Bilgisayarıma Korsan XP kurdum.

murat250

Doçent
Reaksiyon puanı
7
(ayrıca bakınız shiftdelete.net web sayfasını tüm tarayıcılarla uyumlu yapabiliyor da devlet yapamıyor mu?)

:clap:
Valla şu SGK'nın sistemindeki kesinti hiçbir sitede yoktur heralde. Devletimiz teknolojiyle SDN'in onda biri kadar ilgilense devrim olur.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
....

---------- Post added at 14:05 ---------- Previous post was at 13:56 ----------

Bu işi yapan çok kişi var akıllım :D Ürün bedava oluyor teknik destek ve kurulum için ücret alıyorlar veya refarans oluyor ilerdeki işlerinde bir + oluyor yani öyle bilgisayar başında atıp tutmak kolay:) ve projeni merak ettim refarans olabilicek birşeyse ve açık kaynak kodlu olucaksa yardımcı olurum :D:D:D:D

Ben senin kirk yillik dostunmuyum sen kime diyorsun , akillim, masa basinda atip tutuyorsun diye. Terbiyeni takin.

Teknik destek denilen seyi aylik veya yillik oda olmadi birsekilde duzenli oduyorsun. Windows sizden aylik , yillik boyle bir ucret talep ediyormu ? benim bildigim etmiyor. Sadece alirken veriyorsunuz para ondan sonra butun support ve updateler ucretsiz. Bir kere ben Ticari bir sirketten cikmayan yazilima guvenip bilgisayarima kurup ciddi isler yapmam. yapilan islerin basina birsey gelirse kime sikayet edeceksin ? kimden yardim isteyeceksin ?

---------- Post added at 14:09 ---------- Previous post was at 14:05 ----------

Konunun giderler ile alakası yok. Beceriksizlik ile alakası var. Kapalı kaynak araçlar ile W3C standartlarında kod üretilemiyor mu?
Ya da böyle tek platform yazınca size vergi iadesi mi veriliyor. Yanlış açıdan savunuyorsunuz.
Eğer herkes işini düzgün yaparsa hiç kimse sıkıntı yaşamaz, isteyen istediği sistemi kullanır.

Hadi o yazdigimdan vergiyi cikardim. bBu yazilimin gelistirilmesi icin calisan 100 lerce kisinin istihdam edilmesi, onlarin calisacak ortam giderleri ( ofis vesaire) bu giderleri nasil karsilayacaklar. Benim linuxculardan anladigim su, linux gelistirenler aslinda ayakkabi tamircisi, gecimlerini ayakkabi tamirlerinden kazaniyorlar, evde bos vakitlerinde hobi olarak kod yazip insanlara bedava dagitiyorlar. :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
@limerick, bence anlamadığın konularda yorum yapma. Hatta sen Linux lafını ağzına bile alma bence, komik duruma düşüyorsun.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
y_ates,

Lütfen konuya veya mesaja yorum yapalım, şahsılara değil.

Kimin nelerden anlayıp anlamadığını, ne kadar yazıp yazmaması gerektiğini belirlemek bir başkasına düşmez.

Ayrıca Linux kelimesi kimin malıdır ki, birileri anasının karnında mı öğrenip geliyor, var mı öyle insanlara bu kelimeyi kullanmayı yasaklayabiliyoruz ?

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Anlasaydı bu yorumları yapmazdı, benim söylediklerimi çarpıtmayın. Ben kimseye Linux'u yasaklamış falan değilim. Anlamadıysanız tekrar okuyun.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Denecekler denildi.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
@limerick, bence anlamadığın konularda yorum yapma. Hatta sen Linux lafını ağzına bile alma bence, komik duruma düşüyorsun.

Linux senin babanin malimi ki agzina anma diyorsun, sende terbiyeni takin. Sen komik duruma dustun. Benim anlatmaya calistigim gayet acik secik sudur, Bedava diye birsey yoktur. o kodlari yazanlar ya devletten, ya bagli olduklari sirketten para alirlar. Devlet sizden vergi adi altinda birsekilde geriye alir, ozel sirketler kurulum, lisans, support seklinde geriye alir. Bu kodlari yazanlar havaylami yasamlarini idame ettiyor ? elbetteki hayir. O zaman ya ayakkabi tamircisi(tamirciden kastim yazilimdan degilde baska bir meslekten para kazandiklaridir.) yada yazilimciysa ve yazilim uzerine bir sirkette calisiyorsa herhalde bedavaya orada calismiyordur.
Mesala RedHat.com a gir Redhat yillik supportu kac para bir bak. Redhat ta temelinde linux degilmi ? oyle oldugu halde adamlar basit support icin senelik 349$ premium support icin 1299 $ istiyorlar. Ben 1 sene kadar irlanda cumhuriyetinde Dell de calistim oradan da hatirliyorum bu kalite linuxlarin bedava olmadigini. Gereksiz yere benimle tartisiyorsun.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bedava olan şey kötüdür gibi bir algı oluşmuş kafanızda, önce bunu yıkın bence. Kaldı ki özgür yazılımlar bedava olacak diye bir şart da yok, sizin de verdiğiniz Redhat örneğinde olduğu gibi. O bedava, ben güvenmediğim dediğin Linux'ta, örneğin Debian'da kaç milyar satır kod var haberin var mı? Senin aşağıladığın o kodların bugün hesaplanan değeri (sadece Debian için) 13 milyar dolar. Bildiğin gibi Debian'ın paralı bir sürümü de yok.

Teknik destek meselesine gelince, bir sorun olduğunda karşısında bir muhatap görmek isteyenler için böyle bir hizmet var. Bence fiyatı da gayet uygun.

Herkes sizin kafanızda olsaydı bugün Linux diye bir şey olmazdı ortalarda.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Benim Ozgur veya degil farketmez bedava olan Os ve programlardan yana bir sorunum yok. Isteyen yazsin cizsin, alsin tepe tepe kullansin beni ilgilendirmez saygi duyarim.
Bunlari yazip dagitanlar biz ticari amac gutmuyoruz bu ozgur bir yazilim ve paylasimdir deyip ardindan basina bu programdan dolayi ne gelirse biz sorumlu degiliz ibaresini koyuyorlar sizde kurulumunda onayliyorsunuz.. Sorun su karsimiza cikip yazilima( windows a veya diger ucretli yazilimlara ) para mi verilir kerizmisiniz der gibi arti birde daha guvenli oldugunu idda edip burada caka satman-maniz. Yukarida linux supportun parali oldgunu kabul etmissin. yavas yavas yola geliyorsun :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ben keriz misiniz diye bir şey demedim. Zaten kendim de okul yüzünden mecburen satın aldığım bir Windows 7 ile dual boot kullanıyorum. Linux'un daha güvenli olduğu zaten herkesin kabul ettiği bir şey siz kabul etseniz ne olur etmeseniz ne olur. Linux desteği tabii ki paralı, çünkü kurumsal sağlanan bir destek. Zaten kurumlar da bedava olsa bile o desteği almazlar diye düşünüyorum, güvenmezler çünkü. Bu açıdan Linux desteğinin paralı olmasına niye bu kadar takıldın anlamadım.

Ben yola gelecek bir durum göremedim, burada senle sidik yarıştırmıyorum. Düşüncelerin bana göre yanlış, onu belirtiyorum. Anlayana...

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
limerick gerçekten sana izah edemiyor muyum istediklerimi.

"özgür yazılım olur mu? " sorusunun cevabını dünya çoktan verdi...
özgür yazılım olur ki linux 300den fazla dağıtımıyla,kararlı yapısıyla windows'a meydan okuyor.

Benim şikayetm ise daha basit, devlet kurumlarının web sayfalarında sadece iexplorer'ı desteklemesi sorunu
bak şu adreste güncel bir tarayıcı pazar payı incelemesi var ve diyor ki ie'nin pazar payı %60'ın altına düştü. yani her iki kişiden biri ie kullanmıyor.

browser_share_0210-thumb-640xauto-12330.png

yani bahsettiğim kamu kurumları kullanıcıların yarısını gözardı ediyor, onlara hizmet edemiyor.

halbu ki devletin tam tersine özgür yazılımı, açık kaynağı desteklemesi gerek.
özgür yazılımı da sadece beleş olarak algılama kodları açık ve değiştirilebilir demek. yani yediğin yemeğin imalathanesini görebiliyorsun.kullandığın ie'nin kodlarına ise başbakanımız bile ulaşamıyor.

bazen güzel şeyler de olmuyor değil bakın:https://ebeyanname.gib.gov.tr/download.html
istenince oluyor demek.
Burası devletin kalbi olan maliye ve gelir idaresinin sayfası. ve beyanname düzenleme programı linux uyumlu olarakta kullanıma sunulmuş.

ve bu da pardus'a özel;

saygılarımla.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Stajer ben soylediklerimin cogunu sana soylemedim zaten uzerine alinma hepsini :)
Bende bankacilik ve vergi islemleri haricinde yani %90 lik bir kullanim ile firefox kullaniyorum, google uygulamari icin de chrome u kullaniyorum.(daha az ram kullaniyor)
Devletin sadece firefox a degil , chrome ve opera browserlarinida destek vermesi gerek. Ama bizim ulkemiz sadece devlet degil halk geneli microsoft sevdalisi. turkiyeden tanidigim herkes msn kullanicisi. gtalk diyorum honk diyorlar. ayrica sunuda garip buluyorum. Turkiye haric her ulkede programci aradiginiz zaman elinizi sallasaniz php ciye denk gelir. Turkiyede Asp parali oldugu halde elinizi sallasaniz Asp ciye denk gelir. Bu analizimde yanlis olabilirim kendi etrafima bakip yaptigim bir analizdir. Bu durumda devlettin microsoft u poh poh lamasi beni senin kadar sasirtmiyor.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
boşuna tartışıyorsunuz...
tek çözüm tüm dünyanın kullandığı w3c standartlarına göre sitelerin yapılması...
her işin standartı vardır...tüm dünyada A4 kağıt boyutu aynıdır...
bu standartlar uygulamaya geçmezse bunlardan haberi olmayanlar daha çok laf atar fanatiklik yapar bilenlere...

srtdrk

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İnternet sitelerinin sadece tek platformda ve tek tarayıcıda çalışması mantıksız birşey. Devlet siteleri her türlü tarayıcı ve platformda çalışırsa tekelleşme biraz olsun azalır diye düşünüyorum.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Arkadaş inceden hoş bir tartışma başlatmış.
Konuya değinmeden önce, değişik bir noktayı belirtmek istiyorum.

Bu bence çok önemli, ama maalesef parayı götürmeye kararlı yatırımcıların yıllar süren savaşının en berbat sonucu.

Tarayıcılar arasında uyum yok.
Web sitesi yapanlar bilirler, IE'de düzgün görünen bir web sitesi eski Netscape, şimdiki Mozilla'da bir türlü istenilen sonucu vermez.
Neden efendim?
Çünkü standardizasyon yok.
Microsoft, Mozilla, Opera kafasına göre bir tarayıcı kodu oluşturmuşlar öylece gidiyor.
Yanlış.
Bu kurumların üzerinde bir kuruluş bu standartları belirleyecek.
Herkes kafasına göre yaparsa kaos olur.
Nitekim oluyor.
İşte arkadaşın başına gelen olayın baş kaynağı bu.

Peki standarlar belirlendi herkes uydu, standardizasyon sağlandı.
Gelişmeler nasıl olacak?
Diyelim ki, IE 4 sürümünde sekmeli tarama yoktu.
Mozilla buldu uyguladı.
Olması gereken şu.
Mozilla bu buluşunu şirketler üstü kuruma sunacak.
Eğer yararlı bulunursa onay verilecek.
Microsoft ise Mozillaya makul bir ödeme yapıp bu buluşun / uygulamanın yazılım kısmını alacak, kendi tarayıcısına ekleyecek.
Bu standartlaşma sağlanamadan, herkes kafasına göre çalarsa ortaya müzik değil gürültü çıkar.
Bu kadar basit.
Gelelim korsan kullanıma.
Ben bazı durumlarda karşı değilim.
Evet çoğu programın bedava alternatifi varken paralısını korsan kullanmak yanlış.
Ama olay işletim sistemi olunca göz yumulabilir.
Korsan her yazılım kendi riskleriyle kurulur. Kuran kişi sorumludur.
Ama ben PC aldığımda 550 USD'ye mal etmişken, 145 USD'de XP için veremedim arkadaşlar.
Toplama kullanıyorum. XP neredeyse PC'nin 4/1'i.
Beni aşıyor.
Hatalı mıyım?
EVET.
Ama ne yapabilirim?

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
238
Tek satır kod yazmamış insanlar, çıkıpta yazılmış programlar üzerinden fikir yürütüp, bir de aman efendim şöyle yapsınlar böyle yapsınlar diyorlar ya işte o noktada o kadar çok şey söylemek istiyorum ki.. Neyse hepsinin yerine boş konuşmayın efendim diyerek geçiştireyim bari.. :)