Bir Özür Metnidir...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nemesis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu stresin tek bir nedeni yok bence..

Bazı üyelerin tek varlık nedeni, kendilerini ifade edebilme mekanları o başlıktı. Ve o başlıkta trafik kontröllü verilmeye başlanınca psikolojik nadasta hissettiler kendilerini..
Buna bir de kendilerine eküri tipitipleri siteye getirip sitenin (bence) havasını bozmaları eklendi..
Konu hakkında baya bi bilgilendim..
Sitede haybeye mesaj kirliliği yaşanmasın diye ayrıntıya girmeyeceğim..

Ama yaş anlamında pek çoğunuzun ağabeyi olduğum için sadece muhataplarına bir soru sormak istiyorum..
Ha biz yolcuyuz onlar hancı, isterlerse bizim de fişimizi çekerler buradan, ama sormazsam en azından KENDİME OLAN SAYGIMI KORUMAM ZOR OLACAK :(

Site ve msn den tanıdığım kadarıyla 2 ortalamanın üstünde arkadaşımız sorun yaşadı..
Biri ban yedi,diğerinin yetkileri alındı..
Ama bu olayın diğer tarafı ve bir başka yorumla NEDENİ olan üye 10 günlük bir cezayla geçiştirildi..

Olaya ister adalet, ister eşitlik gözüyle bakılıp cevap yazılırsa çok sevineceğim kendi adıma..
"Sana ne ya? İşine gelmiyorsa gidersin!!" türü bir çıkış ta gelebilir cevap olarak..

Neyse, bekleyen derviş modundayız :)

İyi akşamlar herkese..

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Birer ikişer yanıtlayayım gördüklerimi:

Hemen üstteki Majesty hocam, sorduğun sorunun yanıtını şöyle vereyim: SDN üyeleri, forumda kendi seviyelerince mesaj yazmakta, bunun sonucuna katlanabildikleri ölçüde serbesttir. Ancak SDN Moderatörü olmak, SDN ekibine söz vermek demektir. Bu sebepten dolayı, tıpa tıp aynı suçu işleyen iki taraf da olsa, hatta tartışmanın karşı tarafı daha da hatalı olsa, üye üyeliğince, moderatör de ekibe söz vermiş ve sözünü tutmamış biri olarak sonucunu görür.

Burada bir site yetkilisi değil, Nemesis'in arkadaşı olarak yazıyorum. İster 15 tane daha özür dolu başlık açsın, isterse tüm o başlıklar buradaki gibi konudan haberdar bile olmayan insanların övgü dolu mesajlarıyla dolup taşsın, ben kendisini asla affetmeyeceğim. Zira herkes moderatör olurken oylama yapılır ve oy veren herkes bir nevi kefil olur. Aldığım karardan çok nadir pişmanlık duyardım, bana bunu yaşattı.

Maxxdump ise gerek olay sonrası tutumu, gerekse görevi alındıktan sonra yazdığı mesajlar ile(ki bilmeyenlere buradan ben söyleyeyim, Maxxdump'ın ban yemesi Nemesis'in modluğunun alınması ile aynı sebepten değil, görevi alındıktan sonra iyice ipini koparmasındandır) kalitesini belli etti.

"Editörler ve yönetim reklam paralarını cebe indirirken" diyerek moderatörleri "hamal" ilan eden ve ona katılan arkadaşlara da, kalplerini kırmamak için yanıt vermiyorum. Ama şunu bilsinler ki SDN'de en fazla parayı hepinizin rahatlıkla kullandığı ve başka hiçbir forumda sunulmayan ayrıcalıkların ve özelliklerin sunulduğu şu forum yiyor her ay.

Başta belirttiğim gibi, bu yönetimden biri olarak değil, hayal kırıklığına uğramış bir arkadaş olarak yazdığım mesajdır. Siz iç yüzünü bile bilmediğiniz konular hakkında övgüler yazmaya veya atıp tutmaya devam edebilirsiniz gönlünüzce.

Güzel günler dilerim... (ode to Berkin)

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Beni en çok üzen maxxdump'ın olaydan sonrası tavrıydı benim için tamamiyle hayal kırıklığı oldu ne yazıkki :(

ademaktekin

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bu kadar şey yapıldığına göre, büyük bi mevzu çıktı heralde :D

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Açıklaman için sağol Alengirli..
Uzun bir yazı için yorulmuşsun gerçekten..

Çok kısa bir süredir buradayım. Google da arama yaparken yakaladım bu siteyi..
Pek çok kardeşimin ideali olabilecek bir işim var.. Dışarıdan güzel ama bir sürü insanla uğraşırken beni bitiren bir iş.
Ve SDN benim dinlenme mekanım..
Pek çok üye için de benzer anlamları vardır mutlaka buranın..

Bu sitenin oksijen oranı düşmesin ya..
Ha tek kişiyiz hepimiz sonuçta.. Ama düzgün kalabildiğimizde buraya çok şey katabileceğimizin farkındayız istisnalar dışında..

Şu ana kadar bu konuda bana kalanların ışığında:
KEŞKE OLMASAYDI demek en iyisi..

İyi geceler..

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
Karışık olaylar dönüyo..

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
3 karakter yada 5 karakter. Ben sadece nedeni öğrenmen istemiştim pardon

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Herkesin merağını çok iyi anlıyorum.

Ama bunun sebebini açıklamak herkesi daha çok üzecektir. ben bu olayın sebebini öğrenen arkadaşların bu tutumlarını değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Orta da bir hata var ve bu hatayı Nemesis özürle kendini bazı üyelere affettirdi. Ve olay burda sona erdi. İsteyen affeder isteyen affetmez. O nemesis ile onların arasındadır.

Lütfen olay nedir ? Noldu falan demeyin. Unutun gitsin ;)

Tabii Nemesis açıklamak isterse ona bişey diyemem. ( bu benim düşüncemdir ;) )

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Ne yapıyorsak , kendimiz için yapıyoruz . Elbet bu yazıda da senin bir çıkarın vardır. ( Peki pesimist siz hamallık yapmıyorsunuz da ne yapıyorsunuz ? )

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
güzel davranış Nemesis.herkesin yapacağı şey değil bu.ben olsam özür dilemem aksine hakkımı arardım.neyse sen en iyisini yaptın ;)

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bir insanı bir hatasından dolayı bu kadar kolay silinebiliyorsa, burada emek vermesininde pek bir anlamı olduğunu sanmıyorum.Yönetim olarak hata yapıldığından siz kendinize ne tür bir ceza veriyorsunuz?

Ayrıca maxx spor bölümünde, görevini layığıyla yapan bir arkadaştı,bir hatasından dolayı silebilmeniz.Bana az buçuk saçma geliyor.Aynı şekilde Link arkadaşımızıda bu şekilde spor bölümündeki yetkilerini aldınız.Bazı kendini bilmezler için.

Souris bazı şeyleri engelleyerek kapatamazsın, örnek youtube gibi.Umarım anlamışsındır.

Ayrıca başka yerlerde bulunmayıp burada bulunan nedir.Açıklarmısın Alengirli!

Nemesis ayrıca bu davranışın yaşın küçükte olsa büyük bir davranış.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Değerleri kaybetmek kolaydır . Ama kazanmak zordur . erol_1982 bu konuda sana katılıyorum . maxxdump 'a yapılan haksızlık değilmidir ? Dediğim gibi herkez kendi için yaşar ve ölür. Bu olayda birilerinin çıkarları vardır .http://forum.shiftdelete.net/member.php?u=10850

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Erol_1982 benim orada söylemek istediğim ibret olması açısından belli üyelere müdahaleydi ama yapılmadı ve gerilim doğdu.İnanıyorum ki o gün o gereken yapılmış olsaydı bugün bunlar olmayacaktı.Arkadaşların hiddetlenmesi olaya müdahale etme yöntemleri tartışılır ama birinin dur demesi gerekiyordu.Öyle yada böyle artık yaşanmış birşeyler geçmiş olsun...

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
bence nmss takdire değer bir tavır sergiledi.
olayları bilemyenlerin de sorgulamamasını tavsiye ederim kendi çapımda

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Neden böyle düşünüyorsunuz? Bence yönetim doğru bir kararı aldı. Olayların resmen içinde olan biri olarak (ve Maxxdump'ın banlanmasının sebebi olan mesajın yazılmasının sebebi olan mesajın sahibi olarak) şunu söyleyebilirim ki ne olduğunu bilmeden lütfen yorum yapmayın.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
bence nmss takdire değer bir tavır sergiledi.
olayları bilemyenlerin de sorgulamamasını tavsiye ederim kendi çapımda

Senin tüm emeklerin tek bir hata yüzünden kaybolsaydı ne yapardın ? Ve herkez söylüyor takdire değer bir davranış . Bir mesajımız bile kendi çıkarımız için değil mi ?

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Olan oldu biten bitti. Sinirli bir şekilde sakıncalı laflar söylendi. Şikayet edildi ve yetkilerimiz alındı. Ben hatamı anladım ve özür dilemek istedim, ne yalakalanmak için nede moderatörlüğümü geri almak için. Olayın içindekiler veya dışındakiler diye bişey yok, hiç kimse birşey bilmiyor Chester sende sadece 10 Kg'lık olayın 0,1 Mg'ını biliyorsun. Tartışma ortamı yaratılmasın burada lütfen. Hayal kırıklığına uğrattığım dostlarımıda çok iyi anlıyorum ve onlardan da ayrıca özür diliyorum. Affetmek veya affetmemek sizlere kaldı, ben hata yaptım, anladım ve boynum kıldan ine diyip özür diledim. Yapılan hatayı öyle bir nitelendiriyorsunuz ki ortaya "Yapılanın ne olduğunu bilseniz Nemesis'in yüzüne tükürürsünüz" der gibi oluyor. Olan oldu, kalan kaldı, biten bitti...

Kolay Gelsin

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Tartışma ortamı yaratılmasın demişsin . Tartışma ortamını hazırlayan sensin . Özür dilemek istediysen yazıyı hayal kırıklığına uğrattığın dostlarına iletirdin tartışma falan olmazdı.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Zaten herşey ...... kişiler yüzünden oldu. Yeri geldimi bende Nemesis in yaptığını yapıyorum hatta daha beterini yapıyorum olayı körükleyenler yanlış insanları yanlış yerde bir araya getirenlerde de suç var.

Cahillik karşısında kitap gibi ol. Mevalanın bu sözü hep aklıma gelir. Eskiden olsa aklıma gelen söz Allah ne yarattı demeydi.

Neyseki akıllandık uslandık. bu işi yapanlar ceza aldılar azmettirenlerde cezalanmalıdır. Sonuç olarak Cahillik karşısında kitap gibi ol elinde sonunda sabreden kazanacaktır.

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Neden böyle düşünüyorsunuz? Bence yönetim doğru bir kararı aldı. Olayların resmen içinde olan biri olarak (ve Maxxdump'ın banlanmasının sebebi olan mesajın yazılmasının sebebi olan mesajın sahibi olarak) şunu söyleyebilirim ki ne olduğunu bilmeden lütfen yorum yapmayın.

Olayın taraflarından biriysen neden yorum yapıyorsun ki? TARAFSIZ OLMAN İMKANSIZKEN..

Bir de baylara ve bayanlara:

Yaşanmasını istemediğimiz şeyler yaşandı tamam..

Ama bazı mesajlarda şu an burada söz ve cevap hakkı kalmayan birine dünyası küçük bir insan gibi saldırma anlamı taşıyan cümleler görüyorum..

BİRAZ BEYİN KASLARINIZI ÇALIŞTIRIN..VE EMPATİK OLUN..
GİDENİN ARKASINDAN ATIP TUTMAYIN, ARKASINDAN KONUŞMAYIN..

Yönetimin bu kararı verirken zorlandığını düşünüyorum, en azından vefa adına aksini düşünmek istemiyorum.

Ama kraldan fazla kralcı olup ta kendini ifade edecek başka malzemesi olmayan tipler bazen abartıyorlar olayı.. Bizim burada y ile başlayan bir kelimenin karşılığını dökmeyin orta yere..

Nemo kardeş, sen de güzel yazmışsın.. Eline sağlık..

YÜKSEK TANSİYON BÜNYELERE ZARARLIDIR, İNSANLARDA DA SİTELERDE DE..

Biraz sağduyu lütfen..

burock

Doçent
Reaksiyon puanı
0
M@jesty abim teşekkür ediyorum yazın için çok isabet olmuş yazdıkların.Forumda birazda bu gibi işlerden prim yapmaya çalışanlar var gibi hissediliyor maalesef :( (bunu tartışma ortamı yaratmak için sölemiyorum tamamen hissettiklerim )

Tekrar teşekkürler...

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Bir insanı bir hatasından dolayı bu kadar kolay silinebiliyorsa, burada emek vermesininde pek bir anlamı olduğunu sanmıyorum.Yönetim olarak hata yapıldığından siz kendinize ne tür bir ceza veriyorsunuz?

Ayrıca maxx spor bölümünde, görevini layığıyla yapan bir arkadaştı,bir hatasından dolayı silebilmeniz.Bana az buçuk saçma geliyor.Aynı şekilde Link arkadaşımızıda bu şekilde spor bölümündeki yetkilerini aldınız.Bazı kendini bilmezler için.

Souris bazı şeyleri engelleyerek kapatamazsın, örnek youtube gibi.Umarım anlamışsındır.

Bu forumda teknik anlamda kullanılan araçların, maaşlı olarak çalışan forum geliştiricilerin(coder), forum için ayrılan sunucuların ve bant genişliğinin başka hiçbir forumda olduğunu sanmıyorum. Her üyeye kendi fotoğraf albümü oluşturmasına imkan tanıyan, profil sayfasında yorum yazma, arkadaş ekleme gibi elli tane eklenti içeren kaç tane forum var? Bunları boncuk vererek mi siteye ekliyoruz sanıyorsunuz?

Ama tabii sen farklılık denince illa sayfanın kenarında Rus revü kızları oynasın diyorsan, tabii o kadarına gücümüz yetmiyor doğru.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bu forumda teknik anlamda kullanılan araçların, maaşlı olarak çalışan forum geliştiricilerin(coder), forum için ayrılan sunucuların ve bant genişliğinin başka hiçbir forumda olduğunu sanmıyorum. Her üyeye kendi fotoğraf albümü oluşturmasına imkan tanıyan, profil sayfasında yorum yazma, arkadaş ekleme gibi elli tane eklenti içeren kaç tane forum var? Bunları boncuk vererek mi siteye ekliyoruz sanıyorsunuz?

Ama tabii sen farklılık denince illa sayfanın kenarında Rus revü kızları oynasın diyorsan, tabii o kadarına gücümüz yetmiyor doğru.

Sanmamakla bu işler olmaz alengirli kardeş, albüm oluşturma işi allah aşkına pek çok sitede var.Albüm için büyük bir sunucu gerekecek diyeceksin sen şimdi ama resim boyutunu ufak tutarsan bunada gerek kalmayacaktır.Hatta bura daha kurulmadan öncede vardı.Albüm işi,ama sorun o değil.Bu vb özellikleri zaten çoğu öyle değilmi, yapmıyorsunuz demiyorum ama vb içerisinde bir çok özelliği var hatta sizin kısıtladığınız.3.6.x serisinden başlayarak bu tarzda şeylere vb çok daha fazla önem verdiğini biliyorum.Siz bunların bazılarını editleyip kullandığınızıda biliyorum. Siz benim bişi bilmediğimi düşünerek yazdığımı sanıyorsunuz.Ben prof değilim bu işlerde amatörce baya birşeyler bildiğimi düşünüyorum.Ana sayfa hakkında bişi demiyorum.Orayı kendiniz yaratmış olabilirsiniz.Yeri geldiğinide övmesini, yeri geldiğinde yermesini bilmemiz gerek.

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1

erol kusura bakma ama bunu kendi üstüme alıyorum çünkü onu görevden alınması için konu açan ve Haklı görülen bendim anket yapılmıştı hatırlrsan ve ezici çoğunluk görevden alınsın dedi neden alındı Link, maxxdump gibi görevini yapamadı.adil olmadı maxx te fenerbahçeli ama hiçbirzaman bunu hissettirmedi diğer üyelere.Link haketti ve yetkisi alındı maxx için aynı şeyi söyleyemicem.

Bazı kendini bilmezlere üyelik başvuru formunun yanında küçük bir IQ testi uygulansaydı maxx şimdi burda olurdu sen ve çoğu kendini bilmez dışarda olurdurnuz ;)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar ne oluyor yaa !!!

Bu konunun sizin tartışmalarınız sonunda kilit yemesini kabul edemem !!!

Lütfen tartışmanızı bu başlık altında gerçekleştirmeyin.

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ne oluyor yaa !!!

Bu konunun sizin tartışmalarınız sonunda kilit yemesini kabul edemem !!!

Lütfen tartışmanızı bu başlık altında gerçekleştirmeyin.

dolayllı yollardan hakaret ediliyor !!! hangi konu olursa olsun hakkımı ararım. ben yaptığımın arkasındayım erol kendine gel seni kendine getirirm !!!

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Sanmamakla bu işler olmaz alengirli kardeş, albüm oluşturma işi allah aşkına pek çok sitede var.Albüm için büyük bir sunucu gerekecek diyeceksin sen şimdi ama resim boyutunu ufak tutarsan bunada gerek kalmayacaktır.Hatta bura daha kurulmadan öncede vardı.Albüm işi,ama sorun o değil.Bu vb özellikleri zaten çoğu öyle değilmi, yapmıyorsunuz demiyorum ama vb içerisinde bir çok özelliği var hatta sizin kısıtladığınız.3.6.x serisinden başlayarak bu tarzda şeylere vb çok daha fazla önem verdiğini biliyorum.Siz bunların bazılarını editleyip kullandığınızıda biliyorum. Siz benim bişi bilmediğimi düşünerek yazdığımı sanıyorsunuz.Ben prof değilim bu işlerde amatörce baya birşeyler bildiğimi düşünüyorum.Ana sayfa hakkında bişi demiyorum.Orayı kendiniz yaratmış olabilirsiniz.Yeri geldiğinide övmesini, yeri geldiğinde yermesini bilmemiz gerek.

Hocam birçok sitede dediğin de demek ki forumuna deli gibi para döken siteler. Yani işin maddi boyutunu tartışmayı sevmiyorum ama, faturaları her ay ben görüyorum, eğer senin dediğin gibiyse birileri bizi feci kekliyor demek ki. Kaç forumun bu kadar çok üyesi ve bu kadar çok ziyaretçisi var? Bu kadar kalabalık bir ortama herkesle aynı hizmetleri pürüzsüz olarak sunmak bile 2000-3000 kişilik forumlardan kat kat zor.

Biz hiç kimseyi bizden daha az bildiğini düşünerek muhatap almıyoruz. Aksine, herkesin bizden daha aklı başında insanlar olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden de anlatmaya çalıştıklarımızı kolayca anlayacaklarını ve bize güveneceklerini düşünüyoruz. Burada size yalan söylemekle elime ne geçecek ki benim, forumla ilgili herhangi bir görevim bile yok ki kötüye kullanayım. Siz yönetimde kişisel sorun yaşadığınız iki üç kişi yüzünden bütün yönetimi zan altında bırakıyorsunuz. Daha önce de söylendiği gibi bu meseleleri özel mesaj yoluyla çözün. Bu tarz "bak elemanın ipliğini pazara çıkardım, artık tüm forum ne mal olduğunu anlayacak" yaklaşımları sadece forum kitlesine zarar verir.

Son olarak Beste, herkes aklı başında fikrini belirtiyor, konunun kilitleneceğini sanmıyorum. Panik yapmana gerek yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...