Bilgisayar toplama tavsiyesi

jweks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar bütçeme uygun bir sistem topladım sizlerin de düşüncesini almak istiyorum, sürekli 1 aydır düşüne düşüne en son bu sistemde karar kıldım.
Kullanım amacı oyun yazılım işleri vs olacak, kullandığım bilgisayarın ram 12, android studioda bişeyler yaparken %100 e çıkıyor ram ben de 16 olacağına 32 olsun dedim, işlemciyi 5 6 seneyi kurtarır diye düşünerek seçtim, ekran kartı da idare eder heralde.Fikirlerinizi bekliyorum şunu yapsan daha iyi şunu değiştir bunu al daha mantıklı vs vs.
1743949265367.png

Ekli dosyalar

• 1743949198200.png
    1743949198200.png
    137.1 KB · Görüntüleme: 13

Graveworm

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,333
8gb ekran kartıyla AAA oyunlarda biraz zorluk çekebilirsin. Imkanın varsa 12lik almalısın. Nvidia muadili o kartın 3060 diye biliyorum. 3060 ın 12gb lık versiyonlarına bakabilirsin.

FehmiDogru.js

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
8gb ekran kartıyla AAA oyunlarda biraz zorluk çekebilirsin. Imkanın varsa 12lik almalısın. Nvidia muadili o kartın 3060 diye biliyorum. 3060 ın 12gb lık versiyonlarına bakabilirsin.
Mantıksız bir öneri, ayrıca 7600'ün rakibi 4060. Sırf 12 GB diye üretimi durmuş eski nesil bir kart önermek mantıksız.

Merhaba arkadaşlar bütçeme uygun bir sistem topladım sizlerin de düşüncesini almak istiyorum, sürekli 1 aydır düşüne düşüne en son bu sistemde karar kıldım.
Kullanım amacı oyun yazılım işleri vs olacak, kullandığım bilgisayarın ram 12, android studioda bişeyler yaparken %100 e çıkıyor ram ben de 16 olacağına 32 olsun dedim, işlemciyi 5 6 seneyi kurtarır diye düşünerek seçtim, ekran kartı da idare eder heralde.Fikirlerinizi bekliyorum şunu yapsan daha iyi şunu değiştir bunu al daha mantıklı vs vs.
40K verip de 7600 alınmaz. O bütçeye rahatça 7800 XT'li sistem toplanır.

FehmiDogru.js

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

bu sistemi alabilirsiniz hocam rami 16 aynısdından birtane daha alırsanız işiniz çözülür.
SSD kötü, kasa kötü, PSU kötü, RAM kötü... Bence kendi toplasa çok daha iyi olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesaj otomatik birleştirildi:

43k civarı ediyor bu şekilde.

Son düzenleme:

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
59
Değmez hocam.

SSD kötü, kasa kötü, PSU kötü, RAM kötü demişsiniz. Hepsini siteden değiştirseniz 42-43 (bin) oluyor. RAM'i de başka siteden alır 16'lık...

Bilgisayarı parça parça almakla uğraşılmaz; hepsi farklı site, birini yollayacaklar, birini yollamayacaklar... İnsanın hevesi kaçıyor. Ben onu 500 TL kâr edeceğim diye yaptım.

Bir de Sinerji'den bir şey almayın. 3 parçamı oradan aldım: PSU, RAM, anakart. Öğlen beni arayıp "Anakart ve PSU elimizde kalmadı," deyip, aldığıma göre daha kötü bir anakart ve kötü bir PSU ile değiştirdiler.

seo_uzmanı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Bence android stuido gibi yazılım odaklı şeyler kullanıyorsan işlemci çekirdeği daha yüksek olan bir şey tercih edebilirsin.

FehmiDogru.js

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Değmez hocam.

SSD kötü, kasa kötü, PSU kötü, RAM kötü demişsiniz. Hepsini siteden değiştirseniz 42-43 (bin) oluyor. RAM'i de başka siteden alır 16'lık...

Bilgisayarı parça parça almakla uğraşılmaz; hepsi farklı site, birini yollayacaklar, birini yollamayacaklar... İnsanın hevesi kaçıyor. Ben onu 500 TL kâr edeceğim diye yaptım.

Bir de Sinerji'den bir şey almayın. 3 parçamı oradan aldım: PSU, RAM, anakart. Öğlen beni arayıp "Anakart ve PSU elimizde kalmadı," deyip, aldığıma göre daha kötü bir anakart ve kötü bir PSU ile değiştirdiler.
Hocam attığınız linkten mantıklı bir özelleştirme yapılınca fiyat 47 binlere ulaşıyor, bence parça parça toplamak en mantıklısı, daha ucuza daha iyi parçalar alınabiliyor. Ancak Sinerji hakkında dediğiniz hakkında yorum yapamam, daha önce Sinerji'den alışveriş yapmadım.

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
59
bi tık kişiyede bağlı bence bilgisiyar toplamayı biliyosa n11 sinerji gibi sitelerden almadığı sürece iyi olabilir.

özelleştirdiğiniz sistemi atabilirmisiniz.

FehmiDogru.js

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
özelleştirdiğiniz sistemi atabilirmisiniz.

Bu şekilde özelleştirebildim, açıkçası özelleştirme seçenekleri çok kısıtlı. Mesela bu işlemci soğutucu yerine adam akıllı bir şey seçemiyoruz, sadece 120mm sıvı soğutucu eklemişler ki bu da çok mantıksız olur. İşlemci olarak da R7 7700 yerine R5 9600X seçtim çünkü yine seçeneklerde yok. Ayrıca tek 32GB RAM seçeneği de buydu, 16GB seçeyim desem onların da frekans/CL değerleri güzel değildi. SSD olarak ise Kingston NV3 gibi yüksek hıza sahip ancak QLC bir disk tercih etmedim, uzun ömürlü olsun diye DRAMless olsa da Kioxia G3 Plus seçtim en azından TLC bir disk.

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
59
R5 9600X kişinin dah çok işini görücektir bence ama fiyat tektek almaya göre yine fazla çıkıyor.

jweks

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mantıksız bir öneri, ayrıca 7600'ün rakibi 4060. Sırf 12 GB diye üretimi durmuş eski nesil bir kart önermek mantıksız.

40K verip de 7600 alınmaz. O bütçeye rahatça 7800 XT'li sistem toplanır.
40değil monitör de var aşağıda , bu sistem toplam 35k bütçem de o kadar yoksa ben de ekran kartı yükseltirdim