bilicimustafa12
Dekan
- Katılım
- 24 Mayıs 2017
- Mesajlar
- 7,164
- Reaksiyon puanı
- 626
- Puanları
- 293
- Yaş
- 26


Hanımağa Çorbası
Malzemeler:
* 1,5 su bardağı erişte,
* 1 su bardağı haşlanmış nohut,
* 1 adet soğan,
* 1 çorba kaşığı domates salçası,
* 1 tatlı kaşığı biber salçası,
* 1 çorba kaşığı kuru nane,
* 2 çorba kaşığı tereyağı,
* 2 çorba kaşığı sıvı yağı,
* Tuz,
* Kırmızı pul biber,
* 6 su bardağı sıcak su.
Yapılışı:
İnce ince doğradığımız soğanı sıvı yağında pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine salçaları ilave edelim ve kavuralım. Sıcak suyu karıştırarak azar azar ilave edelim. Sonra erişteyi, haşlanmış nohudu ilave edip erişteler yumuşayana kadar pişirelim. Tavada tereyağını eritelim. Üzerine kırmızı pul biberi, naneyi ilave edip hafif kavuralım. Daha sonra Hanımağa Çorbasının üzerinde gezdirip sıcak sıcak servis yapalım.

Kıymalı Kabak Sandal

Domates Soslu Makarna

Hurmalı Tel Kadayıf
Malzemeler:
• Yarım kg tel kadayıf
• 3 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
• 10 adet hurma
• 1 su bardağı esmer şeker
• 1 su bardağı su
• Yarım limonun suyu .
Hazırlanışı:
Şerbeti için, esmerşeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın. Kenarda soğutun. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, iri doğrayın. Kadayıfı bir kaba alıp avucunuzda ufalayın. Tereyağını ekleyip kadayıfla birlikte ovun. Bir kahve fincanının içine birkaç tutam kadayıf koyup üzerine bastırın. Daha sonra ortasına bir iki parça hurma yerleştirin. Yeniden kadayıf koyup elinizle bastırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine fincanı ters çevirerek çıkarın. Kalan tüm kadayıfı aynı şekilde hazırlayıp tepsiye sık sık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince servis yapın..
Günün İftar Menüsü