz yüklendi tıklıyorum açılmıyor ama görev yöneticisinde açık görünüyor :S

K3M4L

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben winlash uygulamasını çalışıramadım kurulum bitti tıklıyorum poram açılmıyor görev yöneticisinde açık gözüküyor sorun nerde yine :)

axpe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nasıl tıklayın bir pencere açılcak evet diyceksin sonra bios seçme penceresi gelicek prdan güncel biosu seçip flash atcaksın

K3M4L

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
doğrudur bi pencere açılıyor evet diyorum sonra bi şey gelmiyor ama görev yöneticisinde program açık görünüyor 32 bit te de denedim 64 te de bildiğimiz Başka bi program Varmı sizin

K3M4L

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pes ettirdi casper verdiğin linkteki program çalıştı bios dosyasını seçiyorum '' no bios can be flashed '' diye bi uyarı geliyor senin verdigin bios dosyasındada casperin gönderdiğindede aynı uyarı :S

K3M4L

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum dxdiag dan bakınca senin bios sürümü kaç gözüküyor ?

axpe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BIOS:BIOS Date 07/04/12 12:15:04 Ver:04.06.03 ayen böyle yazıo windows8 den bakıorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
BIOS'tan legacy usb desteğini kapattıktan sonra yeniden kurmayı deneyin.. BIOS seçeneklerinin farklı değerlerine farklı kurulum tepkileri önceki sürümlerden de kanıtlanmış bir Microsoft olayıdır.

K3M4L

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cme 2720-8t45p bu makine beni kanser etti hayrınızabiriniz bu modele ait bi çözüm bulursanız yazın :))

White Emperor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar uyumlu bios'u casper'dan talep edin, küçük bir şey maille yollarlar. ve anakart biosunu update edin kurtulun siyah ekrandan. Windows kurulurken ya da kuruludktan sonraki siyah ekran problemini çözmenin yolu bu. Ben aynı şekilde çözdüm kendi casper'imdeki sorunu. Şimdi o kadar stabil çalışıyor ki! Aksi halde eski bios varken ekran kartları arasında eski bios geçiş yapamıyor. Hem sadece casper'a ait değil bu sorun birçok farklı markanın modellerinde de var.

Yoksa benim gibi aylarca uğraşır, yok net. framework, yok optimus... Deriver kurup kurup durur, win 8 kurulumunu defalarca yenilersiniz... Bios update risklidir ama sorunun esas kaynağı o. Hele Pegatron A15 Bios'unuz var ise sitede casper için o bios dosyası var, ben oradan kullandım. Mutluyum ...

İlgili konu da bu : http://forum.shiftdelete.net/windows-8/281938-windows-8-kurulum-sorunu-cozuldu.html

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bendede Samsung Rf-511-01 var.
Ekran kartımda gt-540m onboard ta hd 3000. Hiç öyle bir sorun vermeden kuruldu ! Sorun sadece casper bilgisayarlarda.

White Emperor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bendede Samsung Rf-511-01 var.
Ekran kartımda gt-540m onboard ta hd 3000. Hiç öyle bir sorun vermeden kuruldu ! Sorun sadece casper bilgisayarlarda.
Makinen uyumlu çıkmış. Demek ki daha kaliteli bios kullanıyor. Casper çin yapımı bios kullanıyor ve 1 sene eski olan bioslar bile win8 e uyumlu değil. Sorunu tek yaşayan casper da değil. İnternette Hp kullanıcıları da dahil bir sürü saç-baş yolan var yabancı ve türk forumlarında.

Casper aldığıma hiç pişman değilim. Aynı sistemi tanınmış bir markadan alsam an az %60 daha fazla ödemem gerekirdi. Win 7 de her türlü oyunu yüksek kalitede oyandım. PS CS& kulladım, video convert yaptım. Hiç sıkıntı vermedi. Bazı parçalarının kalitesi samsung'dan az olabilir ama soruna sebep olacak seviyede değil. Eskiden çok sorunlu oluyordu casper'lar. Hatta "sis" marka mağara devri ekran kartı kullanan modelleri bile vardı. Şimdi ise iyi yolda gidiyor.

Samsung iyi bir marka. Neticede kendi ekran panelini ve HDD sini üretebilir. Lakin o da tüm makineyi kendi üretmiyor neticede. Ne anakart ne ekran kartı ne de işlemci üretiyor. Onları dışardan toplayıp birleştiriyor. Ama birleştirmede kullandığı materyal elbette ki kaliteli.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bu bikerede benim başıma gelmişti dvdyi taktım yüklerken 66 da donuyordu dvdyi çıkardım bir baktım çikolat bulaşmış :) kastım sadece çikolat değil cd yi belki doğrulamamışındır belkide dvdde çizik valan vardır :)

arifaslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
casper aldığıma bin pişman oldum, bu anakartı mars'tan mı ithal ettiler ? hiç bir program biosu güncellemiyor... verdikleri winflash win7 32 bit ve 64 bit 'de çalışmıyor, sırf o programı çalıştırmak için xp kurayım dedim, xp makineye kurulmuyor, çalıştırdğım amiflash programları da biosun yazmaya korumalı olduğunu söylüyor... işin ilginç tarafı windows 8 kurulumu tamamlanmadığı için de makine güvenli kipte bile açılmıyor ki ...... vay ... :D casper ile microsoft arasında sıkıştım, sorun çözüldü diye sürekli mesaj atanlara da şaşırıyorum, casperın sürücü yüklemeleri sayfası bile açılmıyor, herhalde server kapalı böyle saçma bişey yok

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar merhaba bende de casper nırvana var geçen sene aldım fakat bilgisayarın şu özelliğini sevmedigim tarafı manuel wi-fi açıyosun FN tuşuna basılı tutarak F10 basıyorum açılıyor bende bunun ayarlarıyla oynadım düzelmişti fakat şimdi ise uzaktan hiç çekmiyor format attım düzelmesi lazım düzelmedi rica etsem yardımcı olur musunuz.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Yani şu yazılanlardan anladımkii casperdan bilgisayar alınmaz..

tekROCKin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende
Casper Nırvana 15.6
A15HE TKI-2430B
i5 işlemci 8gb ram 2gb Nvidia gt520m ekran kartı ayrıca optimus ıntel hd 3000 grafik kartı var. Bende windows 8 yükelemsi yapamıyordum. Sonra verdiğniz linkten 303 bıos dosyasını indirdim ve yükeldim sorunsuz windows 8 kurdum pcme ama bir sorun yaşamaya başladım bios A15PG.303 yaptıktan sonra laptop sesleri oyun faln açınca 2-3 dk sonra kesilmeye başladı ne yaptımsa çözemedim 4-5 farklı format denedim orjinal driverlarını yükledim ama geede oyun açınca faln sesler gidiyor oyunu kapatınca sesler geri geliyor bana A15PC.212 güncel bıos dosyası link verebilrmisiniz acaba elinde olan bir arkadaş kafama takılan şeyse acaba 303 sesle ilgili çaıkşabilrmi başka progralrıyla faln çünkü önceden böyle bir sorunum yoktu. Yardımınız bekliyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
casper nirvana nb 15.6 bios ayarından gpt yi nasıl kaldıra bilirim. Yardımlarınızı bekliyoz hocam.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
casper nirvana 15.6 kullanıryorum 8 gb ram 2 gb nivada cuda ekran kartı 500 gb hard disk 4 çekirdek i5 işlemcisi 64bit olan bi cihaaz kullanıyorum format atmak istiyorum formatı ındırebılecegım bi site bulamıyorum daha doğrusu hangisi orjinal uyumlu olur bilmiyorum yardımcı olabilirmsiniz :(