Bir Casper Vakası Daha

samizeldestan

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar şu lanet ettiğim Casper denen bilgisayardan yine karşıma geldi. Bilgisayarda Win 7 yüklü ve açılmıyor. normal olarak başlat diyorum windows logosundan sonra mavi ekran verip tekrar başlatıyor. Onarım yaparak aç diyorum onda da ekran mavi oluyor ve bir türlü ilerlemiyor. Elimdeki bütün win 7, win 8 ve win 8.1 dvd lerini denedim onarlamaya çalıştım olmuyor format atayım dedim Şimdi Yükle ekranından sonra Kurulum Başlıyor ekranında takılıp kalıyor. Şu anda aynı şekilde bekliyor. Ne yapmam gerekiyor 3. katta oturuyorum balkondan aşağı gidecek yoksa birazdan.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
mavi ekran diyorsun ama hata ne onu söyle ona göre yardım edelim

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Hatayı göremiyorum çok hızlı geçiyor. Yazılar bile gelmiyor ekrana aniden mavi ekran verip kapanıyor.
başka ramlerle çalıştırmayı dene bakalım bir kere
üzerinde 2 tane varsa birini çıkar öyle dene sonra öbürüyle dene açmayı

samizeldestan

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Tamam deniyorum. Resim çektim yeni aşağıda ki gibi bütün dvd lerde aynı yerde kalıyor.

6f6c.jpg

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kardeş söktüm ancak bir tane ram var bilgisayar da çıkarıp yeniden taktım harddiski falan kontrol ettim ancak hala aynı

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
masaustu mu laptop mu

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Fan'a dikkat ettiniz mi tozlanma falan durma söz konusu mu işlemci soğumuyorsa böyle takılıp kalıyor çoğu yerde

samizeldestan

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Fan'a dikkat ettiniz mi tozlanma falan durma söz konusu mu işlemci soğumuyorsa böyle takılıp kalıyor çoğu yerde
Fanı daha yeni temizlemişti arkadaşım aynı evdeyiz dün laptobu alıp baska bir eve gitmişti orda açtım açılmadı dedi o andan beri bu durum var

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Optik Sürücüden Kaynaklanıyor Olabilir Usb Bellekle Formatı Dene Bence

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
fanda bir sorun var bence araya güzel sürmedi mi termal macun falan

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
recover yukleme yapılabılıyormu dene.sistemi güvenli modda acmayı dene geri yukleme yap. dıger bir secenekte acılırken f8 ile dos komutları ile chkdsk diski konrol et. Hicbiri olmuyorsa hdd sok baska bir pc ye bagla formatla tekrar tak kurulumu sorunsuz yaparsın kolay gelsın

samizeldestan

Asistan
Reaksiyon puanı
7
recover yukleme yapılabılıyormu dene.sistemi güvenli modda acmayı dene geri yukleme yap. dıger bir secenekte acılırken f8 ile dos komutları ile chkdsk diski konrol et. Hicbiri olmuyorsa hdd sok baska bir pc ye bagla formatla tekrar tak kurulumu sorunsuz yaparsın kolay gelsın
Güvenli modda ve dos komutlarını denedim ancak windows dosyaları yükleniyor kısmını geçmiyor bu sefer de biraz bekleyip mavi ekranla tekrar yeniden başlıyor...

İşe yaramadı durum aynı

samizeldestan

Asistan
Reaksiyon puanı
7
mavi ekranda reset atmayı kapatabilirsin F8 kurtarma seçeneklerinde mavi ekranda reset atma var onu işaretle ram bozuk olabilir ne marka,model? kaç gb? pisi linux kullanmayı düşünmeye başlasın.
http://www.pardus.net.tr/topluluk-surumu-2-0-gnome-kararli-surum-cikti/
Arkadaşım son durum şöyle. Kendi bilgisayarımın hardiskini söküp casper a taktım ve bilgisayar normal şekilde açıldı. Casper'In hardiskini kendi bilgisayarıma taktıp aynı şekilde windows ta takılıp maviekranla reset attı. Kendi bilgisayarımda format atayım dedim dvd yi taktım ancak yine yükleme başlıyor ekranında takıldı kaldı. Sorun harddiskte sanırım şu an. Ne yapabilirim ?

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Yapabileceğin yeni bir harddisk almak bence.Geçmiş olsun bu arada, insan beziyor bu tür şeylerde.

samizeldestan

Asistan
Reaksiyon puanı
7

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
hdd'i komple sil ntfs yap öyle dene yoksa yeni hdd alman gerek bu sıfırlama işini xp cdsi ile yapabilirsin.

samizeldestan

Asistan
Reaksiyon puanı
7
2,5'' olması kalınlık olarak da yakın olması yeter ama benim hdd de aynı şeyi yapıyordu sildim düzeldi.
hdtune ile tarat.
http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_550_trial.exe

evet onunla kurar gibi biçimlendir bırak.
Peki XP cd sini deniyorum bu verdiğim linkteki çocuk harici kutusu demiş bu kutu ne işe yarıyor tam olarak ?

XP CD si ile açtığım zaman da böyle bir hata ile karşılaştım.

1lfx.jpg

BlitzHan

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Casper olması ile ilgili bi olay göremiyorum , Asus yada dell olsa böğle birşey olmicakmıydı ? Elektronik alet olabilir. Casper çok çok iyi demiyorum ama bu kadarda dövmemek lazım. 6 senedir aynı laptopu kullanıyorum. TW8 süper değil ama işimi görürüyor. Bugune kadar hiç bir sıkıntı çıkartmadı.

samizeldestan

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Casper olması ile ilgili bi olay göremiyorum , Asus yada dell olsa böğle birşey olmicakmıydı ? Elektronik alet olabilir. Casper çok çok iyi demiyorum ama bu kadarda dövmemek lazım. 6 senedir aynı laptopu kullanıyorum. TW8 süper değil ama işimi görürüyor. Bugune kadar hiç bir sıkıntı çıkartmadı.
Ben yüzlerce bilgisayarla uğraştım bugüne kadar format attım vs. ancak Casper kadar sorun çıkaranını görmedim. Driver bulması ayrı bir dert zaten. Evde iki arkadaşımda Casper var ve sadece o ikisi bozuluyor en basitinden örnek verecek olursam.

DVD ile Windows Kurtarmaya girdiğim de sürücü yükle kısmından harddiskin içini görebiliyorum dosyaları falan. Nasıl bir sorun var bu harddiskte anlamadım.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Peki XP cd sini deniyorum bu verdiğim linkteki çocuk harici kutusu demiş bu kutu ne işe yarıyor tam olarak ?

XP CD si ile açtığım zaman da böyle bir hata ile karşılaştım.

1lfx.jpg

sata'yı usb'ye çeviren aparat var kutu içinde yani dahili hdd hrici oluyor xp de aynı şekilde hata veriyorsa hdd ölmüş olabilir başka ramle denedin mi? chkdsk/f komutunu dene disk ölü gibi.

bad sektör var muhtemelen.

samizeldestan

Asistan
Reaksiyon puanı
7
sata'yı usb'ye çeviren aparat var kutu içinde yani dahili hdd hrici oluyor xp de aynı şekilde hata veriyorsa hdd ölmüş olabilir başka ramle denedin mi? chkdsk/f komutunu dene disk ölü gibi.

bad sektör var muhtemelen.
Windows 7 dvd si ile Onarmayı açtığım da sürücü yükle diyerek harddiskin içinde ki dosyalarımı falan görebiliyorum. Ve yine kurtarma menüsünde Komut İstemini açtığım da CHKDSK /F yapıyorum

Dosya sistemi türü NTFS.
Geçerli sürücü kilitlenemiyor.
Yazma korumalı olduğu için Windows bu diskte disk denetlemeyi çalıştıramaz.

Şeklinde hata veriyor ne yapabilirim ?

Ayrıca başka ramle denemedim ancak bu bilgisayarın harddiskini kendi bilgisayarıma açtım aynı sorunlar ortaya çıktı. Benim bilgisayarımın harddiskini casper a taktım normal bir şekilde.