Bilgisayar Mühendisliği Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ümitt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Merhaba ben pc mühendisi olmak istiyorum ama sorularım var
1-Hangi liseleri okumam gerekli
2-hangi dersleri iyi bilmem gerekli
3-Ne kadar maaş alırlar
4-Kolay bir meslek mi ?
5-Ne iş yaparlar
6-Sizce iyi bir meslek mi
Sorularımın cevabını bilenler varsa bir yardımcı olsunlar :)

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
benim okumak istediğim mesleği okuyacaksın demek :) ilk önce bilgisaraya çok küçükten gönül vereceksin herşeyi kurcalıyacaksın genede meslek lisesi derler ama anadolu lisesi kazanmaya çalışacaksın genelde 10 milyara kadar çıkıyormuş kesin değil ama hiç kolay bir meslek değil :D

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Tüm dersleri çok bilmek gerekli ki üniversite sınavında yüksek puanlar alıp bu bölümü kazan.
En önemli ders ise matematik ve ingilizce. Yaptığın işte lisedeki derslerde öğrendiklerinden çok analitik düşünme becerin ön plana çıkıyor. Neredeyse tüm kaynakların ingilizce olduğu için her okuduğunu anlayacak kadar bilmen gerekecek. Zaten bu bölümü kazandığın taktirde gerekli eğitimi ve dersleri alacaksın.
Zeki olana çok kolay, olmayana çok zor.
Türkiyede donanım sektörü gelişmediği için çok büyük bölümü yazılım müh. olarak mezun olur ve yazılım geliştirirler.
Diğer mühendisliklere göre çalışma şartları daha rahat ve daha eğlencelidir.

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
benim okumak istediğim mesleği okuyacaksın demek :) ilk önce bilgisaraya çok küçükten gönül vereceksin herşeyi kurcalıyacaksın genede meslek lisesi derler ama anadolu lisesi kazanmaya çalışacaksın genelde 10 milyara kadar çıkıyormuş kesin değil ama hiç kolay bir meslek değil :D
Evet zor bir meslek :\

Reaksiyon puanı
189
1) Üniversite mesleki eğitim üzerine olacağı için hangi lise olacağının (sayısal bölüm) pek bir önemi yok. Önemli olan senin ne kadar iyi öğrenebildiğin.

2) Açıkçası matematik konusunda iyi olmasan bile analitik düşünebilmelisin.

3) Ne kadar maaş alacağın senin deneyimine, çalışacağın firmaya ve çalışacağın ülkeye bağlı. Şöyle komik bir örnek vereyim Türkiyede zorlasan 3-4 Bin TL'ye çalışacağın belliyken arkadaşım Amerikada bir şirkete başvuruda bulundu ve adamların teklif ettikleri maaş saati $55 idi. Gerisini sen hesapla :)

4) Meslek zor çünkü devamlı gelişen ve hiç sabit durmayan bir meslek. Takip etmen gereken çok fazla şey olabiliyor.

5) Ne iş yapacağın da yine senin kendini geliştirdiğin alan ile ilgili. Yazılım üzerine de çalışabilirsin donanım üzerine de. Ya da ikisi kombine de olabilir.

6) Kodlara gönlünü kaptırdıysan bir kere (benim gibi) dünyanın en iyi mesleğidir :) Gerçi sevdiğin her iş dünyanın en iyi mesleğidir orası ayrı :)

volgan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1) Üniversite mesleki eğitim üzerine olacağı için hangi lise olacağının (sayısal bölüm) pek bir önemi yok. Önemli olan senin ne kadar iyi öğrenebildiğin.

2) Açıkçası matematik konusunda iyi olmasan bile analitik düşünebilmelisin.

3) Ne kadar maaş alacağın senin deneyimine, çalışacağın firmaya ve çalışacağın ülkeye bağlı. Şöyle komik bir örnek vereyim Türkiyede zorlasan 3-4 Bin TL'ye çalışacağın belliyken arkadaşım Amerikada bir şirkete başvuruda bulundu ve adamların teklif ettikleri maaş saati $55 idi. Gerisini sen hesapla :)

4) Meslek zor çünkü devamlı gelişen ve hiç sabit durmayan bir meslek. Takip etmen gereken çok fazla şey olabiliyor.

5) Ne iş yapacağın da yine senin kendini geliştirdiğin alan ile ilgili. Yazılım üzerine de çalışabilirsin donanım üzerine de. Ya da ikisi kombine de olabilir.

6) Kodlara gönlünü kaptırdıysan bir kere (benim gibi) dünyanın en iyi mesleğidir :) Gerçi sevdiğin her iş dünyanın en iyi mesleğidir orası ayrı :)

7) Uykusuz gecelerin mesleği

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Zor bir meslek bende çok olmak istiyordum çokta tecrübeliyim donanım ve yazılım konusunda ancak derslerime çalışmıyordum kazanamadım olmadı...

Eğer olupta Amerika'da çalışırsan paraya doyarsın.

Ancak çalışıp,merak edip,uğraşman gerecek...Şimdiden başarılar inşallah olursun.:)

Ümitt

Profesör
Reaksiyon puanı
52
Karmaşık ama hem güzel hemde benim gözümde havalı bir meslek :)

yunasyus

Profesör
Reaksiyon puanı
6
çok zor bi meslek öyle filmlerde gördüğün gibi değil hiç gelme zor buralar :)