Boynuna kabloyu bağlayıp fotoğrafını çekti ve...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Reaksiyon puanı
10,315
Boynuna kabloyu bağlayıp fotoğrafını çekti ve...

700x158714_karsiliksiz-ask_1.jpg

Adana'nın Kozan ilçesinde Ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki bir çocuk, aşkına karşılık bulamayınca elektrik kablosu ile kendini asarak intihar etti.

8 Sınıf öğrencisi çocuk, ölmeden önce kendi fotoğrafını çekerek, "Senin için ölüyorum" notuyla sevdiği kıza mesaj gönderdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, olay, Taş Mahallesi Jandarma sokakta dün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, arkadaşları ile evin önünde bir süre sohbet eden K.A, sohbet sırasında arkadaşlarının "Biz gidiyoruz" demesi üzerine "Siz gidin ben de intihar edeceğim" dedi.

Ayhan, evin ikinci katında bulunan ve inşaat halindeki eve çıkarak önce pencerelere perde asarak kimsenin görmemesini sağladı. Elektrik kablosunu tavana bağlayan K.A, kablonun diğer ucunu da boynuna geçirdi. O vaziyette iddiaya göre kendi cep telefonu ile fotoğrafını çekip sevdiği kıza göndererek "Aşkıma karşılık vermedin seni çok seviyorum. Senin için ölüyorum" diyerek kendini astı.

Bu durumdan rahatsız olan kız arkadaşı, K.A'nın ablasını aradı. Ablası da evde olmadığı için komşularını arayarak "Acele bizim eve gidin. Kardeşimi bir kontrol edin" dedi. Eve koşan komşuları, çocuğun asılı vaziyette cansız bedenini buldular. Komşularının polisi aramaları üzerine olay yerine polis gelerek çevre güvenliği aldı. Olay yerine gelen savcı, cesedi inceledikten sonra Adana Adli Tıp Kurumuna gönderdi. K.A'nın naaşı, bugün Adana Adli tıp kurumundan alınarak Kozan mezarlığında defnedildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

KaynaK

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Yav 8. Sınıf ne sevgisi ne aşkı tövbe tövbe ya yeni nesil niye bu kadar aptal anlamıyorum ki.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
demek ki 18 yaşına kadar tv izletmemek gerek yazık olmuş ...

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
daha yaş 14. vay be. bi de tam bizim memleket. üzüldüm yav. yazık olmuş. ne namazını kılarsın ne rahmet dileyebilirsin. Allah başa vermesin.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ailesi adına üzüldüm. Mesaj attığı kız içinde zor bi durum psikolojik açıdan

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bildiğim kadarıyla intihar edenin CENAZE NAMAZI KILINMIYOR yanlış biliyorda olabilirim

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Vay be ben demek ki baya güçlüymüşüm çok daha fazla sebebim var benim ama asla intihar düşünmedim.Ama bu yıl en büyük dileğim 2015i görmemek ancak ecelimle intihar ederek değil bu kandilin hatrına kabul olsa bari duam :)

emre2535

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Vay be ben demek ki baya güçlüymüşüm çok daha fazla sebebim var benim ama asla intihar düşünmedim.Ama bu yıl en büyük dileğim 2015i görmemek ancak ecelimle intihar ederek değil bu kandilin hatrına kabul olsa bari duam :)
"Sizden hiç kimse maruz kaldığı bir zarar sebebiyle, ölümü temenni etmesin. Mutlaka onu yapmak mecburiyeti hissederse, bari şöyle söylesin: 'Rabbim! Hakkımda hayat hayırlı ise, yaşat. Ölüm hayırlı ise canımı al.' " (Hadis-i Şerif)

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
Off be yazık olmuş gece gece kötü oldum allah rahmet eylesin çok aci bir olay.

Reaksiyon puanı
10,315

bak yeğenim, hemen altında emre kardeşimiz bir hadis-i şerif nakletmiş. iyi oku.
küçük oğlum senden üç yaş büyük. bugüne gelene kadar bilir misin hayatta nice engellerle, manialar ve büyük zorluklarla karşılaştım. ama asla pes etmedim, umudumu yitirmedim. bende tıpkı o çocuk gibi 14 yaşındayken aşık oldum. hem de ölesiye derler ya, işte öyle... bazen geceleri uyanır, gizlice sessiz sessiz ağlardım. ama o yıllar çok başkaydı yeğen, bugünkü rahat ve serbest değildik. bir kıza aşık olduğumuzu değil söylemek, hissettirmek bile büyük bir cesaret isterdi. utanırdık bir taraftan, çok utanırdık hemde. neyse, aylarca bu yükü taşıdım sırtımda. ağladım, başımı duvarlara vurdum. ama diyemedim, söyleyemedim. gün geldi ki unuttuk gitti işte. Allahtan başka aşık olunan herşey mutlaka unutulmaya mahkümdür.

yıllar içinde birçok kez aşık olduk, hepsinde büyük acılar yaşadık. ama intihar etmeyi, bu uğurda ölmeyi asla düşünmedik. düşünmedik çünkü, bizim canımızı Allah Teala emanet olarak bahşetmişti bizlere. sadece onun yolunda ve onun rızası için verilebilirdi. uzatmadan söyleyim, son aşık olduğum kızı iki yıllık bir mücadelenin akabinde kaçırıp evlendim! :D

konuya dönersek, uzun talebelik yılları boyunca fakirlik bi tarafa, aç susuz gezdiğim nice günler oldu. sonra 12 eylül ihtilalinde tutuklanıp aylarca yattım içerde. nice dayaklar yedim, gözü kapalı olarak mit sorgulamalarından geçtim. coplu sopalı saatlerce ifade verirdim. oradan dönerdim, beraber yatırıldığımız kürtçü terör örgütü üyeleri -yattığım tutukevinde tek türk bendim- ölüm fermanımı imzalar, bahane arar, her an canıma kastetmek için fırsat gözetlerlerdi. ve ben bu şerait içinde bile asla ölümü düşünmedim. umutlarımı hep canlı tuttum. ve kazandım. bugün dimdik ayaktaysam taşıdığım yüksek moral ve manevi değerlerim sayesindedir bunlar hep.

can dediğin bu kadar ucuz değil be yeğenim, o senin de değil hem. o bir emanettir ve o çok kıymetlidir. şunu unutma intihar eden, kendini öldüren asla bir kahraman değil, o dünyanın en korkak, en çaresiz ve en kolaycı bir yaratığıdır benim için. çünkü ben bir insana intiharı, ölmek istemeği asla yakıştıramam.

sıkıntıların için Allaha dua et, ona sığın, ondan yardım dile. o bütün çaresizlerin sığındığı en emin limandır. o sana yardım edecektir, sana bir yol, bir umut, bir ışık mutlaka gösterecek ve seni bu girdaptan kurtaracaktır mutlaka.

yahu hem burası bir imtihan dünyasıdır. zorlukları yenmeyi başarabilecek güce sahip olduğumuz için bize insan demişler, bunun için üstünüz biz diğer varlıklardan. hatta insan meleklerden bile üstün kabul edilmiştir. insan olarak kalabildiği sürece elbet.

ve insan olan, ölmeyi isteyecek kadar korkak olduğu sürece insan olarak kalamaz yeğen. gücünü topla, ayağa kalk, "beni Allah yarattı, ve insan olarak yarratı. öyleyse çaresiz değilim ben" diyecek, gücünü toplayacak ve hayata adeta yeniden, silbaştan başlayacak ve emin ol o zaman bütün güçlükleri yenebilecek duruma geleceksin.

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bak yeğenim, hemen altında emre kardeşimiz bir hadis-i şerif nakletmiş. iyi oku.
küçük oğlum senden üç yaş büyük. bugüne gelene kadar bilir misin hayatta nice engellerle, manialar ve büyük zorluklarla karşılaştım. ama asla pes etmedim, umudumu yitirmedim. bende tıpkı o çocuk gibi 14 yaşındayken aşık oldum. hem de ölesiye derler ya, işte öyle... bazen geceleri uyanır, gizlice sessiz sessiz ağlardım. ama o yıllar çok başkaydı yeğen, bugünkü rahat ve serbest değildik. bir kıza aşık olduğumuzu değil söylemek, hissettirmek bile büyük bir cesaret isterdi. utanırdık bir taraftan, çok utanırdık hemde. neyse, aylarca bu yükü taşıdım sırtımda. ağladım, başımı duvarlara vurdum. ama diyemedim, söyleyemedim. gün geldi ki unuttuk gitti işte. Allahtan başka aşık olunan herşey mutlaka unutulmaya mahkümdür.

yıllar içinde birçok kez aşık olduk, hepsinde büyük acılar yaşadık. ama intihar etmeyi, bu uğurda ölmeyi asla düşünmedik. düşünmedik çünkü, bizim canımızı Allah Teala emanet olarak bahşetmişti bizlere. sadece onun yolunda ve onun rızası için verilebilirdi. uzatmadan söyleyim, son aşık olduğum kızı iki yıllık bir mücadelenin akabinde kaçırıp evlendim! :D

konuya dönersek, uzun talebelik yılları boyunca fakirlik bi tarafa, aç susuz gezdiğim nice günler oldu. sonra 12 eylül ihtilalinde tutuklanıp aylarca yattım içerde. nice dayaklar yedim, gözü kapalı olarak mit sorgulamalarından geçtim. coplu sopalı saatlerce ifade verirdim. oradan dönerdim, beraber yatırıldığımız kürtçü terör örgütü üyeleri -yattığım tutukevinde tek türk bendim- ölüm fermanımı imzalar, bahane arar, her an canıma kastetmek için fırsat gözetlerlerdi. ve ben bu şerait içinde bile asla ölümü düşünmedim. umutlarımı hep canlı tuttum. ve kazandım. bugün dimdik ayaktaysam taşıdığım yüksek moral ve manevi değerlerim sayesindedir bunlar hep.

can dediğin bu kadar ucuz değil be yeğenim, o senin de değil hem. o bir emanettir ve o çok kıymetlidir. şunu unutma intihar eden, kendini öldüren asla bir kahraman değil, o dünyanın en korkak, en çaresiz ve en kolaycı bir yaratığıdır benim için. çünkü ben bir insana intiharı, ölmek istemeği asla yakıştıramam.

sıkıntıların için Allaha dua et, ona sığın, ondan yardım dile. o bütün çaresizlerin sığındığı en emin limandır. o sana yardım edecektir, sana bir yol, bir umut, bir ışık mutlaka gösterecek ve seni bu girdaptan kurtaracaktır mutlaka.

yahu hem burası bir imtihan dünyasıdır. zorlukları yenmeyi başarabilecek güce sahip olduğumuz için bize insan demişler, bunun için üstünüz biz diğer varlıklardan. hatta insan meleklerden bile üstün kabul edilmiştir. insan olarak kalabildiği sürece elbet.

ve insan olan, ölmeyi isteyecek kadar korkak olduğu sürece insan olarak kalamaz yeğen. gücünü topla, ayağa kalk, "beni Allah yarattı, ve insan olarak yarratı. öyleyse çaresiz değilim ben" diyecek, gücünü toplayacak ve hayata adeta yeniden, silbaştan başlayacak ve emin ol o zaman bütün güçlükleri yenebilecek duruma geleceksin.
Bu şekilde bir cevap beklemiyordum doğrusu eline yüreğine sağlık çok güzel yazı olmuş.Benimde aksine çok durgun geçti hayat okuldan kaçmazdım kimseyle kavga etmezdim kimseyi rahatsız etmezdim aynı şekilde kızı severdim ama asla açılmazdım arkadaş çevrem olmazdı pek yani sessiz takılırdım beni hep öğretmenler severdi hep büyük sözü dinledim mesela maddeden zararlı her türlü şeyden uzak durdum elim kız eline değmemiş ve yabancı hiçbir yerde henüz çalışmadım yani tam sade bir 24 yıl geçti bu durumun en güzel yanı günahtan uzak durmak fakat iletişim zorluğu kendini her zaman basit görme ortama uymada sıkıntı hiçbir spor dalinda başarılı olamama kendine güvenmeme (hakim olduğun konuda dahi)vs vs. sayarsin da sayarsin anlayacağın 24 yil sanki boş geçti hani bundan sonrada çok aman aman bişey olabileceğini sanmıyorum o yüzden dedim hani bu yıl son olsun hani çokta artık beklentim kalmadı hayattan beklentim o kadar düştü ki biri z2 hediye etse mutlu olurum mesela yok evim olsun yok arabam olsun vs vs çoktan vazgeçtim biryere borcum olmasın yeter hani :)

Reaksiyon puanı
10,315
Bu şekilde bir cevap beklemiyordum doğrusu eline yüreğine sağlık çok güzel yazı olmuş.Benimde aksine çok durgun geçti hayat okuldan kaçmazdım kimseyle kavga etmezdim kimseyi rahatsız etmezdim aynı şekilde kızı severdim ama asla açılmazdım arkadaş çevrem olmazdı pek yani sessiz takılırdım beni hep öğretmenler severdi hep büyük sözü dinledim mesela maddeden zararlı her türlü şeyden uzak durdum elim kız eline değmemiş ve yabancı hiçbir yerde henüz çalışmadım yani tam sade bir 24 yıl geçti bu durumun en güzel yanı günahtan uzak durmak fakat iletişim zorluğu kendini her zaman basit görme ortama uymada sıkıntı hiçbir spor dalinda başarılı olamama kendine güvenmeme (hakim olduğun konuda dahi)vs vs. sayarsin da sayarsin anlayacağın 24 yil sanki boş geçti hani bundan sonrada çok aman aman bişey olabileceğini sanmıyorum o yüzden dedim hani bu yıl son olsun hani çokta artık beklentim kalmadı hayattan beklentim o kadar düştü ki biri z2 hediye etse mutlu olurum mesela yok evim olsun yok arabam olsun vs vs çoktan vazgeçtim biryere borcum olmasın yeter hani :)

bak yeğenim, şu çocuğun hikayesini dinle, ben çok etkilendim. eminim sana da çok şey anlatacaktır.
şimdi sen bunu izleyince çok yanlış düşündüğünü göreceksin.
hayat kendini başkalarına beğendirmek, kabul ettirmek değil ki be güzel kardeşim.
hayat dediğin, sen olmaktır, kendini olduğun gibi kabul etmektir.
olabildiğin kadarına rıza göstermektir.

seni hayatta tutacak, başarılı olabileceğin bir yönün mutlaka vardır. önemli olan bunu bulabilmek, keşfedebilmektir.
edison'u bilirsin yeğen, elektriği bulan adam.
o da çok başarısız biriydi, ne tutsa elinde kalıyordu.
elektrik meselesine kafayı takınca ona güldüler, alay ettiler.
deneyler yaptı, ve 1750.nci deneyi de başarısızlıkla sonunca biri onunla şöyle kafayı bulmaya çalıştı.
"yahu hala vazgeçmedin mi sen, usanmadın, bıkmadın mı bu saçmalıklardan!"
-hayır dedi, edison... en azından kullandığım bu 1750 yöntemle elektrik üretilemeyeceğini öğrendim, dedi...
bıkmadı, usanmadı... ve senin de bildiğin gibi başardı.
ve bugün edison dünyanın en çok bilinenlerinden.
ama bu başarıya nice nice uzun yıllar verdiği mücadele sonunda ulaşabildi.

son olarak sana şunu söyleyim yeğen, eğer sen yüce Allahı hakkıyla bilip tanımış olsaydın bu kadar kolay pes etmez, ölümü ister hale gelmezdin.

evet, hikayemize dönersek, şu koreli delikanlının söylediklerine, mücadelesine kulak ver, hem çok büyük ibretler devşirecek, hem de duygulanacaksınız.

[video=youtube;E7S6qS5OH7o]http://www.youtube.com/watch?v=E7S6qS5OH7o[/video]

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bak yeğenim, şu çocuğun hikayesini dinle, ben çok etkilendim. eminim sana da çok şey anlatacaktır.
şimdi sen bunu izleyince çok yanlış düşündüğünü göreceksin.
hayat kendini başkalarına beğendirmek, kabul ettirmek değil ki be güzel kardeşim.
hayat dediğin, sen olmaktır, kendini olduğun gibi kabul etmektir.
olabildiğin kadarına rıza göstermektir.

seni hayatta tutacak, başarılı olabileceğin bir yönün mutlaka vardır. önemli olan bunu bulabilmek, keşfedebilmektir.
edison'u bilirsin yeğen, elektriği bulan adam.
o da çok başarısız biriydi, ne tutsa elinde kalıyordu.
elektrik meselesine kafayı takınca ona güldüler, alay ettiler.
deneyler yaptı, ve 1750.nci deneyi de başarısızlıkla sonunca biri onunla şöyle kafayı bulmaya çalıştı.
"yahu hala vazgeçmedin mi sen, usanmadın, bıkmadın mı bu saçmalıklardan!"
-hayır dedi, edison... en azından kullandığım bu 1750 yöntemle elektrik üretilemeyeceğini öğrendim, dedi...
bıkmadı, usanmadı... ve senin de bildiğin gibi başardı.
ve bugün edison dünyanın en çok bilinenlerinden.
ama bu başarıya nice nice uzun yıllar verdiği mücadele sonunda ulaşabildi.

son olarak sana şunu söyleyim yeğen, eğer sen yüce Allahı hakkıyla bilip tanımış olsaydın bu kadar kolay pes etmez, ölümü ister hale gelmezdin.

evet, hikayemize dönersek, şu koreli delikanlının söylediklerine, mücadelesine kulak ver, hem çok büyük ibretler devşirecek, hem de duygulanacaksınız.

[video=youtube;E7S6qS5OH7o]http://www.youtube.com/watch?v=E7S6qS5OH7o[/video]
Evet yüce allahı hakkıyla tanıdığım söylenemez orası kesin bu konuda katılıyorum.Video cidden iyiymis duygulanmamak elde değil harikaydı.Ben her zaman böyleyim çok çabuk pes ediyorum şuanda da mesela kpssye hazırlanıyorum gene matematikten problemlere geldik gene çalışıyorum çözemediklerimi çözdürüyorum ama eve gidince gene unutuyorum çözümü gene pes etmek üzereyim bakalım hayırlısı zaten problemleri halledebilirsem sınavı kazanmak zor değil ama iste...

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Yazık. 14 yaşında neyin aşkıdır bu? daha 14 yaşındasın ya karşına istemeyeceğin kadar kız cıkıcak senin sevgini hak etmeyen biri için kendini asmak ne demektir? güzelim yıllarını seni 1 hafta sonra unutucak bir kız için feda ettin. Yazık ya şu nesil nasıl yetişiyor anlamıyorum ki. Sevgisine karşılık verilmeyen tüm erkekler kendinimi asıcak artık. :P Yazık olmuş acıdım ya icim acıdı güzelim yıllarını çöpe attı yazık...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
14 yaşında neyin aşkıdır diye soran arkadaşlar samimi mi? sorularında, Her lise dizisinde çifter çifter "sevgilisi" olanları gözümüze sokarcasında seviştireceler... "küçük ağa" dizisinde 7-8 yaşında çocuğun bile 2 sevgilisi ?! olacak, ve ne sevgilisi diye soracaksınız.
İğdiş ettik çocukların beyinlerini , karşı cinsten başka birşey düşünmemeleri için feys, twit, diziler....
Bunlar iyi günlerimiz.

DeJong

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnanç ve takva eksikliği.
Bunun başka hiç bir açıklaması yok.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

Var. Cocuk olduğundan olabilir zihinen sorunları olabilir vs vs. İnsanın kendisini öldürmesini engelleyen tek şey Din değildir.

Reaksiyon puanı
10,315
Var. Cocuk olduğundan olabilir zihinen sorunları olabilir vs vs. İnsanın kendisini öldürmesini engelleyen tek şey Din değildir.
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION], başka dinlerden bahsetmeyeceğim, çünkü sahiden de senin dediğini haklı kılacak bir deformasyon geçirmiş, özünü, ruhunu kaybetmişlerdir. ama konu islam dini olunca orada duracaksın kıymetli abim.

şimdi sen islam deyince, din deyince insanlara namaz kıldıran, cami yaptırtan, oruç tutturup kurban kestiren vs. bir kurallar dizisi zannediyorsun. hayır!

elbet bunlar da vardır, ama asıl gayesi ve amacı insanı korumaktır, onu düştüğü yerden kaldırmak, onurunu, değer ve kıymetini ona iade etmektir asıl amacı. insanın kendi benliklerinde oluşturdukları sanal değerlere kurban edilmemesi, hayatını ve yaşamını kaliteli, düzgün, onur ve haysiyetli bir seviyede sürdürmesini sağlamaktır bir başka açıdan.

bu yüzden ki intihar haram kılınmıştır bizim dinimizde, keza intihar edenin cennete gitme umudu yoktur, affı yoktur. hatta cenaze namazının kılınması bile tartışma konusudur. yukarıdaki arkadaş "takva eksikliği" derken bunu kasdetmişktir. takva demek Allah korkusudur. haramı, helali bilen biri Allahın haram kıldığı bir ameli asla irtikap etmez, edemez. can ona bir emanettir ve ona asla ihanet edemez.

ezcümle eğer bu çocuk bu değerler ile yetiştirilmiş olsaydı bugün sağ ve selamette olacaktı.

bundan asla kuşkun olmasın.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
14 yaşında neyin aşkıdır diye soran arkadaşlar samimi mi? sorularında, Her lise dizisinde çifter çifter "sevgilisi" olanları gözümüze sokarcasında seviştireceler... "küçük ağa" dizisinde 7-8 yaşında çocuğun bile 2 sevgilisi ?! olacak, ve ne sevgilisi diye soracaksınız.
İğdiş ettik çocukların beyinlerini , karşı cinsten başka birşey düşünmemeleri için feys, twit, diziler....
Bunlar iyi günlerimiz.
ergenlik dönemindeki çocukların aşık olması, hatta bu aşkın psikolojik bozukluklara sebebiyet vermesi olağan şeylerdir. bunun dizilerle filan alakası yok, ki olsaydı binlerce yıldır insanlar bu yaş döneminde karşı cinse ilgi duyarlar.

14 yaşında bir çocuğun intiharı ne inanç nede takva eksikliğinden değil tamamıyle aile ilgisinin eksikliğindendir. Ergenlik psikolojisini anlamayan işi sadece "inanç ve takva" düzeyinde değerlendiren aileler bu çocukların katilleridir. psikolojik bir rahatsızlığı olmayan hiçbir insan intihar etmez. keşke ailesi bu çocuğu bir uzmana gösterip tedavi ettirseydi.

@Vikings, başka dinlerden bahsetmeyeceğim, çünkü sahiden de senin dediğini haklı kılacak bir deformasyon geçirmiş, özünü, ruhunu kaybetmişlerdir. ama konu islam dini olunca orada duracaksın kıymetli abim.

şimdi sen islam deyince, din deyince insanlara namaz kıldıran, cami yaptırtan, oruç tutturup kurban kestiren vs. bir kurallar dizisi zannediyorsun. hayır!

elbet bunlar da vardır, ama asıl gayesi ve amacı insanı korumaktır, onu düştüğü yerden kaldırmak, onurunu, değer ve kıymetini ona iade etmektir asıl amacı. insanın kendi benliklerinde oluşturdukları sanal değerlere kurban edilmemesi, hayatını ve yaşamını kaliteli, düzgün, onur ve haysiyetli bir seviyede sürdürmesini sağlamaktır bir başka açıdan.

bu yüzden ki intihar haram kılınmıştır bizim dinimizde, keza intihar edenin cennete gitme umudu yoktur, affı yoktur. hatta cenaze namazının kılınması bile tartışma konusudur. yukarıdaki arkadaş "takva eksikliği" derken bunu kasdetmişktir. takva demek Allah korkusudur. haramı, helali bilen biri Allahın haram kıldığı bir ameli asla irtikap etmez, edemez. can ona bir emanettir ve ona asla ihanet edemez.

ezcümle eğer bu çocuk bu değerler ile yetiştirilmiş olsaydı bugün sağ ve selamette olacaktı.

bundan asla kuşkun olmasın.
islam inancına göre herkesin eceli belli bir süre ile tespit edilmiş olup bu süre tamamlandığında gerçekleşecek ölüm onun "kaderidir". öyleyse bu çocuğun kaderinde intihar sonucu olüm yazılıdır. işte burada bir sıkıntı ortaya çıkmaktadır, çünkü;
1-çocuk intihar ederek kendisine Tanrı tarafından tahsis edilmiş ömrü tamamlamadan mı ölmüştür? (kader inancına göre mümkün değildir)
2-çocuk intihar ederek kaderinde belirlenmiş ölüm şeklini mi değişltirmiştir. (kader inancına göre bu mümkün değildir).
3- bu çocuğun intihar ile ölmesi kaderinde yazılıysa neden intihar eden çocuk lanetlenir, neden affı yoktur ve neden cenaze namazı kılınmaz.
4- eğer kader tanrı tarafından belirlenmiş bir alın yazısı ise bu durumda intihar eden çocuk nasıl olurda tanrıya ihanet etmiş olur. eğer ortada bir suç varsa bu suçu kaderinde belirleyen tanrı suçlu değilmidir?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
demek ki din bilgisini ilk okul yıllarında vermek gerek...

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
İstediğin kadar din bilgisi ver, 13-14 yaşındaki bir çocuktan bahsediyoruz.

Anne babalar; çocukları ile anne-baba-çocuk ilişkisinden öte arkadaş gerekirse kankası olmalı, her şeyi birbirleri ile rahat konuşabilmeliler. Bu şekilde daha etkili olur bu tip durumların önüne geçilmede..

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bediüzzaman Said Nursi Sözler risalesinde şükretmenin önemine binaen "Kolun kırık ise kolu kesik olana bak ve şükret" der..

Reaksiyon puanı
10,315
islam inancına göre herkesin eceli belli bir süre ile tespit edilmiş olup bu süre tamamlandığında gerçekleşecek ölüm onun "kaderidir". öyleyse bu çocuğun kaderinde intihar sonucu olüm yazılıdır. işte burada bir sıkıntı ortaya çıkmaktadır, çünkü;
1-çocuk intihar ederek kendisine Tanrı tarafından tahsis edilmiş ömrü tamamlamadan mı ölmüştür? (kader inancına göre mümkün değildir)
2-çocuk intihar ederek kaderinde belirlenmiş ölüm şeklini mi değişltirmiştir. (kader inancına göre bu mümkün değildir).
3- bu çocuğun intihar ile ölmesi kaderinde yazılıysa neden intihar eden çocuk lanetlenir, neden affı yoktur ve neden cenaze namazı kılınmaz.
4- eğer kader tanrı tarafından belirlenmiş bir alın yazısı ise bu durumda intihar eden çocuk nasıl olurda tanrıya ihanet etmiş olur. eğer ortada bir suç varsa bu suçu kaderinde belirleyen tanrı suçlu değilmidir?

promidal, felsefe yaparak mantıksal çıkarımlarla islamın kader ve ecel konularına açıklık getirmek öyle hemen halledilebilecek bir mevzu değil. bu konuda islam'ın akaid literatürünü taramış olman gerek. külli irade nedir, cüz'i irade nedir? Allah'ın insanın ferdi iradesi üzerindeki müdahalesi nerede başlar, nerede biter, yahut bu hangi boyutlara sirayet eder vs. şimdi sen bunları kesin olarak bilmeden kalkıp hüküm koymaya kalktın mı çuvallarsın arkadaşım.

beni bu konulara sokma, iş çok uzar... vaktim gerçekten çok sınırlı.
iyisi mi ölen çocuğun ailesine sabırlar dileyip diğer ailelelerin, insanlarımızın bundan ibret almasını dua edelim.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Topluma dayıyorlar...

Cahilliği dayıyorlar, okumuş diploma sahibi yığınla cahilimiz var artık.
Özgürlük adı altında her türlü ahlaksızlığı dayıyorlar.
Büyüdüğünü kanıtlamak için sigara içmeyi
Yobaz olmadığını kanıtlamak için alkol tüketmeyi dayıyorlar.
Ezik olmadığını kanıtlamak için pahalı marka kullanmayı
Erkek olduğunu kanıtlamak için zinayı dayıyorlar.

El kadar çocuklara büyüklerin oyunlarını oynatıyorlar ve topluma bunun normal olduğu düşüncesini dayıyorlar.

Bunlara itiraz edeni de yerin dibine sokuyorlar, ne cahili kalıyor ne de yobazı, çağdışı, gerici oluyor.

Her türlü sağlı sollu dayayanlar önünde sorgusuz süalsiz eğilenler modern, çağdaş, kültürlü, beyaz oluyor...

Daha çok dayayacaklar...

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
bizim promidal cebriye ile kaderiye ne onları bi öğrensin hele. kader kolay konu değildir. seyyah abimize katılıp başsağlığı dilemekten ötesini yapamayız zaten. her türlü nedenden olabilir bu. bizim ana babamız kardeş kankamız değil ana babamızdı. biz utancımızdan da açamazdık açamayız bu konuları. ama onlar yine de manen etkilidir. arkadaş çevresi de etkili. tahminim de bu. arar memleketi sorarım gerekirse, böyle çıkacağını da düşünüyorum. neyse Allah ana babasına sabır versin olan onlara olmuştur

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ceberiyeden kaderiyyeden söz ediyorsunuz ama bir türlü benim sorduğum sorulara "arkadaşım senin söylediklerin şu noktada yanlış/eksik doğrusu budur" diye yanıt vermiyorsunuz. beni cehaletle suçlamanız sorularıma cevap olmuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...