Soru Bugün Ne Yediniz?

Bu konuyu okuyanlar

ibrahimTR4445

Asistan
Katılım
16 Mar 2021
Mesajlar
284
Reaksiyon puanı
139
Puanları
43
Evet sofranızda hangi yemek menüsü var ve bugün ne yediniz bizlen birlikte yediğiniz yemeğin fotosunu paylaşıp ismini söylermisiniz

Peki size bir soru erkekler mi daha güzel yemek yapar yoksa kadınlar mı aşçılık erkek mesleğimidir kadın mesleği mı o halde bu beyefendiler niçin evde yemek yapmazlar
yemek yedim

tavuklu pilav
 

aspet

Asistan
Cezalı
Katılım
7 Kas 2020
Mesajlar
272
Reaksiyon puanı
204
Puanları
43
Yaş
22
Edit: arkadaşlar bizim burada dönerci açıldı bedava döner dağıtıyorlar döner yedim
 

Kennpachto

Öğrenci
Katılım
9 Eyl 2020
Mesajlar
30
Reaksiyon puanı
15
Puanları
8
Yaş
28
Evet sofranızda hangi yemek menüsü var ve bugün ne yediniz bizlen birlikte yediğiniz yemeğin fotosunu paylaşıp ismini söylermisiniz

Peki size bir soru erkekler mi daha güzel yemek yapar yoksa kadınlar mı aşçılık erkek mesleğimidir kadın mesleği mı o halde bu beyefendiler niçin evde yemek yapmazlar
Yumurtalı kavurma, söğüş domates soğan. :eek:

2. sorunuza gelecek olursak, dünyanın en iyi aşçıları fazla bir çoğunlukla erkeklerden oluşmakta, erkekler bu konuda daha iyi diyebilirim. Erkek/kadın mesleği olarak ayırmak pek mantıklı değil, yemeğe yatkınlığı olan herkesin yapabileceği bir şey.

3.süde eğer erkek çalışıyor kadın ev hanımıysa, eve gittiğinde evde sıcak yemek bekler. Sonuçta tüm gün çalışıyor ve ev hanımı olan birey evde boş. Eğer ki 2 birey de çalışıyor ve erkek yemek yapmıyorsa tamamen üşengeçliktendir. :D
 

Murataltug

Profesör
Katılım
15 Eki 2017
Mesajlar
3,910
Reaksiyon puanı
2,656
Puanları
113
Yaş
35
Kurban etinin kesildiği gibi tüketilmesi bir gelenektir ancak sindirim problemlerine yol açılmaması için Kurban eti, kesildikten sonra 24 saat süre ile dinlendirilmeli ve 1 günün sonunda tüketilmelidir.

 

Murataltug

Profesör
Katılım
15 Eki 2017
Mesajlar
3,910
Reaksiyon puanı
2,656
Puanları
113
Yaş
35
Bulgur pilavı, bulgurdan yapılan bir çeşit pilavdır. Türkiye'nin her yöresinde yapılmaktadır.Yörelere göre malzeme bakımından çeşitlilik gösterir.

 

Murataltug

Profesör
Katılım
15 Eki 2017
Mesajlar
3,910
Reaksiyon puanı
2,656
Puanları
113
Yaş
35
Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir. Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır

 

Murataltug

Profesör
Katılım
15 Eki 2017
Mesajlar
3,910
Reaksiyon puanı
2,656
Puanları
113
Yaş
35
Sembusek Mardin bölgesine özgü Mardin pizzası" olarak da tanınır. İç olarak soğan, ince kıyılmış et ve çeşitli baharatlar konulur İsteğe bağlı olarak yufka içine nane, fesleğen ve maydanoz da katılır.

 
Katılım
11 May 2021
Mesajlar
1,043
Reaksiyon puanı
1,139
Puanları
113
Sembusek Mardin bölgesine özgü Mardin pizzası" olarak da tanınır. İç olarak soğan, ince kıyılmış et ve çeşitli baharatlar konulur İsteğe bağlı olarak yufka içine nane, fesleğen ve maydanoz da katılır.

Ben onu "şemburek" yani şam böreği olarak biliyordum :) ama tadı çok güzel ya mutlaka yemelisiniz
 

MutluAslan

Doçent
Katılım
10 Ağu 2020
Mesajlar
606
Reaksiyon puanı
429
Puanları
63
İngiltere'nin Lancashire bölgesinde Wagyu biftekli Çin matsutaki mantarlı 1982 yapımı bir Fransız şarap soslu yemek yedim.
 

_Zaur_

Rektör
Katılım
17 Kas 2017
Mesajlar
11,010
Reaksiyon puanı
19,514
Puanları
113
Yaş
28
Günde 1 defa sağlam yemek yerim.

Patatesi Ortadan böldüm haşladım
Arkasıyca Kral Sosisten 4 adet haşladım
Domates 2 adet doğranmadan koydum önüme ve yanında Tuz
Saçak Peynir tuzlu
Ekmek
Fanta.

Hepsini 20 dakkaya gömdüm😄😄😄
 
Katılım
11 May 2021
Mesajlar
1,043
Reaksiyon puanı
1,139
Puanları
113
Günde 1 defa sağlam yemek yerim.

Patatesi Ortadan böldüm haşladım
Arkasıyca Kral Sosisten 4 adet haşladım
Domates 2 adet doğranmadan koydum önüme ve yanında Tuz
Saçak Peynir tuzlu
Ekmek
Fanta.

Hepsini 20 dakkaya gömdüm😄😄😄
MaşAllah midende hiç ırkçılık yok her türden yemek var :D
 

Murataltug

Profesör
Katılım
15 Eki 2017
Mesajlar
3,910
Reaksiyon puanı
2,656
Puanları
113
Yaş
35
Soğuk kış günlerinin en güzel ilacıdır çorbalar. Kökeni yy lar öncesine dayanan bu besin, ilk zamanlarda sadece ekmek, su ve tuz ile hazırlanırdı. 17. yüzyılda ise farklı malzemeler karıştırılarak günümüzdeki halini almıştır.

 

Murataltug

Profesör
Katılım
15 Eki 2017
Mesajlar
3,910
Reaksiyon puanı
2,656
Puanları
113
Yaş
35
Yufka ya da sac ekmeği baklava, börek yapımındaki yufkanın saç üzerinde gevreyene kadar hafifçe pişirilmesi ile elde edilir en önemli özelliği dayanıklı olması ve yardımlaşarak yapılmasıdır

 

nixc0r

Profesör
Katılım
24 Şub 2020
Mesajlar
4,342
Reaksiyon puanı
9,979
Puanları
113
Geçen aylarda yeni bir çiğköfteci açılmıştı marulla veriyorlardı en yakın arkadaşımla gidip ondan almıştık...

Sonra dönüşte bida gitmiştik bida yemiştik

Çiğköfteci kapandı arkadaşım sebepsiz yere benden küstü :/
 

Murataltug

Profesör
Katılım
15 Eki 2017
Mesajlar
3,910
Reaksiyon puanı
2,656
Puanları
113
Yaş
35
Çerkez böreği, patatesli çörek, patatesli çerkez böreği gibi farklı isimlerle tanınan velibah şahane bir hamur işi. ...

 

Murataltug

Profesör
Katılım
15 Eki 2017
Mesajlar
3,910
Reaksiyon puanı
2,656
Puanları
113
Yaş
35
karpuzun faydaları bağırsakları çalıştırır. meyve gereksinimini karşılar vücudun sıvı ihtiyacını karşılar C vitamini hastalıklara karşı koruma sağlar Kırmızı meyveler kalp krizi, kalp hastalıkları ve kansere karşı koruma sağlar.

 
Üst