• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Bozuk bilgisayar kasası

egegozutok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olay yaklaşık 2 gün önce oldu ben internete geziniyodum yani çok zorlamıyodum ama bir anda sigortanın atma sesi gibi bir ses geldi kasanın içi açtığımda güç bölümünden(adını tam bilmiyorum) yanık koktu
Başına böyle bir kaza gelen varsa ne yapmam gerektiğini söylesin.

-Bu arada bilgisayar 5-6 senelik-:helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:

ama internette dolanıyodum yani kasmadım çok bilgisayarı

önemli olan umut varmı doktor bey :biggrin:

Olay yaklaşık 2 gün önce oldu ben internete geziniyodum yani çok zorlamıyodum ama bir anda sigortanın atma sesi gibi bir ses geldi kasanın içi açtığımda güç bölümünden(adını tam bilmiyorum) yanık koktu
Başına böyle bir kaza gelen varsa ne yapmam gerektiğini söylesin.

-Bu arada bilgisayar 5-6 senelik-:helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie::helpsmilie:

powersupply yanmıştır muhtemelen...Yenisini alacaksın.

Ben bir alt konuda bahsettiğim gibi bilgisayarım bozuldu ve ben kasa konusunu hiç bilmiyorum laptopta exper ve casper çok kötüymüş diye biliyorum ama kasa satın alımında şeçilmemesi gereken veya kaliteli markalar nelerdir

Artık cebinin yanma vakti gelmiş kardes :)

Kasada elektronik parça mı var :) git bilgisayar tamircisine 20 liraya takar bir tane güç kaynağı

Yanıksa işlemci de yanmış olabilir, Anakart da Power Supply da... etaylı inceleme yapmak lazım. Kasaya bastığında hiç açılmıyor mu yoksa ötme falan yapıyor mu? Hiç hareket var mı?

Büyük ihtimal gelen dalgalı elektrikten dolayı Power Supply yanmış, PC'ne de elektrik gelmiyordur. 5-6 yıllık bir PC için yapılacak şey çok basit. Ucuzundan bir PSU bulup ( 80 TL'yi aşmayacak şekilde 450 watt falan yeter ) almak. :)

Makina 5-6 senelik diyosun.Makina hiç açılmıyor fanı dönmüyosa power supply yanmıştır 25-30 liraya 300 wattlık al bitane power suplay kurtar :) makinayı kasmayla falan alakası yok zaten yanmasının sebebi voltajların düzen bozukluğundan yada eski olmasından dolayı olur...

Bence de psu gitmiştir. Zaten uzun süre kullanıldıklarında fanı ses çıkartıyor, kapasitörleri şişiyor, yine de çalıştırıyor bilgisayarı ama usb tanımama cd yazmama vs sorunlar meydana gelebiliyor. Değiştirmek en mantıklısı.

Power supply yanmıştır o şekilde çalıştırmaya kalkma kısmi çalışma yapabilir sistemi de yakarsın, yeni bir power al çok ultra bir şey olmasına gerek yok.

[MENTION=329591]recepkng[/MENTION]

Hocam iyide 20-30 liraya alacagi PSU'dan bir cacik olmaz ki :)

Voltaj düzen bozuklugu demissin de: Kaliteli PSU'larda sirf onun icin asiri voltaj korumasi, asiri akim korumasi bulunur. Alacagin yirmi otuz liralik güc kaynaklarinda bu özellikler yok. Sen adami iflas mi ettirmek istiyorsun :P

aynı şey bendede olmustu cpu ile kaynaklı bir olay

@conviction

Bilgisayar 5-6 senelik diyor yeni bilgisayar olsa eyvallah ta zaten makina eski. Bu aynı harabe bir evin etrafına çit örmek gibi bişey. örneğin anakart etmez 50 lira sen 150 liralık koruması için psu mu alacaksın Sen adamı iflasa sürüyorsun aslında :)

Güç Kaynağı Yanmış. Büyük ihtimal chipi yandı. yeni al pahalı bir şey diil ztn.

Öncelikle sıkıntı güç kaynağından kaynaklanabilir. Emin ol güç kaynağından daha sonra diğerlerini kontrol et.

Arkadaşlar hepinize geçde olsa teşekkür ediyorum

benim kasa şişti cd takınca fazla ses çıkarıyo kasıyo:helpsmilie: