Bilgisayarımı Hızlandırmak İstiyorum.

hizmetkar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Tüm SDN Üstad ve Üyelerine İyi akşamlar dilerim.
Arkadaşlar Normalde Benim PC 320 Gb HDD İntel Cou2 Du E5200 İşlemci 1 GB Ön Bellek 512 MB Nvdia Ekran Kartı XP İşletim Sistemi Kullanıyorum. Ama Hantal Çalışıyor. Her virüs girdiğinde format atarım. baktım formatla olacak iş değil dedim siz değerli üstadlardan fikir edineyim. bu pc yi format atmadan nasıl hızlandırabilirim. format attıktan sonra internet sayfaları bile hızlı açılıyor. ama şuan sayfalar hantal açılıyor. forumda yeniyim. belki konuyu yanlış yere açmış olabilirim. yönetimdeki arkadaşlardan şimdiden özür diliyorum. virüs programı da yüklü hemde lisanslı F-Secure Kullanıyorum yinede fayda etmiyor. Disk Birleştirmesi yapıyorum. yine aynı format attıktan 2 ay sonra pc resmen ölü konumuna geçiyor. bizim arkadaş'ta celeron serisi bir pc var benimkinden hazlı çalışıyor. celeron serisi pc'nin açılışı bile benimkinden hızlı nerden anladın diyeceksin aynı programı mesela Photo shop'u aynı anda açıyoruz. onun ki benimkinden çok daha hızlı açıyor, başka bir program deniyoruz aynı şekil ne yapmam lazım üstadlar lütfen yardım edin format atmaktan bıktım vallaha

Tekrar yönetimdeki arkadaşlardan özür diliyorum.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
işlemcin çok iyi, rami 2 gb yaparak daha çok verim alabilirsin.. bir de katılımsız xp kur başka cdlerle kurmayı dene.. gereksiz programlar lazım olmadıkça kurma (bazılarının hastalığı gördüğü programı kuruyor)..

hizmetkar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
li10 kardeş önerin için tşk ederim xp bile lisanslı kardeş valla bıktım. ön belleği de dediğin gibi böyle giderse yükseltmeyi düşünüyorum. bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek birde onların görüşlerini alayım. sana çok tşk ediyorum.

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ccleaner
advanced systemcare
track eraser pro
tuneup utilities 2009

bu programlar benim çok hızlı olmamı sağlıyor

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
o bilgisayarın yawaşlayabilmesi için eşşek yüküyle yüklemen lazım :D bide xp kullanıyormuşsun. :)http://forum.shiftdelete.net/member.php?u=40483

ram takviyesi yaparsan sisteminin açılışı hızlanmaz fakat aynı anda pekçok program kullanıyorsan sistemin baya bi rahatlayacaktır. bunun dışında overclock yapabilirsin fakat hız artışı gözle görünür şekilde olmaz. eğer aşırı bir şekilde overclock yaparsan sistemin açılmaz. bilgisayar donanımlarına zarar verebilirsin.

sistemin sürekli virüsten dolayı çöküyorsa rollback programları kullanman gerek. ama bu tip programlar sistem açılışını veya sistemi yawaşlatır.

sistemi hızlandırmak için yarışçıhttp://forum.shiftdelete.net/member.php?u=40483'nın tavsiye ettiği programları kullanabilirsin. fakat bu tip programlar herzaman mucizeler yaratmaz. en hızlı sistem yeni kurulan sistemdir.

hizmetkar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yarışçı kardeş önerilerin için tşk ederim. çok işime yaracağına eminim. bakalım diğer arkadaşlar nasıl bir öneri sunacak hepinizin önerileri doğrultusunda ilerleyeceğim. aceleci olmamaya çalışacağım. çünkü hep acele ettim. hep çözümü formatta aradım. çünkü pc2ye format attıktan sonra pc acayip uçuyor. ama aradan kısa bir süre geçtikten sonra dediğim gibi hantallaşıyor. normalde internet sayfaları açılırken bekletiyor. formattan sonra internet sayfaları bile hızlı açılıyordu. önerin için sağol yarışçı kardeş notlarımın arasına ekledim.
--------------------------------
Phantom Tm Kardeş önerilerin için sanada tşk ederim. kullandığım programlar Frontpage, PhotoShop, Apache Web Server Yüklü, Macromedia, Swish, Bu pogramlar pc'de yüklü ama yazımın başında dediğim gibi aynı pogramlar bizim arkadaşın celeron serisi pc'sinde manyak hızda açılıyor. arkadaş biraz bencil olduğu için nasıl yapıldığını anlatmadı. bende gıcık oldum dahada sormadım. bende yüklü olan programların aynısı onda çok hızlı açılıyor. bende bekleyerek açılıyor. bir anlam veremedim. ilk defa celeron serisi bir pc'nin bu kadar hızlı çalıştığını gördüm, hani pc'nin özelliklerine bakmazsam celeron değildir kesin diycem ama pc'de eski onunda toplama benimde toplama

Chimera NOT : Ard arda mesaj yazmak yerine bir önceki mesajınızı düzenleyerek yeni mesajınızı orada belirtebilirsiniz. Mesajlarınız birleştirilmiştir.

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
birde antivirüs yazılımları dosya okumayı geciktirir. hızlı performans veren antivirüsleride vardır. benim sana önerim Kaspersky veya nod32.

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ben kaspersky'ı önermem eğer sistemin senin için değerliyse
nadir'de olsa müzik resim video yazılarını virüs diye silebiliyor(çok çok çok nadir de olsa yapıyor her yıl 1 müziğim eksiliyordu:D)

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ccleaner
advanced systemcare
track eraser pro
tuneup utilities 2009

bu programlar benim çok hızlı olmamı sağlıyor

sadece bunlar değil Windows'u kurduktan sonra iyi optimizasyon gerekiyor.

mesela Sistem Geri Yükleme ayarlarından, açlışıta çalışan programlara, sistemdeki programların çalışmazken kullandığı önbelleğe, gereksiz programların yüküne ve kurulu her programın kendi ayarlarının optimize edilmesine bağlı. . .

şöyle söyleyeyim; ben müşterilerime senede iki kez format atmaya giderdim; SP3 çıktıktan sonra format attığım bilgisayarların ilk 6 ayı dolmuş olmasına rağmen ses çıkaran yok. Bi de öyle bakmak lazım :D

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
walla o kadar çok ki nerden başlayacamı şaşırdım dogrusu

Phantom_TM arkadaş en hızlı sistem yeni kurulmuş sistem degildir modifiye edilmiş sistemdi (kasa modifiyesi degil sistem modifiyesi)

hizmetkar arkadaş formattan sonra pc ye hangi programları kuruyosun, ordan başlayalım ...

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ben de katılıyorum, benim sistem gitgide hızlanıyor mesela:D
vista'nın superfetch özelliğini yeni yeni görüyoruz performans bazında:D

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
walla o kadar çok ki nerden başlayacamı şaşırdım dogrusu

Phantom_TM arkadaş en hızlı sistem yeni kurulmuş sistem degildir modifiye edilmiş sistemdi (kasa modifiyesi degil sistem modifiyesi)

hizmetkar arkadaş formattan sonra pc ye hangi programları kuruyosun, ordan başlayalım ...

yeni kurulmuş bir sistem ortalama bir kullanıcı için en hızlı sistemdir. kişi ihtiyaçlarına göre sistemini modifiye edebilir fakat bu herkez için farklıdır. windowsun standart olarak kurduğu hizmetleri çoğu kullanıcı kullanır. tabi ince ayarlar da yapabilirsin. örneğin Sistem Yapılandırması ayarlarından (Başlat>Çalıştır>msconfig) bilgisayar açılışındaki uygulamaları veya hizmetleri iptal edebilirsin.

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
*Dizin oluşturma Hizmeti
*Pano Defteri Hizmeti
*Hata Bildirim Hizmeti
*Yardım ve Destek Hizmeti
*IMAPI CD-Yazma COM Hizmeti
*Net Meeting Remote Desteği Hizmeti
*NT LM Güvenlik Desteği Hizmeti
*Uzaktan Kayıt Defteri
*Akıllı Kart
*Akıllı Kart Yardımcısı
*İkincil Oturum (Bilgisayarınızda Tek Kullanıcı Varsa)
*Yazdırma Biriktiricisi (Yazıcınız Yoksa)
*Telnet (Dial-Up Modemle Bağlanmıyor İseniz)
*Terminal Hizmetleri (Ağınız Yoksa)
*Windows Saati (Saati Arada Bir Güncellesemde olur diyosanız. Güncelleme Denetim Masası'ndan Yapılabilir)
*Kablosuz Sıfır Yapılandırma (Kablosuz Donanımınız Yoksa)
*Güvenlik Merkezi.
*Windows GÜvenlik duvarı.

Ben bunları bilgisayarım sağ tıklla yönet de hizmetler ve uygulamalar, hizmetler de oradan çift tıklayarak devre dışı. Uygula tamam diyorum.. Bu sayede performans artıyor.

Ayrıca hızlı bir pc açılışı istiyorsan Registry Mechanic in 6 sürümünü bul netten yükle. Diğer versiyonları onun kadar hızlandırmıyor. Benim önerilerim bunlar. Kendim yapıyorum, bu gün ekadar bir srun çıkmadı.

Not: Bazı yazdıklarım frmtr den alıntıdır. Uzun uzun kendim yazmakla uğraşmadım.

sidefect

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş şunları sırası ile yap.Basit ama çok hızlanacaksın emin ol.

masaüstüne sağ tıkla.
özellikler
görünüm
ayarlar
monitör
buraya geldiğin zaman 60-70-75-85 Herz diye rakamlar çıkar tırnak konsolu ile..Oradaki senin pc'ye en uyumlu olan en yüksek herz'i seç...85 dir bu...

İkinci olarakda..

Bilgisayar
c
windovs klasörünün içinde PREFECT diye bir klasör var.Onun içindekilerin hepsini sil..

Bu ikisi şimdilik yeter...

Aslında regedit anahtarından 10-15 oynama ile dahada hızlandırabilirsin ama şimdilik karıştırma bence..biraz araştırma yap netten..ozaman bulacaksın..

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
benim kendi oluştugum var bi tane word dosyası (ZIP İÇİNDE) :)
bak kıymetini bil heryede paylaşmam bu dosyayı :D ;)
içinde regedit komutları var

sidefect

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PC MERAKLISI'nın upload yaptığı dosya çok işine yarayacaktır.

hizmetkar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değerli Üstadlarım Hepinizin Önerileri Ajandama Bir bir eklemiş bulunmaktayım. hepinizden allah razı olsun hepsi eşsiz bilgiler. bu arada şimdiden kurban bayramınız mubarek olsun. bakalım belki daha değişik fikirde arkadaşlarımız çıkar konuya eklemelerde bulunabilir. konuyu bayram sonuna kadar takip edeceğim. bu arada bir arkadaşımız formattan sonra hangi programları kuruyorsun demişti. Ofis programları, photoshop,flash,swish, apache web server.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
başlat çalıştır msconfig yazarak başlangıçta ki gereksiz açılan dosyaları kaldır derim.

soresger2121

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkes bişiler yazmış bende bişiler yazıp sana yardımcı olmaya çalışayım;
en başta gizli ve korunan işletim sistemi dosyalarını açığa çıkar bunun için;
herhangi bir klasörde araçlar>klasör seçenekleri>görünüm>gizli dosya ve klsörleri göster ve korunan işletim sistemi dosyalarını göster i aktif yap ve uygula daha sonra sırasıyla bunları yap;
1)C:\Documents and Settings\admin\Local Settings\Temp sil.
2)C:\Documents and Settings\admin\Local Settings\History sil.
3)C:\Documents and Settings\admin\Local Settings sil.(bunu silebilirsin yanlız bunu sildiğinde tüm sitelerde kayıtlı olduğun kullanıcı isimlerin silinir bunun yerine internet explorer de bulunan sil seçeneklerinden geçmiş internet dosyalarını silersen kullanıcı kayıtların silinmez)
4)C:\Documents and Settings\admin sil.
5)C:\Documents and Settings\admin\Cookies sil.
bunları her hafta silersen hızlanma olur.

virüslerden kaynaklanan bir yavaşlamada olabilir bunun içinde önerceğim bir antivirüs var nod32 güvenli modda tarama yapabilirsin.bunun için açtığım bir konu var eğitim videoları kısmında ''explorer.exe hatasının çözümleri adında orda kapsamlı virüs taramasını anlatmışım işine yarar.ve ordan nod2 i antivirüs programının son ve tam sürümünü elde edebilirsin güncelemyide yapabilirsin.

bir yol daha disk birleştirme windowsun kendine ait disk birleştirme programı var ona ulaşmak için.tüm programlar>donantılar>sistem araçları disk birleştirici.

en önemlisi de yavaşlamanın sebebi sürücü hataları buda bilgisayarı yavaşlatır bunu yapmak içinde bilgisayarım>yerel disk c>sağ tıkla >araçlar>şimdi denetle (iki boşluğuda işaretler ve başlat yap.tmm a bas daha sonra bilgisayarı yeniden başlat.

bunlarda işini görmesse format diyicem ben başka bişi yapmam bunun karşısında.

Frostban3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
1- Windows 7 kur
2- Gereksiz program kurma
3- İşlemcinin hızını aşırt. Bende de aynı işlemci var. 4,2 GHz'de kullanıyorum. UÇUYOOR :D
4- Rami 2 GB yap

alabula

Profesör
Reaksiyon puanı
40
4.2ye kadar çıkıyor mu o işlemci E5200 core2duo değil bildiğim kadarıyla pentium serisi olması lazım. O kadar sattım ama kendim hiç kullanmadım. Bi denemek lazım. Hangi anakart ile kullanıyorsun frostban?

RosenRood65

Doçent
Reaksiyon puanı
0
sadece bunlar değil Windows'u kurduktan sonra iyi optimizasyon gerekiyor.

mesela Sistem Geri Yükleme ayarlarından, açlışıta çalışan programlara, sistemdeki programların çalışmazken kullandığı önbelleğe, gereksiz programların yüküne ve kurulu her programın kendi ayarlarının optimize edilmesine bağlı. . .

şöyle söyleyeyim; ben müşterilerime senede iki kez format atmaya giderdim; SP3 çıktıktan sonra format attığım bilgisayarların ilk 6 ayı dolmuş olmasına rağmen ses çıkaran yok. Bi de öyle bakmak lazım :D
Sp3 cd sine baglı...!

Frostban3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
4.2ye kadar çıkıyor mu o işlemci E5200 core2duo değil bildiğim kadarıyla pentium serisi olması lazım. O kadar sattım ama kendim hiç kullanmadım. Bi denemek lazım. Hangi anakart ile kullanıyorsun frostban?

P35 DS3L... Max 4,35 GHz'e çıkabildim. Gerisinde patlıyor :(

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
80 XP performans indir kur

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
önerilerin hepsi iyi de..asıl yavaşlık sabit diskin doluluğundan kaynaklanıyor gibi..daha önce de belirtildiği üzere gereksiz program kurmayınız..Antivirüs programları yavaşlatabiliyor.Özellikle Norton çok yavaşlatıyor diye biliyorum..F-secure nasıl bilmem ama Kaspersky/nod32 gibi programlar deneyebilirsin...

Donanım olarak da öncelikle Ram takviyesi iyi olur..

Overclock herkes yapamaz biraz çetrefilli bi iş..
ayrıca sabit diske erişim yavaşladıktan sonra işlemci 1 terahertz olsa da pek farketmez sanırım..

Tuneup Utilities önerebilirim... daha basit ve ücretsiz dersen Ccleaner olabilir..

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
1- Windows 7 kur
2- Gereksiz program kurma
3- İşlemcinin hızını aşırt. Bende de aynı işlemci var. 4,2 GHz'de kullanıyorum. UÇUYOOR :D
4- Rami 2 GB yap
En iyi çözüm ingilizce yeterliyse 1. madde
Gerisini windows 7 hallediyor.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Temiz bir format at ...

HDD'yi 3'e ayır.( C: D: E: )
C: 'ye İşletim Sistemini yükle.
D: 'ye Programlarını yükle.
E: 'ye Dosyalarını sakla vs.

C: 'ye az alan ver 15 gigabyte . ( Öğretmenden tüyo )

Sonra pc 'ye lisanslı bi virüs programı yükle. NOD32 öneririm . Ama yanına SpyBot S&D kullan. Web de gezinirken bası güvenlik toolbarları var onlardan kullan. CCleaner, Advanced SystemCare yükle. Program kaldırırken Revo Uninstaller kullan.

Nero yerine Ashampo kullan.
Adobe Reader yerine Foxit Reader kullan.
vs. böyle git.

PC den son kalkışında Spyware taraması yap. Temizlik yap öyle kapat.
Pc açıldığında otomatik açılan programlardan bilmediklerini kapat.
Xp de kullanmadığın hizmetleri kapat.