Bilgisayarımda fan tembelliği var

Drangleic

Profesör
Katılım
21 Eylül 2012
Mesajlar
1,333
Reaksiyon puanı
263
Puanları
263
Öncelikle yardımcı olacak herkeze teşekkür ederim benim sorunum şu aşırı ısınıyor bilgisayar nedeni ise fan hep minimum ayarda dönüyor oyun oynarken felan da hiç bir değişiklik olmadığından çok ısınıyor bilgisayar ekran kartı 102 derece felan oluyor işlemcide 94-95 arası. Oyun oynarken 2. ekran kartını kullanıyorum o ekran kartı ısnısada kasma yapmıyor :D 101 derece oluyor oda ama o ekran kartıda çok dandik bişey. Bazen fan birden çalışmaya başlıyo o zaman sorun yok normal ısınmıyor ve kasma yapmıyor ben tozlanmış olabileceğinden şüpeliyim ama herkez fanın gürültüsünden yakınır ben tam tersi. Ve birde sistemim şöyle :

İşlemci : İntel core i7 2630QM 2.00GHz

Ekran Kartı : AMD radeon 6700M series 2. İntel mobile HD grapgics ( bu ekran kartı güçsüz )

RAM : 8gb

HDD : 720 gb

modeli ise : HP Pavilion dv6 notebook pc
 

sebastiantr

Profesör
Katılım
28 Ağustos 2012
Mesajlar
2,617
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
Hem fiziksel, hem yazılımsal temizlik şart.
Ek olarak soğutucu al. HP nin bir çok modeli soğutma özürlüdür.
 

giskur11

Profesör
Katılım
9 Eylül 2012
Mesajlar
3,605
Reaksiyon puanı
160
Puanları
243
Konum
izmir
Aç temizle toz ızgaralara doluyordur ben bir temizledim fanın o kadar güzel çalıştığını bilmezdim şimdi canavar gibi.
 

giskur11

Profesör
Katılım
9 Eylül 2012
Mesajlar
3,605
Reaksiyon puanı
160
Puanları
243
Konum
izmir
Laptopu nasil acabilirim ? Benim hp ninde fanında sorun var. Arada duruyor
Arada duruyorsa kesinlikle tozdan fan tıkanıyordur benimde öyle oldu açtım içini youtubede markasını yazıp yanında fan cleaning yada opening yada clean falan yazarsan baya video çıkıyor izleyip aynısını yaparsan açabilirsin yanına termal macun al değiştir derim içindeki termal macun çok dandik dikkat etmen gereken sadece hangi vidayı nerden çıkardıysan oraya takmalısın yoksa klavyenden dışarı çıkmış bir vida falan görebilirsin bunun dışında bir zorluğu yok.
 

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
7,542
Reaksiyon puanı
33
Puanları
1,228
Bilgisayarı hava alacak şekilde kullanıyorsan ona rağmen ısınıyorsa işin zor.
94 95 derece ne demek hem ya 75te felan kendini kapatması lazım bence.
Ayrıca bios ayarlarını kurcala ısıyla ilgili bölümde fan ayarını felan da yapabilirsin. Olmadı fotoğrafı buraya at belki çözülür.
 

cemgil05

Öğrenci
Katılım
18 Nisan 2008
Mesajlar
79
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Benzer sorun benim acerın travelmate serisi laptobumda vardı. Belli bir sürekullandıktan sonra kendini kapatıyordu.Hatta bu süre ekran kartını ve işlemciyi fazla kasacak programlar varsa baya bir kısalıyordu.Servisi aradım bios dan güncelleme yaptık değisen birsey olmadı.Tekrar iletişime geçtim servisle gönderin fanını temizleyelim dediler.Garanti sürem bittiği için ücret öğrenmek istedim,müsteri memnuniyeti kapsamında ücret talep edilmeyeceği söylendi.Fakat dedim altı üstü bi fan temizlenecek ,günlerce pc beklemeye gerek yok ,kendim hallederim.Yukarda arkadaşların yazdıgı gibi youtube den videolarla hallettim.Çıkan tozları görünce pc ye hak verdim.O gün den sonra çok şükür kapanma falan yok.
Sizin konuya gelince demek istediğim muhtemelen kanallar tıkanmıştır.Açmaya kıyamıyorsan kanallara uzaktan hava basman geçici bir çözüm olabilir.
 
Üst