Biri Bu İşe Son Versin !!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Emolar'a karşı hareket başlatalım. En azından Türkçe'yi düzgün konuşsunlar. Benim derdim o zaten.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
"ßhen 1 0yunjk ßéßeqTm sNin iÇn..
haNy cNın sqLdıkCa 0yndRhn yha ßnmLe..
hatırLıy0r MusuN ?
bZen yZüme biLe baqMaSdhn ..x(
sHén qöRmesdn aMa ßhen aqLaRdhm !
SesSizCéé ..."

kesin şaka bunlar

Ne yazıyor burda ??
Emo da ne demek ?? Noluyorrr :angry:

_megavisor_

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu emo bu kekomudur gözüm görmesin hastanelik edecem kız erkek demiyecem..!

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Chester Merve, nikinden anlaşılıyor aslında emolara nekadar düşman olduğun ve Türkçe'yi ne kadar iyi kullandığın ve sevdiğin ama neyse. Bence birilerini eleştirirken kendimizden başlamalıyız önce. Bu emo terimini ilk defa burada duyuyorum ve bu tür konular açarak bu tür azınlık grupların isimlerini duyurmaya yardımcı olmuş oluyoruz. Şimdi ben bunların neyin nesi olduklarını anlamak için sitelerini gezdim ve benim gibi bir çok kişi aynı şeyi yapacak bunlarda sanacaklar ki sitemize giren çıkan sayısı arttı. Hele ki siteimze böyle bir konu açılırsa ve merak eden herkesin o siteye girmesi bunların iyicene kendilerini birşey sanmalarını sağlayacaktır en önemlisi emo olupta kendilerine emo dendiğini bilmeyenler bile böyle sitelerle tanışmış olacak kanatindeyim hatta emo olmayanlar bile emoluğa özene bilir. Çünkü bunlar tam sağlıklı düşünemeyen gençlerin işi ve kötü dahi olsa propagandaları yapılmamalı. Genç iken insan kötüyü tam olarak göremiyor ve dahası ilgi çekiçi gelebiliyor. Araştırmalarıma göre emo meselesi gereksiz ve üzerinde hiç mi hiç durulmaması gereken bir konu.

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bütün insanlığa hitaben..

Savaş olmaz eğer sen istersen.
Eğer sen istersen tozu dumana katarsın,
Çaresiz dert, çözümsüz hastalık kalmaz.
Silinmeyen derin izler bırakırsın eğer sen istersen…
Görüyorum ki istemiyorsun. Gününün yarısını dedikodu ve chat yapmakla, diğer yarısını da magazin programlarını izlemekle geçiriyorsun. Sence hakkını veriyor musun aldığın oksijenin. Sence yakışıyor mu bu sana. “Ben tek başıma ne yapabilirim ki?” diyorsun, sürekli aşağılıyorsun kendini. Bunu yapma ve unutma! Dünyayı daima bir kişi değiştirmiştir. Tarih kitaplarında yazan doğru değil! Parayı Lidyalılar bulmadı. Parayı bir tane zavallı Lidyalı buldu ve dünyayı değiştirdi. Yazıyı da Sümerler bulmadı aslında. Belki de sümüklü bir Sümerli buldu yazıyı :)… Dünyayı hep bir kişi değiştirdi. Sana, bana benzeyen bir kişi. Şimdi bi daha düşün! Kendini düşün! Sen de bir kişisin, tıpkı Einstein gibi, Newton gibi, hatta Fatih gibi, Kanuni gibi, Atatürk gibi bir kişisin. Seni engelleyen ne peki?
Hani sen ezelden beridir hür yaşamıştın, hani kükremiş sel gibiydin, bendini çiğner aşardın, enginlere sığmazdın hani… Hani sana zincir vuracak bir çılgın tanımıyordun. Ne oldu? Sana ne oldu? Kendi kendine zincirler vurdun! “Ben tek başıma ne yapabilirim ki?” dedin, diyorsun! Hadi kendine gel, yeniden hatırla ve sonsuza kadar unutma!

http://cid-80a1ad03ce76e3fe.spaces.live.com/blog/cns!80A1AD03CE76E3FE!164.entry

Senin deden de böyleydi. ‘Bu elma yasak!’ dediler dayanamadı yedi hemen. Erkeksen, o kadın yasak dediklerinde engel olamıyorsun onu istemene… Kadınsan, o adam yasak dediklerinde daha bir heyecanlanıyorsun.
Evlendiğinde ayrılmak yasak olduğu için ayrılmak istiyorsun. Evlenmeyip beraber yaşadığında ayrılmak yasak olmadığı için uzun sürüyor birlikteliğin. Baban ‘eve erken gel’ dediğinde neden geç gitmek istiyorsun sence? ‘İstediğin zaman eve gelebilirsin!’ denildiğinde neden evden çıkmıyorsun acaba? Küçükken büyük olmayı, büyükken küçük olmayı neden istiyorsun? Engel olamıyorsun yasaklara, sevdalanmalara, çünkü kanında var bu senin!
Sen var ya sen hiç değişmedin. Dedenle senin aranda 150.000 senelik kalın bir karbon kağıdı var. Hepsi bu…
İnsan düşünür: Eee bu benim kanımda var öyleyse! Ben ne yapabilirim ki ayrıca dedem büyük adamdı, laf söyletmem ona göre!
Bilge adam cevap verir: Yanlış ve basit yasaklara uyuyorsun dedesinin torunu!

Binlerce Doğru Yasak Seni Bekliyor
Kafanı kaldır da şöyle bi etrafına bak! Ne çok yasak var, senin görmek istemediğin. O çocuğun yaşaması yasak mesela. Kalbinde problem var! Kalbini değiştirmek bile yasak! Hatta kalbi değişse bile yaşaması yasak! Hadi bir şeyler yap ve del o yasağı. Yaşasın Şevval bebekler. Ciğerler dağlanmasın.
Çocuğunun adam gibi yetişmesi yasak. ÖSS’ye girmeden üniversiteye girmek yasak. Çimlere basmak yasak. Gece yarısı özgürce sokağa çıkmak yasak. Afrika’da karın doyurmak yasak. O çocuğun sokağında bulunan lağım çukuruna düşmeden koşup oynaması yasak… Haydi bir şeyler yap, gel del bu saçma sapan yasakları da bir işe yarasın bu yasak merakın. 300 bin yasak var, sen sadece bildiğin 5 yasağa odaklanmışsın. Hadi seçici ol. Madem ki bir yasağı deleceksin, doğru yasağı del. Yasaklara karşı, karşı konulmaz bu zaafını abart biraz. Bağlanıpta bir yasağa geldiğin gibi gitme. Gürültü çıkar sesin duyulsun…

Saygılar...

Frostban3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Gereksiz tiplerin toplandığı bir site işte :D

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yav geçenlerde devrimci bi emo profili gördüm.5-6 dk pc başında kalakaldım.zar zor kendime geldim.deniz gezmiş fotoları filan koymuş.garip harflerle şekillerle "seni seviorz" yazmış.böyle renkli renkli.o anda birini canlı görsem hastanelik ederdim heralde.
birde chester mervenin verdiği siteye baktım.acaba kendileri için ne yazmışlar diye.aynen yapıştırıyorum:

Başlık: émoLarı séwméméLéR!n!n nédénLér! Szcé NéLéRdR...???
Cevap:ÇékéméyéN anTén TakTırSn...

NéRéYé takTırır onNu ßiLéméMmm... xD
biriniz de gelip bana böyle desenize.gösterim ozman nereye takacağımı.bu arada ben hiç erkeğine rastlamadım bunların.var mı erkek emo göreniniz :whistling: :mrgreen: :D

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Üç beş zibidi veled işte..
Türkçeyi düzeltseler nolur ki kendileri bu denli yamukken..

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Chester Merve, nikinden anlaşılıyor aslında emolara nekadar düşman olduğun ve Türkçe'yi ne kadar iyi kullandığın ve sevdiğin ama neyse. Bence birilerini eleştirirken kendimizden başlamalıyız önce. Bu emo terimini ilk defa burada duyuyorum ve bu tür konular açarak bu tür azınlık grupların isimlerini duyurmaya yardımcı olmuş oluyoruz. Şimdi ben bunların neyin nesi olduklarını anlamak için sitelerini gezdim ve benim gibi bir çok kişi aynı şeyi yapacak bunlarda sanacaklar ki sitemize giren çıkan sayısı arttı. Hele ki siteimze böyle bir konu açılırsa ve merak eden herkesin o siteye girmesi bunların iyicene kendilerini birşey sanmalarını sağlayacaktır en önemlisi emo olupta kendilerine emo dendiğini bilmeyenler bile böyle sitelerle tanışmış olacak kanatindeyim hatta emo olmayanlar bile emoluğa özene bilir. Çünkü bunlar tam sağlıklı düşünemeyen gençlerin işi ve kötü dahi olsa propagandaları yapılmamalı. Genç iken insan kötüyü tam olarak göremiyor ve dahası ilgi çekiçi gelebiliyor. Araştırmalarıma göre emo meselesi gereksiz ve üzerinde hiç mi hiç durulmaması gereken bir konu.

Nickimde ne var acaba? cHésTrR mRVé mi yazıyor? Yoksa düzgün düzgün Chester Merve mi? Türkçe'ye değer vermek yabancı nick kullanamamak mı oluyor acaba? Chester sevdiğim bir sanatçının ismi. Benim hangi yazımda Türkçe'yi bozduğumu gördün? Harf hatası, hatta en küçük noktalama hatasını bile hemen düzeltiyorum. Bu yaptığın yorum, benim gibi birine yapılabilecek en büyük hakarettir. Neyse...

Senin mantığına saygı gösteriyorum. Ama akıllı insan zaten emo olmaya kalkışmaz. Burada bu yorumları okuyan kimse de zaten emo olmaz canım. :) Burada bilgilendirme var. "Emo nedir?" diyen arkadaşlarımız, emonun ne olduğunu insan olanlardan öğreniyor burada. Bunun neresi kötü? :)

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Merve hanım benim yaptığım yorum sadece eleştiriden ibaret ve kendi görüşüm. Sen yabancı nick kullanıyorsan ve memnunsan tabiki buna saygım var ama maden bu kadar Türkçe kullanmaya özen ve sevgi gösteren biri yabancı olan bir takma ad kullanıyor ona anlam veremedim. Bunu belirttim sadece yoksa karşı olduğum için değil. Yanlış anlaşılma olmasın. ;)

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Merve hanım benim yaptığım yorum sadece eleştiriden ibaret ve kendi görüşüm. Sen yabancı nick kullanıyorsan ve memnunsan tabiki buna saygım var ama maden bu kadar Türkçe kullanmaya özen ve sevgi gösteren biri yabancı olan bir takma ad kullanıyor ona anlam veremedim. Bunu belirttim sadece yoksa karşı olduğum için değil. Yanlış anlaşılma olmasın. ;)

Ben de gereğini söyledim. Eleştiriniz yersiz, çünkü Türkçe'yi bozucu hiçbir özelliğim yok ortada. İsmimi kullanıyorum nickimde, ancak Merve ismiyle her forumda üye olan biri olduğu için sevdiğim sanatçının ismini başına koyuyorum. Hem herkez beni tanıyor, hem de orjinal bir nick kullandığım için sorun yaşamıyorum.

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Ben de gereğini söyledim. Eleştiriniz yersiz, çünkü Türkçe'yi bozucu hiçbir özelliğim yok ortada. İsmimi kullanıyorum nickimde, ancak Merve ismiyle her forumda üye olan biri olduğu için sevdiğim sanatçının ismini başına koyuyorum. Hem herkez beni tanıyor, hem de orjinal bir nick kullandığım için sorun yaşamıyorum.

Pardon arkadaşım ama, senin dilimize ne kadar sahip çıktığın konusunda çok belirgin endişelerim var. Allah aşkına, "Nick" nedir? Takma isim diye birşey duymadınmı sen hiç?

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
emo = aptallık, ilgi çekmeye uğraşmak, özenti.....

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Off off diyorum yeterli sanırım.

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Yok zaten Chester Merve gibi arkadaşlarımız prim yaptırıyorlar bu tiplere sağolsunlar. Madem sevmiyorsun, burada atıp tutmanın alemi nedir? Gerçek hayatta elle tutulur birşeyler yap, burada da Türkçe'ye sahip çıkıyorum havalarına giripte, "takma isim" tamlamasını bile kullanmayı bilmeyip, bunun yerine "nick" yazıp kendini küçültme.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Ben merveyi anladım o böle e nin a nın üstünde çizgi oldu mu , sonra sni sfeiyrm falan böle ilgin konuşmalarına sinir oluyor ...

Yani kelimenin türkçe olup olmadığı değil onu sinir eden. oyüzden nick yazmasında Chester adlı bir kullanıcı olmasına bişey demeyin. Yanlış anlamışız biz k. bakma merve ;)

Palisana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merveye katılıyorum vallahi.Allah'tan bizim burda yok bu cinslerden.Türkçemizi katlettikleri için özellikle nefret ediyorum.Netlog mudur nedir orasıda berbat adam gibi türkçe konuşan biri yok

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
site güzelmiş ya
ben de üye olcam
bi tane çakma şeytan mı ne var
bomba bişe yaa

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Ben merveyi anladım o böle e nin a nın üstünde çizgi oldu mu , sonra sni sfeiyrm falan böle ilgin konuşmalarına sinir oluyor ...

Yani kelimenin türkçe olup olmadığı değil onu sinir eden. oyüzden nick yazmasında Chester adlı bir kullanıcı olmasına bişey demeyin. Yanlış anlamışız biz k. bakma merve ;)

Arkadaşım eğer siz bu ne idüğü belirsiz varlıklar olan tiplerin yazım karakterlerine takılıp kaldıysanız bu ülkenin vay haline! Hiç gazete okumaz, hiç medyayı takip etmezmisiniz? (Sözüm meclisten dışarı)

Türkçe Türkçe diye kasıp kavuruyor arkadaş ortalığı, ama bir bakıyorsun, "Nick" (!?) Evet takma adını "Chester" olarak seçebilir. Benim takma ismim de bir İtalyan ismi "Phabio". O kişinin kendi tercihidir. Fakat "nick" veya doğrusu olan "takma isim" yazması kendi tercih sınırları içerisinde ki bir seçim olamaz, seksen milyon insanın kullandığı ortak bir dilden bahsediyoruz, TÜRKÇE'den. Ve TDK Sözlüğünde "Nick" diye bir sözcük yoktur.

---

Yaratıcılığını kullan, eMoLarRdHaNn HıncchıNnı cHıKKaRRr :D

http://forum.shiftdelete.net/forum-...ra-sektirin-hincinizi-cikarin.html#post477037

bjk0045

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bizde bir Kuvayi Milliye kuralım.

kuralım kardeş.

üstatlar 1 ay önce Ankara ya gittim bi arkadaşımı ziyarete tabi havalarda iyi oldugu için gece 2 ye kadar sohbet ederek dolaşıyorduk.Kızılayın arka taraflarıydı karşımızda 3 kişi oturuyor ne oldugu belli degil ben ilk defa görüyorum böyle tipsizleri arkadaşım hemen sinirli sinirli ne oldukları anlattı bunları dövecez artık.iyice yanaştık yanlarına orda bi güzel dövdük agızdan burundan kan geleseye kadar 3 de yerde
ilk defa bu şekilde birilerini dövdüm bi daha olsa gene döverim gene döverim..
burdan bu emo mudur ne haltsa benim bulundugum yerde zaten olamazsınız gördügüm yerdede indiririm haberinizzzz olsunnnnnnnn gelin akıllanın gençler kendinize gelin TÜRK oldugunuzu unutmayın.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
kuralım kardeş.

üstatlar 1 ay önce Ankara ya gittim bi arkadaşımı ziyarete tabi havalarda iyi oldugu için gece 2 ye kadar sohbet ederek dolaşıyorduk.Kızılayın arka taraflarıydı karşımızda 3 kişi oturuyor ne oldugu belli degil ben ilk defa görüyorum böyle tipsizleri arkadaşım hemen sinirli sinirli ne oldukları anlattı bunları dövecez artık.iyice yanaştık yanlarına orda bi güzel dövdük agızdan burundan kan geleseye kadar 3 de yerde
ilk defa bu şekilde birilerini dövdüm bi daha olsa gene döverim gene döverim..
burdan bu emo mudur ne haltsa benim bulundugum yerde zaten olamazsınız gördügüm yerdede indiririm haberinizzzz olsunnnnnnnn gelin akıllanın gençler kendinize gelin TÜRK oldugunuzu unutmayın.

Bravo kardeş çok akıllca bir şey yapmışsın. Emolardan 3 tanesini Türk toplumuna kazandırmışsın. Yaptıkları şeyin yanlış olduğunu onlara göstermişsin. Şimdi onları dövdünüz diye bir daha asla emoluk yapamazlar. Meseleler bu şekilde çözülür zaten. Ağızlarından burunlarından kan gelene kadar dövmessen asla ama asla olmaz. Bravo baravo süper hareketler bunlar süper. :icon_-1:

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Pardon arkadaşım ama, senin dilimize ne kadar sahip çıktığın konusunda çok belirgin endişelerim var. Allah aşkına, "Nick" nedir? Takma isim diye birşey duymadınmı sen hiç?

Phabio dedi ki:
Arkadaşım eğer siz bu ne idüğü belirsiz varlıklar olan tiplerin yazım karakterlerine takılıp kaldıysanız bu ülkenin vay haline! Hiç gazete okumaz, hiç medyayı takip etmezmisiniz? (Sözüm meclisten dışarı)

Türkçe Türkçe diye kasıp kavuruyor arkadaş ortalığı, ama bir bakıyorsun, "Nick" (!?) Evet takma adını "Chester" olarak seçebilir. Benim takma ismim de bir İtalyan ismi "Phabio". O kişinin kendi tercihidir. Fakat "nick" veya doğrusu olan "takma isim" yazması kendi tercih sınırları içerisinde ki bir seçim olamaz, seksen milyon insanın kullandığı ortak bir dilden bahsediyoruz, TÜRKÇE'den. Ve TDK Sözlüğünde "Nick" diye bir sözcük yoktur.

Arkadaşım bak, ben sadece Türkçe'ye değil, her dile saygısı olan biriyimdir. Mesela benim asla "hacker" kelimesini, bizim Türk bayrağıyla yabancı sitelere index atarak vatansever olduğunu ilan eden "heykırlarımız" gibi "heykır" olarak okumuyorum ve yazmıyorum. Atatürk bunu belirtmiş, ayrıca böyle genel bir felsefe de var. Saygı görmek istiyorsan önce kendine ve karşındakine saygı göstereceksin. "nick" kelimesi İngilizce bir kelimedir. Herkezin her yerde kullandığı bir kelimedir. Bunu "takma isim" olarak yazmak ne kadar doğrudur, seninle tartışacağım konu bu değil. Ama bazı şeyler dilimizde yerleşmiştir. Onları çıkarıp atamazsın. Yani otobüse "çok oturgaçlı götürgeç" diyerek sözde Türkçeleştirdiğini sanarsın. Nick, bir bilgisayar ve internet terimidir. Bunun yerine takma isim yazsam kaç kişinin beni anlayacağı zaten meçhul. Yani boş havuza taş atıyorsun. Ben internet ve bilgisayar terimlerini olduğu gibi kullanırım. Onları biz bulmadık çünkü. Asıl dilleri İngilizce. Biz çevirebiliriz, evet. Ama öyle kullanmak, gerçeklerini inkar etmek karşı dile saygısızlık değil de nedir?

Dilimizi zenginleştirmek, terimleri Türkçe kullanmak istiyorsak o terimleri bizim bulmamız gerekmez mi?

Benim Türkçe'ye olan saygıma bu forumda kimsenin laf etmeye ne aklı ne de gücü yeter.

Burada hiçbir şey üzerinden reklam veya prim yapmıyorum. Böyle konuşanları gördük, şu anda iktidar ve muhalefet olarak ikiye ayrılmış durumdalar.

Siz iktidar veya muhalefet olmak isteyebilirsiniz ama ben asla karşınızda olmayacağım.

Araştırın bakalım, bana "takma isim" diyen arkadaş hayatında kaç kere "nick" kelimesi yerine bunu kullanmış. Tahmin ediyorum ki çok değildir. Ama "nick" yazması O'nu da vatan haini yapmaz. Buradaki inceliğe dikkat edelim diyorum ve polemik yaratmamamız gerektiğini tekrar belirterek, amacından çok uzaklaşmış olan bu konudan ben de uzaklaşıyorum.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Tüm SDN toplanalım huzurbulucuyla dalalım bunlara :D :D :D

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
@Chester Merve

O zaman Türkçe'yi 100% kusursuz, imla ve yazım hatası bile yapmadan kullanıyorum demeyeceksin arkadaşım, anlaştıkmı?

Çünkü bu dediğinin anlamı şuna çıkıyor ki; sen eğer gerçekten 100% eksiksiz kullanıyor isen tüm kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanıyorsun demektir ki, sen "nick" kelimesini kullanmışsın. Evet, ben "nick" sözcüğünü kullanıyorum, ve daha nicelerini. Ama senin gibi Türkçe'yi eksiksiz, hatasız kullanıyorum gibi bir iddiam yok, dikkatini çektimi bilmiyorum.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
ama kimse eksiksz kullanamaz ki
bazı kelimeler yerleşmiş artık istesen de çıkartamazsın

oksijudan

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merve şu 'herkes' kelimesini 'herkez' şeklinde yazmaktan vazgeç. :)

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14

Bakın arkadaşlar kendimden örnek vereyim. Daha yeni fark ediyorum. Yukarıdaki yazımda ilk kullnımımda "nick" yazmışım daha sonra ki kullanımımda "takma ad" şeklinde kullanıyorum. Burada bazı şeyler kafamızda yer edinmiş maresef ve ilk olarak gelişi güzel aklımıza geliyor. Daha sonra yazdıklarımızı dikkatle okuduğumuzda bu yanlışı görüyoruz ve düzeltiyoruz. Ben bunu yazarken ikinci kullanımda nick yazmıştım ve "Dur Türkçe kullanayım." dedim hemen sildim ve takma ad yazdım. Halbuki ilk kullanımda zaten nick şeklinde yazmışım. Önemli olan dikkat etmek güzel Türkçemizi dikkatli kullnmaya çalışmaktır. Konuşma dilimizde olanla yazma dilimizde olan arasındaki fark bu tür sorunlara sebep oluyor bence. Kaçımız bu konuları konuşurken "takma ad" diyor? Benim aklıma gelirse veya birisi vurgulamssa zor. Aynı şey bir çok kişi için geçerli. "Nick demek "takma isim" veya "takma ad" demekten daha kolay olduğundan onu kullanı veririz. :razz: Yani Merve'nin bu "nick" kelimesi konusunda bu kadar üzerine gidmenize gerek yok. Merve'nin de bu kusursuz Türkçe kullanama konusunu abartmasına gerekyok.

Konu emolardı bakın nerelere saptı. Konuya yazdığım ilk cevaplarda da belirttiğim gibi işte bu yüzden böyle konuların açılmasına karşıyım. Şimdi sitemize emolar gelse bu tartışmamızı görse emin olun bize güler. Lütfen arkadaşlar. Boş verin bırakın böyle tartışmaları. Biraz kendinizi eleştirin ve düzeltin daha sonra emoları düzeltmeye çalışın veya karşı çıkın.

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Merve şu 'herkes' kelimesini 'herkez' şeklinde yazmaktan vazgeç. :)

Evet malesef şakacılığımın kurbanı oldum. Bu forumda yazarken tereddüt ettiğim tek kelime "herkes" kelimesiydi. Sevgilimle konuşurken "r"leri "y", "z"leri "s" yaparak konuşmaya başladığımdan beri birçok kelimede tereddüt etmeye başladım. Açıp imla kılavuzuna bakmak hiç aklıma geldi. Halbuki birçok kelime için bakmıştım. Ama bu yorumun aklımı başıma getirdi. :D Baktım ve sonuç burda. Teşekkür ederim oksijudan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...