Bilgisayar Bir Süre Sonra Donuyor

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arkadaslar yaklasık 1 senedir win 7 kullanıyorum. geçen gün bilgisayar kapanırken dondu ve bende güç düğmesine basılı tutarak kapattım. sonra tekrar açamadım bilgisayarı açılış ekranında donuyordu. bende aynı kullandığım win 7 cd si ile format attım bu formatta baya zor oldu bikaç kez pc yine dondu. sonunda format bitti pc açtım bilgisayarda hiç bişey yapmıyorum kasmasın diye en fazla 10 dk dayanıyor ve pc yine donuyor. donanımımda fena deil core2duo 2.13 - 2gb ddr2 ram - 1 gb ekran kartı detaylı bir şekilde anlattım arkadaslar yardımlarını bekliyorum lütfen acil !

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Tozlanmış olabilir havalandırmasına bir bak.Garantisi varsa servisi yolla içini temizlesinler yoksa bi bilgisayarcıya falan götür temizlet.

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kasanın içini açtım aşırı bi tozlanma yoktu. ramların yerinide değiştirdim sonuç aynı. bugün termal macunu yenilicem son çare aklıma o geldi teşekkürler.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
ramlarden birini sırayla çıkartıp pc yi çalıştır . ram arıza olabilrir

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
yer değiştirme değil 1 tane ram cıkart tek ram kalsın ve pc çalıştır aynı sorun oluyorsa diğer ramı tak diğerini cıkartıp dene.

HarunT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorun bende de mevcut.Termal macun değiştirildi olmadı,klavye mause değiştirildi olmadı.İşin garibi bilgisayar bios menüsünde bile donuyor.Donunca işlemci ışığı ya yanık kalıyor, yada sönüyor.Bilgisayarcılar bakmış birşeyi yok diyerek gönderdiler :)

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Dvdnin kablosunu çıkar öyle dene
Hdd yi kontrol et.
İşlemci sıcaklığını kontrol et.
Bios u sıfırla

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Aynı sorun bende de mevcut.Termal macun değiştirildi olmadı,klavye mause değiştirildi olmadı.İşin garibi bilgisayar bios menüsünde bile donuyor.Donunca işlemci ışığı ya yanık kalıyor, yada sönüyor.Bilgisayarcılar bakmış birşeyi yok diyerek gönderdiler :)

konu sahibi arkadaş ve senin pc de ki usb girişlerini kontrol edin ayrıca kalvye ve mouse arızalarıda bilgisayar kitlenmesine neden olur bunlarıda kontrol edin mutlaka

HarunT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Usb girişlerini teker teker deneyeceğiz galiba :D .Teşekkürler tavsiye için.Ekleme: Ayrıca cpu yüksüz 40-45°C arasında.Ayrıca toz temizliğini de yaptım.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
kalvye ve mouse da sorun olabilir onlarıda değiştir fazla varsa

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anlaşılan belayı bulduk ram hdd işlemci soğutucu klavye mouse usb ler offf bul bulabilirsen nerden bulaştım bu hp ye bidaha kendi malzememi kendim toplucam

---------- Post added at 17:13 ---------- Previous post was at 17:11 ----------

arkadaşlar aklıma bişey daha geldi smdi ben format atarken pc ıkkına ıkkına atıyor bikaç denemede anca bitirebildim formatı acaba windows 7 hatalı yüklenmiş yada eksik dosya vs olabilirmi sizce ?

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Al PCni iyi bir teknik servise git.

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
anlatıgın gıbı bende de boyle sorun vardı,ekran kartında konstrusyon(bu kelımeyı tam soyleyemıyom)onların şişik olup olmadıgına bak eger şişmişseler degıstırmen gerek kitlemeye yol acıyor pcde ayrıca ekran kartının fanına bak

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Al PCni iyi bir teknik servise git.

bencede sonuçta burdaki insanlar bildikleri kadarıyla sana yardımcı olurlar belki arkadaşlardan birinin dediği gibidir sorun belkide değildir. Sen en iyisi prof lafı dinle bi servise göster...

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bugün itibariyle sorunu çözebilmiş değilim. şu anda nakit para olmadıgı için servise götüremedim pc yi. yaptıklarım ramları tek tek çıkartıp denemek, fanları temizleyip çalıştıklarını teyit etmek, işlemci ve ekran kartının termal macunlarını yenilemek, orjinal win7 cd si ile format atma. sonuç yine aynı pc açıldıktan yaklaşık 10 dk sonra donuyor hiç bir işlem yapılmıyor reset atmak zorunda kalıyorum.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Bilgisayar özelliklerin nekii??

Belki bi donanım uyuşmazlığındanda kaynaklanabilir...

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
intel core 2 duo 2.3 işlemci - 2 gb ddr2 ram - 1 gb 128 bit palit ekran kartı - 250 gb hard disk - anakartı bilmiyorum :D

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
arkadaşım şu işmlemide yaparmısın. hdd bağlantı kablolarını baska bir kablo ile değitir
sanırım bilgisayarın daha açılışta siyah ekranda bile donma yapıyor hdd nin kablosunu anakarttan cıkartıp bilgisayarı acarmısın bioasa filan gir bir takılma soz konusumu. sorun yoksa hdd kablolarını değiştir. bunu dısında sadece power suply kalacak sanıım

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o kabloyu nerden bulabilirim ustam alırken ne diye isticem ? bu arada power suply daha yeni usta 1 sene 8 ay falan oldu alalı 450 watt frisby

---------- Post added at 09:25 ---------- Previous post was at 09:24 ----------

bugün yeni bi hdd alayım diye düşünüyodum da sorun ondan deilse oda elimde patlıcak bide o var

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
oncelikel hdd satamı idemi onu öğren

hatta hdd üstündeki kabloyu cıkartıp goster bilgisayarcılarda vardır

sata ise sata kablosu, ide ise ide kablosu diye geçer. baktın bu olmadı son care hdd değiştir.

---------- Post added at 09:32 ---------- Previous post was at 09:31 ----------

sata-vs-ide-bg.jpg

geniş olan ide , dar olan sata kablo

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam büyük ihtimal ide benim. ben sata hdd alsam onu takabilirmiyim acaba anakart desteklermi ?

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
anakartında sata girişi varmıdır bakmak lazım mrka model verirsen anlasılır

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
anlaşılan belayı bulduk ram hdd işlemci soğutucu klavye mouse usb ler offf bul bulabilirsen nerden bulaştım bu hp ye bidaha kendi malzememi kendim toplucam

---------- Post added at 17:13 ---------- Previous post was at 17:11 ----------

arkadaşlar aklıma bişey daha geldi smdi ben format atarken pc ıkkına ıkkına atıyor bikaç denemede anca bitirebildim formatı acaba windows 7 hatalı yüklenmiş yada eksik dosya vs olabilirmi sizce ?

Hdd den tıkırtı sesleri geliyor mu ? Eğer yüklerken bu şekilde tabir ettiğin bir durum varsa okları HDD kendi üzerine çekmiş durumda.

Olası durumlar;

* HDD de badsector oluşmuş.
*MBR virüsü bulaşmış.
*HDD Cache bölümü zarar görmüş. buda bir nevi badsector.

Adım adım sorunu çözebiliriz. Yeter ki istekli ol :D

skyline35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam tıkır tıkır ses gelmiyor. Bikac gun once zar zor format atmıstım smdi onuda yapmıyor cd yi goruyo ama 5 sn sonra donuyor. Onceden 5dk dayanıyodu dun hdd kablolarını cıkarıp tekrar taktım bu sure smdi 5 sn oldu kırıp atcam lanet pc yi yardım pls. Hdd soktum ben onu bilgisayarcıya gotursem bozuk olup olmadıgını anlar mı

Micuvan

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
57
Bilgisayarcıya götürdüğün zaman test yaparlar başka bir pc de. MBR virüsü bulaşmış olabilme ihtimalini yükseltiyor anlattıkların.

MBR Virüsleri Nelerdir? Nasıl Temizlenirler?
MBR (Master Boot Record ) virüsleride boot sektör virüsleri gibi özel yöntemlerle kendilerini bilgisayarın başlangıç sektörü olan MBR sektörüne kopyalarlar ve bilgisayar açılırken ilk olarak bu sektör flash tarafından okuncağı için MBR virüsü pc de aktif hale geçecektir.
MBR virüsünü temizlemek aslında çok basit bir şekilde gerçekleşir.
1.) Windows kurulum cd sini bilgisayarınıza takın.
2.) Bilgisayarınızı cdromdan başlata ayarlayın ve cd desteği ile başlatın.
3.) Okuma işlemleri bittikten sonra R (Onar) Tuşuna basarak onarma bölümüne geçin.
4.) Bu aşamdan sonra varsayılan klavye düzeninin seçilmesi için biraz bekleyin ve Hangi windows oturumu ile çalışmak istiyorsunuz sorusuna 1 yazarak Enter tuşuna basın. Sizden yönetici şifresi isterse boş bırakarak Enter tuşuna basın, eğer kabul etmezse, windows kurulurken girdiğiniz şifreyi yazarak işleme devam edin.
5.) Tüm bu aşamalardan sonra karşınıza gelen komut satırına fixmbr komutunu yazarak Enter'a basın ve karşınıza gelen kısımlardada devam ederek MBR sektörünüzü yeniden oluşturun. FIXMBR komutu msdos'da cd desteği ile başlatıldığı zaman çalışabilen bir komuttur. Normalde xp açıkken bu komutu çalıştıramazsınız.
Bu yaptığımız işlem sonucunda virüslü veya hatalı MBR bölümünü orjinal haliyle değiştirerek düzeltmiş olduk. Fakat Bu işlemlerden sonra bilgisayarınıza format atmanız gerekmektedir. Çünkü MBR virüsü sonucunda bilgisayarınıza bulaşan dosyalar çeşitli bölümerde kendilerini aktif ettikleri için ancak format yoluyla geçmektedirler. Dolayısıyla ilk önce dosya yedeklerini almalı daha sonra yukarıdaki komut yapısı uygulanmalı ve en son olarak format çekilerek virüsten kurtulmuş olacaksınız.