Bilgisayar kendiliğinden donuyor

akkokekko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
öncelikle merhabalar
5-6 saat önce toplama pc aldım. Şu anlık gözlemlerim iyi lol indirdim en kısa sürede inen o olduğu için ve ücretsiz olduğu için en yüksek grafiklerde 170 fps alıyorum ortalama ama tek sıkıntım bilgisayar donuyor yani sadece oyunda değil chrome a girdim mesela bir şey okuyorum tak mouse ile klavye kilitlendi ekran kilitlendi 5-6 defa oldu bu resetliyorum şakır şakır çalışıyor nedeni nedir acaba

Enes HCKYL

Doçent
Reaksiyon puanı
222
öncelikle merhabalar
5-6 saat önce toplama pc aldım. Şu anlık gözlemlerim iyi lol indirdim en kısa sürede inen o olduğu için ve ücretsiz olduğu için en yüksek grafiklerde 170 fps alıyorum ortalama ama tek sıkıntım bilgisayar donuyor yani sadece oyunda değil chrome a girdim mesela bir şey okuyorum tak mouse ile klavye kilitlendi ekran kilitlendi 5-6 defa oldu bu resetliyorum şakır şakır çalışıyor nedeni nedir acaba
Sistem özelliklerini yazabilirmisin

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
öncelikle merhabalar

Hard diskinden kaynaklı bir sorun muhtemelen. Hard diskin yeni mi? HDD sağlığını ölçen programlar ile kontrol edebilirsin.

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,460
Windows kurmadan kaynaklı oluyor bendede vardı ister oyna ister bırak illa bir zaman sonra donuyordu yeniden uefi Windows kurmanızı tavsiye ederim başka bir şeyden deyil

akkokekko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hard diskinden kaynaklı bir sorun muhtemelen. Hard diskin yeni mi? HDD sağlığını ölçen programlar ile kontrol edebilirsin.
Bütün parçalar yeni ya

---- Mesajlar birleştirildi ----

Windows kurmadan kaynaklı oluyor bendede vardı ister oyna ister bırak illa bir zaman sonra donuyordu yeniden uefi Windows kurmanızı tavsiye ederim başka bir şeyden deyil

Nasıl yapılıyor bu acaba bilgisayarcıya gitmem gerekir mi

Son düzenleme:

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Bütün parçalar yeni ise temiz kurulum yapıp denemen daha mantıklı olur. Hem daha sağlıklı fikirler yöneltebiliriz bu şekilde. Windows sürümün yasal değilse yasal bir Windows kurduğundan emin ol ve virüs taramaların tam olsun.

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,460
Bütün parçalar yeni ya

Nasıl yapılıyor bu acaba bilgisayarcıya gitmem gerekir mi
Önceden Windows kim kurduysa ona yaptırabilirsiniz tabi bu sefer rufus kullansın biliyordur herhalde rufus ile uefi kurarsa hem daha hızı açılır hem daha hızlı uyur bazı güzellikleri var onun için yeniden temiz kurulum yapsın Windows üstüne kurmasın düzelecektir

akkokekko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bütün parçalar yeni ise temiz kurulum yapıp denemen daha mantıklı olur. Hem daha sağlıklı fikirler yöneltebiliriz bu şekilde. Windows sürümün yasal değilse yasal bir Windows kurduğundan emin ol ve virüs taramaların tam olsun.
Bütün her şeyi bilgisayarcıya yaptırdım ya güç kablosunu prize bile o taktı dokunmadım bile pek anlamadığım için hata yapmış olabilirler belki

Önceden Windows kim kurduysa ona yaptırabilirsiniz tabi bu sefer rufus kullansın biliyordur herhalde rufus ile uefi kurarsa hem daha hızı açılır hem daha hızlı uyur bazı güzellikleri var onun için yeniden temiz kurulum yapsın Windows üstüne kurmasın düzelecektir
Tamamdır teşekkür ediyorum

Son düzenleme:

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Format işlemini kendin yapmanı yeğlerim. Çok basit bir işlem. Forumda da bu konuyla alakalı makaleler bulabilirsin. Maksimum 10 dakikanı alır Flash belleğe ISO yazdırdıktan sonra.

akkokekko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Format işlemini kendin yapmanı yeğlerim. Çok basit bir işlem. Forumda da bu konuyla alakalı makaleler bulabilirsin. Maksimum 10 dakikanı alır Flash belleğe ISO yazdırdıktan sonra.
O zaman bi araştırayım onu teşekkürler ??

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,460
Olabilir bende o kadar temiz kurulum yaptığım halde o hata olmuştu ardından yeniden usb üzerinden kurdum eski kısmı tamemen silip yeni kısım oluşturdum onlarda öyle yaparsa sorun kalmaz siz ama bilgisayarcı eski tip Windows kurar anlamaz yani uefi den falan bilgisayarcı'yım diye geziyorlar bide anlayan birisi varmı çevrenizde bilgisayarcı yapmaz yani uefi ben yardım edebilirim ama uğraştırıcı biraz

akkokekko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Olabilir bende o kadar temiz kurulum yaptığım halde o hata olmuştu ardından yeniden usb üzerinden kurdum eski kısmı tamemen silip yeni kısım oluşturdum onlarda öyle yaparsa sorun kalmaz siz ama bilgisayarcı eski tip Windows kurar anlamaz yani uefi den falan bilgisayarcı'yım diye geziyorlar bide anlayan birisi varmı çevrenizde bilgisayarcı yapmaz yani uefi ben yardım edebilirim ama uğraştırıcı biraz
Anlayan arkadaşlarım var ya kurulum falan ben sorunu öğrenmek için buraya danışayım dedim dediğiniz gibi bir olaysa hallettiririm o zaman sağolunn

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Rica ederiz, sorun bu şekilde çözülürse veya çözülmez ise bilgilendirirseniz sevinirim.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Baktın formatladın vs. yine olmadı sorun güç kaynağında olabilir bazı güç kaynağı sorunlarında böyle donmalar olabiliyor.

akkokekko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar sorunum kendiliğinden çözüldü. Yani Salı günü öğle vakti 2 kere dondu ondan sonra hiçbir şekilde donma meydana gelmedi hiç sıkıntısı yok yani. Perşembe günü çözmeye uğraşacaktım kendiliğinden çözüldü. Teşekkür ediyorum hepinize :)