Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Yeni bir laptopa ihtiyacım var fakat karar veremiyorum. Apple ekosistemi içerisindeyim, telefonum ve okulda not almak için kullandığım tabletim apple. Mac ler hem daha uzun ömürlü , hem taşınması kolay hemde batarya süresi oldukça iyi buna rağmen güçü çok iyi seviyelerde. Mac'teki tek çekindiğim nokta ilerleyen öğrencilik ve iş hayatımda mühendislik programlarının mac desteğinin olmaması, bir kaç yerde okuduğuma göre bizim mühendislik için Dialux,autocad,matlab gibi programları desteklediği. Aramızda bir elektrik elektronik mühendisi varsa hangi programları ne sıklıkla kullandığı yazarsa çok iyi olur.
Acer Nitro 5 AN517-42 Ryzen 7 6800H 16GB RAM 512GB SSD RTX3070ti (çok güçlü bir laptop benim işime göre fazla gelmesini istemiyorum )
Macbook M2 Air 16GB Ram 256GB SSD
ikisinin de fiyatı 35.000 (apple öğrenci indirimi) lira tercihimi hangisinden yana kullanmam gerek
Acer Nitro 5 AN517-42 Ryzen 7 6800H 16GB RAM 512GB SSD RTX3070ti (çok güçlü bir laptop benim işime göre fazla gelmesini istemiyorum )
Macbook M2 Air 16GB Ram 256GB SSD
ikisinin de fiyatı 35.000 (apple öğrenci indirimi) lira tercihimi hangisinden yana kullanmam gerek