Bilgisayarı iyi bilen birisi yardım edebilir mi? Format atamıyorum!

zurna1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konuyu inşallah doğru yere yazmışımdır yanlışsa kusura bakmayın. bi sorunum var zaten o yüzden üye oldum
neyse konuya gelelim
bilgisayarım 2-3 yıllık oyunlarda takılıyo virüs var diye format atacaktım (win7 home premium) ama usb bellekle atacağım
neyse win7 ultimate usb ye yükledim boot ayarlarından usb yi 1. seçenek yaptım kaydettim ama usb yi görmedi defalarca denedim usb 1. seçenekte görmüyor şansa bu sabah gördü de formatı attım .
5-10 dk oldu hiç önceden sorum olmayan bilgisayar kapandı ısı biraz fazlaydı (elime göre) laptou tekrar açıyorum bazen açılırken bazen 30 dk sonra bazen 1 saat değişiyor pat kapanıyor
heralde ultimate ağır geldi home premium setup ı indirdim yine flash bellekle yüklücem %63 deyken yine kapandı bu sefer 1-2 saat bekledim normal açmaya çalıştım ilk önce win7 rollsetup gibi bişey çıktı frmat kurulumu devam etmeye çalıştı hata verdi cmd.exe çalıştı bir şey yapamadım
yine format atmak için usb ile baya uğraştım usb yi görmedi görmedi sonra şansa gördü formatı attım tekrar w7 home premium dedim düzeldi heralde 10 dk sonra internette gezinirken yine kapandı
2 gündür uğraşıyorum lütfen yardım edin bios ayarlarını eski haline getiriyorum olmuyor önceden hiç kapanmazdı böyle
acer i3 4gb ram 1gb ekran kartı 2.13mhz yine yazayımda ama bunlardan olacağını sanmıyorum üstadlar

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Sorunun fanın kirli olması, fazla ısınmadan dolayı kendini korumaya alıp kapanıyor. Bir kompresör ile hava kanallarına hava tutarsan temizlenir. Yada bir bilgisayarcıya götürüp temizletmen lazım.

zurna1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk önce cevap verdiğin için teşekkür ederim
ama formattan önce kendisi kapanmıyordu 7-8 saat bilgisayarla uğraşsam bile

efeoglu_yusuf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Formattan Öncesinde Sen Biligsayarı Yeteri Kadar Zorlamamış Olabilirsin.
Bilgisayar Format Atarken En Üst Düzeyde Çalışır.
Özellikle İşlemci Tavana Vurur.
Buda Isınma Problemi Varsa Ortaya Çıkartır.
Hacer Lerin Zaten Isınma Sıkıntı Normaldir.

Arkadaşın Dediği Gibi Fanı Kompresörle Temizlemelisin.

Bide Küçük Bi Notebook Soğutucu Alırsan Daha İyi Olur.

zurna1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eyvallah kardeşlerim içini temizledim mükemmel bi toz kitlesi çıktı :)
yardımlarınız için teşekkür ederim

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Sorunun çözüldüğüne sevindim.