Bir kadınla bir erkek sadece yakın arkadaş olabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ali_san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Onu bunu bilmem de sunlari okuduktan sonra bir cogunuzla da arkadas olunmazmis onu anladim. Bir erkek olarak bile icinizde rahat edemem ben. Her kari gordugunde cinsel aktivite harici dusuncesi olmayan adama da adam demem. Orucu ac kalasiniz diye tutmuyorsunuz. Nefsiniz size degil siz nefsinize hukmedin diye tutuyorsunuz. Siz bir de tuttugunuzu sandiginiz oruclara sevap da beklersiniz.

Reaksiyon puanı
10,315
arkadaşlık!
güzel bir kelime, güzel bir kavram...
yaşadığımız hayatı anlamlandıran, insani yanımızı, yönümüzü renklendiren çok önemli bir mefhum.

ne ki, herşey fıtrata, yaratılış kanunlarına uygun olduğunda...
erkek erkekle, kadın kadınla arkadaş olduğunda güzeldir, hoştur.

karşı cinslerin arkadaşlığına gelince... iki ucu keskin bir bıçak gibidir. her zaman insanın bir yerlerine batma, kesip acıtma ihtimali vardır. kişinin içinde ne kadar temizlik, dürüstlük, ulvî duygular galip olsa da, yanlarında hiç görülmeyen üçüncü bir arkadaşları daha vardır, o da şeytan!

er geç bir gün birinin veya her ikisinin de kalbini eğme, bozma ameliyesi gerçekleşme ihtimali her zaman vardır.

Cenab-ı Hak Kur'an'da "La takrebuZ-Zina" diye buyurmuş. yani "Zinaya yaklaşma"

Dikkat ederseniz, "Zina etme" demiyor cenab-ı Hak. "Zinaya yaklaşma" buyuruyor.

Çünkü o noktaya gelince geri dönüşü imkânsız gibidir. Ama yaklaşıldığında geri dönüşü kolaydır.

Herkesi nefsine hakim, doğru dürüst olarak düşünemeyiz. en zayıf olanın durumuna göre kurallar konulmuştur.

Bu yüzden ki evlenmesinde bir beis olmayan karşı cinslerin bizim anladığımız manada arkadaşlıkları, üçüncü kişilerin olmadığı ortamlarda bir arada bulunması vs. gibi durumlar Allah Teala tarafından yasaklanmış, haram kılınmıştır.

bir cihazı yapan, tasarlayan her kimse onun hakkında en iyi bilgiye sahip olan o kişidir. İnsanı yaratan da Allah Teala olduğuna göre onu en iyi tanıyan, bilen olarak hakkında hüküm koyması, en uygun ve en normal kurallar va'z etmesi normal karşılanmalıdır.

ezcümle, karşı cinslerin arkadaşlığı demek, bir uçuruma doğru giden yolun başlangıcı demektir. o yolun sonuna varılır ya da varılmaz, ayrı konu ama, o yolda oldukları inkâr edilemez.

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ancak şöyle olabilir, kadın güzel değildir.
Olur diyenlere soruyorum: güzel bir kadınla evlisiniz ve eşinizin sadece yakın arkadaşım dediği erkek arkadaşı var, müsade edermisiniz arkadaşlığına?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Olur diyenlere soruyorum: güzel bir kadınla evlisiniz ve eşinizin sadece yakın arkadaşım dediği erkek arkadaşı var, müsade edermisiniz arkadaşlığına?

Edenler çıkacaktır, mezhebi bayağı geniş bir forumuz :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555

kadın gerçekten çok çirkinse arkadaşlık olur, yoksa imkansız. buradan "evet olur" diyenlere soruyorum. adriana lima gibi bir kadın ile saf duygular ile arkadaşlık edeceksiniz öyle mi? zorlamaktan motoru yakarsınız :)

adriana lima gibi kadınlarla arkadaşlık edebilmek için erkeklikten taviz vermeniz lazım. nitekim cemil ipekçi gibi bir çok modacı o tavizi fazlasıyla vermiş :). hem delikanlı olup hem de güzel kızlarla arkadaşlık etmek diye bir şey yok.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Edenler çıkacaktır, mezhebi bayağı geniş bir forumuz :D

Bana ters, ''olmaz olsun öyle halk'' aklıma geldi bak
laughing.gif

tun@h@n

Doçent
Reaksiyon puanı
6
bizi bozar gardaş:) hemen içiniz fesat diyecek arkadaşlara uyarım olsun, bu ALLAHc.c emri,elçisinin (s.a.v) uygulamasıdır, eğer Müslümanım diyorsanız biraz dikkat etmeniz gerekiyor.

numantekinay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sizin kız kardeşinizle yada annenizlr bir erkeğin çok yakın arkadaş olmasını ister misiniz?

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
5 senedir samimi bir kız arkadaşım var yani cevabım evet erkekle kadın yakın arkadaş olur :)