Bir internet tarayıcısından en önemli beklentiniz nedir (anket)

En iyi tarayıcı nasıl olmalı?

• Kullanılan toplam oy
    134

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
chrome'ye gıcığım abi..:D

Firefoxdan ayrılamam

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
yoo şu an kullanıyorum chrome u... deniyorum yani... hemen ilk günde karar verilmez... yıllardır alışmışım firefox a... ama kurulum aşamasında şifrelerimi kullanıcı adlarımı ve yerimlerimi firefoxtan otomatik alması çok hoşuma gitti...

Adblock işine gelince aslında adblock benim için sadece bir reklam engelleyici değil gerekdiğinde bazı yerlere ulaşmamı sağlayan bir eklenti... şöyle söyleyeyim mesela flickr da bazı resimleri kaydedemezsin çünkü üzerinde güvenlik vardır spaceball. diye bir şey vardır... adblock ile bu spacball ı engelleyince o resimi çok rahat kaydedebiliyorsun... aynı şekilde bazı flash sitelerdeki resimleri de adblock yoluya linklerine ulaşabiliyorum...

O zaman ne diyim: Go ahead (aynen devam)

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
firefoxdan ayrılmam için bütün tarayıcıların eklenti desteğinin olması lazım :D "ÇıPLaK TaRaYıCıYa HaYıR!!!!!" :D

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Hızlı ve performanslı
Eklenti desteği bol
Güvenliği artırılmış

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Bu chrome da şu an için gördüğüm en büyük eksiklerden biri WYSIWYG desteklememesi özellikle forumlarda çok gıcık oluyor...

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
What You See Is What You Get
yani ne görüyorsan onu alırsın...
yani mesela firfox da bir sayfayı kopyaladın geldin foruma yapıştırdın... o sayfa kopyaladığın sayfa ile aynı oluyor... kod yazmadan renkli harfler renkli kalın bold harfler kalın yazılıyor yani bir sürü zaman kaybından kurtarıyor... aynı şekilde bir resmi kopyala yapıştır yapman foruma resim eklemen için yeterli...
ama chrome da bu yok... kopyaladığın resimleri yapıştırmıyor... renkli ve kalın yazıları düz yazı haline dönüştürüyor sen yeniden düzenlemen gerekiyor... en basit anlatımla bu...

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
hmmm, teşekkürler anlattığın için. daha iyi öğrenmek için hemen deniyeceğim. Bu arada pckeeper'da firefox 3.5. RC2 işle Chrome 3.0.187.1 tekrar test yaptım. Windows 7 build 7229 da. Chrome açık fark önde yine ama şu dikkatimi çekti. Chrome "graphic" uygulamaları çok iyi yapıyor, firefox ise "data" uygulamaları. Bu da senin dediğini doğruluyor...IE ise rendering de çok iyi ama puanı çok düşük

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
chrome da yüksek boyutlu bir resim açtınız ve bilgisayarınıza kaydetmek istediniz resmi farkı kaydete tıklıyorsunuz ama hiç bir şey olmuyor resmin tamamen açılmasını bekliyor ki bu yüksek çözünürlüklü resimlerde biraz vakit alıyor... resim tamamen açıldıktan sonra farklı kaydet deyip nereye kaydedeceğinizi belirliyorsunuz... Oysaki firefox da resmin tamamen açılmasın gerek yok farklı kaydet deyip dosyayı gösterdikten sonra resim tam olarak açılmadan kapasanız dahi resmi sizin belirttiğiniz dosyaya kaydediyor...

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
teşekkürederim paylaşımın için

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Yani sonuç olarak ankete de bakacak olursak millet GOOGLE CHROME demiş... Hızlı ve performnslı yaniii....

fredyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hızlı ve performanslı, güvenliği artırılmış olmasını beklerim.

Johnny_

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hızlı & performanslı ve ektentiler cok olsun

TheJoker

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Sizide tebrik etmek istiyorum. 3 Senelik bir konu daha canlandı :D

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Zombi misiniz nesiniz kardeşim, nerden esiyor böyle...

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Olsun ben oy kullanmamışım bu konuya. Bu vesileyle oy kullanmış oldum :D
Nur topu gibi hortlak bir konumuz daha oldu hayırlı olsun :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
hız ve performans ne halt ediyosa etsin isterse ramimden yesin o tarayıcı ama sayfaları gezerken takılmalara uğramadan düzgün bir şekilde çalışmalı.

hakan1987

Asistan
Reaksiyon puanı
8
eskiden Firefox kullanırdım ama rem canavarı olunca vazgeçtim opera kullanıyorum yazı denetimi olsun özelikle şu nota ekle var ya ona bittim unutkan insanım zaten yazıyı seçiyorum notlara ekle diyorum :Dama hızlı ve güvenlik önem veririm

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
3 ve 4. şık yakın birbirine. Eklenti kullanmıyorum, hız ve başarım önemli.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bana göre güvenliği düşük olduktan sonra çok hızlı bir tarayıcının kullanılmasının bir anlamı yok. O yüzden tüm şıkları işaretledim.