Bozuk bilgisayar kasası

egegozutok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olay yaklaşık 2 gün önce oldu ben internete geziniyodum yani çok zorlamıyodum ama bir anda sigortanın atma sesi gibi bir ses geldi kasanın içi açtığımda güç bölümünden(adını tam bilmiyorum) yanık koktu
Başına böyle bir kaza gelen varsa ne yapmam gerektiğini söylesin.

-Bu arada bilgisayar 5-6 senelik-:helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:

egegozutok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ama internette dolanıyodum yani kasmadım çok bilgisayarı

önemli olan umut varmı doktor bey :biggrin:

hukala

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olay yaklaşık 2 gün önce oldu ben internete geziniyodum yani çok zorlamıyodum ama bir anda sigortanın atma sesi gibi bir ses geldi kasanın içi açtığımda güç bölümünden(adını tam bilmiyorum) yanık koktu
Başına böyle bir kaza gelen varsa ne yapmam gerektiğini söylesin.

-Bu arada bilgisayar 5-6 senelik-:helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:

powersupply yanmıştır muhtemelen...Yenisini alacaksın.

egegozutok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bir alt konuda bahsettiğim gibi bilgisayarım bozuldu ve ben kasa konusunu hiç bilmiyorum laptopta exper ve casper çok kötüymüş diye biliyorum ama kasa satın alımında şeçilmemesi gereken veya kaliteli markalar nelerdir

bLcovaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Artık cebinin yanma vakti gelmiş kardes :)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Kasada elektronik parça mı var :) git bilgisayar tamircisine 20 liraya takar bir tane güç kaynağı

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Yanıksa işlemci de yanmış olabilir, Anakart da Power Supply da... etaylı inceleme yapmak lazım. Kasaya bastığında hiç açılmıyor mu yoksa ötme falan yapıyor mu? Hiç hareket var mı?

AHOME

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimal gelen dalgalı elektrikten dolayı Power Supply yanmış, PC'ne de elektrik gelmiyordur. 5-6 yıllık bir PC için yapılacak şey çok basit. Ucuzundan bir PSU bulup ( 80 TL'yi aşmayacak şekilde 450 watt falan yeter ) almak. :)

recepkng

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Makina 5-6 senelik diyosun.Makina hiç açılmıyor fanı dönmüyosa power supply yanmıştır 25-30 liraya 300 wattlık al bitane power suplay kurtar :) makinayı kasmayla falan alakası yok zaten yanmasının sebebi voltajların düzen bozukluğundan yada eski olmasından dolayı olur...

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bence de psu gitmiştir. Zaten uzun süre kullanıldıklarında fanı ses çıkartıyor, kapasitörleri şişiyor, yine de çalıştırıyor bilgisayarı ama usb tanımama cd yazmama vs sorunlar meydana gelebiliyor. Değiştirmek en mantıklısı.

internetmimari

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Power supply yanmıştır o şekilde çalıştırmaya kalkma kısmi çalışma yapabilir sistemi de yakarsın, yeni bir power al çok ultra bir şey olmasına gerek yok.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=329591]recepkng[/MENTION]

Hocam iyide 20-30 liraya alacagi PSU'dan bir cacik olmaz ki :)

Voltaj düzen bozuklugu demissin de: Kaliteli PSU'larda sirf onun icin asiri voltaj korumasi, asiri akim korumasi bulunur. Alacagin yirmi otuz liralik güc kaynaklarinda bu özellikler yok. Sen adami iflas mi ettirmek istiyorsun :P

office

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynı şey bendede olmustu cpu ile kaynaklı bir olay

recepkng

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@conviction

Bilgisayar 5-6 senelik diyor yeni bilgisayar olsa eyvallah ta zaten makina eski. Bu aynı harabe bir evin etrafına çit örmek gibi bişey. örneğin anakart etmez 50 lira sen 150 liralık koruması için psu mu alacaksın Sen adamı iflasa sürüyorsun aslında :)

berkaysavci

Super Сasual Dating - Genuine Ladies
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Güç Kaynağı Yanmış. Büyük ihtimal chipi yandı. yeni al pahalı bir şey diil ztn.

tecno_man

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle sıkıntı güç kaynağından kaynaklanabilir. Emin ol güç kaynağından daha sonra diğerlerini kontrol et.

egegozutok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar hepinize geçde olsa teşekkür ediyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim kasa şişti cd takınca fazla ses çıkarıyo kasıyo:helpsmilie: