Bilgisayar ve Matematik-?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan SDN Anonim 1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SDN Anonim 1

SDN Okuru
Sayısal derslerde başarısızım.Matematiğim iyi değil.
Fakat Bilgisayara olan ilgiden öte bir bağım var üniversitede Bilgisayar Mühendisliği ya da Bilgisayar Programcılığı düşünüyorum. Matematiğim kötü olsa bile bilgisayarda yeteneğim ve işimi severek öğrenerek yapmak isteyişim var.Siz ne düşünüyorsunuz matematik o kadar önemlimidir

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
İlgiden çok bağım var diyorsun. İki soru sorayım:

1. Bilgisayar ile bağın oyun oynamak ile mi sınırlı? Program yazmayı denedin mi? Peki bundan zevk aldın mı? Yeteneğim var derken? İyi bir programcı olabilmek için çok üst düzey matematik bilmene gerek yok ama matematiksel düşünmeyi bilmek lazım. Sonuçta programlama ve matematik kesinlikle aynı şeyler değil ama yakın şeyler. Örneğin ben şu an integral formüllerini hatırlamıyorum. Ama 1 dakika içinde integral hesaplayan program yazabilirim (çok matah birşey değil biz de yazarız diye kimse atlamasın) önemli olan integralin ne olduğunu bilmek ve bilgisayara nasıl uyarlanacağını yoksa matematiksel formüller içinde yolunu bulabilmek değil. Neyse tam anlatabildim mi emin değilim.
2. Matematik sorusu yapmadan o bölümleri nasıl kazanmayı düşünüyorsun?

S

SDN Anonim 1

SDN Okuru
İlgiden çok bağım var diyorsun. İki soru sorayım:

1. Bilgisayar ile bağın oyun oynamak ile mi sınırlı? Program yazmayı denedin mi? Peki bundan zevk aldın mı? Yeteneğim var derken? İyi bir programcı olabilmek için çok üst düzey matematik bilmene gerek yok ama matematiksel düşünmeyi bilmek lazım. Sonuçta programlama ve matematik kesinlikle aynı şeyler değil ama yakın şeyler. Örneğin ben şu an integral formüllerini hatırlamıyorum. Ama 1 dakika içinde integral hesaplayan program yazabilirim (çok matah birşey değil biz de yazarız diye kimse atlamasın) önemli olan integralin ne olduğunu bilmek ve bilgisayara nasıl uyarlanacağını yoksa matematiksel formüller içinde yolunu bulabilmek değil. Neyse tam anlatabildim mi emin değilim.
2. Matematik sorusu yapmadan o bölümleri nasıl kazanmayı düşünüyorsun?

Hayır benim kast etmek istediğim şey oyun oynamak değil.Program yazmayı denemedim ama 4 yıldır Teknolojiyi yakından takip ediyorum.Bloglarda ücretli olarak İçerik Editörü ve Yazar oldum.Kendi blogumu kurdum para kazandım reklamlardan wordpresse hakimim ufak tefek htlm düzenlemeleri yapabiliyorum tasarım yapabiliyorum.Daha da geliştirmeyi düşünüyorum.

Sözelim iyi benim . Bilgisayar Programcılığı 2 yıllık bir bölüm ve Ygs puanı ile girebiliyorum.180'den 450'e kadar çeşitli yerlerde üniversiteler var . O puan aralığında tutururum diye düşünüyorum. Bilgisayar programcılığı okuduktan sonra Dikey Geçiş ile Bilgisayar Mühendisliği okuyabileceğimi de az önce araştırarak öğrendim.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Teknolojiden hoşlanabilirsin, yazılar yazabilirsin, bunlar ama bilgisayar mühendisi ya da programcısı olmakla aynı şeyler değil. Program yazmayı dene, basit bir Java ya da .NET kitabı al, yazanları yapmaya çalış, bakalım hoşuna gidecek mi?

Gitmezse basın yayını düşün, çünkü bana sen esas bu işi yapmak istiyorsun gibi geldi. Çünkü şu anda yaptığın da bu.

S

SDN Anonim 1

SDN Okuru
Teknolojiden hoşlanabilirsin, yazılar yazabilirsin, bunlar ama bilgisayar mühendisi ya da programcısı olmakla aynı şeyler değil. Program yazmayı dene, basit bir Java ya da .NET kitabı al, yazanları yapmaya çalış, bakalım hoşuna gidecek mi?

Gitmezse basın yayını düşün, çünkü bana sen esas bu işi yapmak istiyorsun gibi geldi. Çünkü şu anda yaptığın da bu.

Aynı şeyler değil biliyorum o yüzden öğrenmek istedim nasıl birşey olduğunu az çok biliyorum.Sizin dediğiniz gibi deniyeyim.
Başarıcağıma inanıyorum birşeyi öğrenmek isteyince vazgeçmem yapım öyle.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

batuhance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bir şekilde bilgisayar programcılığı ya da mühendisliğini kazanabilirsin oraya kadar sıkıntı yok. bilgisayar programcılığı hakkında yorum ama yapamam ama mühendisliğini okuyan biri olarak, calculus I-II, lineer cebir, diferansiyel denklemler,istatistik ve bu derslere bağlı onlarca bölüm dersi var. matematiğim iyi değil diyorsan bunlarda ciddi anlamda sıkıntı yaşabilirsin.

S

SDN Anonim 1

SDN Okuru
bir şekilde bilgisayar programcılığı ya da mühendisliğini kazanabilirsin oraya kadar sıkıntı yok. bilgisayar programcılığı hakkında yorum ama yapamam ama mühendisliğini okuyan biri olarak, calculus I-II, lineer cebir, diferansiyel denklemler,istatistik ve bu derslere bağlı onlarca bölüm dersi var. matematiğim iyi değil diyorsan bunlarda ciddi anlamda sıkıntı yaşabilirsin.

Bende öyle düşünüyorum bu matematik bilgimle mühendislikte çok ciddi sıkıntı yaşarım kalma ihtimalim bile olur.
Bilgisayar programcılığı kafama daha çok yatıyor şimdi.