Bilgisayarınızı USB'nizde Taşıyın :: USB'de Windows Xp

boraalper4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese merhabalar forumunuza yeni üye oldum. Umarım ilk yazım beğenilir.

Gelişen internetle birlikte birçok güvenlik sorunuda ortaya çıktı. Siz bilgisayarınızı ne kadar korursanız koruyun ancak yine de hacklenebilirsiniz. Çünkü ilk adımı hep hackerlar atıyor. Hacker bir virüs buluyor, sistemler hackleniyor ve önlem alınıyor. Ancak bu sırada iş işten geçiyor.

Bu yüzden bazı belgelerinizi USB'nizde saklamk iyi bir fikir olabilir. Hem bu sayede belgelerinizi korurken, istediğiniz her bilgisayarda(Windows Xp kurulu) kendi işletim sisteminizle her istediğinizi yapabilirsiniz. Üstelik hiçbir iz bırakmadan. Üstelik internet bağlantısıda gerekmiyor. Yazılımın tek bir kötü yanı var. Yanlızca Windows Xp kurulu bilgisayarlarda çalışıyor. Çünkü sistemin bazı özelliklerine ihtiyaç duyuyor. Ancak kullandığınız bilgisayarda hiçbir iz kalmayacağına emin olabilirsiniz.

Yazılımın adı MojoPac*. Yazılımı USB'nize yüklüyorsunuz. Yükleme programı size yükleme sırasında oldukça yardım ediyor. Yükleme bittiğindeyse artık USB'nizde bir Xp yüklü! Ancak boş bir Xp hiçbirşey ifade etmez. Yazılım size klasik olarak yanlızca İnternet Explorer ile geliyor. Ama isterseniz Open Office, Firefox, Thunderbird gibi birçok yararlı yazılımlarıda yükleyebilirsiniz.
Üstelik bu yazılımlarda ücretsiz. Yanlız bu yazılımlar sizin bilgisayarınıza yüklediklerinizle aynı değil. Yani aynı özelliğe sahip fakat portable sürümü ile. Bunları isterseniz sitesinden** topluca indirebilirsiniz.

Umarım beğenmişsinizdir.

Linkler:

*= MojoPac
**= PortableApps.com - Portable software for USB drives

Sistem Gereksinimleri:
USB İçin:
-Depolama aygıtı USB 2.0' ı desteklemelidir.
-Yazılım ek araçlar olmaksızın sadece 32 MB yer kaplamaktadır. Ancak ek araçlar olmadan yazılım pek bir işe yaramayacağından 2 GB alan önerilir. (örneğin: MS Office 2003 için ~600MB, iTunes+QuickTime için ~110MB).

Kullanılacak Pc için:
-İşletim sistemi Windows XP olmalıdır. (Yanlızca 32 Bit)[Orjinal İngilizce metin:
Host PC Requirements

Host PC is any Windows PC that you would like to connect your MojoPac device to in order to launch your MojoPac.

Operating Systems:
  • Windows XP* (32-bit version ONLY)
]
|_Home/Pro (SP2 veya SP3)

Bağlantılı(Benzer) Konular:
Bilgisayarınızı İnternette Tutun :: Online İşletim Sistemleri (tıklayın)

boraalper4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar lütfen olumlu veya olumsuz yorumlarımızı yazalım. Yorumlarınızı ve görüş/fikirlerinizi bekliyorum.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Tamda deniyordum :). Şuan inceleme safhasındayım, 2 GB'lık USB diskime kurdum performans fena değil ama neredeyse safemod gibi :). Daha büyük disklerde artacağı kanaatindeyim. Yalnız bişey var, işletim sistemim var diye şımarmayın. Zira Windows'unuz USB 'den rahatlıkla silinebilir.Yani ilk otomatik açılışta diski dosya görünümü şeklinde açmasa daha iyi olacakmış.

Ama böyle free bir program için güzel bir çalışma olmuş.Belki ücretli olanı daha güzeldir. Bence güzel bir program.Teşekkürler...

boraalper4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamda deniyordum :). Şuan inceleme safhasındayım, 2 GB'lık USB diskime kurdum performans fena değil ama neredeyse safemod gibi :). Daha büyük disklerde artacağı kanaatindeyim. Yalnız bişey var, işletim sistemim var diye şımarmayın. Zira Windows'unuz USB 'den rahatlıkla silinebilir.Yani ilk otomatik açılışta diski dosya görünümü şeklinde açmasa daha iyi olacakmış.

Ama böyle free bir program için güzel bir çalışma olmuş.Belki ücretli olanı daha güzeldir. Bence güzel bir program.Teşekkürler...

Asıl ben teşekkür ederim; yorum yazdığınız için. Yararım olmuşsa ne mutlu bana.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ne kadar Kapasiteli En Az USB bellek gerekli Onuda yazsaydın . Memnun olurduk .!

;Yararli bu konu Teşekkür ederiz

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Konu güzel. Teşekkürler.

ekizilaslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
son zamanlarda en çok ilgilendiğim konudur. bizzat teşekkür ederim daha gelişmiş sistemlerden haberdar olmak isterim tekrar teşekkürler

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Portatable yazılımlar zaten bilinen bir konu

Ayrıca her program için pratik değil onu da söyleyim Setup dosyasını yanında taşıyın ve götürdüğünüz bilgisayara kurun daha fazla randıman alırsınız :D

boraalper4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yazdığınız yorumlar için çok teşekkürler. Sistem gereksinimlerini de şimdi konuya ekliyorum.

uA-CetiN

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Bunu kullanmıştım. askerde cok işimi gördü gercekten güzel ama hemen en ufak problemde ( elektrik gitmeleri) sorun çıkartıyor tekrar kurulum yapilmasi gerekiyor..

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Host PC Requirements

Host PC is any Windows PC that you would like to connect your MojoPac device to in order to launch your MojoPac.
Sanırım Windows yüklü TÜM platformlarda çalışıyor denmek istemiş bu açıklamada.
USB ile kurulan sistem WinXP x86 (yani 32 bit)
Güzel bir yazı olmuş bence.

wipex

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Boot oluyormu bu yoksa xp calisiyorken bunu calistirip sanal pc gibi devam mi ediyoruz...

usrnm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
portableapps.com sitesindeki programları aylardır kullanıyorum, özellikle firefox+thunderbird+pidgin üçlüsünü. kesinlikle tavsiye ediyorum. Mojopac i de bi ara incelemek lazım.

justlive4life

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Boot oluyormu bu yoksa xp calisiyorken bunu calistirip sanal pc gibi devam mi ediyoruz...
Bilgisayarın harddiski windows a uygun şekilde biçimlendirilmiş olması yetiyor. Yani bilgisayarda windows yüklü olmalı lakin çalışması gerekmiyor(sisteminiz çökmüş, olsa bile). Tüm açılış dosyaları kendi içinde var.