Birlikte sınava çalıştığım arkadaşım Covid-19 çıktı

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Yüksek ihtimal ile Covid oldum, ki bu durumdayken hâla sınavları yapmaya devam ediyorlar.
Test yaptırıp sınavlara girmeyin neden bu tarz söylemde bulunuyorsunuz?

Ek olarak suç öğretmeniniz ve sizde. Maske asla çıkartılmamalı ve sosyal mesafe korunmalı. Siz hiçbir önleme uymayıp suçu MEB'e atıyorsunuz bravo cidden.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Evt
Ben test olmadım hatta çok hassasım burun konusunda yani tiksinme gibi.
Şu an karantinadayım
Normalde 10 gün imiş ben yine de 14 e tamamlayacam.
Tüpte iki ucu pamuklu ortası plastik tel var. Önce ağız sonra burundan alıyorlar. Burun alırken baya derine iniyor. Göz yaşarması yapıyor.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Test yaptırıp sınavlara girmeyin neden bu tarz söylemde bulunuyorsunuz?
Okul kararıydı, öğretmenlerle alakası falan yok yani.
Ek olarak suç öğretmeniniz ve sizde. Maske asla çıkartılmamalı ve sosyal mesafe korunmalı.
Farkındayız, okul kararı olduğu için bir şey demedik.
hiçbir önleme uymayıp suçu MEB'e atıyorsunuz bravo cidden.
Gel sen sınava gir istersen? Hala yapacaklar, daha corona haritasını açıklayamazken inadına 2 tane sınav yapmaları benim suçum mu? ??

®Shift®

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,817

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Okul kararıydı, öğretmenlerle alakası falan yok yani.

Farkındayız, okul kararı olduğu için bir şey demedik.

Gel sen sınava gir istersen? Hala yapacaklar, daha corona haritasını açıklayamazken inadına 2 tane sınav yapmaları benim suçum mu? ??
Üstte test yaptırmam demişsiniz belirti yoksa. Şu an çok risklisiniz ve test yaptırmıyorsunuz. Evet suçlu sensin şu anda. Gidip test yaptırınca para mı istiyorlar?

Ek olarak testin pozitif çıkarsa okulu bilgilendirip sınavlara girmezsin. Ortalığı kızıştırman tek sana zarar.

Okul kararı maske takmak yasak mı? Hiç sanmıyorum. ÖSYM'de "İsteyen adaylar sınav süresinde maskesini çıkartabilir" diyor. Okul yönetiminin de bunu söylediğini tahmin ediyorum. Çıkartmamak gibi bir seçeneğin de var.

Ek olarak sosyal mesafe korumak senin görevin.

Geçmiş olsun, umarım covid kapmamışsındır.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Belirti göstermesini beklemek yerine covid olan arkadaşınıza 1. dereceden temas ettiğiniz için 112yi arayıp test yapılmasını isteyin. Bu işler beklemeye gelmez. Zira pozitif isen test yaptırmadığın için ailene veya etrafına bulaştırabileceğinin farkında olmalısın.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Üstte test yaptırmam demişsiniz belirti yoksa. Şu an çok risklisiniz ve test yaptırmıyorsunuz. Evet suçlu sensin şu anda. Gidip test yaptırınca para mı istiyorlar?
Bir belirti yoksa neden kendime işkence çektirteyim?
Ek olarak testin pozitif çıkarsa okulu bilgilendirip sınavlara girmezsin. Ortalığı kızıştırman tek sana zarar.
Sınavlarım bitti zaten, o yüzden şimdilik bekliyorum. Yoksa direk test yaptırırdım.

Okul kararı maske takmak yasak mı? Hiç sanmıyorum. ÖSYM'de "İsteyen adaylar sınav süresinde maskesini çıkartabilir" diyor. Okul yönetiminin de bunu söylediğini tahmin ediyorum. Çıkartmamak gibi bir seçeneğin de var.
Maske takmak yasak değildi, ancak sınav olurken aşırı sıkıntı olurken 1 hafta boyunca çıkarttık mecbur. Tenefüslerde zaten normalde maske takıyordum, sıkıntılı bir sınava gireceğim için çıkardım. O stresi tahmin edebiliyorsundur herhalde?
Geçmiş olsun, umarım covid kapmamışsındır.
Teşekkürler :)

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
Ayrıca pozitif çıkarsan okula da haber vermelisin.
Arkadaşının konuştuğu kişiler, senin konuştuğun kişiler, onların konuştuğu kişiler risk altında şuan.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Belirti göstermesini beklemek yerine covid olan arkadaşınıza 1. dereceden temas ettiğiniz için 112yi arayıp test yapılmasını isteyin. Bu işler beklemeye gelmez. Zira pozitif isen test yaptırmadığın için ailene veya etrafına bulaştırabileceğinin farkında olmalısın.
Acilde covidliler de olmuyor ek bilgi.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Açıkçası düşünmüyor değilim, ama şu anda ne yapacağımı şaşırdım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca pozitif çıkarsan okula da haber vermelisin.
Arkadaşının konuştuğu kişiler, senin konuştuğun kişiler, onların konuştuğu kişiler risk altında şuan.
Açıkçası düşünmüyor değilim, ama şu anda ne yapacağımı şaşırdım.
:/

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Bir belirti yoksa neden kendime işkence çektirteyim?

Sınavlarım bitti zaten, o yüzden şimdilik bekliyorum. Yoksa direk test yaptırırdım.

Maske takmak yasak değildi, ancak sınav olurken aşırı sıkıntı olurken 1 hafta boyunca çıkarttık mecbur. Tenefüslerde zaten normalde maske takıyordum, sıkıntılı bir sınava gireceğim için çıkardım. O stresi tahmin edebiliyorsundur herhalde?

Teşekkürler :)
Bende maskeyle ÖSYM'nin yaptığı sınavlara girdim senden daha fazla stres yaşadığım için bana bunu anlatma boşuna.

İşkence falan değil çubuk sokucaklar bu mu işkence? Sen hiç biyopsi gibi işlemlere girmedin herhalde ufacık acıya işkence diyorsun. Acı bile değil hatta.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Herkes sanki ölecekmişsiniz gibi hakkım helal olsun falan demiş :D daha belirtisi bile yok diyor adam.Her neyse bence bir an önce test yaptırın.Geçmiş olsun.

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,986
Öncelikle geçmiş olsun
Maskeyi çıkartmayı anlarımda niye birbirinizle yemek paylaştınız

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Bende maskeyle ÖSYM'nin yaptığı sınavlara girdim senden daha fazla stres yaşadığım için bana bunu anlatma boşuna.

İşkence falan değil çubuk sokucaklar bu mu işkence? Sen hiç biyopsi gibi işlemlere girmedin herhalde ufacık acıya işkence diyorsun. Acı bile değil hatta.
Ne yapabilirim o zaman? Söyle, ne yapayım?

Çok biyopsi gibi acı çektim ben de. Acı değil bu ayrıca. Beynine kadar sokuyor adam çubuğu, gördüm, biliyorum.

Öncelikle geçmiş olsun
Maskeyi çıkartmayı anlarımda niye birbirinizle yemek paylaştınız
O an ne düşündüğümü bilmiyorum, ama yemeğimi paylaşmak her zaman alışkanlık benim için.

Neyse artık geçti artık, teşekkürler.

madSlowly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,759
Okulda beraber sınava çalıştığım arkadaşım Covid-19 çıktı, ki öğretmenler sınavları rahat yapalım diye maskelerimizi çıkarmıştı. Aynı masada oturmuştuk ve ben ona kendi yemeğimden de vermiştim.

Yüksek ihtimal ile Covid oldum, ki bu durumdayken hâla sınavları yapmaya devam ediyorlar.

Hakkınızı helal edin, kendinizi koruyun, sınavları olmuşsanız umarım da korumuşsunuzdur...
Geçmiş olsun.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
@Sıradan Kullanıcı, Evet pekte acıtmaz. Sonuçta mızrak falan sokmuyorlar ya. ?
Doğru koskoca pamuk sokuyorlar aman aman
Ne yapabilirim o zaman? Söyle, ne yapayım?

Çok biyopsi gibi acı çektim ben de. Acı değil bu ayrıca. Beynine kadar sokuyor adam çubuğu, gördüm, biliyorum..
İşte covid sizib gibiler yüzünden yayılıyor. Test yaptırmayıp geziyorlar sonrada aa virüsmüşüm diyorlar. Gidip 10 saniye test yaptırsanız bir yeriniz eksik kalacak sanki. Neden kendini, aileni ve toplumu riske atıyorsun? Küçücük çocuklara yapıyorlar sesleri çıkmıyor yahu.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Doğru koskoca pamuk sokuyorlar aman aman

İşte covid sizib gibiler yüzünden yayılıyor. Test yaptırmayıp geziyorlar sonrada aa virüsmüşüm diyorlar. Gidip 10 saniye test yaptırsanız bir yeriniz eksik kalacak sanki. Neden kendini, aileni ve toplumu riske atıyorsun? Küçücük çocuklara yapıyorlar sesleri çıkmıyor yahu.
Kavga yaratmaktan zevk alıyorsun herhalde?

Olay üzerinden 5-6 gün geçti ve o zaman kendisi bile bilmiyordu tamam?

Madem sen çok güvenlisin biz aptalız biz corona yayıyoruz biz ne yaparsak yapalım corona yayılcak sen özelsin sen de yayılmayacak öyle mi? Testi yaptırdım bile durumu anlatıp, tamam mı? Mutlumusun?