Bir kadınla bir erkek sadece yakın arkadaş olabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ali_san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
kurt ile kuzu arkadaş olabilir mi el cevap evet kurt acıkıncaya kadar olabilir

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Sen git barut fıçısı gibi sokaklarda gezin, okullarda oku karılarımızdan kızlarımızdan tahrik ol, sonra gel burada ahlak dersi ver din imamdan bahset...

İnsan azcık tutarlı olur, bir felsefeyi , inancı benimsediyse, aklen ve bedenen hazmeder, kendine ve güdülerine hakim olur. Hakim olamayanların hali ortada.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Peki şöyle bi örnek vereyim.. Bu 90 lı yıllarda çok olurdu şimdide oluyor ama o zamanlar daha çok olrdu. İki ünlü isim kadın erkek eğlence mekanından çıkarken yakalanınca biz sadece arkadaşız derler yaa buna ben asla inanmadım sen buna inanıyor musun?? Yada inanıyor muydun??.

Ya tabikide inanmıyorum, böyle bir örnek dünyada milyarlarca insan için bir genelleme olabilir mi sence.

O insanların arkadaşlıktan kastının ne olduğu belli, kaçamak yapıyorlar yada aldatıyorlar eşlerini. Kendilerini aklamak için yalanlıyorlar. Yada birbirlerinden bir elektrik almışlardır ve flört ediyorlardır, sevgili olamamışlardır henüz ve iş resmiyete binmeden ne desinler.

Gidip o magazin soytarıları üzerinden bir kanıya varacaksak, çevremizde bunun gerçek örneklerini arasakya.

Ben size kendimden ve çevremden 100lerce insandan örnek veriyorum. Bal gibide olabilir diyorum

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bu arkadaş olamama algısı ve bunu kabullenme cinsel eğitim yetersizliğinden, ahlaksızlıktan ya da bilinç altımıza aşılanmış cinsel uyarıcı dürtülerden kaynaklandığını düşünüyorum yoksa beynimiz cinsel istek ve arzularımızı istediğimiz zaman bastıracak kadar güçlü dediklerinize katılmak cinsel açıdan hayvanlardan pek bir farkımızın olmadığı gösterir.

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Bu işin ölçüsü dinimizde çok net belirlenmiştir aslında. Ama malesef bizim müslümanlığımız Nufüs kağıtlarından öteye gidemediği için herkes kendi mantığından konuya yaklaşıyor... Bence herkes düşündüğü gibi ve inandığı gibi yaşamalı... Bu gibi tartışmaların galibi hiç bir zamanda olmadı , gene olmayacak...

3xpired

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sadece Cem Yılmaz'dan bir alıntı yaparak cevap vermek istiyorum, öbür türlü uzayacak;
"Aklı var, fikri yok..."
Diyor ki, dost falan dinlemez eleman.

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Cinsel ihtiyaçlarını farklı kişilerde giderebilirler ise olabilirler.
Fakat 2 taraftan birisi bu ihtiyaçlarını gidericek biri ile beraber değilse, duygusal yakınlık zannettiği cinsel çekim alanına girer ve arkadaşlıktan çıkar o ilişki.
50%50 diyelim.

3xpired

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hayatında 2 kadın olacak, gerisi fazlalık. Annen ve eşin.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Peki o zaman ben konuya başka bi açıdan yaklaşayım..

Bu kadınla erkeğin arkadaşlığının olabilirliğini savunan arkadaşlara soruyorum..

Siz evlendiniz diyelim ve eşinizin başka bi erkekle arkadaşlık yapmasına izin verir misiniz??. Yada verir miydiniz??..

Soru gayet açık ben böyle bişeyi açıkca söylüyorum kabul edemem.. Ya siz??.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
yakın arkadaş olabilir biz bu duruma kanka diyoruz :D

Bakisar

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Olur diyenlere soruyorum.Ablanız, kız kardeşiniz veya anneniz can dostu bir erkek arkadaşında kalsın bu gece..Bişey yapmasınlar önemli değil..Mideniz kaldırıyor mu?..Ne günlere kaldık ya..Derler derler....

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8

Bu kadınla erkeğin arkadaşlığının olabilirliğini savunan arkadaşlara soruyorum..

Siz evlendiniz diyelim ve eşinizin başka bi erkekle arkadaşlık yapmasına izin verir misiniz??. Yada verir miydiniz??..

Bu senin yakın arkadaşlık kavramına bağlı.
Sarmaş dolaş, cıvık bi arkadaşlığı kimse istemez. Ben eşim için de istemem, benim de öyle bi arkadaşımın olmasını istemem.

asi_53

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Benim en yakın arkadaşlarımdan biri kız 5 senedirde arkadaşız hiç bir problem yaşamadık

Bakisar

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Şöyle revize edelim. Fıtrat bozulmuşsa olabilir. Erkek kuşum aydın gibiyse mesela :)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Bu senin yakın arkadaşlık kavramına bağlı.
Sarmaş dolaş, cıvık bi arkadaşlığı kimse istemez. Ben eşim için de istemem, benim de öyle bi arkadaşımın olmasını istemem.
Yok gayet seviyeli bi arkadaşlıkları olsun canım.. Ben cıvık bi ilişki kastetmemiştim zaten normal bi arkadaşlık işte.. Mesela eşinizi erkek arkadaşı telefonla çağırdı eşinizde gidiyor 1-2 saat sonra dönerim diyor ne dersiniz?..

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Bizim sınıfta geçen sene yakın arkadaş olan 6 kişi vardı. Bu sene 3 çift olmuşlar. :D

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
mezhebi geniş kavramı burada kullanılabilir diye düşünüyorum. kimilerine göre olur. kıza bakarsanız erkek gibidir erkeğe bakarsanız da anlarsınız. bunlar el kol hareketleriyle bile rahatça arkadaşlık kuran takımdır ve bu erkekler kadınları cinsel obje olarak görüyor (benim gördüklerimden edindiğim bilgilere dayanarak ), o kızda zaten erken yaşlarda bazı yollara giriyor bazı durumlara düşüyor ki burada ifade etmek istemiyorum. sağlıklı bir aile ve toplum için genel ifadeyle olamazlar ama batı ve günümüzde halkımız gibi dersek olanlar var ama etrafta ki bu sitedede gördüm yakın kız arkadaş bir erkek için zamanla başka şeyler ifade edebilir.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16

Nişanlımın tüm arkadaşlarını tanıyorum, o da benim. Benim arkadaşlarım arasında kızlar olduğu gibi onun arkadaşları arasında da erkekler var. Erkekten erkeğe değişir, kıldan tüğden tahrik olup, abaza gibi herkese asılan erkek ile zaten arkadaşlık yapmaz, benim birşey söylememe gerek yok, aynı şekilde bende arkadaşlarım arasında hiçbir kıza o gözle bakmam, hepsi benim dostumdur, kimisi 20-25 yıllık. Nikah şaidim kız arkadaşlarımdan biri olacak hatta.

Herkesi kendiniz gibi sanmayın. Siz kabul etmiyorsanız, aklınız almıyorsa o sizin farklılığınız.

iptal

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sadece Cem Yılmaz'dan bir alıntı yaparak cevap vermek istiyorum, öbür türlü uzayacak;
"Aklı var, fikri yok..."
Diyor ki, dost falan dinlemez eleman.

Hocam tam tersiydi sanırım :)
Fikri var, aklı yok :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
mezhebi geniş kavramı burada kullanılabilir diye düşünüyorum. kimilerine göre olur. kıza bakarsanız erkek gibidir erkeğe bakarsanız da anlarsınız. bunlar el kol hareketleriyle bile rahatça arkadaşlık kuran takımdır ve bu erkekler kadınları cinsel obje olarak görüyor (benim gördüklerimden edindiğim bilgilere dayanarak ), o kızda zaten erken yaşlarda bazı yollara giriyor bazı durumlara düşüyor ki burada ifade etmek istemiyorum. sağlıklı bir aile ve toplum için genel ifadeyle olamazlar ama batı ve günümüzde halkımız gibi dersek olanlar var ama etrafta ki bu sitedede gördüm yakın kız arkadaş bir erkek için zamanla başka şeyler ifade edebilir.

Kadınlar ile arkadaş olamayıp onları cinsel obje olarak görerek tahrik olanlar, kadınlar ile arkadaşlık kuranları onları cinsel obje olarak görme ile suçluyor. Nasıl bir mantıktır bu :) Kim kimi cinsel obje olarak görüyor iyice bir düşünün. Arkadaş olamayan sizsiniz!!

Sağlıklı aile ve toplum öncelikle sağlıklı zihinler ile mümkün olabilir!

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Erkek uçkuruna sahip oldukça arkadaş olmak çok normaldir,ama kızda aşırı derecede güzelse ben de onu arkadaşım olarak göremem arkadaş.:D

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Nişanlımın tüm arkadaşlarını tanıyorum, o da benim. Benim arkadaşlarım arasında kızlar olduğu gibi onun arkadaşları arasında da erkekler var. Erkekten erkeğe değişir, kıldan tüğden tahrik olup, abaza gibi herkese asılan erkek ile zaten arkadaşlık yapmaz, benim birşey söylememe gerek yok, aynı şekilde bende arkadaşlarım arasında hiçbir kıza o gözle bakmam, hepsi benim dostumdur, kimisi 20-25 yıllık. Nikah şaidim kız arkadaşlarımdan biri olacak hatta.

Herkesi kendiniz gibi sanmayın. Siz kabul etmiyorsanız, aklınız almıyorsa o sizin farklılığınız.

anlaşma sağlanamayan taraf şu bence, senin dediğin gibi sağlam olacaksa buna pek birşey denmez. ama burda karşı çıkanlarda nedenlerle karşı çıkıyorlar. googledan şu ibareyi aratın ıstılahi bir kavramdır. "sedd-i zeria" ya da "sedd-i zerai" ikiside aynı yere çıkacak nihayetinde. burda karşı çıkanlar bu kavramdaki nedenlerle olmaz diyorlar ki haklılar.

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Yok gayet seviyeli bi arkadaşlıkları olsun canım.. Ben cıvık bi ilişki kastetmemiştim zaten normal bi arkadaşlık işte.. Mesela eşinizi erkek arkadaşı telefonla çağırdı eşinizde gidiyor 1-2 saat sonra dönerim diyor ne dersiniz?..

Sen olayı farklı bi boyuta taşıyorsun. Benim evli bayan arkadaşım var fakat hiçbir vakit arayıp da "gel" demedim.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Erkek uçkuruna sahip oldukça arkadaş olmak çok normaldir,ama kızda aşırı derecede güzelse ben de onu arkadaşım olarak göremem arkadaş.:D

genel kültür olsun. uçkur eskiden kullanılan kemer benzeri birşeye verilen isim. uçkura sahip olmak ya da olmamak pantolonla alakalı yani :D maksat aynı tabi :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sen olayı farklı bi boyuta taşıyorsun. Benim evli bayan arkadaşım var fakat hiçbir vakit arayıp da "gel" demedim.

ama denmeyecek değil. ki tv deki ahlaksız dizileri izlese bi bayan potansiyel taşır.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Aslında ikimizde aynı boyuttayız mesela eşinin adı Nebahat diyelim bu Nebahat'in okul arkadaşı gelmiş uzaktan telefon etti bu akşam saat 8:00 de buluşalım dedi sen izin verir misin vermez misin??. Soru gayet açık... Arkadaşlık bu işte başka türlü bi arkadaşlık şekli mi var?.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
malesef artık var. bunun önü nasıl alınılabilir ki ? başıma gelen şeyi anlatayım biraz eksik ve değiştireyim çünkü özelim ama olay doğrudur. Sözlüm vardı. dersanede bir arkadaşı vardı iyi çocuk diyordu. ders çalıştırmış arada. mesajlaşırkende erkek çok laubaliydi. çok uyardım. dil döktüm yok bişey olmaz etmez vs vs. sonra ayrıldık bir şekilde kız kendini onun yanında ya da onu kendi yanında buldu. yakın arkadaştılar kendileri.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
malesef artık var. bunun önü nasıl alınılabilir ki ? başıma gelen şeyi anlatayım biraz eksik ve değiştireyim çünkü özelim ama olay doğrudur. Sözlüm vardı. dersanede bir arkadaşı vardı iyi çocuk diyordu. ders çalıştırmış arada. mesajlaşırkende erkek çok laubaliydi. çok uyardım. dil döktüm yok bişey olmaz etmez vs vs. sonra ayrıldık bir şekilde kız kendini onun yanında ya da onu kendi yanında buldu. yakın arkadaştılar kendileri.
İşte olacağı bu arkadaşım biz akşamdan beri bunu anlatmaya çalışıyoruz.. Geçmiş olsun.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
sağolasın. diyorumda iyiki erken olmuş dediğin gibi ilerde olsa napacaksın? kendim için derim ikisinden birine yazık olabilirdi :)

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Aslında ikimizde aynı boyuttayız mesela eşinin adı Nebahat diyelim bu Nebahat'in okul arkadaşı gelmiş uzaktan telefon etti bu akşam saat 8:00 de buluşalım dedi sen izin verir misin vermez misin??. Soru gayet açık... Arkadaşlık bu işte başka türlü bi arkadaşlık şekli mi var?.

Arkadaşım, arkadaş olup olamayacaklarını sorusunun cevabını yanlış örnekler ile arıyorsun. Önce magazin programındaki ünlülerin söylemleri, şimdi ise yıllardır görüşmediği biriyle eşinizin buluşmasını örnekliyorsun.

Elbette kötü niyet ile yaklaşıp, onları cinsel obje olarak görenler ve niyeti bozuk olanlar olacaktır. Kadın yada erkek farketmez, bir kişi zaten bu niyetteyse o arkadaşlık değildir, biz bunun arkadaşlık olduğunu iddia etmiyoruz yada kadınlar erkekler her zaman arkadaş olurlar demiyoruz.

Diyoruz ki; Kadınlar ile erkekler arkadaş olabilirler, bu 2 kişinin birbirine karşı yaklaşımı yada niyetiyle alakalıdır herşey. Bu 2 kişi bunun mümkün olacağına inanıyorlarsa ve cinsel açıdan birbirlerine karşı ilgi duymuyorlarsa, fikirleri örtüşüyorlarsa, ortak sosyal çevreleri yada hobileri varsa bu mümkündür. Mümkün olduğunun örnekleri saymakla bitmez. Aksi yönde olan örnekler ile bu tez çürütülemez, çürütmek istiyorsanız arkadaş olduğunu iddia eden milyonlarca insanın arasında geçenlerin aslında arkadaşlık olmadığını ispat etmelisiniz ki bu mümkün değildir. Sonuçta o insanların niyetlerini yada akıllarından geçenleri bilemezsiniz.