Bir domain üzerine birkaç site kurmak

freeaforizma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar;
Bir domain üzerine birkaç tema kurmak istiyorum. temaları denemek , kullanmadıklarımı içerikleri ile birlikte sonraki kullanımlar için saklamak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim? cpanel üzerinde yeni bir database açsam ikinci joomla kurulumunu buraya nasıl yaparım? domainin benim istediğim database'i seçmesini nasıl sağlarım? bunların yanında dosya yöneticisine girdiğimde görünen public_html v.s. dosyalar nerede saklanıyor , web sitenin içerikleri bunların içindemi? Bir tane daha yenisini nasıl yaparım? bu işten pek anlamıyorum, ancak bana lazım olan birkaç tema ile bir domaini yönetmek , varmıdır bir çözümü?

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Tema dediğin şey sitenin görünümüyle alakalı birşey. Farklı temalar kullanmak istiyorsan ikinci defa Joomla kurmana gerek yok. Joomla'ya tema yükleyeceksin sadece.

Ama sadece tema değil iki farklı site hazırlayacağım diyorsan aynı domainle iki siteye birden giremezsin. Ancak ikinci joomla'nın dosyalarını ana dizinde joomla diye bir klasöre atarsan www.alanadin.com/joomla yazarak siteye ulaşabilirsin.

Ayrıca ikinci joomla'yı kurmak için yeni bir database daha açman gerekecek. Joomla kurulumu sırasında oluşturduğun yeni database'in ismini gireceksin.