Bir internet tarayıcısından en önemli beklentiniz nedir (anket)

En iyi tarayıcı nasıl olmalı?

• Kullanılan toplam oy
    134

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
28ixd39.jpg

Kusursuz web tarayıcı nasıl olmalı?

IE, Firefox, Chrome... Hepsinin iyi ve kötü yanları var. Peki ama kusursuz tarayıcı nasıl olmalı?

Web tarayıcısı pazarının tartışmasız bir numaralı ismi, herkesin malum olduğu üzere Microsoft`un popüler yazılımı Internet Explorer`dır. Son olarak 8. sürümüyle kullanıcılarının karşısına çıkan Internet Explorer, her ne kadar web tarayıcı pazarının büyük bir bölümünü elinde bulunduruyor olsa da, alternatiflerini de pek küçümsememek gerekiyor. Mozilla Firefox, Opera, Safari, Google Chrome ve daha niceleri...

Biliyoruz ki hiçbir web tarayıcısı mükemmel değil ve mutlaka kendilerine özgü bazı kusurları içlerinde barındırıyor. Ben de bir anket yaparak bir tarayıcıda en çok nelere dikkat ettiğinizi anlayabilmek için test hazırlamaya karar verdim.

Birden çok seçim hakkına sahipsiniz:wink:

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
eklenti olmasada olr:D bknz: google chrome

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Eklentiler önemli. Çünkü işlemleri kolaylaştırıyor ve rahatlatıyor.

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ben de hız ve performanstan yanayım. Açıkçası eklentileri o kadar da sık kullanmıyoruz. Hantal ama bir çok eklentiye sahip bir browser düşünsenize :drool:

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Yukarıdakilerin hepsi 2. plandadır. Her zaman en önemli şey güvenliktir. Düşünün ki internete giriyorsunuz her girişinizde ya bilgileriniz çalınıyor yada şifreleriniz. Hiç bir işe yaramaz.

Güvenlikten sonra hız ve performans, daha sonra eklentiler gelir. Web tarayıcılarının tamamıda bu söylediğim sıraya göre hazırlanır.

Açıkçası bu konuda acayipime gitti, güvensiz ve hızlı isteyen biri olabilir mi ?

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Yukarıdakilerin hepsi 2. plandadır. Her zaman en önemli şey güvenliktir. Düşünün ki internete giriyorsunuz her girişinizde ya bilgileriniz çalınıyor yada şifreleriniz. Hiç bir işe yaramaz.

Güvenlikten sonra hız ve performans, daha sonra eklentiler gelir. Web tarayıcılarının tamamıda bu söylediğim sıraya göre hazırlanır.

Açıkçası bu konuda acayipime gitti, güvensiz ve hızlı isteyen biri olabilir mi ?

Güvenlik önemli tabi, ama hangi kullanıcı normal kullanımda birden bire bilgilerini çaldırıyor etrafınızda. Browserlarda güvenlik açıkları her zaman olur. Ama bu biz sıradan kullanıcıların merak edeceği bir konu olammalı. Sonuçta uranyum zenginleştirmiyoruz ki bilgilerimize sızmaya çalışssınlar. Bence her an karşına bir kapı gibi dikilecek sorunun olan "hız" a odaklanmalısın. ;)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
HIz çok önemli ama güvenliği de yabana atmamak lazım.

Yalnız eklediğiniz resim çok kötü. En üstte İe var ve diğerlerine göre çok büyük. Müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi bir şey. :)

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
hepsi aynı anda bir browserda olmaz. daha görmedik. daha ziyade bir alanda en iyi oluyorlar. mesela: chrome hızda, firefox eklentide daha iyi...

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
İşin tuhafı bu anketin tüm şıkları, iyi bir tarayıcıda olması gereken şıklardan oluşmuş :D

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
İşin tuhafı bu anketin tüm şıkları, iyi bir tarayıcıda olması gereken şıklardan oluşmuş :D

İşin espirisi de orada zaten. madem hepsini bize aynı anda veremiyorlar o zaman tek seçim şansı olsa hangisini alırdınız? :laugh:

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ben Şöyle Özetlim

Hızlı , Kararlı , Eklenti desteği bol Ve Uyumsuzluk sorunu Yaşamayan

Yani Mozilla Firefox !

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ya da şöyle özetleyelim: En hızlı, sade, hafif, taşınabilir, hazmı kolay....yani CHROME:mrgreen:

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Hiçbiri tam değil, olmasını da bekleyemeyiz.

1-Firefox ( RAM i sömürmese daha güzel olacak )
2-Opera (vazgeçemediğim için Firefox ile beraber kullanıyorum )
3-Chrome
4-Internet Explorer

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Hiçbiri tam değil, olmasını da bekleyemeyiz.

1-Firefox ( RAM i sömürmese daha güzel olacak )
2-Opera (vazgeçemediğim için Firefox ile beraber kullanıyorum )
3-Chrome
4-Internet Explorer

Yorumun ve paylaşımın için teşekkürler Rise. Ama bir türlü anlatamıyorum. Chrome hafif ve çok hızlı. Firefox ise başlangıçta geç açılıyor ve ram yiyor. Eklentileri de o kadar kullanmadığımız bir gerçek. Ayrııca Operayı nasıl kullanıyorsun? Ben beta 10 kurdum hemen kaldırdım

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
şimdi chrome deniyorum ama alışmışım adblock a şimdi her yer reklam doldu... ama chrome da da Türkçe yazım denetimi olması çok hoşuma gitti en azından daha düzgün yazmaya başladım :D

Felagund

Profesör
Reaksiyon puanı
15
eklenti önemli değil hızlı olsun ve internet önbelleği haricinde fazla yer kaplamasın yeter

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
şimdi chrome deniyorum ama alışmışım adblock a şimdi her yer reklam doldu... ama chrome da da Türkçe yazım denetimi olması çok hoşuma gitti en azından daha düzgün yazmaya başladım :D
yanılıyorsun chrome'da da blocker var. tabi firefoxtaki kadar detaylı değil ama sadece adblocker diye bir eklenti yüzünden mi bırakamıyorsun ki?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
yoo şu an kullanıyorum chrome u... deniyorum yani... hemen ilk günde karar verilmez... yıllardır alışmışım firefox a... ama kurulum aşamasında şifrelerimi kullanıcı adlarımı ve yerimlerimi firefoxtan otomatik alması çok hoşuma gitti...

Adblock işine gelince aslında adblock benim için sadece bir reklam engelleyici değil gerekdiğinde bazı yerlere ulaşmamı sağlayan bir eklenti... şöyle söyleyeyim mesela flickr da bazı resimleri kaydedemezsin çünkü üzerinde güvenlik vardır spaceball. diye bir şey vardır... adblock ile bu spacball ı engelleyince o resimi çok rahat kaydedebiliyorsun... aynı şekilde bazı flash sitelerdeki resimleri de adblock yoluya linklerine ulaşabiliyorum...