Bilgisayar kasamı nasıl taşıyayım? (Yüksekova-Adapazarı)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Arkadaşlar bu konuda topladığım gözümün nuru kasamı Türkiye'nin bi ucundan bi ucuna nasıl göndereceğim? Kargoda zarar görür mü? Hangi parçalarını çıkarıp kendim götüreyim? Hangi kargoya vereyim VIP olarak falan mı taşıtsam?

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hocam kargoya not düşün kırılacak eşya diye dikkat ederler.Veya beze falan sarın atın bagaja :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Vip kargolarda kargon zarar görürse sigorta Vip KARGO sa Kargo sirketinin sigortası karsılar ama öyle birşey olmaz iyice sarıp sarmala hatta için rahat etsin bir battaniye ye sar iyice onuda bantla acılmasın kargoyu aldıgın yerde battanıyeyı kesıp acarsın.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Sabit diski çıkar, yanına al. Onun dışında kırılacak eşya olduğunu belirt.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bana gönderilirken ekran kartını takmadan ayrıca göndermişlerdi, onu da çıkarayım mı?

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Kasanın kendi kutusu duruyorsa onun içine koy. Yanlarına da köpük, gazete kağıdı gibi darbeyi emecek malzemeler ile iyice doldur. Kargo ile göndereceksen önemli ve hassas parçalar olduğunu belirt.

Eğer otobüsle filan gideceksen al kasayı yanına yine iyice köpük filan doldur kutunun yanlarına. Sonra ver muavine, adam akıllı bir yere koymasını söyle sende bakarsın. Yallah Adapazarı sonra :)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18

Bilgisayar kasası gördün mü bilmiyorum ama donanımların en ağır ve taşıma esnasında kırılmaya müsait parçası ekran kartıdır. Eğer pci soketine yük biner ve kasa üstündeki yollarda güvenilir değilse ekran kartını kasanın dibinde bulur Adapazarında...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bilgisayar kasası gördün mü bilmiyorum ama donanımların en ağır ve taşıma esnasında kırılmaya müsait parçası ekran kartıdır. Eğer pci soketine yük biner ve kasa üstündeki yollarda güvenilir değilse ekran kartını kasanın dibinde bulur Adapazarında...
Kasa fotoğrafı gömüştüm daha önceden. Pci nedir hiç fikrim yok. :P

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
hdd ve ekran kartını çıkarıp ayrı bir kutuda gönderebilirsiniz ya da yanınıza 2 kutu daha alwbilirsiniz :) kasanın da kutusu duruyorsa köpükleriyle birlikte güzelce kutuya yerleştirin :) bu arada tayin mi nedir bu yer değiştirmenin sebebi ? :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Evet kutusu duruyor köpükleriyle birlikte. Neden ekran kartını takmadınız demiştim teknobiyotiğe taşıma esnasında zarar görebiliyor demişti. Hatta burada takmak için yardım almıştım konuda resimler falan var. :) O zaman ekran kartını sökeyim, HDD'yi de sökeyim.

SSD de var o kalsın mı?

En özenli kargo firması hangisidir? PTT için ne diyorsunuz mesela en ucuzu o.?

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
ssd'de hareketli parça olmadığı için onu çıkarmanıza gerek yok hatta normal kullanımda da kasanın içinde bi yerde sallandırabilirsiniz :) kargo için bişey diyemicem ama ben internetten alışveriş yaparken yurtiçi kargoyu seçiyorum tabii bu tercih meselesi bence bir sorun çıkmaz taşıma sırasında :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Çıkmaz hocam inşallah oyunlara memlekette devam ederim. :)

Taşımadan önce sanırım sigorta gibi bi seçenek var, çok pahalı değilse öyle de yapabilirim.

slaves

Asistan
Reaksiyon puanı
1
altı üstü bi pc kasası ben sürekli kargo yolluyorum ki değeri 30 bin 50 bin euro olan cihazlar kasanın içine köpük dışınada kasaya uygun bi kutu yanlarına yine köpük iyice bantla bitti gitti

KaGe LoRd

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kasayı kargoya vermeden önce köpük içine koyun, çarpsa da zarar görmez. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
İçine de köpük koyun diyorsunuz yani.

Özel köpükler mi var yoksa bildiğimiz kutulardaki köpükleri mi parçalayıp koyayım?

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Çıkmaz hocam inşallah oyunlara memlekette devam ederim. :)

Taşımadan önce sanırım sigorta gibi bi seçenek var, çok pahalı değilse öyle de yapabilirim.

Kargo kullanılmış ürüne sigorta yapmaz :)

Yüksekova -> Van aktarma ->Sakarya aktarma -> Adapazarı -> Evin ....

Derken köpükle falan muhafaza edersen bi sorun çıkmaz hiç bir kargoda . Ben kendi laptop'umu kendi çalıştığım kargoyla yolladım :) .

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Dış tamam da içine köpük nereden bulacağım yav. :D Hem sert oluyorlar içine oturmaz ki..

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
biraz tuzlu olur ama ups kullan kafan rahat olsun derim

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
sağına soluna üstüne altına sert köpük koy yolla...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Yurtiçi kargoya vermiştim bugün geldi. İşlemci fanı yerinden fırlamıştı :cursing: Allah'tan kablo falan kopmamış anakartın bi yerini çizmemiş, şu an sağ salim kullanıyorum bi sorun göstermedi.

Ekran kartı ve harddiski çıkarmıştım bundan sonra işlemci fanını da çıkarırım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
içinede gazeteden vs destek yapmak lazım demekki