Bios Dahi Açılmıyor?

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar kardeşimin masaüstü bilgisayarı geçenlerde açılmaz oldu. Bana söyledi başına geçtim bilgisayarın, açtım kasayı, parçaları tek tek çıkarıp denedim. Ancak sonradan şunu farkettim, normalde bilgisayar açılırken bios'tan boot aşamasına gelene kadar turuncu bir lamba yanıyordu, boot işleminde sönüyordu lamba. Şimdiki durum ise bilgisayar açılınca lamba bir süre yanıyor -bu esnada ekrana görüntü gelmiyor- ve bilgisayar kapanıyor :( Eğer durumu çözemezsem yakında benim bilgisayarı ele geçirecek gibi görünüyor :P...

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
power, power led ,hdd,hdd led, reset kablolarını doğru takmamışsındır onları doğru takarsan düzelir

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
power, power led ,hdd,hdd led, reset kablolarını doğru takmamışsındır onları doğru takarsan düzelir

Dün çalışan bilgisayar bugün böyle oldu. Zaten bende böyle olduktan sonra parçaları çıkardım. Ancak çıkarmadan öncede durum aynıydı...

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Genelde bios açılmaması, donmalar hdd den çıkıyor. HDD kablosunu sök bios açılıyormu bak bi.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bios pilini cıkart tak, sağlam bir power supply dene, powerdan anakarta giren güç kablolarının oturduğuna emin ol bunlar çare olmassa anakartın papates olmuş %90

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
bios pilini cıkart tak

Denedim herhangi bir şey olmadı.

powerdan anakarta giren güç kablolarının oturduğuna emin ol

Çıkarıp yeniden taktım ancak yine birşey değişmedi.

sağlam bir power supply dene

Bunu şimdilik deneme şansım yok çünkü tek masaüstü bozuldu :D

bunlar çare olmassa anakartın papates olmuş %90

Umarım pattes olmamıştır bizim anakart :S

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
yapabileceğin tek şey çalışan başka bir pc bulup parçaları tek tek denemek. bu şekilde arızalı parçayı bulup servise yollayabilirsin. aklıma başka seçenek gelmiyor. zaten teknik servise de gitsen aynısını yapacak. deneme/yanılma yöntemiyle sorunlu parçayı bulacak. :)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
yapabileceğin tek şey çalışan başka bir pc bulup parçaları tek tek denemek. bu şekilde arızalı parçayı bulup servise yollayabilirsin. aklıma başka seçenek gelmiyor. zaten teknik servise de gitsen aynısını yapacak. deneme/yanılma yöntemiyle sorunlu parçayı bulacak. :)

Ama bu yöntemi uygulayabilmem için bir masaüstüne daha ihtiyacım var, o da bende yok. Şimdi tek tercihim servisten yana mı olacak?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
istersen kendi kendine düzelmesini bekleyebilirsin...:)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Eğer bios yazılımı ile ilgili bir problem olursa yeniden yükleme işlemi yapılabiliyor mu?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
tabiki bios güncellenir ama önce makinayı açman lazım doğal olarak.:)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
images

anakart üzerinde ccmos jumper resimde gördüğün gibi bir yandakine tak sol tarafdaki tırnak boş kalsın ac kapa düğmesine 3 saniye bas bırak sonra tekrar ccmos jumper yerini değitir eski haline getir ve pc ac bir de böyle dene

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
images

anakart üzerinde ccmos jumper resimde gördüğün gibi bir yandakine tak sol tarafdaki tırnak boş kalsın ac kapa düğmesine 3 saniye bas bırak sonra tekrar ccmos jumper yerini değitir eski haline getir ve pc ac bir de böyle dene

Pc fişe takılı iken mi yoksa fişte değilken mi yapmam gerekiyor?

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=136676]IThelp[/MENTION] Dediklerini yaptım ama kasadan hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. Ancak tahminim biosla ilgili bir sorun var çünkü bilgisayar reset atana kadar söylediğim turuncu lamba yanıyor...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bios eskiden açılıyordu DELETE basıyorum ama bios şifresi gelmiyor neden sizce