Çanlar Tabletler İçin Çalıyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Çanlar Tabletler İçin Çalıyor!

2010 yılında ilk nesil iPad'in tanıtılmasıyla oluşan tablet pazarı 4. yılında duraklamaya girdi. Tabletlerin gözden düşmesinin nedeni 5 inç ve üstü büyük ekranlı akıllı telefonlar.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bir zamanlar pcye rakip gösterirlerdi :)

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Cebindeki telefon ile tamamen aynı sisteme sahip olup da, telefon olarak kullanılmayan bir mobil cihaz. Extra yük oluyor maalesef.

Bunun yerine bunun boyutlarında bir pc olaydı keşke. :)

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,165
Bir tablete bir de dizüstü bilgisayara alışamadım, sevemedim.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Kesinlikle tablet olayına bende ısınamadım, bir türlü alışamadım. Şimdi ise on numara beş yıldız akıllı telefon kullanıcısıyım :) Aynı zamanda laptoplar ile haşır neşirim ama masaüstü gibisi yok!

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Duraklamaya girer tabiki hemen hemen herkezin evinde bir tane tablet hurdası bulunmakta %70 ekranı kırık geriye kalan %30 un ya şarz soketleri kırık bozuk yada android denilen uyduruk yazılım açılmıyor yada uygun rom yok

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Duraklamaya girer tabiki hemen hemen herkezin evinde bir tane tablet hurdası bulunmakta %70 ekranı kırık geriye kalan %30 un ya şarz soketleri kırık bozuk yada android denilen uyduruk yazılım açılmıyor yada uygun rom yok
Aynen valla, benim tablet kırık vaziyette duruyor bir kenarda.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Tablet konusunda söyleyeceğim :
Bir tek dileğim var iPad ol yeter.
Düşüşte olsa bile geleceği parlak bence tabletlerin

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Tabletlerin ilk yıllarında masaüstü bilgisayarlar, hatta dizüstü bilgisayarlar yok olacak gibi öngörülerde bulunanlar çıkmıştı. Şimdi merak ediyorum ne düşünüyorlar.
Fare gibisi var mı ya, ya sağ tıklama gibisi? Yani teknoloji buysa en iyisi masaüstü bilgisayardır.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Zaten Note 3 - 4 , Asus Zen Phone 6, Huawei Ascend Mate gibi modeller piyasaya sürülünce o tür tablet gereksinimi de ortadan kalkmaya başladı haliyle. Aynı işleri akıllı Phablet telefonlar yapabiliyorken ekstra masrafa gerek yok.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Bana bu olay saçma geliyor. Telefon ekranı 3,5" dahi olsa insanlar telefon ve tablet seçeceklerse gider telefon alırlar, çünkü taşınabilirlik çok yüksek. Tablet satışlarını çok düşüreceğini düşünmüyorum.

Elinde 3,5" - 4.7" telefon olan biri gider iPad mini alır. 5,5" telefonu olan biri de gidip iPad Air alır. (Apple örnek verdim Samsung içinde aynısı geçerli bence.) Anca 6" ve üzeri telefonlar etkiler ki o kadar büyüğünü de pek çok kişi almıyor.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
aldık ipad'i evde yatıyor öyle. tablet sadece tatilde işe yarıyor. evde hiç bir işe yaramıyor.

Reaksiyon puanı
16,128
dark evo 3g m7220 var yatıyor servisi kazma çıktı zatenbir mikro usb değiştirmekten acizler gene bozuldu...

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Çocuklar tablet için çalıyorlar diye okudum :S Uykusuzluktan sanırım... iyi geceler :D

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Pazar tablete doydu ve kullanıcılar tabletlerini telefonlar kadar sık değiştirmiyor
Bunun yanısıra phablet segmentide tabletlerin satışlarına ciddi anlamda etki ediyor
Bu iş biraz akıllı telefon kameralarının gelişmesinden dolayı compact makinelerin satışını azaltmasına benziyor:dirol:

Reaksiyon puanı
16,128
Pazar tablete doydu ve kullanıcılar tabletlerini telefonlar kadar sık değiştirmiyor
Bunun yanısıra phablet segmentide tabletlerin satışlarına ciddi anlamda etki ediyor
Bu iş biraz akıllı telefon kameralarının gelişmesinden dolayı compact makinelerin satışını azaltmasına benziyor:dirol:

benim takoz gt-s5360 24 saat 320x240p 30 kare sn mp4 video çekebiliyor vakti zamanında 5mp kodak v530 almıştık oda 320x240p 30kare sn. çekiyor...
5585937614868126.JPG

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Bizde de polypad var modelini unuttum. Gerçekten dank bir tablet

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Alakasi yok bence konusulankarin :) hemen hemen herkeste tablet var. yanlis anlasilmasin ama bilincli kullanici zaten ipad aliyor. Tablet telefon gibi her ust model ciktiginda degistirilicek birsey degil. Daha cok tv gibi bozulana kadar kullanirsiniz. Taa ilk ciktiginda ipad 1 almistik ve hala sapa saglam kullaniliyor. Daha sonra ipad miniide alindi ekrani kirildi(ufaklikllar sag olsun)vo bir kosede tamir olmayi bekliyor :D isin ozeti su tablet piyasasi durakladi neden, cunku cogu insanin evinde tablet var. bir ust modelide cogu insan almak istemiyor, cunku zaten ipadlerin sarji 10 saat gidiyor yaklasik. Telefon gibi surekli elinizde olmadigi iciin surekli sarj derdi yok. Fotograf sik cekilmedigi icin aaa kamera 20mp bunu aliyim derdi yok. Oyun kisminda zaten ipadler son cikan tabletin 2-3 versiyon eskisine kadar pek sikinti cikartmiyor. Yani piyasanin doymasi normal. E birde phonetabletler cikti ki bence gereksiz zamaninda heves edip buyuk ekran diye note 2 almistim. Ipad minimde vardi. Cebinizde kocaman cihazi tasimak pek akillica degil bence ve daha sonra kim buyuk cihaz aldiysa note 3 falan fis mekan cevremde herkes sonraki cihazini kucuk almaya karar verdi. En baba buyuk ekranli cihazida alsaniz sarji anca 1 gun gidiyor(yani asla tablet olarak kullanamazsiniz). Ama ipadde oyle degil. Yatakta veya koltukta uzanirken var mi ipad gibisi :D mac air bile rahatsizlik veriyor ;)

knoxwille

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 yıldır S3 kullanıyorum. Telefon olarak, arabamda Navigasyon olarak ve internet radyolarını ototeybime bağlayarak dinliyorum. Kitaplarımı okuyorum. Gazeteleri okuyorum. Sosyal medyayı takip ediyorum. Banka işlemlerimi yapıyorum. Oyun oynuyorum. İnterneti paylaştırarak pcmden internete bağlanıyorum. Bu kadar iş yaparken şimdilik bir tablete ihtiyaç duymuyorum. İnsanımızda heves var. Hiçbir özelliğini kullanmayan sırf marka diye 3000 liraya iphone6 alan adam tedavi olmalıdır. Tabletler herkese hitap etmez. Şantiyede kullanan arkadaşlarım var işleri hızlandırdığı ve derleyip toparladığını söylüyor. Bu adam tablet alsın. Candy crush oyanayacaksan alma.

htc2014

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oyun ıcın tablet gereksız bence de tablet tıcarı sırketler ve kurumsal satıcılar ıcın uygun z1c ıle lıg tv dahıl tum lıglerı full hd ızlıyorum bı mhl kablosu aldım mı işlem tamam pc dede yayınlar hd

Samsungcu Genç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazı oyunları büyük ekranda oynayınca daha çok keyif veriyor. Mesela ben Galaxy Tab 3 7.0 tabletimde Minecraft oynuyorum ve tabletimde aldığım keyfi inanın LG G3 veya Galaxy Note 3'te alamıyorum. Bu cihazlar birer performans abidesi fakat sırf ekranları küçük olduğundan tadı kaçıyor. Bir de galiba tabletimin ekran çözünürlüğü büyük olduğundan dolayı nesneler daha büyük görünüyor bunun da etkisi olabilir. :)