- Konuyu başlatan
Chester Merve
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1
Emolar'a karşı hareket başlatalım. En azından Türkçe'yi düzgün konuşsunlar. Benim derdim o zaten.
"ßhen 1 0yunjk ßéßeqTm sNin iÇn..
haNy cNın sqLdıkCa 0yndRhn yha ßnmLe..
hatırLıy0r MusuN ?
bZen yZüme biLe baqMaSdhn ..x(
sHén qöRmesdn aMa ßhen aqLaRdhm !
SesSizCéé ..."
kesin şaka bunlar
biriniz de gelip bana böyle desenize.gösterim ozman nereye takacağımı.bu arada ben hiç erkeğine rastlamadım bunların.var mı erkek emo göreniniz :whistling: :mrgreen:Başlık: émoLarı séwméméLéR!n!n nédénLér! Szcé NéLéRdR...???
Cevap:ÇékéméyéN anTén TakTırSn...
NéRéYé takTırır onNu ßiLéméMmm... xD
Emo kelimesini bu ikinci duyuşum.
Ne iş bu emoluk?
Müzik grubu mu?
Siyasi bir yönü var mı?
Yeni moda saç tiplerinin bir alakası var mı bunlarla?
Önler kısa arkalar saçaklı!
Biraz bilgi lütfen?
Chester Merve, nikinden anlaşılıyor aslında emolara nekadar düşman olduğun ve Türkçe'yi ne kadar iyi kullandığın ve sevdiğin ama neyse. Bence birilerini eleştirirken kendimizden başlamalıyız önce. Bu emo terimini ilk defa burada duyuyorum ve bu tür konular açarak bu tür azınlık grupların isimlerini duyurmaya yardımcı olmuş oluyoruz. Şimdi ben bunların neyin nesi olduklarını anlamak için sitelerini gezdim ve benim gibi bir çok kişi aynı şeyi yapacak bunlarda sanacaklar ki sitemize giren çıkan sayısı arttı. Hele ki siteimze böyle bir konu açılırsa ve merak eden herkesin o siteye girmesi bunların iyicene kendilerini birşey sanmalarını sağlayacaktır en önemlisi emo olupta kendilerine emo dendiğini bilmeyenler bile böyle sitelerle tanışmış olacak kanatindeyim hatta emo olmayanlar bile emoluğa özene bilir. Çünkü bunlar tam sağlıklı düşünemeyen gençlerin işi ve kötü dahi olsa propagandaları yapılmamalı. Genç iken insan kötüyü tam olarak göremiyor ve dahası ilgi çekiçi gelebiliyor. Araştırmalarıma göre emo meselesi gereksiz ve üzerinde hiç mi hiç durulmaması gereken bir konu.
Merve hanım benim yaptığım yorum sadece eleştiriden ibaret ve kendi görüşüm. Sen yabancı nick kullanıyorsan ve memnunsan tabiki buna saygım var ama maden bu kadar Türkçe kullanmaya özen ve sevgi gösteren biri yabancı olan bir takma ad kullanıyor ona anlam veremedim. Bunu belirttim sadece yoksa karşı olduğum için değil. Yanlış anlaşılma olmasın.![]()
Ben de gereğini söyledim. Eleştiriniz yersiz, çünkü Türkçe'yi bozucu hiçbir özelliğim yok ortada. İsmimi kullanıyorum nickimde, ancak Merve ismiyle her forumda üye olan biri olduğu için sevdiğim sanatçının ismini başına koyuyorum. Hem herkez beni tanıyor, hem de orjinal bir nick kullandığım için sorun yaşamıyorum.
Ben merveyi anladım o böle e nin a nın üstünde çizgi oldu mu , sonra sni sfeiyrm falan böle ilgin konuşmalarına sinir oluyor ...
Yani kelimenin türkçe olup olmadığı değil onu sinir eden. oyüzden nick yazmasında Chester adlı bir kullanıcı olmasına bişey demeyin. Yanlış anlamışız biz k. bakma merve![]()
Bizde bir Kuvayi Milliye kuralım.
kuralım kardeş.
üstatlar 1 ay önce Ankara ya gittim bi arkadaşımı ziyarete tabi havalarda iyi oldugu için gece 2 ye kadar sohbet ederek dolaşıyorduk.Kızılayın arka taraflarıydı karşımızda 3 kişi oturuyor ne oldugu belli degil ben ilk defa görüyorum böyle tipsizleri arkadaşım hemen sinirli sinirli ne oldukları anlattı bunları dövecez artık.iyice yanaştık yanlarına orda bi güzel dövdük agızdan burundan kan geleseye kadar 3 de yerde
ilk defa bu şekilde birilerini dövdüm bi daha olsa gene döverim gene döverim..
burdan bu emo mudur ne haltsa benim bulundugum yerde zaten olamazsınız gördügüm yerdede indiririm haberinizzzz olsunnnnnnnn gelin akıllanın gençler kendinize gelin TÜRK oldugunuzu unutmayın.
Pardon arkadaşım ama, senin dilimize ne kadar sahip çıktığın konusunda çok belirgin endişelerim var. Allah aşkına, "Nick" nedir? Takma isim diye birşey duymadınmı sen hiç?
Phabio dedi ki:Arkadaşım eğer siz bu ne idüğü belirsiz varlıklar olan tiplerin yazım karakterlerine takılıp kaldıysanız bu ülkenin vay haline! Hiç gazete okumaz, hiç medyayı takip etmezmisiniz? (Sözüm meclisten dışarı)
Türkçe Türkçe diye kasıp kavuruyor arkadaş ortalığı, ama bir bakıyorsun, "Nick" (!?) Evet takma adını "Chester" olarak seçebilir. Benim takma ismim de bir İtalyan ismi "Phabio". O kişinin kendi tercihidir. Fakat "nick" veya doğrusu olan "takma isim" yazması kendi tercih sınırları içerisinde ki bir seçim olamaz, seksen milyon insanın kullandığı ortak bir dilden bahsediyoruz, TÜRKÇE'den. Ve TDK Sözlüğünde "Nick" diye bir sözcük yoktur.
Merve şu 'herkes' kelimesini 'herkez' şeklinde yazmaktan vazgeç.![]()
Merve hanım benim yaptığım yorum sadece eleştiriden ibaret ve kendi görüşüm. Sen yabancı nick kullanıyorsan ve memnunsan tabiki buna saygım var ama maden bu kadar Türkçe kullanmaya özen ve sevgi gösteren biri yabancı olan bir takma ad kullanıyor ona anlam veremedim. Bunu belirttim sadece yoksa karşı olduğum için değil. Yanlış anlaşılma olmasın.![]()
Merve şu 'herkes' kelimesini 'herkez' şeklinde yazmaktan vazgeç.![]()