Bilgisayarım çok geç açılıyor. Yardımcı olur musunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ynsnce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ynsnce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle merhabalar. HP 250 laptopum var. Zamanında harddiskim arıza yaptı ve değiştirdim. şuan 320 gb hdd var. Format atmak için bilgisayarcıya gittikten sonra bilgisayarım 5-10 dk arasında açılmaya başladı. Harddisk arızası var dedi ve ssd takarak bak işte 20 sn'de açılıyor dedi. Harddisk sentinel programını indirdim ama sağlık performans 100 görünüyor. Sorun sizce neden kaynaklı olabilir. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Öncelikle merhabalar. HP 250 laptopum var. Zamanında harddiskim arıza yaptı ve değiştirdim. şuan 320 gb hdd var. Format atmak için bilgisayarcıya gittikten sonra bilgisayarım 5-10 dk arasında açılmaya başladı. Harddisk arızası var dedi ve ssd takarak bak işte 20 sn'de açılıyor dedi. Harddisk sentinel programını indirdim ama sağlık performans 100 görünüyor. Sorun sizce neden kaynaklı olabilir. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
PC nizin özellikleri nedir? Ayrıca dediği gibi SSD almak kesin çözüm.

Reaksiyon puanı
68
SSD tak kesin düzelir ssd hızlandırır sistemi ben kendim denedim :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır şuan 320 hdd var üzerinde

nereden bakabilirim özelliklerine
BİLGİSAYARIM SAĞ TIK ALTTA ÖZELLİKLER VAR ONA BAS

Reaksiyon puanı
68
Sen ona ssd tak
Eğer oyun oynamıyorsan 240 gb lik ssd tak
Oyun oynuyorsan Daha yüksek gb li ssd tak

Reaksiyon puanı
68

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
peki bana ssd önerebilir misin 240 gb
Crucial BX500. Kendim kullanıyorum. Zaten Micron firmasının ve kalitesi tartışılamaz. Keşke formatçıya vermeseydiniz. UEFI Kurulum yapmıyorlar. SSD alırsanız söyleyin birlikte kuralım. Formatçıya para vermeye gerek yok.

Birde RAM alırsanız 8GB yaparsanız yani tam olur.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
tek çözüm ssd. Hdd devri bitti artık
Ne alaka?
Workstation sisteme sadece SSD tak sonra fatura ile yanıma gel.
Bu bir şaka olmalı.
Windows 10'dan önce hanginiz SSD kullanıyordu ki, hemen vazgeçilmez eskiden ve 7200 RPM diskler veya SSHD'ler hızlıdırlar.

ynsnce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Crucial BX500. Kendim kullanıyorum. Zaten Micron firmasının ve kalitesi tartışılamaz. Keşke formatçıya vermeseydiniz. UEFI Kurulum yapmıyorlar. SSD alırsanız söyleyin birlikte kuralım. Formatçıya para vermeye gerek yok.

Birde RAM alırsanız 8GB yaparsanız yani tam olur.
ssdyi nasıl kurabilirim evde kurulum yapılabilir mi

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
windows tuşu+R yap sonra orda msconfig yaz ordan önyükleme yani-boot seçeneğini tıkla orda zamanlayıcı var eyer pcde ssd var sa oraya 3 yaz yoksa hddeyse 5 yaz ve tm bu etki edecektir ama hızla açılmasını istiyosan ssd olmak zorunda

CandenizErdal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Reaksiyon puanı
68
kayıt defterine gir CTRL+F yap çıkan arama yerine enableulps yaz biraz bekle bulacaktır. Daha sonra bulduktan sonra enable ulps değerinin üzerine tıklayın değeri 0 yapın bilgisayarı yeniden başlatın.

aynı ekran kartı bende var
512 mb ya bi lol oynuyom bide cs go
Ne kötü bi ekran kartı

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
kayıt defterine gir CTRL+F yap çıkan arama yerine enableulps yaz biraz bekle bulacaktır. Daha sonra bulduktan sonra enable ulps değerinin üzerine tıklayın değeri 0 yapın bilgisayarı yeniden başlatın.

aynı ekran kartı bende var
neden ağlıyonki karşim Amd r5 m330 2 gb var csgo kasmadan oynuyorum

ynsnce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3