Soru Bugün Ne Yediniz?

Bu konuyu okuyanlar

ucankedi

Asistan
Katılım
16 Mart 2021
Mesajlar
302
Reaksiyon puanı
137
Puanları
43
Evet sofranızda hangi yemek menüsü var ve bugün ne yediniz bizlen birlikte yediğiniz yemeğin fotosunu paylaşıp ismini söylermisiniz

Peki size bir soru erkekler mi daha güzel yemek yapar yoksa kadınlar mı aşçılık erkek mesleğimidir kadın mesleği mı o halde bu beyefendiler niçin evde yemek yapmazlar
yemek yedim

tavuklu pilav
 

Kennpachto

Öğrenci
Katılım
9 Eylül 2020
Mesajlar
30
Reaksiyon puanı
16
Puanları
8
Yaş
31
Evet sofranızda hangi yemek menüsü var ve bugün ne yediniz bizlen birlikte yediğiniz yemeğin fotosunu paylaşıp ismini söylermisiniz

Peki size bir soru erkekler mi daha güzel yemek yapar yoksa kadınlar mı aşçılık erkek mesleğimidir kadın mesleği mı o halde bu beyefendiler niçin evde yemek yapmazlar
Yumurtalı kavurma, söğüş domates soğan. :eek:

2. sorunuza gelecek olursak, dünyanın en iyi aşçıları fazla bir çoğunlukla erkeklerden oluşmakta, erkekler bu konuda daha iyi diyebilirim. Erkek/kadın mesleği olarak ayırmak pek mantıklı değil, yemeğe yatkınlığı olan herkesin yapabileceği bir şey.

3.süde eğer erkek çalışıyor kadın ev hanımıysa, eve gittiğinde evde sıcak yemek bekler. Sonuçta tüm gün çalışıyor ve ev hanımı olan birey evde boş. Eğer ki 2 birey de çalışıyor ve erkek yemek yapmıyorsa tamamen üşengeçliktendir. :D
 

Murataltug

Müdavim
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,873
Reaksiyon puanı
3,096
Puanları
113
Yaş
38
Kurban etinin kesildiği gibi tüketilmesi bir gelenektir ancak sindirim problemlerine yol açılmaması için Kurban eti, kesildikten sonra 24 saat süre ile dinlendirilmeli ve 1 günün sonunda tüketilmelidir.

 

-Yağız-

Asistan
Katılım
6 Temmuz 2021
Mesajlar
138
Reaksiyon puanı
51
Puanları
28
Kurban eti, çaktırmayın çok lezzetliydi
 
Son düzenleyen moderatör:

Murataltug

Müdavim
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,873
Reaksiyon puanı
3,096
Puanları
113
Yaş
38
Bulgur pilavı, bulgurdan yapılan bir çeşit pilavdır. Türkiye'nin her yöresinde yapılmaktadır.Yörelere göre malzeme bakımından çeşitlilik gösterir.

 

Murataltug

Müdavim
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,873
Reaksiyon puanı
3,096
Puanları
113
Yaş
38
Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir. Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır

 

Murataltug

Müdavim
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,873
Reaksiyon puanı
3,096
Puanları
113
Yaş
38
Sembusek Mardin bölgesine özgü Mardin pizzası" olarak da tanınır. İç olarak soğan, ince kıyılmış et ve çeşitli baharatlar konulur İsteğe bağlı olarak yufka içine nane, fesleğen ve maydanoz da katılır.

 
Katılım
11 Mayıs 2021
Mesajlar
1,300
Reaksiyon puanı
1,768
Puanları
113
Sembusek Mardin bölgesine özgü Mardin pizzası" olarak da tanınır. İç olarak soğan, ince kıyılmış et ve çeşitli baharatlar konulur İsteğe bağlı olarak yufka içine nane, fesleğen ve maydanoz da katılır.

Ben onu "şemburek" yani şam böreği olarak biliyordum :) ama tadı çok güzel ya mutlaka yemelisiniz
 

_Zaur_

VİP üye
Katılım
17 Kasım 2017
Mesajlar
13,833
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
22,765
Puanları
113
Yaş
30
Günde 1 defa sağlam yemek yerim.

Patatesi Ortadan böldüm haşladım
Arkasıyca Kral Sosisten 4 adet haşladım
Domates 2 adet doğranmadan koydum önüme ve yanında Tuz
Saçak Peynir tuzlu
Ekmek
Fanta.

Hepsini 20 dakkaya gömdüm???
 
Katılım
11 Mayıs 2021
Mesajlar
1,300
Reaksiyon puanı
1,768
Puanları
113
Günde 1 defa sağlam yemek yerim.

Patatesi Ortadan böldüm haşladım
Arkasıyca Kral Sosisten 4 adet haşladım
Domates 2 adet doğranmadan koydum önüme ve yanında Tuz
Saçak Peynir tuzlu
Ekmek
Fanta.

Hepsini 20 dakkaya gömdüm???
MaşAllah midende hiç ırkçılık yok her türden yemek var :D
 

Murataltug

Müdavim
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,873
Reaksiyon puanı
3,096
Puanları
113
Yaş
38
Soğuk kış günlerinin en güzel ilacıdır çorbalar. Kökeni yy lar öncesine dayanan bu besin, ilk zamanlarda sadece ekmek, su ve tuz ile hazırlanırdı. 17. yüzyılda ise farklı malzemeler karıştırılarak günümüzdeki halini almıştır.

 

Murataltug

Müdavim
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,873
Reaksiyon puanı
3,096
Puanları
113
Yaş
38
Yufka ya da sac ekmeği baklava, börek yapımındaki yufkanın saç üzerinde gevreyene kadar hafifçe pişirilmesi ile elde edilir en önemli özelliği dayanıklı olması ve yardımlaşarak yapılmasıdır

 

Nixc0r

Forumgezer
Emektar
Katılım
24 Şubat 2020
Mesajlar
5,961
Çözümler
12
Reaksiyon puanı
15,307
Puanları
113
Yaş
17
Geçen aylarda yeni bir çiğköfteci açılmıştı marulla veriyorlardı en yakın arkadaşımla gidip ondan almıştık...

Sonra dönüşte bida gitmiştik bida yemiştik

Çiğköfteci kapandı arkadaşım sebepsiz yere benden küstü :/
 

Murataltug

Müdavim
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,873
Reaksiyon puanı
3,096
Puanları
113
Yaş
38
Çerkez böreği, patatesli çörek, patatesli çerkez böreği gibi farklı isimlerle tanınan velibah şahane bir hamur işi. ...

 

Murataltug

Müdavim
Katılım
15 Ekim 2017
Mesajlar
5,873
Reaksiyon puanı
3,096
Puanları
113
Yaş
38
karpuzun faydaları bağırsakları çalıştırır. meyve gereksinimini karşılar vücudun sıvı ihtiyacını karşılar C vitamini hastalıklara karşı koruma sağlar Kırmızı meyveler kalp krizi, kalp hastalıkları ve kansere karşı koruma sağlar.

 

BMW_M4

Doçent
Katılım
29 Ekim 2020
Mesajlar
675
Reaksiyon puanı
1,161
Puanları
93
Yaş
21
Bi' şeyler yedim ama adını vermiyim. ...
 
Üst